Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
36 minutes ago, cmaniac said:

5 πόρτες και 3 παράθυρα σε 12τμ;

Μισό για να καταλάβω. Τα τετραγωνικά μέτρα εννοούμε όλου του σπιτιού;

• Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, taskon είπε

Έχει οδηγίες. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Errik είπε

Παιζουν αυτά τα θερμόμετρα με ZIGBEE;  Και με Home Assistant ;

Παίζουν με Zigbee, αλλά θα σου καταναλώσουν πολύ γρήγορα την μπαταρία. Εγώ τελικά προτιμώ να τα δουλεύω μέσω bluetooth, αλλά οπωσδήποτε με το λογισμικό ATC, μιας και αυτό που έχει προεγκατεστημένο της xiaomi δεν επιτρέπει πλέον την ενσωμάτωση στο Home Assistant. Είναι λίγο σύνθετο το θέμα. Και όπως είπα πιο πάνω, το home assistant είναι καλό, αλλά απίστευτα χρονοβόρο. Αν σε ενδιαφέρει πάντως, θα πρέπει, αφού αγοράσεις τα συγκεκριμένα θερμόμετρα να κάνεις το εξής (για κάθε ένα):

Spoiler

1. Να τα προσθέσεις στην εφαρμογή της xiaomi στο κινητό σου.

2. Να κατεβάσεις αυτήν την εφαρμογή για τον υπολογιστή σου https://github.com/PiotrMachowski/Xiaomi-cloud-tokens-extractor/releases, να την τρέξεις και να βρεις τα κλειδιά που απαιτούνται για την αλλαγή του λογισμικού.

3. Να τρέξεις αυτό εδώ σε chrome ή edge https://pvvx.github.io/ATC_MiThermometer/TelinkMiFlasher.html, να βρεις και να συνδεθείς (πατώντας connect) με την συσκευή της οποίας θα αλλάξεις το λογισμικό, να εισάγεις τα κλειδιά που βρήκες από την προηγούμενη εφαρμογή, να πατήσεις μετά login και να επιλέξεις μετά για λογισμικό το ATC. Μετά πατάς το Start Flashing και το καινούριο λογισμικό εγκαθίσταται στο θερμομετράκι.

4. Να εγκαταστήσεις την ενσωμάτωση BTHome στο Home Assistant και να προσθέσεις το θερμομετράκι. 

Έτσι θα έχεις χαμηλή κατανάλωση μπαταρίας και συχνή δειγματοληψία.

Καλό κουράγιο

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 minutes ago, taskon said:

Όχι. Μόνο η επιφάνεια του δωματίου στο οποίο θα εγκατασταθεί η εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού. Κατά συνέπεια, μόνο οι πόρτες και τα παράθυρα του συγκεκριμένου δωματίου λαμβάνονται υπόψη. Για τους εσωτερικούς τοίχους που συνορεύουν με άλλους χώρους της ίδιας κατοικίας, επιλέγεται η ένδειξη "με άλλο κτήριο ή διαμέρισμα του ίδιου κτηρίου".

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, amotida είπε

Δεν το περίμενα τέτοια απάντηση...
Αλλά ούτε που σκέφτομαι να μπω σε νέες προσπάθειες εξηγήσεων, θα μας την πει πάλι ο @liakjim    😄

Έτσι είναι όταν ο κόσμος έχει πολύ χρόνο και αρχίζει να "ψειρίζει" τα κλιματιστικά... 😄

Πες μου τι γίνεται με εκείνο το "ράμφος" που καταγράφει ο εξωτερικός αισθητήρας θερμοκρασίας κάθε πρωί; (το παρατήρησα και χθες και σήμερα)
Μήπως τον χτυπάει ο ήλιος απευθείας για κάποιο χρονικό διάστημα ή υπάρχει κάποια άλλη εξήγηση;

Screenshot_1.jpg

Το chatgpt μου πρότεινε το παρακάτω (σε επίπεδο esphome). Το έβαλα. Θα πρέπει να περιμένουμε αύριο να δούμε αν έπαιξε σωστά. Και πιθανότατα θα θέλει και ρύθμιση του χρόνου και του ΔΤ. 

Spoiler
sensor:
  - platform: bme280_i2c
    update_interval: 30s
    temperature: 
      name: BMP280 external temperature
      id: bmp_temp
      oversampling: 16x
      filters: 
        - lambda: |-
            static float last = x;
            if (abs(x - last) > 2.5) {
              ESP_LOGI("filter", "⚠️ Spike detected: %.2f -> %.2f", last, x);
              return last;
            } else {
              last = x;
              return x;
            }
    pressure: 
      name: BMP280 external pressure
    humidity: 
      name: BMP280 humidity
      oversampling: 1x
    address: 0x76

το claud το θέλει αλλιώς. Θα τα δοκιμάσω και τα 2. 

Spoiler
filters:
  - exponential_moving_average:
      alpha: 0.3
      send_every: 2

Επεξ/σία από liakjim
  • Like 1
Δημοσ.
11 minutes ago, liakjim said:

Το chatgpt μου πρότεινε το παρακάτω (σε επίπεδο esphome). Το έβαλα. Θα πρέπει να περιμένουμε αύριο να δούμε αν έπαιξε σωστά. Και πιθανότατα θα θέλει και ρύθμιση του χρόνου και του ΔΤ. 

Reveal hidden contents
sensor:
    temperature: 
      filters: 
            static float last = x;
              return last;
            } else {
              last = x;
              return x;
            }
    pressure: 
    humidity: 

Reveal hidden contents
filters:

Εσύ μου μιλάς για esphome, automations και μαγικά με HomeAssistant... κι εγώ ακόμα προσπαθώ να θυμηθώ πού μπαίνει το Shelly στο ταμπλό! 😅

Δημοσ.
12 minutes ago, liakjim said:

Hide contents
sensor:
    temperature: 
      filters: 
            static float last = x;
              return last;
            } else {
              last = x;
              return x;
            }
    pressure: 
    humidity: 

Hide contents
filters:

Αυτά είναι moving averages για να εξομαλύνεις το διάγραμμα. Δεν προσφέρει κάτι σαν εξήγηση ή σαν εικόνα. 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Errik είπε

Αυτά είναι moving averages για να εξομαλύνεις το διάγραμμα. Δεν προσφέρει κάτι σαν εξήγηση ή σαν εικόνα. 

Spoiler

Δεν σε πιάνω 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 minutes ago, liakjim said:
  Hide contents

Δεν σε πιάνω 

Αυτές οι εντολές που σου έβγαλε το chatgpt για να κάνεις στον Home Assistant αυτό που περιγράφεται εδώ στο εξελ https://excel-tutorial.com/moving-average-in-excel/  

Το μόνο που κάνει είναι να εξομαλύνει το γραφημα θερμοκρασίας που εμφανίζεται, χρησιμοποιώντας τεχνικές averaging. 

Δεν αλλάζει κάτι σε κάποια παράμετρο του κλιματιστικόυ, αν αυτό ηθελες να κάνεις. 

Επεξ/σία από Errik
  • Like 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Errik είπε

Αυτές οι εντολές που σου έβγαλε το chatgpt για να κάνεις στον Home Assistant αυτό που περιγράφεται εδώ στο εξελ https://excel-tutorial.com/moving-average-in-excel/  

Το μόνο που κάνει είναι να εξομαλύνει το γραφημα θερμοκρασίας που εμφανίζεται, χρησιμοποιώντας τεχνικές averaging. 

Δεν αλλάζει κάτι σε κάποια παράμετρο του κλιματιστικόυ, αν αυτό ηθελες να κάνεις. 

Spoiler

Ναι το διάγραμμα πάω να φτιάξω. Δες εδώ

Χτυπάει ο ήλιος το μπαλκόνι 7-9πμ περίπου και χαλάει τις ενδείξεις της εξωτερικής θερμοκρασίας. Αυτά με το offtopic

Spoiler

image.png.c452eb08dc8d43c0fdd6fab516408957.png

Δημοσ.
14 minutes ago, liakjim said:
  Reveal hidden contents

Ναι το διάγραμμα πάω να φτιάξω. Δες εδώ

Χτυπάει ο ήλιος το μπαλκόνι 7-9πμ περίπου και χαλάει τις ενδείξεις της εξωτερικής θερμοκρασίας. Αυτά με το offtopic

Reveal hidden contents

image.png.c452eb08dc8d43c0fdd6fab516408957.png

Δεν γίνεται να προστατευτεί/να σκιαστεί κάπως αυτός ο αισθητήρας; Δεν θα ήταν πιο απλό έτσι;

Spoiler

Σχετικά με την προηγούμενη αντίδρασή μου, γελάμε γελάμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν μου είπες ότι το Shelly 1PM που έχω δεν κάνει για να μπω κι εγώ σε εκείνο το cloud sharing που έχεις στήσει και μας το μοιράζεις απλόχερα... νομίζεις ότι το πρόβλημά μου ήταν τα λίγα ευρώ για να πάρω ένα πιο καινούργιο Shelly;
Νααα... καθόλου! 

Τα έχω αυτά, αλλά τα έστησε άλλος. Εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών με τα δύο αριστερά χέρια... και βάλε 😅

Το θέμα ήταν ότι θα έπρεπε πάλι να φωνάξω κάποιον που να ξέρει τι κάνει, να μου το εγκαταστήσει... και ε, κουράστηκα λίγο με όλα αυτά!

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, amotida είπε

Δεν γίνεται να προστατευτεί/να σκιαστεί κάπως αυτός ο αισθητήρας; Δεν θα ήταν πιο απλό έτσι;

Απόκρυψη περιεχομένων

Σχετικά με την προηγούμενη αντίδρασή μου, γελάμε γελάμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι όταν μου είπες ότι το Shelly 1PM που έχω δεν κάνει για να μπω κι εγώ σε εκείνο το cloud sharing που έχεις στήσει και μας το μοιράζεις απλόχερα... νομίζεις ότι το πρόβλημά μου ήταν τα λίγα ευρώ για να πάρω ένα πιο καινούργιο Shelly;
Νααα... καθόλου! 

Τα έχω αυτά, αλλά τα έστησε άλλος. Εγώ ανήκω στην κατηγορία αυτών με τα δύο αριστερά χέρια... και βάλε 😅

Το θέμα ήταν ότι θα έπρεπε πάλι να φωνάξω κάποιον που να ξέρει τι κάνει, να μου το εγκαταστήσει... και ε, κουράστηκα λίγο με όλα αυτά!

@liakjim Ένα weather station shield χρειάζεσαι, πχ Smart Home Weather Station Shield | Netatmo

Όσον αφορά το shelly, βάζεις ένα HA μπροστά και κάνεις ό,τι θέλεις, έχω φτιάξει έναν οδηγό πιο πίσω.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, amotida είπε

Απόκρυψη περιεχομένων

Νααα... καθόλου! 

Για να μπεις στο grafana ή πας σε shelly gen 2 και άνω ή σε sonoff ή σε homeassistant+ότι να΄ναι.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Errik είπε

Είναι μια μικρή συσκευή σα μικρό πιεστικό που το βάζουν να λειτουργήσει κανα 10λεπτο τέταρτο. 

image.png.edc4c8539638ad1ca1f9da586b01c96d.png

Κάπως έτσι μοιάζει 

Μη βγάζετε τους κ@λους των τεχνικών 🤣

• Haha 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...