Pan_K Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, Specs είπε Δεν μιλαω για τοσο υψηλες θερμοκρασιες, αλλα για 24-26 το πολυ Αναφέρθηκα στους 27 γιατί αυτή ήταν η μέση εσωτερική στο σπίτι του @alexdeskas. Πάντως είναι εντελώς υποκειμενικό το θέμα και δεν υπάρχουν τιμές που αντιπροσωπεύουν όλον τον κόσμο. Το μόνο που είναι αντικειμενικό είναι το όριο πέραν του οποίου η ατμόσφαιρα καθίσταται ανθυγιεινή και το όριο που προτείνεται είναι μεταξύ 40 και 60%. Η παρακάτω φωτογραφία που είναι από αυτό εδώ το άρθρο https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC10253274/ δείχνει τους κινδύνους που προκύπτουν πέραν αυτού του ορίου.
amotida Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) On 10/07/2025 at 10:13, techPro said: Υπάρχουν κάπου τα installation manuals της εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας για το TCL FRESHIN 3.0; @techPro Δεν είδα να σου απάντησε κάποιος ακόμα... Βρήκα οδηγίες εγκατάστασης στο εγχειρίδιο χρήστη (μετά τη σελίδα 20) από την επίσημη ιστοσελίδα της TCL. tclo365.sharepoint.com/sites/EU-Downloads/Europe Downloads/Forms/AllItems.aspx?id=%2Fsites%2FEU-Downloads%2FEurope Downloads%2FAir Conditioners%2FFreshIN 3.0%2FUM%2FFreshIN 3.0 UM(EN-IT-ES-PT-FR).pdf&parent=%2Fsites%2FEU-Downloads%2FEurope Downloads%2FAir Conditioners%2FFreshIN 3.0%2FUM&p=true&ga=1 EDIT: Φαίνεται ότι ορισμένοι δεν μπορούν να ανοίξουν απευθείας τον σύνδεσμο. Εναλλακτικά,, πήγαινε στο > https://www.tcl.com/eu/en/air-conditioners/freshin-3-0 > Download > User Manual EDIT 2: (direct download from host) https://pdfhost.io/v/BEtdBz7xs6_FreshIN_3_0_UM_EN_ Επεξ/σία 11 Ιουλίου από amotida
Specs Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Ενδιαφερον οτι το νεο TCL Fresh in 3 , εχει καθαρισμο του εξωτερικου στοιχειου με αντιστροφη φορας του ανεμιστηρα!
amotida Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου On 09/07/2025 at 13:39, liakjim said: ή πας σε shelly gen 2 και άνω ή σε sonoff ή σε homeassistant+ ότι να΄ναι. Τι εννοείς όταν λες HomeAssistant+; Έχω στο laptop μου τώρα δύο HA: -Ένα "as an app" (μάλλον είναι Home Assistant Core -modified για Windows, χωρίς Supervisor, χωρίς εγκατάσταση add-ons από τη διεπαφή του HA, χωρίς Settings). Χρησιμοποιώ αυτό εδώ και όλα αυτά τα χρόνια για απλά διαγράμματα. -Έχω επίσης εγκαταστήσει και ένα Home Assistant OS (στο οποίο μπορώ φυσικά να εγκαταστήσω το InfluxDB και το Grafana), σε virtual machine.
liakjim Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 41 λεπτά πριν, amotida είπε Τι εννοείς όταν λες HomeAssistant+; Έχω στο laptop μου τώρα δύο HA: -Ένα "as an app" (μάλλον είναι Home Assistant Core -modified για Windows, χωρίς Supervisor, χωρίς εγκατάσταση add-ons από τη διεπαφή του HA, χωρίς Settings). Χρησιμοποιώ αυτό εδώ και όλα αυτά τα χρόνια για απλά διαγράμματα. -Έχω επίσης εγκαταστήσει και ένα Home Assistant OS (στο οποίο μπορώ φυσικά να εγκαταστήσω το InfluxDB και το Grafana), σε virtual machine. Homeassistant ΚΑΙ οτι να ναι . Αν έχεις, μπαίνεις στο public grafana όπως είσαι
Pan_K Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 44 λεπτά πριν, amotida είπε Τι εννοείς όταν λες HomeAssistant+; Έχω στο laptop μου τώρα δύο HA: -Ένα "as an app" (μάλλον είναι Home Assistant Core -modified για Windows, χωρίς Supervisor, χωρίς εγκατάσταση add-ons από τη διεπαφή του HA, χωρίς Settings). Χρησιμοποιώ αυτό εδώ και όλα αυτά τα χρόνια για απλά διαγράμματα. -Έχω επίσης εγκαταστήσει και ένα Home Assistant OS (στο οποίο μπορώ φυσικά να εγκαταστήσω το InfluxDB και το Grafana), σε virtual machine. Θα πρέπει να έχεις το laptop συνεχώς ανοικτό για να μεταδίδεις δεδομένα. Εφόσον είσαι εξοικειωμένος με αυτό, θα επένδυα 60 ευρώ και κάτι για να πάρω ένα raspberry pi 3 με μία καρτούλα SD (άντε και καμία θήκη των 10 ευρώ) και θα το είχα συνεχώς ανοιχτό. Αυτή είναι η εγκατάσταση που έχω φτιάξει στο σπίτι μου με τον τρόπο που ανέφερα: Spoiler Επεξ/σία 11 Ιουλίου από Pan_K 2
amotida Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 4 minutes ago, Pan_K said: Θα πρέπει να το έχεις συνεχώς ανοικτό για να μεταδίδεις δεδομένα. Ακριβώς αυτό είχα σκεφτεί κι εγώ... αλλά εντάξει, είπα να ρωτήσω και τον Δημήτρη, μήπως υπήρχε καμιά άλλη μαγκιά. 🙂
liakjim Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 5 λεπτά πριν, amotida είπε Ακριβώς αυτό είχα σκεφτεί κι εγώ... αλλά εντάξει, είπα να ρωτήσω και τον Δημήτρη, μήπως υπήρχε καμιά άλλη μαγκιά. 🙂 Spoiler Ε καλά, έτσι ήμουν τα δύο πρώτα χρόνια όταν ξεκίνησα το ταξίδι του homeassistant. Δεν έπαθε κάτι το laptop. Έτσι και αλλιώς τώρα το τρέχω σε minipc. Ποια η διαφορά; Κάποια στιγμή πας σε κάτι πιο μόνιμο πχ ένα ha green 1
panos4tw Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου Σε γκαραζοπορτα που δουλευε με τηλεκοντρολ με 1 λειτουργικο κουμπι (πανω>>σταματα>>κατω ή κατω>>σταματα>>πανω, αναλογα που βρισκοταν η πορτα), θελουμε να παμε σε νεα μαρκα δεκτη/τηλεχειριστηριου. Τα νεα τηλεχειριστηρια, συμφωνα με τον εγκαταστατη, μπορουν να δουλεψουν μονο με 2 ξεχωριστα κουμπια, ενα για πανω, ενα για κατω, χωρις σταση. Ειναι αυτο καλη πρακτικη ή να επιμεινω να βρεθει λυση που ηταν οπως πριν με ενα και μοναδικο κουμπι?
liakjim Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 22 λεπτά πριν, panos4tw είπε Σε γκαραζοπορτα που δουλευε με τηλεκοντρολ με 1 λειτουργικο κουμπι (πανω>>σταματα>>κατω ή κατω>>σταματα>>πανω, αναλογα που βρισκοταν η πορτα), θελουμε να παμε σε νεα μαρκα δεκτη/τηλεχειριστηριου. Τα νεα τηλεχειριστηρια, συμφωνα με τον εγκαταστατη, μπορουν να δουλεψουν μονο με 2 ξεχωριστα κουμπια, ενα για πανω, ενα για κατω, χωρις σταση. Ειναι αυτο καλη πρακτικη ή να επιμεινω να βρεθει λυση που ηταν οπως πριν με ενα και μοναδικο κουμπι? Σε μπερδεψαμε.
MARIOSNURSE Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 4 ώρες πριν, dorinpro είπε Καλημέρα παιδιά εδώ στάζει το ερκοντίσιον τι πάθαμε; Πότε το καθάρισες τελευταία φορά; 2 ώρες πριν, Specs είπε Ενδιαφερον οτι το νεο TCL Fresh in 3 , εχει καθαρισμο του εξωτερικου στοιχειου με αντιστροφη φορας του ανεμιστηρα! Διαβάζω: "Η μονάδα διαθέτει καινοτόμο σύστημα απευθείας εισαγωγής φρέσκου αέρα στον εσωτερικό χώρο, χωρίς προηγούμενη επεξεργασία (ψύξη, θέρμανση ή αφύγρανση). Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η συνεχής ανανέωση του αέρα, συμβάλλοντας στην υγιεινή ατμόσφαιρα και στη συνολική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, ακόμη και σε χώρους με ελάχιστο φυσικό φως και περιορισμένη κυκλοφορία αέρα." Άρα ο αέρας δεν ψύχεται/θερμαίνεται; Αν έχει π.χ. έξω 40ο, θα βάζει 40ο;
liakjim Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 11 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Αν έχει π.χ. έξω 40ο, θα βάζει 40ο; Ε καλά τι περίμενες και εσύ;
sap00 Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Η μονάδα διαθέτει καινοτόμο σύστημα απευθείας εισαγωγής φρέσκου αέρα στον εσωτερικό χώρο, χωρίς προηγούμενη επεξεργασία (ψύξη, θέρμανση ή αφύγρανση). Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η συνεχής ανανέωση του αέρα, συμβάλλοντας στην υγιεινή ατμόσφαιρα και στη συνολική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, ακόμη και σε χώρους με ελάχιστο φυσικό φως και περιορισμένη κυκλοφορία αέρα." Αυτό το κάνουν και μερικοί μαστόροι όταν δεν κλείνουν τις τρύπες, αλλά τους κράζετε! 1 8
liakjim Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 2 ώρες πριν, amotida είπε @techPro Δεν είδα να σου απάντησε κάποιος ακόμα... Βρήκα οδηγίες εγκατάστασης στο εγχειρίδιο χρήστη (μετά τη σελίδα 20) από την επίσημη ιστοσελίδα της TCL. tclo365.sharepoint.com/sites/EU-Downloads/Europe Downloads/Forms/AllItems.aspx?id=%2Fsites%2FEU-Downloads%2FEurope Downloads%2FAir Conditioners%2FFreshIN 3.0%2FUM%2FFreshIN 3.0 UM(EN-IT-ES-PT-FR).pdf&parent=%2Fsites%2FEU-Downloads%2FEurope Downloads%2FAir Conditioners%2FFreshIN 3.0%2FUM&p=true&ga=1 Το ανεβάζεις κάπου ;
amotida Δημοσ. 11 Ιουλίου Δημοσ. 11 Ιουλίου 35 minutes ago, liakjim said: Το ανεβάζεις κάπου ; Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να με ρωτήσεις... Θεωρητικά, αν πατήσεις το link, θα πας απευθείας στο σχετικό PDF. Σε μένα καθυστερεί λίγο (γύρω στα 2–3 λεπτά), χρειάζεται χρόνο για να φορτώσει. *Αν δεν εννοούσες αυτό, ξαναδιατύπωσε σε παρακαλώ. **Μπορώ να το ξαναψάξω και να βρω το link μέσα από τη σελίδα του κατασκευαστή, αλλά και πάλι, στο ίδιο link θα σε στείλει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα