Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Ξεκινάω να παίρνω κάμψεις τώρα, όταν θέλεις να σταματήσω στείλε pm.

Με ποιον τρόπο μπορεί να γίνει αυτό που ανέφερες?

Χρειάζεσαι:

Λίγα φύλλα μαϊντανό, 2 σκελίδες σκόρδο, μισό κιλό γιαούρτι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Λιώνουμε το σκόρδο με ένα γουδί, το βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Ο μαϊντανός από πάνω για ντεκόρ.

:P

Λοιπόν, αρχικά, θέλεις να παρακολουθείς την κατανάλωση με κάτι έξυπνο (και να τα στέλνεις στον liakjim λέω εγώ, Τοποθέτηση Προϊόντος), να έχεις κάποιο wifi module που να σου δίνει τα δεδομένα του κλιματιστικού και να το ελέγχεις, και όλα αυτα να τα βάλεις σε ένα home assistant με integration με όλα τα παραπάνω.

Εάν δεν υπάρχει wifi στο κλιματιστικό, τότε θα πρέπει να γίνει κάποιος λίγο πιο ευρηματικός, και να βάλει αισθητήρες θερμοκρασίας στο δωμάτιο ώστε να παρακολουθήσει πώς συμπεριφέρεται το δικό του μηχάνημα, ενώ το μηχάνημα θα πρέπει να το ελέγξει με IR blaster που δέχεται εντολές από το HA. Ένα broadlink πχ. Το mini, λογικά, φτάνει, εκτός εάν οι απαιτήσεις είναι για κάτι άλλο.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Thanks 1
  • Haha 1
  • Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Χρειάζεσαι:

Λίγα φύλλα μαϊντανό, 2 σκελίδες σκόρδο, μισό κιλό γιαούρτι, δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.

Λιώνουμε το σκόρδο με ένα γουδί, το βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Ο μαϊντανός από πάνω για ντεκόρ.

:P

Λοιπόν, αρχικά, θέλεις να παρακολουθείς την κατανάλωση με κάτι έξυπνο (και να τα στέλνεις στον liakjim λέω εγώ, Τοποθέτηση Προϊόντος), να έχεις κάποιο wifi module που να σου δίνει τα δεδομένα του κλιματιστικού και να το ελέγχεις, και όλα αυτα να τα βάλεις σε ένα home assistant με integration με όλα τα παραπάνω.

Εάν δεν υπάρχει wifi στο κλιματιστικό, τότε θα πρέπει να γίνει κάποιος λίγο πιο ευρηματικός, και να βάλει αισθητήρες θερμοκρασίας στο δωμάτιο ώστε να παρακολουθήσει πώς συμπεριφέρεται το δικό του μηχάνημα, ενώ το μηχάνημα θα πρέπει να το ελέγξει με IR blaster που δέχεται εντολές από το HA. Ένα broadlink πχ. Το mini, λογικά, φτάνει, εκτός εάν οι απαιτήσεις είναι για κάτι άλλο.

Ευχαριστώ, πολύ κατατοπιστικό (αν και αρχικά έπαθα κράμπα στον εγκέφαλο). Δυστυχώς δεν υπάρχει WiFi module στο yukai, θα ακολουθήσω την πατροπαράδοτη μέθοδο με την βοήθεια του υιού.

Μακάρι να είχα δεύτερο κλιματιστικό, το ένα μονίμως αφυγρανση και το έτερο ψύξη.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, Pan_K είπε

Θα πρέπει να έχεις το laptop συνεχώς ανοικτό για να μεταδίδεις δεδομένα. Εφόσον είσαι εξοικειωμένος με αυτό, θα επένδυα 60 ευρώ και κάτι για να πάρω ένα raspberry pi 3 με μία καρτούλα SD (άντε και καμία θήκη των 10 ευρώ) και θα το είχα συνεχώς ανοιχτό. Αυτή είναι η εγκατάσταση που έχω φτιάξει στο σπίτι μου με τον τρόπο που ανέφερα:

Απόκρυψη περιεχομένων

20250711_142613.jpg.2e427a62f5ab939ad45e8c0a71b48520.jpg

Καλύτερα το pi4 ή το pi5 (αν και ακριβότερο) ή ένα refurbished mini pc (υπάρχουν κάτι ωραία dell στα 60-80€).

Δυστυχώς έχω το pi3b και παρόλο που δεν έχω πολλά πράγματα στο HAos κολλάει αρκετά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 λεπτά πριν, verlemakos είπε

δεν υπάρχει WiFi module στο yukai

Παίρνει όμως, σωστά;

Υπήρχε μια συζήτηση κάποιες σελίδες πίσω γι'αυτό. Ha integration υπάρχει επίσης, αλλά εκεί σταματάει η γνώση μου για το πόσο καλά λειτουργούν όλα αυτά μεταξύ τους.

Τον κώδικα για τους αυτοματισμούς θα τον βάλω αργότερα.

edit: ναι παίρνει

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
30 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Καλύτερα το pi4 ή το pi5 (αν και ακριβότερο) ή ένα refurbished mini pc (υπάρχουν κάτι ωραία dell στα 60-80€).

Δυστυχώς έχω το pi3b και παρόλο που δεν έχω πολλά πράγματα στο HAos κολλάει αρκετά.

Μιας και το ζήτημα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, σκέφτηκα να μην πάρω ένα μηχάνημα που να μου εξοικονομεί ενέργεια καταναλώνοντας το ίδιο μεγάλα ποσά, και γι' αυτό απέφυγα το mini pc, αν και δεν καίει και τόσο πολλά τελικά (5-30watt). Το pi (καταναλώνει 1-5watt) είναι απίστευτα μικρό και αρχικά σκέφτηκα πως δεν ήθελα να κάνω παπάδες με αυτό (δύσκολο να συγκρατηθώ τελικά). 

28 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Υπήρχε μια συζήτηση κάποιες σελίδες πίσω γι'αυτό. Ha integration υπάρχει επίσης, αλλά εκεί σταματάει η γνώση μου για το πόσο καλά λειτουργούν όλα αυτά μεταξύ τους.

Τον κώδικα για τους αυτοματισμούς θα τον βάλω αργότερα.

Θα πρότεινα πάντως ασυζητητί να βάλει κανείς home assistant, γιατί με αυτό μπορεί κανείς να κάνει ένα Toshiba να τρέχει την αφύγρανση σε μεγαλύτερες ταχύτητες από τις επιτρεπτές. Στο λεπτομερές εγχειρίδιο υπάρχει μάλιστα πινακάκι με την παροχή αέρα στην κάθε ρύθμιση της αφύγρανσης, παρόλο που η Τoshiba το έχει μπλοκαρισμένο αυτό το χαρακτηριστικό. 

Μπορείς μάλιστα να αυξήσεις την παροχή αέρα και σε ένα παλιότερο mideo-ειδές που τρέχει σε eco-mode και να αυξήσεις τόσο την απόδοση, όσο και την παρεχόμενη ισχύ, κάτι που είναι επίσης μπλοκαρισμένο. 

Ένα άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να αυξήσεις την παροχή αέρα σε ένα mideo-ειδές που είναι πχ 18άρι και να την πας στο maximum χωρίς να ενεργοποιεί η μονάδα την λειτουργία turbo που αυξάνει κατακόρυφα την κατανάλωση. Με τεχνικούς όρους μετατρέπεις έτσι το 18άρι σε 24άρι, μιας και η μόνη ουσιαστική τους διαφορά είναι η μεγαλύτερη παροχή αέρα στο δεύτερο (ξέρω, θα πέσει debate σε αυτήν την πρόταση, αλλά την αφήνω έτσι για την ώρα). Και το καλύτερο, το καινούριο 24άρι που δημιούργησες πέφτει πιο χαμηλά στα ελάχιστα watt, ενώ με αυξημένη παροχή έχεις και καλύτερο EER στο 18άρι.

Σε ότι αφορά το Yukai πάντως, θα εμπιστευόμουν την λειτουργία αφύγρανσης που έχει και θα έπαιζα με την ζητούμενη θερμοκρασία. Νομίζω ότι είναι πολύ καλά ρυθμισμένη και ισορροπημένη, αν κρίνω από το δικό μου Seiya.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, MARIOSNURSE said:

Μα το κλιματιστικό δεν βγάζει θερμοκρασία χώρου αλλά στην ψύξη -15 με -20ο από τη θερμοκρασία χώρου.

Οπότε...

γνωριζοντας ποσο ειναι στον χωρο , μετραει τι μειγμα φρεσκου κ εσωτερικου ανακυκλωσης κ κανονιζει την ισχυ κρατωντας σταθερη την θερμοκρασια...η να το πω πιο απλα μπαινει ενα κυβικο το λεπτο αερας φρεσκος απο εξω με θερμοκρασια 40 βαθμων κ ρουφαει κ τρια κυβιικα απο τον εσωτερικο με θερμοκρασια 20 ας πουμε. Αν χωρις τον φρεσκο εκαιγε 100w με τον φρεσκο καιει 120w για να κρατησει την θερμοκρασια εξοδου σταθερη

Αυτο που λες εσυ δεν ειναι φιξ στα ινβετρερ, ηταν στα παλια τα ονοφ.

Τα ινβερτερ οταν δουλευουν ρελαντι μπορει να εχει εισοδο αερα στα φιλτρα 26 και να βγαζει 25 , εξ ου κ η οικονομια τους

Επεξ/σία από Specs
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Pan_K είπε

μιας και η μόνη ουσιαστική τους διαφορά είναι η μεγαλύτερη παροχή αέρα στο δεύτερο (ξέρω, θα πέσει debate σε αυτήν την πρόταση, αλλά την αφήνω έτσι για την ώρα).

Το 24άρι θα πρέπει να έχει διαφορετικό συμπιεστή, μεγαλύτερη εξωτερική μονάδα, περισσότερο ρεύμα (Α). 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
34 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το 24άρι θα πρέπει να έχει διαφορετικό συμπιεστή, μεγαλύτερη εξωτερική μονάδα, περισσότερο ρεύμα (Α). 

Βεβαίως, αλλά κοίτα λίγο τι γίνεται εδώ, με το χακάρισμα που έκανα. Σαφώς δεν το μετέτρεψα σε καθαρόαιμο 24άρι, αλλά η απόδοση που πέτυχα με 974 watt και εξωτερική 30 ήταν 23000btu. EER: 6,94.

image.png.5d317b4c2eb39b33ebcc293fb944c1f8.png

...εντάξει. Παίρνω πάντως πίσω αυτό που είπα ότι η μόνη ουσιαστική διαφορά είναι η αυξημένη παροχή αέρα στο 24-άρι. ΟΚ; Αλλά ένα 9άρι το κάνεις πιο εύκολα 12άρι.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Pan_K είπε

κοίτα λίγο τι γίνεται εδώ, με το χακάρισμα που έκανα. Σαφώς δεν το μετέτρεψα σε καθαρόαιμο 24άρι, αλλά η απόδοση που πέτυχα με 974 watt και εξωτερική 30 ήταν 23000btu. EER: 6,94.

... σε λίγο θα δούμε inventor ururu. (μια εισαγωγή αέρα λείπει). 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Specs είπε

γνωριζοντας ποσο ειναι στον χωρο , μετραει τι μειγμα φρεσκου κ εσωτερικου ανακυκλωσης κ κανονιζει την ισχυ κρατωντας σταθερη την θερμοκρασια...η να το πω πιο απλα μπαινει ενα κυβικο το λεπτο αερας φρεσκος απο εξω με θερμοκρασια 40 βαθμων κ ρουφαει κ τρια κυβιικα απο τον εσωτερικο με θερμοκρασια 20 ας πουμε. Αν χωρις τον φρεσκο εκαιγε 100w με τον φρεσκο καιει 120w για να κρατησει την θερμοκρασια εξοδου σταθερη

Αυτο που λες εσυ δεν ειναι φιξ στα ινβετρερ, ηταν στα παλια τα ονοφ.

Τα ινβερτερ οταν δουλευουν ρελαντι μπορει να εχει εισοδο αερα στα φιλτρα 26 και να βγαζει 25 , εξ ου κ η οικονομια τους

Εγώ λέω αν το συγκεκριμένο μηχάνημα καθαρίζει και ψύχει τον αέρα ή απλά τον βάζει μέσα σαν εξαερισμός του '50 και τον αναμιγνύει με του χώρου.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Μιας και το ζήτημα είναι η εξοικονόμηση ενέργειας, σκέφτηκα να μην πάρω ένα μηχάνημα που να μου εξοικονομεί ενέργεια καταναλώνοντας το ίδιο μεγάλα ποσά, και γι' αυτό απέφυγα το mini pc, αν και δεν καίει και τόσο πολλά τελικά (5-30watt). Το pi (καταναλώνει 1-5watt) είναι απίστευτα μικρό και αρχικά σκέφτηκα πως δεν ήθελα να κάνω παπάδες με αυτό (δύσκολο να συγκρατηθώ τελικά). 

Θα πρότεινα πάντως ασυζητητί να βάλει κανείς home assistant, γιατί με αυτό μπορεί κανείς να κάνει ένα Toshiba να τρέχει την αφύγρανση σε μεγαλύτερες ταχύτητες από τις επιτρεπτές. Στο λεπτομερές εγχειρίδιο υπάρχει μάλιστα πινακάκι με την παροχή αέρα στην κάθε ρύθμιση της αφύγρανσης, παρόλο που η Τoshiba το έχει μπλοκαρισμένο αυτό το χαρακτηριστικό. 

Μπορείς μάλιστα να αυξήσεις την παροχή αέρα και σε ένα παλιότερο mideo-ειδές που τρέχει σε eco-mode και να αυξήσεις τόσο την απόδοση, όσο και την παρεχόμενη ισχύ, κάτι που είναι επίσης μπλοκαρισμένο. 

Ένα άλλο που μπορείς να κάνεις είναι να αυξήσεις την παροχή αέρα σε ένα mideo-ειδές που είναι πχ 18άρι και να την πας στο maximum χωρίς να ενεργοποιεί η μονάδα την λειτουργία turbo που αυξάνει κατακόρυφα την κατανάλωση. Με τεχνικούς όρους μετατρέπεις έτσι το 18άρι σε 24άρι, μιας και η μόνη ουσιαστική τους διαφορά είναι η μεγαλύτερη παροχή αέρα στο δεύτερο (ξέρω, θα πέσει debate σε αυτήν την πρόταση, αλλά την αφήνω έτσι για την ώρα). Και το καλύτερο, το καινούριο 24άρι που δημιούργησες πέφτει πιο χαμηλά στα ελάχιστα watt, ενώ με αυξημένη παροχή έχεις και καλύτερο EER στο 18άρι.

Σε ότι αφορά το Yukai πάντως, θα εμπιστευόμουν την λειτουργία αφύγρανσης που έχει και θα έπαιζα με την ζητούμενη θερμοκρασία. Νομίζω ότι είναι πολύ καλά ρυθμισμένη και ισορροπημένη, αν κρίνω από το δικό μου Seiya.

Δηλαδή, από ότι καταλαβαίνω, αξίζει να πάρουμε το WiFi module για το yukai 13 για να βελτιώσει ουσιαστικά τις επιδόσεις του.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Δηλαδή, από ότι καταλαβαίνω, αξίζει να πάρουμε το WiFi module για το yukai 13 για να βελτιώσει ουσιαστικά τις επιδόσεις του.

Το Yukai απ ότι έχω καταλάβει ει έχει ισορροπημένη συμπεριφορά και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες παρεμβάσεις. Η βελτίωση της απόδοσης νοείται σε συνδυασμό με home assistant γιατι στην αφύγρανση και με μέγιστη παροχή έχει ελαφρώς καλύτερο EER απ ότι στην ψύξη με μέγιστη παροχή. Στο Edge η βελτίωση της απόδοσης είναι αρκετά μεγαλύτερη .  

Επεξ/σία από Pan_K
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 hour ago, MARIOSNURSE said:

Εγώ λέω αν το συγκεκριμένο μηχάνημα καθαρίζει και ψύχει τον αέρα ή απλά τον βάζει μέσα σαν εξαερισμός του '50 και τον αναμιγνύει με του χώρου.

To εγραψα αλλα ας το ξαναγραψω

ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΧΩΡΟΥ
Ο φρέσκος αέρας εισέρχεται μέσω του εναλλάκτη θερμότητας και ψύχεται
ή θερμαίνεται, ώστε να ταιριάζει με τη θερμοκρασία του εσωτερικού χώρου.
Χάρη στον ακριβή έλεγχο ±0,3°C, αποφεύγονται ενοχλητικές αυξομειώσεις
και διατηρείται σταθερά μία ευχάριστη αίσθηση στο χώρο σας

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Το Yukai απ ότι έχω καταλάβει ει έχει ισορροπημένη συμπεριφορά και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες παρεμβάσεις. Η βελτίωση της απόδοσης νοείται σε συνδυασμό με home assistant γιατι στην αφύγρανση και με μέγιστη παροχή έχει ελαφρώς καλύτερο EER απ ότι στην ψύξη με μέγιστη παροχή. Στο Edge η βελτίωση της απόδοσης είναι αρκετά μεγαλύτερη .  

Θέλει σκέψη όσον αφορά την απόσβεση του WiFi module, βέβαια η ποιότητα της ατμόσφαιρας δεν κοστολογείται όταν έξω σκάει ο τζίτζικας.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 hours ago, liakjim said:

Το ανεβάζεις κάπου ;

Σε περίπτωση που μερικοί δεν κατάφεραν να το δουν (παρεμπιπτόντως, αρχικά είχε περίπου 600 MB), έκοψα εγώ σελίδες (άφησα μόνο το αγγλικό μέρος), το συμπίεσα και το ανέβασα εδώ:  https://pdfhost.io/v/BEtdBz7xs6_FreshIN_3_0_UM_EN_

Επεξεργάστηκα επίσης και την απάντηση προς τον φίλο που είχε ρωτήσει αρχικά, βάζοντας και εκεί το σύνδεσμο.

Επεξ/σία από amotida

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...