cmaniac Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Μόλις τώρα, SubGam3R είπε Αυτό τι σημαίνει; Πως έχει γίνει λάθος δουλειά και πως δεν πρέπει να στάζει; Δεν πρέπει να υπάρχει εκτεθειμένος χαλκός γιατί επηρεάζει την απόδοση του μηχανήματος. Επιπλέον όλος ο εκτεθειμένος χαλκός υγροποιεί την υγρασία της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα το μηχάνημα να στάζει απο σημεία που δεν προβλέπεται. Εάν τους φωνάξεις πρόσεξε τους να βάλουν ΜΟΝΩΤΙΚΟ και όχι λευκή ταινία. Ασε δε που η ταινία που έχουν βάλει χάσκει ξέμπαρκη, φαίνεται στην άκρη της φωτό.
SubGam3R Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, cmaniac είπε Δεν πρέπει να υπάρχει εκτεθειμένος χαλκός γιατί επηρεάζει την απόδοση του μηχανήματος. Επιπλέον όλος ο εκτεθειμένος χαλκός υγροποιεί την υγρασία της ατμόσφαιρας με αποτέλεσμα το μηχάνημα να στάζει απο σημεία που δεν προβλέπεται. Εάν τους φωνάξεις πρόσεξε τους να βάλουν ΜΟΝΩΤΙΚΟ και όχι λευκή ταινία. Ασε δε που η ταινία που έχουν βάλει χάσκει ξέμπαρκη, φαίνεται στην άκρη της φωτό. Μου έχουν κλείσει ήδη ρααντεβού την ερχόμενη εβδομάδα και ελπίζω πως δεν θα χρεώσουν......... Άρα οι σταγόνες είναι επειδή ο χαλκός είναι εκτεθειμένος, τους ζητάω λοιπόν ευγενικά να καλύψουν όλο τον χαλκό με μονωτικό και θα είναι εντάξει; Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω;
seeker4all Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Toshiba white edge 24.000 στους 26 βαθμούς στο αθόρυβο 3η ημέρα συνεχούς λειτουργίας σε ενιαίο χώρο 100+ τετραγωνικών με πολύ καλή μόνωση. Απο 00.00 έως τώρα, ενδεικτικά η τιμή με 0.17€ , μας ενδιαφέρει η κατανάλωση σε kw. Τις ώρες υψηλών θερμοκρασιών δεν σκαρφάλωσε πάνω από 0.38kw ωριαία κατανάλωση. Συμπερασματικά, χειμώνα καλοκαίρι, απίστευτη οικονομία αλλά και ποιότητα ατμόσφαιρας. Worth's every penny to buy. Επεξ/σία 9 Ιουλίου από seeker4all 5
johnnyman Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Καλημέρα παιδιά. Πόσο καίτε σε kw σε ένα 24ωρο? Εδω ενα γράφημα απο toshiba arata 16000btu στους 26 βαθμούς στο eco. Σαλοκουζινα κ το 1 δωμάτιο με ανοιχτή πόρτα. Το κενό που έχει είναι απο ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος.
liakjim Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, johnnyman είπε Πόσο καίτε σε kw σε ένα 24ωρο? Δεν έχει νόημα το ερώτημα. Ο κάθε χώρος και οι συνθήκες είναι διαφορετικά. 1
Errik Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 11 hours ago, cmaniac said: Βάλε τον ανεμιστήρα στη χαμηλότερη σκάλα. Εάν σταθεροποιηθεί μπορείς να πας στην επόμενη κ.ο.κ. μέχρι να το ξανακάνει. Το μηχάνημα είναι τοποθετημένο με τετοιον τροπο ωστε να γυρίζει ο αέρας πίσω και μπερδεύεται ο αισθητήρας. Η συμπεριφορά με ακριβώς τις ίδιες ρυθμίσεις το βράδυ. Το μόνο που άλλαξε (πέρα απο το οτι ήταν βράδυ και είχε χαμηλότερη θερμοκρασία) είναι οτι εκλεισα έναν ανεμιστήρα (κλασσικο) που είχα και με φύσαγε έτσι για τα ρέστα. Όντως μάλλον παίζει αυτό που λες, οτι γυρίζει πίσω ο αέρας και μπερδεύεται ο αισθητήρας. Και εγώ νόμιζα οτι με τον εξωτερισκό ανεμιστήρα "ανακατεύεται" ο άερας και γίνεται πιο ομοιόμορφος και τελικά θα δουλεύει καλύτερα και το κλιματιστικό. 2
johnnyman Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, liakjim είπε Δεν έχει νόημα το ερώτημα. Ο κάθε χώρος και οι συνθήκες είναι διαφορετικά. Ναι εννοείται απλα ετσι να πάρουμε μια ιδέα
cmaniac Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, johnnyman είπε Ναι εννοείται απλα ετσι να πάρουμε μια ιδέα https://liakjim1978.grafana.net/public-dashboards/de90df87f4cc4ab6933c5b93d7f25e8a Επεξ/σία 9 Ιουλίου από cmaniac 2
Errik Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου On 08/06/2025 at 19:59, tzagaritos said: Είμαι γνώριμος με τα συγκεκριμένα θερμόμετρα. Έχω 4 τέτοια στο σπίτι για να μετράω θερμοκρασία και υγρασία στα βασικά δωμάτια. Τους έχω αλλάξει firmware ώστε να στέλνουν μέσω ZigBee, ενώ στο 4ο έχω κρατήσει Bluetooth αλλά πάλι με custom firmware. Έχω βάλει και το thermal comfort integration, οπότε παίρνω τις πληροφορίες για σημεία δρόσου κλπ. Πολλά από αυτά τα εξάγω μέσω Victoria metrics οπότε έχω μεγαλύτερη ευελιξία στο grafana σε ότι αφορά χρόνο, aggregation κλπ Παιζουν αυτά τα θερμόμετρα με ZIGBEE; Και με Home Assistant ; Εϊναι μισή τιμή απο αυτά που έχω εγώ τα Σονοφ
cmaniac Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 36 λεπτά πριν, SubGam3R είπε Μου έχουν κλείσει ήδη ρααντεβού την ερχόμενη εβδομάδα και ελπίζω πως δεν θα χρεώσουν......... Άρα οι σταγόνες είναι επειδή ο χαλκός είναι εκτεθειμένος, τους ζητάω λοιπόν ευγενικά να καλύψουν όλο τον χαλκό με μονωτικό και θα είναι εντάξει; Κάτι άλλο που θα πρέπει να προσέξω; Εάν το πήρες μαζί με την εγκατάσταση απο το κατάστημα, τότε στέλνεις φωτογραφίες στο κατάστημα και τα βρίσκουν με το κατάστημα. Εννοείται δε θα σου πάρουν φράγκο σε καμία περίπτωση. Πες τους να ελέγξουν και τη ρύση της εσωτερικής μονάδας. Τώρα, για άλλα που έχουν ή δεν έχουν κάνει, απο τη στιγμή που η εγκατάσταση έγινε, δεν μπορείς να κάνεις κάτι (αντλία κενού πχ). Επεξ/σία 9 Ιουλίου από cmaniac
taskon Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 10 hours ago, cmaniac said: Αυτό που σου βγάζει ειναι 18ρι. Δεν μας εδωσες τις απαντησεις του υπολογιστή, πιθανό να εχεις κανει κατι λαθος, στην καλύτερη. Ελπίζω τώρα να είναι εντάξει. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.pdf
SubGam3R Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, cmaniac είπε Εάν το πήρες μαζί με την εγκατάσταση απο το κατάστημα, τότε στέλνεις φωτογραφίες στο κατάστημα και τα βρίσκουν με το κατάστημα. Εννοείται δε θα σου πάρουν φράγκο σε καμία περίπτωση. Πες τους να ελέγξουν και τη ρύση της εσωτερικής μονάδας. Τώρα, για άλλα που έχουν ή δεν έχουν κάνει, απο τη στιγμή που η εγκατάσταση έγινε, δεν μπορείς να κάνεις κάτι (αντλία κενού πχ). Όχι ήταν ξεχωριστά η αγορά από την εγκατάσταση, οπότε θα απαιτήσω διόρθωση χωρίς κόστος. Αντλία κενού τους ειχα ρωτήσει και είχαν πει ότι χρησιμοποιούν, βέβαια δεν ήμουν και πάνω από το κεφάλι τους. Μπορώ να ξέρω με κάποιο τρόπο αν χρησιμοποίησαν; Κάποια στιγμή για παράδειγμα άκουγα ένα θόρυβο σαν αέρα, αλλά δεν ξέρω αν αφορά αυτό. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια!
cmaniac Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 10 λεπτά πριν, taskon είπε Ελπίζω τώρα να είναι εντάξει. ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.pdf 464.64 kB · 1 download 5 πόρτες και 3 παράθυρα σε 12τμ;
Errik Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου 33 minutes ago, SubGam3R said: Όχι ήταν ξεχωριστά η αγορά από την εγκατάσταση, οπότε θα απαιτήσω διόρθωση χωρίς κόστος. Αντλία κενού τους ειχα ρωτήσει και είχαν πει ότι χρησιμοποιούν, βέβαια δεν ήμουν και πάνω από το κεφάλι τους. Μπορώ να ξέρω με κάποιο τρόπο αν χρησιμοποίησαν; Κάποια στιγμή για παράδειγμα άκουγα ένα θόρυβο σαν αέρα, αλλά δεν ξέρω αν αφορά αυτό. Ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια! Είναι μια μικρή συσκευή σα μικρό πιεστικό που το βάζουν να λειτουργήσει κανα 10λεπτο τέταρτο. Κάπως έτσι μοιάζει
SubGam3R Δημοσ. 9 Ιουλίου Δημοσ. 9 Ιουλίου Μόλις τώρα, Errik είπε Είναι μια μικρή συσκευή σα μικρό πιεστικό που το βάζουν να λειτουργήσει κανα 10λεπτο τέταρτο. Κάπως έτσι μοιάζει Δεν είδα κάτι τέτοιο αλλά δεν ήμουν και πάνω απο το κεφάλι τους συνέχεια, φαντάζομαι και ελπίζω όμως ήταν αυτός ο αέρας που πρέπει να άκουγα για κανα 10 λεπτο. Τι διαφορά θα έχει αν δεν έχουν χρησιμοποιήσει κάτι τέτοιο; Θα μπορέσω να το καταλάβω π.χ από την απόδοση του κλιματιστικού; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα