Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, amotida είπε

Δεν καταλαβαίνω τι προσπαθείς να με ρωτήσεις...

Θεωρητικά, αν πατήσεις το link, θα πας απευθείας στο σχετικό PDF. Σε μένα καθυστερεί λίγο (γύρω στα 2–3 λεπτά), χρειάζεται χρόνο για να φορτώσει.

*Αν δεν εννοούσες αυτό, ξαναδιατύπωσε σε παρακαλώ.

**Μπορώ να το ξαναψάξω και να βρω το link μέσα από τη σελίδα του κατασκευαστή, αλλά και πάλι, στο ίδιο link θα σε στείλει.

Εμένα ανοίγει ένα παράθυρο που θέλει να κάνω login στη Microsoft 

Δημοσ.
7 minutes ago, liakjim said:

4 minutes ago, Pan_K said:

Κι εμένα. Δοκίμασε αυτό το link και επίλεξε το user manual. https://www.tcl.com/eu/en/air-conditioners/freshin-3-0

Σωστά. Δημήτρη, πήγαινε στο > https://www.tcl.com/eu/en/air-conditioners/freshin-3-0  > Download > User Manual 

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Ε καλά τι περίμενες και εσύ; 

Το Daikin Ururu Sarara αναφέρει ρητά στο εγχειρίδιο ότι ο εξωτερικός αέρας καθαρίζεται και ψύχεται/θερμαίνεται πριν μπει στο χώρο.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MARIOSNURSE είπε

Το Daikin Ururu Sarara αναφέρει ρητά στο εγχειρίδιο ότι ο εξωτερικός αέρας καθαρίζεται και ψύχεται/θερμαίνεται πριν μπει στο χώρο.

Προφανώς. Και για αυτό δεν το αγγίζει κανένα. 

• Like 1
Δημοσ.
8 minutes ago, MARIOSNURSE said:

ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΟΥ
Ο φρέσκος αέρας εισέρχεται μέσω του εναλλάκτη θερμότητας και ψύχεται
ή θερμαίνεται, ώστε να ταιριάζει με τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου.
Χάρη στον ακριβή έλεγχο ±0,3°C, αποφεύγονται ενοχλητικές αυξομειώσεις
και διατηρείται σταθερά μία ευχάριστη αίσθηση στο χώρο σας.

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Με αυτόν τον τρόπο δεν καταναλώνει παραπάνω ενέργεια? Ή είναι ανεπαίσθητη η διαφορά στην κατανάλωση?

Λογικά, θα χρειάζεται και μεγαλύτερη διάμετρο οπής κατά την εγκατάσταση. Άρα δεν μπορείς να αντικαταστήσεις το παλιό κλιματιστικό με ένα ururu χωρίς να ανοίξεις μερεμετια.

Δημοσ.
12 minutes ago, verlemakos said:

Με αυτόν τον τρόπο δεν καταναλώνει παραπάνω ενέργεια? Ή είναι ανεπαίσθητη η διαφορά στην κατανάλωση?

Σε κανονική χρήση (όχι καύσωνας/παγετό), η διαφορά νομίζω ότι είναι αμελητέα versus αυτό που παίρνεις

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Το sharepoint της TCL έπαιζε από πάντα κάποιες ώρες της μέρας και κάποιες μέρες. Υπομονή. Όποιος πρόλαβε να το κατεβάσει να παίξει και ένα τζόκερ.

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, amotida είπε

Σε κανονική χρήση (όχι καύσωνας/παγετό), η διαφορά νομίζω ότι είναι αμελητέα versus αυτό που παίρνεις

Δείχνει να είναι το ιδανικό κλιματιστικό για παθητικό σπίτι ή nzeb. Ιδίως αν η διαρρύθμιση είναι κατάλληλη.

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, Specs είπε

ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΟΥ
Ο φρέσκος αέρας εισέρχεται μέσω του εναλλάκτη θερμότητας και ψύχεται
ή θερμαίνεται, ώστε να ταιριάζει με τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου.
Χάρη στον ακριβή έλεγχο ±0,3°C, αποφεύγονται ενοχλητικές αυξομειώσεις
και διατηρείται σταθερά μία ευχάριστη αίσθηση στο χώρο σας.

Μα το κλιματιστικό δεν βγάζει θερμοκρασία χώρου αλλά στην ψύξη -15 με -20ο από τη θερμοκρασία χώρου.

Οπότε...

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Update περί αυτοματισμών που αρέσουν πολύ στον @Pan_K

Επειδή είδα ότι το να περιορίζω το κλιματιστικό με dry mode, ή και cool mode με low ανεμιστήρα, μπορεί να ανεβάσει αρκετά την κατανάλωση ειδικά στις δύσκολες μέρες, άλλαξα την προσέγγιση μου σε κάτι που δουλεύει διαρκώς.

Η αρχή είναι ότι στο σπίτι θέλω 26 και δε θέλω να μου ρίχνει πίσω υγρασίες.

α) Το Startup το κάνουμε σε dry, target 25 (το dry έχει υστέρηση έως 1.5 βαθμό, στον 1.7 αρχίζει να ανεβάζει συμπιεστή για να επαναφέρει στον 1.5)

β) Εάν η θερμοκρασία >1.21 του Indoor-Target τότε Cool 26 Fan lowest (το cool δεν έχει υστέρηση)

γ) Εάν cool και Indoor-Target > 0 και Fan lowest, τότε fan Auto (με τον ανεμιστήρα στο auto αυξάνω την αποδοτικότητα, αλλά δεν θέλω high γιατί είναι 13.1 κυβικά και εκτός του "περνάω το Ταίναρο", μπερδεύεται και νομίζει ότι έπεσε απότομα η θερμοκρασία, γιατί ο χώρος είναι μικρός και του έρχονται κρύα ρεύματα από παντού, ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι)

δ) εάν Cool και Indoor-Target < -0.31 και fan Auto τότε fan lowest

ε) εάν Cool και power < 50W και  Indoor-Target <= -0.5 τότε κρέμασε, άρα Dry 25 μέχρι να έρθει η ώρα του β

(ελπίζω να τα θυμήθηκα όλα γιατί δεν τα έχω μπροστά μου τώρα, αν είναι κάτι off θα κάνω edit)

Edit: 13 κυβικά τελικά, και στο δ -0.3

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Update περί αυτοματισμών που αρέσουν πολύ στον @Pan_K

Επειδή είδα ότι το να περιορίζω το κλιματιστικό με dry mode, ή και cool mode με low ανεμιστήρα, μπορεί να ανεβάσει αρκετά την κατανάλωση ειδικά στις δύσκολες μέρες, άλλαξα την προσέγγιση μου σε κάτι που δουλεύει διαρκώς.

Η αρχή είναι ότι στο σπίτι θέλω 26 και δε θέλω να μου ρίχνει πίσω υγρασίες.

α) Το Startup το κάνουμε σε dry, target 25 (το dry έχει υστέρηση έως 1.5 βαθμό, στον 1.7 αρχίζει να ανεβάζει συμπιεστή για να επαναφέρει στον 1.5)

β) Εάν η θερμοκρασία >1.5 του Indoor-Target τότε Cool 26 Fan lowest (το cool δεν έχει υστέρηση)

γ) Εάν cool και >200W και Indoor-Target > 0 και Fan lowest, τότε fan Auto (με τον ανεμιστήρα στο auto αυξάνω την αποδοτικότητα, αλλά δεν θέλω high γιατί είναι 12.2 κυβικά και εκτός του "περνάω το Ταίναρο", μπερδεύεται και νομίζει ότι έπεσε απότομα η θερμοκρασία, γιατί ο χώρος είναι μικρός και του έρχονται κρύα ρεύματα από παντού, ενώ δεν είναι ακριβώς έτσι)

δ) εάν Cool και Indoor-Target <0.3 και fan Auto τότε fan lowest

ε) εάν Cool και power < 50W τότε κρέμασε, άρα Dry 25 μέχρι να έρθει η ώρα του β

(ελπίζω να τα θυμήθηκα όλα γιατί δεν τα έχω μπροστά μου τώρα, αν είναι κάτι off θα κάνω edit)

Ξεκινάω να παίρνω κάμψεις τώρα, όταν θέλεις να σταματήσω στείλε pm.

Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό που ανέφερες?

• Haha 5
Δημοσ.

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς ποια είναι η διαφορά(αν υπάρχει) στις σειρές της Inventor μεταξύ neo, neo2 και neo3?

Ευχαριστώ

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Μα το κλιματιστικό δεν βγάζει θερμοκρασία χώρου αλλά στην ψύξη -15 με -20ο από τη θερμοκρασία χώρου.

Οπότε...

Ντεν το ΙΚΑ σκεπτι, έχεις δίκιο.

• Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...