verlemakos Δημοσ. Δευτέρα στις 12:26 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:26 πμ 18 λεπτά πριν, Pan_K είπε Έχω 10 τέτοια. Τα 8 τα έχω κουμπώσει μέσα στα κουτιά των εξωτερικών μονάδων των κλιματιστικών, εκεί που συνδέονται με την τροφοδοσία. Προσοχή, έχουν σχετικά μικρή εμβέλεια. Δηλαδή μπορεί να βρίσκεται και μέσα στο κουβούκλιο της εσωτερικής μονάδας? Με τις δέουσες μονώσεις των αγωγών, βέβαια. Το πρόβλημα είναι η μέγιστη απόσταση ή η παρεμβολή τοίχων?
techPro Δημοσ. Δευτέρα στις 12:40 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:40 πμ 43 minutes ago, verlemakos said: Μάλλον υπερβολική για μικρά ή μεσαία κλιματιστικά, σύμφωνα με ψυκτικούς που έχω συμβουλευτεί. Για αντλίες θερμότητας εικάζεται ότι παίζει ρόλο η ικανή απόσταση από τοίχο, για μεγάλα κλιματιστικά ας μας διαφωτίσουν οι συμφορουμιτες. Γεγονός είναι πως με τις κρεμαστές βάσεις τοίχου όχι μόνο δεν τηρείται, αλλά στην πράξη είναι κατά πολύ μικρότερη. Το πόσο επηρεάζει αυτό τι λειτουργία του κλιματιστικού είναι το ερώτημα.
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 12:43 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:43 πμ 11 λεπτά πριν, verlemakos είπε Δηλαδή μπορεί να βρίσκεται και μέσα στο κουβούκλιο της εσωτερικής μονάδας? Με τις δέουσες μονώσεις των αγωγών, βέβαια. Το πρόβλημα είναι η μέγιστη απόσταση ή η παρεμβολή τοίχων? Της εξωτερικής μονάδας. Προσωπικά δεν το συνιστώ να έχουμε μια συσκευή με μια Χ πιθανότητα αστοχίας μέσα στην ακριβή μας μονάδα. Χώρια που δεν ασφαλίζεται εκεί μέσα. Προσωπικά θεωρώ πιο ασφαλές ενα Shelly 1pm μέσα σε ένα ηλεκτρολογικό κουτάκι ή ενα sonoff power elite r3 20A που μπαίνει σε din1 θέση στον πίνακα ή όταν τα ρεύματα ανεβαίνουν σε κάτι γαϊδούρια θα προτιμούσα κάτι σε επαγωγικό βλέπε Shelly em. 3 λεπτά πριν, techPro είπε Γεγονός είναι πως με τις κρεμαστές βάσεις τοίχου όχι μόνο δεν τηρείται, αλλά στην πράξη είναι κατά πολύ μικρότερη. Το πόσο επηρεάζει αυτό τι λειτουργία του κλιματιστικού είναι το ερώτημα. Οτιδήποτε είναι υποδεέστερο από το ελάχιστο του κατασκευαστή, επηρεάζει σε κάποιον βαθμό την απόδοση. Κανείς δεν πρόκειται να σου πει πόσο % χάνει αν το έχει 5εκ λιγότερο κενό. Προσπαθούμε να τα πιάσουμε. 1 1
verlemakos Δημοσ. Δευτέρα στις 12:47 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:47 πμ 2 λεπτά πριν, techPro είπε Γεγονός είναι πως με τις κρεμαστές βάσεις τοίχου όχι μόνο δεν τηρείται, αλλά στην πράξη είναι κατά πολύ μικρότερη. Το πόσο επηρεάζει αυτό τι λειτουργία του κλιματιστικού είναι το ερώτημα. Μάλλον εννοείς την αστεία απόσταση των 10εκ που αφήνουν από τον πίσω τοίχο πολλοί εγκαταστάτες. Σε συνδυασμό με τα 10-15 εκ. από το υπερκείμενο μπαλκόνι συν το μπόνους της κατεβασμένης τέντας, είναι να απορεί κανείς πως καταφέρνουν και λειτουργούν τα κλιματιστικά. 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Της εξωτερικής μονάδας. Προσωπικά δεν το συνιστώ να έχουμε μια συσκευή με μια Χ πιθανότητα αστοχίας μέσα στην ακριβή μας μονάδα. Χώρια που δεν ασφαλίζεται εκεί μέσα. Προσωπικά θεωρώ πιο ασφαλές ενα Shelly 1pm μέσα σε ένα ηλεκτρολογικό κουτάκι ή ενα sonoff power elite r3 20A που μπαίνει σε din1 θέση στον πίνακα ή όταν τα ρεύματα ανεβαίνουν σε κάτι γαϊδούρια θα προτιμούσα κάτι σε επαγωγικό βλέπε Shelly em. Οτιδήποτε είναι υποδεέστερο από το ελάχιστο του κατασκευαστή, επηρεάζει σε κάποιον βαθμό την απόδοση. Κανείς δεν πρόκειται να σου πει πόσο % χάνει αν το έχει 5εκ λιγότερο κενό. Προσπαθούμε να τα πιάσουμε. Τελικά θα χρειαστεί συνδρομή ηλεκτρολόγου. 1
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 12:53 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:53 πμ 5 λεπτά πριν, verlemakos είπε Τελικά θα χρειαστεί συνδρομή ηλεκτρολόγου. Θύμησέ μας τι θέλεις να καλύψεις και πως θα συνδεθεί.
techPro Δημοσ. Δευτέρα στις 12:57 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:57 πμ 4 minutes ago, verlemakos said: Μάλλον εννοείς την αστεία απόσταση των 10εκ που αφήνουν από τον πίσω τοίχο πολλοί εγκαταστάτες. Σε συνδυασμό με τα 10-15 εκ. από το υπερκείμενο μπαλκόνι συν το μπόνους της κατεβασμένης τέντας, είναι να απορεί κανείς πως καταφέρνουν και λειτουργούν τα κλιματιστικά. Ναι. Τις περισσότερες φορές, σχεδόν πάντα δηλαδή, η απόσταση από τον τοίχο είναι πολύ μικρή, γύρω στα 10 cm. Βέβαια στην πράξη οι αποστάσεις είναι δύσκολο να τηρηθούν. 50 cm από το επάνω μπαλκόνι θα είχαν ως αποτέλεσμα οι μονάδες να είναι πολύ χαμηλά. Κάτι που δε λάβαμε υπόψιν μας όμως είναι ότι οι κατασκευαστές δίνουν απ' όσο βλέπω εγώ αποστάσεις για επιδαπέδια τοποθέτηση, άρα ΄όταν η μονάδα είναι ανυψωμένη κερδίζει μέρος της απαιτούμενη ροής αέρα από κάτω.
verlemakos Δημοσ. Δευτέρα στις 01:08 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:08 πμ 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Θύμησέ μας τι θέλεις να καλύψεις και πως θα συνδεθεί. Αρχικά, το yukai ras13 που αυτή τη στιγμή μετριέται με μετρητή ράγας της geyer (όχι WiFi, όχι στιγμιαία κατανάλωση, μόνο μ.ο.). Επίσης, ένα aseh12kmcg που πρόκειται να εγκατασταθεί σύντομα σε χωριό σε ημιορεινή περιοχή (300-350μ. υψόμετρο). Θα καλύπτει χώρο περίπου 50τμ.
amotida Δημοσ. Δευτέρα στις 01:54 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 01:54 πμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, techPro said: Πόσο κρίσιμο είναι να τηρηθεί η απόσταση των 30 cm από τον τοίχο πίσω από την εξωτερική μονάδα; Αν ήταν να αφήνουμε 30 cm πίσω απ’ την εξωτερική μονάδα το επόμενο βήμα θα ήταν να της χτίσουμε και δική της βεράντα! Μου άρεσε η φωτογραφία πάντως... Με το βάθος της μονάδας φτάνουμε γύρω στα 60 cm από τον τοίχο -δηλαδή ανοίγεις την πόρτα, πας να βγεις και σκοντάφτεις πάνω στο κλιματιστικό πριν προλάβεις να πεις "ψύξη"!😄 Αλήθεια τώρα, οι απαιτούμενες αποστάσεις από γνωστούς κατασκευαστές, για μια παρόμοια θέση, είναι πολύ πιο... γήινες (π.χ. 10 cm or more). Δεν θα έπαιρνα λοιπόν αυτά που έχει βάλει η Inventor ως δείγμα. Οι αξιόπιστοι κατασκευαστές δίνουν αποστάσεις ανάλογα με το μοντέλο και τη θέση εγκατάστασης... δεν είναι όλα 30 cm και ξεμπερδέψαμε. Επεξ/σία Δευτέρα στις 02:21 πμ από amotida 1
blacktruth Δημοσ. Δευτέρα στις 03:05 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 03:05 πμ 4 ώρες πριν, liakjim είπε Τι κλιματιστικό έχεις πάνω; Fujitsu KG Series ASEH12KGTG/AOEH12KGCG 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Δευτέρα στις 05:16 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 05:16 πμ 9 ώρες πριν, Danai174 είπε Γεια σε όλους. Εμπειρίες από toyotomi erai υπάρχουν; Μου αρέσει τρομερά το χρώμα του αλλά δε θέλω να το αγοράσω στα τυφλά μόνο λόγω αυτού! Εγώ δε θα έδινα τόσα € για κάτι φασόν της Gree (Κίνα). Το κριτήριο πρέπει να είναι η απόδοση, όχι το χρώμα. Τι χρήση θα κάνεις;
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 07:41 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:41 πμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, liakjim είπε Της εξωτερικής μονάδας. Προσωπικά δεν το συνιστώ να έχουμε μια συσκευή με μια Χ πιθανότητα αστοχίας μέσα στην ακριβή μας μονάδα. Χώρια που δεν ασφαλίζεται εκεί μέσα. Εφόσον το ρεύμα (η φάση δηλαδή) εισέρχεται μέσα από το Shelly ΠΡΙΝ το ρεύμα φτάσει στο κλιματιστικό, τότε τι σημασία έχει αν το έχεις στον πίνακα, στο κουτί της πρίζας, σε κυτίο που τοποθέτησες αφού έκοψες το καλώδιο τροφοδοσίας ή στο κυτίο της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού; Η όποια αστοχία του Shelly θα επηρεάσει το κλιματιστικό σε οποιοδήποτε από αυτά τα σημεία με τον ίδιον τρόπο. Επίσης τι εννοείς όταν λες ότι δεν ασφαλίζονται εκεί μέσα; Από τα καιρικά φαινόμενα; Το μόνο πρόβλημα που βλέπω είναι να μην γνωρίζει κανείς πώς να κάνει την συνδεσμολογία, η οποία παρεμπιπτόντως είναι πανεύκολη, οπότε προτιμότερο είναι να το βάλει κάποιος ηλεκτρολόγος. Επεξ/σία Δευτέρα στις 08:19 πμ από Pan_K
techPro Δημοσ. Δευτέρα στις 08:21 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:21 πμ 7 hours ago, liakjim said: Οτιδήποτε είναι υποδεέστερο από το ελάχιστο του κατασκευαστή, επηρεάζει σε κάποιον βαθμό την απόδοση. Κανείς δεν πρόκειται να σου πει πόσο % χάνει αν το έχει 5εκ λιγότερο κενό. Προσπαθούμε να τα πιάσουμε. Στη συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για μεγάλη διαφορά, όχι 5 cm. Δε θα δεις ποτέ εξωτερική μονάδα να απέχει 30 cm από τον τοίχο. Πάντα λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο από 10 cm απέχουν οι εξωτερικές μονάδες από τον τοίχο. 6 hours ago, amotida said: Αν ήταν να αφήνουμε 30 cm πίσω απ’ την εξωτερική μονάδα το επόμενο βήμα θα ήταν να της χτίσουμε και δική της βεράντα! Μου άρεσε η φωτογραφία πάντως... Με το βάθος της μονάδας φτάνουμε γύρω στα 60 cm από τον τοίχο -δηλαδή ανοίγεις την πόρτα, πας να βγεις και σκοντάφτεις πάνω στο κλιματιστικό πριν προλάβεις να πεις "ψύξη"!😄 Αλήθεια τώρα, οι απαιτούμενες αποστάσεις από γνωστούς κατασκευαστές, για μια παρόμοια θέση, είναι πολύ πιο... γήινες (π.χ. 10 cm or more). Δεν θα έπαιρνα λοιπόν αυτά που έχει βάλει η Inventor ως δείγμα. Οι αξιόπιστοι κατασκευαστές δίνουν αποστάσεις ανάλογα με το μοντέλο και τη θέση εγκατάστασης... δεν είναι όλα 30 cm και ξεμπερδέψαμε. Και το TCL, για το οποίο ζήτησα προ λίγων ημερών το manual, που είναι 9.000 και 12.000 BTU το manual και πάλι 30 cm λέει απόσταση από τον τοίχο. Δεν έχω δει προδιαγραφές από άλλους κατασκευαστές για να έχω συνολική εικόνα εκτός από το TCL και το Inventor. Πάντως κάτι που έγραψα και σε άλλα posts είναι ότι τα διαγράμματα πάντα δείχνουν επιδαπέδια τοποθέτηση, άρα όταν η τοποθέτηση γίνεται σε κρεμαστή βάση υπάρχει καλύτερη πρόσβαση αέρα από κάτω. Τέλος, εννοείται ότι είναι δύσκολο να τηρηθούν όλες αυτές οι αποστάσεις ευλαβικά γιατί λίγες φορές υπάρχει τόσο μεγάλη ευρυχωρία που να μη δημιουργούνται έστω και μικροπροβλήματα.
leonkoum Δημοσ. Δευτέρα στις 08:56 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:56 πμ H fujishu ζηταει 100mm ελαχιστο για πισω τοιχο, 600mm απο πανω και 600 απο μπροστα.. Τωρα βεβαια ολα αυτα ειναι και σχετικα αλλα οσο & αν γινεται, καλο ειναι να τηρουνται.
cmaniac Δημοσ. Δευτέρα στις 10:10 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:10 πμ Κάτι ενδιαφέρον. Ο @Lofarek μας είχε πει οτι δεν είναι πολυ ευχαριστημένος από την "προσαρμοστικότητα" του Daiseikai 10 των 13k BTU. Με αφορμή την κουβέντα που είχαμε χθες με τον @amotida άρχισα να ψάχνω τι συμπιεστές φοράνε γενικά τα μηχανήματα. Το Daiseikai 10 το 13ρι λοιπόν φοράει Twin Rotary συμπιεστή 15 κυβικών. Το Daiseikai 10 των 10k BTU φοράει twin rotary συμπιεστή 11 κυβικών, το οποίο ειναι λίγο πιο νορμάλ.
amotida Δημοσ. Δευτέρα στις 10:37 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:37 πμ (επεξεργασμένο) 2 hours ago, techPro said: Δεν έχω δει προδιαγραφές από άλλους κατασκευαστές για να έχω συνολική εικόνα Λοιπόν... αν δεν έχεις δει, σου βάζω εγώ τώρα μερικά παραδείγματα. Όλα είναι από διάφορους κατασκευαστές (μεταξύ των πιο γνωστών brands). Θα δεις ακόμα και ένα που γράφει ελάχιστη απόσταση 8 cm. Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως αναφέρει 10 cm, ειδικά για εγκαταστάσεις χωρίς μεγάλους περιορισμούς στα πλάγια ή μπροστά. Επεξ/σία Δευτέρα στις 10:39 πμ από amotida 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα