Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Συγνώμη που σας διακόπτω, αλλά μήπως αυτή η συζήτηση είναι λίγο εκτός θέματος; Παρόλο που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον όσα συζητάτε, ανήκουν μάλλον σε άλλο topic.

Σωστός, παρεκκλινα και εγώ σε κάποιο σημείο. Ούτως ή άλλως, το ζουμί του topic είναι να καταφέρουμε να ρυθμίσουμε το κλιματιστικό μας ώστε να λειτουργεί όσο το δυνατόν πιο αποδοτικά, ενώ ταυτόχρονα να απολαμβάνουμε υψηλή ποιότητα διαβίωσης και άνεση. Η οικονομία δεν είναι αυτοσκοπός. 

Η μοναδική ηλεκτρική συσκευή που αξίζει να επενδύσεις και να κάνεις προσεκτική έρευνα πριν την αγορά της.

• Απαντ. 11,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, ababa641 είπε

Όχι δεν είπαν κάτι, απλά με ρώτησαν αν είναι μόνο η πλακέτα ή και η φτερωτή γιατί έχουν περιπτώσεις που θέλουν αντικατάσταση και τα δυο.

Χμ.. Το φυσάει direct ο αέρας;

Μπορεί να σου έκαψε πλακέτα από "τρελό" γύρισμα ανεμιστήρα. Είναι συχνό.

Δημοσ.
2 hours ago, perelevas said:

Που είναι αυτή η λειτουργία ρε παιδιά;Στην εφαρμογή tcl home που έχω δεν την βλέπω πουθενά.Έχω το tcl miracle 12.
Μήπως δουλε'υει αυτοματα;

Αφού επιλέξεις το κλιματιστικό πας στο μενού που λέω εδώ:

Αν δεν υπάρχει η λειτουργία στο μενού των ρυθμίσεων, τότε προφανώς αυτό σημαίνει ότι δεν την υποστηρίζει το συγκεκριμένο μοντέλο της TCL.

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα έρθει ηλεκτρολόγος να μου φτιάξει τον πίνακα και του εξήγησα ότι θέλω να βάλω 1 24άρι και 2 12άρια (τα fujitsu που πρότεινε ο liakjim), και επειδή το σπίτι είναι παλιό (1980κάτι) πρότεινε αλλαγή πίνακα (είναι παλιακός πολύ) και 3 ξεχωριστές γραμμές, να περάσουν εξωτερικά με "διακριτικά" όπως είπε καναλάκια. Είπε εσωτερικά δεν αξίζει γιατί οι σωλήνες στα παλιά είναι μικρές και δε χωράνε άλλα καλώδια και τζάμπα θα κάνουμε μερεμέτια (αν το κατάλαβα σωστά).

Χρειάζεται να του αναφέρω τίποτα άλλο; Φάνηκε να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει (στο 24αρι τροφοδοσία στην εξωτερική μονάδα και στα 12άρια ανέφερε μπρίζα). Είμαι άσχετος, δεν ντρέπομαι να ρωτήσω απλά δεν ξέρω αν πρέπει να ρωτήσω κάτι άλλο.

Ευχαριστώ!

ΥΓ Το σπίτι παρά τον καύσωνα, το ρετιρέ και την έλλειψη μόνωσης είναι δροσερό/ανεκτό τώρα χωρίς a/c, είμαι αισιόδοξος.

Δημοσ.

@Arkin

Daikin δεν έχεις φίλος;

Αν ναι στην εφαρμογή Onecta - ρυθμίσεις - προηγμένες λειτουργίες - διατηρήστε στεγνό (το έχεις On ή σβηστό τον ανεμιστήρα);

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, liakinen είπε

@Arkin

Daikin δεν έχεις φίλος;

Αν ναι στην εφαρμογή Onecta - ρυθμίσεις - προηγμένες λειτουργίες - διατηρήστε στεγνό (το έχεις On ή σβηστό τον ανεμιστήρα);

Ειναι χωρις wifi το sensira siesta εχω το ATXC50D / ARXC50D αλλα δεν εβαλα το wifi dongle πανω. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Arkin είπε

Ειναι χωρις wifi το sensira siesta εχω το ATXC50D / ARXC50D αλλα δεν εβαλα το wifi dongle πανω. 

Χμμμ δηλαδή από το χειριστήριο δεν μπορείς να επιλέξεις αν η θερμοκρασία φτάσει την επιθυμητή στον χώρο να σταματήσει ο ανεμιστήρας για να μην αυξηθεί η υγρασία;

Δημοσ.
Μόλις τώρα, liakinen είπε

Χμμμ δηλαδή από το χειριστήριο δεν μπορείς να επιλέξεις αν η θερμοκρασία φτάσει την επιθυμητή στον χώρο να σταματήσει ο ανεμιστήρας για να μην αυξηθεί η υγρασία;

Δεν εχω ιδεα αν γινεται αυτο αυτο ειναι κοντρολ οποτε δεν φαινεται να εχει κατι τετοιο.

Daikin-Siesta-Sensira-C50b.jpg

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Arkin είπε

Δεν εχω ιδεα αν γινεται αυτο αυτο ειναι κοντρολ οποτε δεν φαινεται να εχει κατι τετοιο.

Daikin-Siesta-Sensira-C50b.jpg

Θα πρέπει να μας διαφωτίσουν οι γνώστες. Δεν νομίζω τέτοια λειτουργία να υπάρχει μόνο αν έχεις την εφαρμογή ή όχι. Κάτι άλλο, το Econo mode το χρησιμοποιείς;

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, liakinen είπε

Θα πρέπει να μας διαφωτίσουν οι γνώστες. Δεν νομίζω τέτοια λειτουργία να υπάρχει μόνο αν έχεις την εφαρμογή ή όχι. Κάτι άλλο, το Econo mode το χρησιμοποιείς;

Οχι econo δεν εχω βαλει ποτε δεν ξερω τι κανει λογικα περιοριζει το max ρευμα αλλα δεν ασχοληθηκα παραπανω. 

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, liakinen είπε

Δεν έχει ρύθμιση θερμοκρασίας στην αφύγρανση. 

Ούτε μέσω home assistant μπορείς να το πειράξεις, δεν ξέρω όμως αν μπορείς να αλλάξεις την δύναμη τους ανεμιστήρα μιας και με το χειριστήριο δεν γίνεται να το αλλάξεις (νομίζω το βάζει στην χαμηλότερη). 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Arkin είπε

Οχι econo δεν εχω βαλει ποτε δεν ξερω τι κανει λογικα περιοριζει το max ρευμα αλλα δεν ασχοληθηκα παραπανω. 

Εγώ μετά τις πρώτες μέρες που έκανα δοκιμές το δουλεύω μόνιμα στο Econo. Αν κατάλαβα στην αρχή αργεί λίγο να φτάσει την θερμοκρασία που δίνεις κάνοντας οικονομία στο ρεύμα. Εγώ πχ που δίνω στο χειριστήριο 28 φτάνει την θερμοκρασία του χώρου στους 27 (έχει απόκλιση δηλαδή) μέσα σε 15 λεπτά (πάντα με Econo).

7 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Δεν έχει ρύθμιση θερμοκρασίας στην αφύγρανση. 

Ούτε μέσω home assistant μπορείς να το πειράξεις, δεν ξέρω όμως αν μπορείς να αλλάξεις την δύναμη τους ανεμιστήρα μιας και με το χειριστήριο δεν γίνεται να το αλλάξεις (νομίζω το βάζει στην χαμηλότερη). 

Ναι δεν ξέρω από αυτά. Απλά λέει ότι αν το έχεις στο On όταν η θερμοκρασία του χώρου φτάσει το επιθυμητό τότε σταματά ο ανεμιστήρας για να μην αυξηθεί η υγρασία. Εγώ το έχω κλειστό (υποθέτω ότι είναι το Default αυτό) μιας και δεν "φαίνεται" ο χώρος να έχει υγρασία. Η ατμόσφαιρα του είναι άριστη για εμάς. Βέβαια καλό είναι να πάρω και μία συσκευή που μετρά την υγρασία (αν υπάρχει μία πρόταση καλοδεχούμενη).

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 λεπτά πριν, liakinen είπε

Εγώ μετά τις πρώτες μέρες που έκανα δοκιμές το δουλεύω μόνιμα στο Econo. Αν κατάλαβα στην αρχή αργεί λίγο να φτάσει την θερμοκρασία που δίνεις κάνοντας οικονομία στο ρεύμα. Εγώ πχ που δίνω στο χειριστήριο 28 φτάνει την θερμοκρασία του χώρου στους 27 (έχει απόκλιση δηλαδή) μέσα σε 15 λεπτά (πάντα με Econo).

Ναι δεν ξέρω από αυτά. Απλά λέει ότι αν το έχεις στο On όταν η θερμοκρασία του χώρου φτάσει το επιθυμητό τότε σταματά ο ανεμιστήρας για να μην αυξηθεί η υγρασία. Εγώ το έχω κλειστό (υποθέτω ότι είναι το Default αυτό) μιας και δεν "φαίνεται" ο χώρος να έχει υγρασία. Η ατμόσφαιρα του είναι άριστη για εμάς. Βέβαια καλό είναι να πάρω και μία συσκευή που μετρά την υγρασία (αν υπάρχει μία πρόταση καλοδεχούμενη).

Με κάποια xiaomi miija 2 που πήρα πρόσφατα δεν βλέπω να αυξάνετε η υγρασία στο δωμάτιο, πλέον το έχω μόνιμα στην αφύγρανση μιας και είναι καλύτερη η αίσθηση της ατμόσφαιρας και δεν μου μυρίζει το δωμάτιο. 

https://www.skroutz.gr/s/25233726/Xiaomi-Monitor-2-THermometro-Ygrasiometro-Epitrapezio-gia-CHrisi-se-Esoteriko-CHoro-NUN4126GL.html

Επεξ/σία από Grim Ripper
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
58 λεπτά πριν, vmb είπε

Καλησπέρα,

Θα έρθει ηλεκτρολόγος να μου φτιάξει τον πίνακα και του εξήγησα ότι θέλω να βάλω 1 24άρι και 2 12άρια (τα fujitsu που πρότεινε ο liakjim), και επειδή το σπίτι είναι παλιό (1980κάτι) πρότεινε αλλαγή πίνακα (είναι παλιακός πολύ) και 3 ξεχωριστές γραμμές, να περάσουν εξωτερικά με "διακριτικά" όπως είπε καναλάκια. Είπε εσωτερικά δεν αξίζει γιατί οι σωλήνες στα παλιά είναι μικρές και δε χωράνε άλλα καλώδια και τζάμπα θα κάνουμε μερεμέτια (αν το κατάλαβα σωστά).

Χρειάζεται να του αναφέρω τίποτα άλλο; Φάνηκε να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει (στο 24αρι τροφοδοσία στην εξωτερική μονάδα και στα 12άρια ανέφερε μπρίζα). Είμαι άσχετος, δεν ντρέπομαι να ρωτήσω απλά δεν ξέρω αν πρέπει να ρωτήσω κάτι άλλο.

Ευχαριστώ!

ΥΓ Το σπίτι παρά τον καύσωνα, το ρετιρέ και την έλλειψη μόνωσης είναι δροσερό/ανεκτό τώρα χωρίς a/c, είμαι αισιόδοξος.

Όντως καλά στα είπε, αν θες το κάτι καλύτερο μπορείς να βάλεις ασφάλειες L+N σε όποιο κλιματιστικό δεν θα έχει πρίζα για να μπορείς να το απομονώσεις πλήρως σε περίπτωση διαρροής / βλάβης του μηχανήματος και έναν επιτηρητή τάσης.
Επίσης αν δεν είστε σίγουροι που θα πάνε οι εξωτερικές μονάδες ας αφήσει 3-4 μέτρα καλώδιο αναμονή να μην χρειαστεί μάτιση κτλ

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...