MARIOSNURSE Δημοσ. χθες στις 03:32 πμ Δημοσ. χθες στις 03:32 πμ 54 λεπτά πριν, asdfnikos είπε καλησπέρα παιδιά σε όλους! Προσπαθώ να βρω που πουλάνε φίλτρα για το κλιματιστικό χωρις αποτέλεσμα. Μένω Θεσσαλονίκη αλλά μπορώ και να παραγγείλω. Ειναι για κάθε κλιματιστικό συγκεκριμένα η υπάρχουν και universal όπως λέμε;😆 Το κάθε ένα έχει τα δικά του. Δες το μοντέλο στο ταμπελάκι και μιλά με την αντιπροσωπεία.
Pan_K Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, liakjim είπε Επίσης τώρα που το σκέφτομαι και το fujitsu μου είναι πανεύκολο να το αρπάξουν. Το μόνο που θέλει το Integration είναι η mac address η οποία στα fujitsu είναι τα τελευταία γράμματα στο μονίμως σε AP MODE wifi του και το μόνο που θέλεις είναι η IP του. Αυτήν τη βρίσκεις πιο δύσκολα αλλά δοκιμάζεις όλες τις IP από πχ 192.168.1.1 έως 254 και το αντίστοιχο 192.168.2.Χ που έχουν σχεδόν όλα τα σπίτια και είσαι έτοιμος. Σωστά; Δεν νομίζω, γιατί το κλιματιστικό θα πρέπει προηγουμένως να το έχεις συνδέσει στο δικό σου δίκτυο μέσω της εφαρμογής του κινητού για να το βρει μετά η ενσωμάτωση του Home Assistant. Το Home Assistant αναζητά συσκευές που έχουν συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο στο οποίο τρέχει και το ίδιο. Δεν βλέπει γειτονικά δίκτυα. Ωστόσο με το Bluetooth, αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Μπορεί να συνδεθείς ακόμα και με το κινητό σου μέσω Βluetooth στην συσκευή wifi του κλιματιστικού, εφόσον φυσικά υποστηρίζει σύνδεση με bluetooth, και να του πεις μετά να συνδεθεί στο δικό σου wifi δίκτυο. Τότε το ελέγχεις άνετα και ο ιδιοκτήτης του κλιματιστικού θα πρέπει να κάνει reset για να σε αποσυνδέσει προκειμένου να συνδεθεί αυτός. Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από Pan_K
DoSMaN Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 8 ώρες πριν, Pan_K είπε Με bluetooth έγινε η σύνδεση; 8 ώρες πριν, liakjim είπε Δεν ξέρω, θα ρωτήσω. Επίσης τώρα που το σκέφτομαι και το fujitsu μου είναι πανεύκολο να το αρπάξουν. Το μόνο που θέλει το Integration είναι η mac address η οποία στα fujitsu είναι τα τελευταία γράμματα στο μονίμως σε AP MODE wifi του και το μόνο που θέλεις είναι η IP του. Αυτήν τη βρίσκεις πιο δύσκολα αλλά δοκιμάζεις όλες τις IP από πχ 192.168.1.1 έως 254 και το αντίστοιχο 192.168.2.Χ που έχουν σχεδόν όλα τα σπίτια και είσαι έτοιμος. Σωστά; Εγώ είμαι ο φίλος... χαχαχα Λοιπόν... άνοιξα το tuya app για κάτι άλλο που ήθελα να δω και έψαχνα και απλά μου εμφάνισε κατευθείαν ότι εντοπίστηκε η συσκευή. Πάτησα το add, έβαλα το WiFi μου (2.4 μόνο, σε 5ghz δεν δούλεψε) και συνδέθηκε. Μετά πήγα στο Home Assistant, έκανα στο Tuya local ένα add device και μου το βρήκε κατευθείαν και το πέρασα και εκεί... (πρέπει να είναι το πρώτο μου ποστ μετά από άπειρα χρόνια που έχω να γράψω εδώ... χαχα)
Pan_K Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 2 λεπτά πριν, DoSMaN είπε Λοιπόν... άνοιξα το tuya app για κάτι άλλο που ήθελα να δω και έψαχνα και απλά μου εμφάνισε κατευθείαν ότι εντοπίστηκε η συσκευή. Την εντόπισε μέσω bluetooth και μετά την έβαλε στο δίκτυό σου, χωρίς πολλά πολλά. Πολύ βολικό. χαχα...
DoSMaN Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, Pan_K είπε Την εντόπισε μέσω bluetooth και μετά την έβαλε στο δίκτυό σου, χωρίς πολλά πολλά. Πολύ βολικό. χαχα... Εγώ το έβαλα στο δίκτυό μου... Άνοιξα το tuya app και εκείνο μου είπε ότι εντόπισε το κλιματιστικό... προφανώς ήταν σε pairing mode. Πάτησα προσθήκη, μου ζήτησε wifi και έβαλα το δικό μου και συνέχισα... ΥΓ. Άνοιξα το tyua στο κινητό, από εκεί βρήκα το κλιματιστικό και το έκανα pair με το Wifi μου και τον λογαριασμό μου και μετά έκανα τη διαδικασία με το HomeAssistant... (για να μην μπερδευτείτε) Επεξ/σία πριν από 20 ώρες από DoSMaN 1
liakjim Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 35 λεπτά πριν, Pan_K είπε Δεν νομίζω, γιατί το κλιματιστικό θα πρέπει προηγουμένως να το έχεις συνδέσει στο δικό σου δίκτυο μέσω της εφαρμογής του κινητού για να το βρει μετά η ενσωμάτωση του Home Assistant. Το Home Assistant αναζητά συσκευές που έχουν συνδεθεί στο ίδιο δίκτυο στο οποίο τρέχει και το ίδιο. Δεν βλέπει γειτονικά δίκτυα. Ναι σωστά, είναι local. 5 λεπτά πριν, DoSMaN είπε Εγώ το έβαλα στο δίκτυό μου... Άνοιξα το tuya app και εκείνο μου είπε ότι εντόπισε το κλιματιστικό... προφανώς ήταν σε pairing mode. Πάτησα προσθήκη, μου ζήτησε wifi και έβαλα το δικό μου και συνέχισα... Morris έχουν και τα πεθερικά. Πρέπει να πατήσεις 7 φορές ένα κουμπί για να μπει σε pairing mode. Αλλιώς δεν είναι. Οπότε έτυχε να ήταν εκείνη την ώρα; Δεν μπορώ να το πιστέψω αλλά δεν υπάρχει και άλλη εξήγηση. @Specs νομίζω έχεις το morris air fresh; Είναι μονίμως σε pairing mode ή ξέρω εγώ μπαίνει σε pairing mode όταν το ανάψεις και δεν έχει συνδεθεί σε κάποιο wifi; Γιατί το Morris winfin 35150 θέλει τη διαδικασία που είπα για να μπει.
Pan_K Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 5 λεπτά πριν, DoSMaN είπε Εγώ το έβαλα στο δίκτυό μου... Άνοιξα το tuya app και εκείνο μου είπε ότι εντόπισε το κλιματιστικό... προφανώς ήταν σε pairing mode. Πάτησα προσθήκη, μου ζήτησε wifi και έβαλα το δικό μου και συνέχισα... Τότε η Tuya εντόπισε αυτόματα το ασύρματο δίκτυο του κλιματιστικού εφόσον ήταν σε pairing mode, συνδέθηκε και μετά το συνέδεσε με το δικό σου. Ναι, μάλλον έτσι έγινε. Για να γίνει το ίδιο με το Fujitsu, που ρωτάει ο @liakjim θα πρέπει να έχεις την εφαρμογή της Fujitsu, όπως εσύ είχες την εφαρμογή της Tuya που είναι η εφαρμογή που τρέχει το κλιματιστικό του ...τυχερού γείτονα.
liakjim Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Για να γίνει το ίδιο με το Fujitsu, που ρωτάει ο @liakjim θα πρέπει να έχεις την εφαρμογή της Fujitsu, όπως εσύ είχες την εφαρμογή της Tuya που είναι η εφαρμογή που τρέχει το κλιματιστικό του ...τυχερού γείτονα. Και πάλι όμως δεν ξέρεις το password του wifi του AP του fujitsu. Οπότε δεν μπορείς να συνδεθείς.
Pan_K Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Οπότε έτυχε να ήταν εκείνη την ώρα; Δεν μπορώ να το πιστέψω αλλά δεν υπάρχει και άλλη εξήγηση. Μερικά κλιματιστικά εκπέμπουν διαρκώς το δίκτυό τους, όπως το Fujitsu. Νομίζω αυτό συνέβη και στο Morris του γείτονα και το εντόπισε ο άλλος γείτονας που έχει την ίδια εφαρμογή στο κινητό του, ακόμα ίσως και αν δεν ήταν σε pairing mode. 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Και πάλι όμως δεν ξέρεις το password του wifi του AP του fujitsu. Οπότε δεν μπορείς να συνδεθείς. Εσύ μπορεί να μην ξέρεις το password του κλιματιστικού, η εφαρμογή όμως το βρίσκει. Εμένα δεν μου ζητήθηκε να βάλω password για το ασύρματο δίκτυο του Fujitsu.
liakjim Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 7 λεπτά πριν, Pan_K είπε Μερικά κλιματιστικά εκπέμπουν διαρκώς το δίκτυό τους, όπως το Fujitsu. Νομίζω αυτό συνέβη και στο Morris του γείτονα και το εντόπισε ο άλλος γείτονας που έχει την ίδια εφαρμογή στο κινητό του, ακόμα ίσως και αν δεν ήταν σε pairing mode. Κανονικά τα morris δεν είναι συνέχεια σε Pairing mode. Ας μας πει ο specs. 7 λεπτά πριν, Pan_K είπε Εσύ μπορεί να μην ξέρεις το password του κλιματιστικού, η εφαρμογή όμως το βρίσκει. Εμένα δεν μου ζητήθηκε να βάλω password για το ασύρματο δίκτυο του Fujitsu. Στο asyg24kmta το dongle έχει password. Αλλιώς δεν συνδέεσαι πάνω του. Δεν ξέρω τι γίνεται στο δικό σου.
MrZeroGR Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Καλημέρα σε όλους και όλες στην ομάδα! Θέλω να αγοράσω 24αρι κλιματιστικό, αθόρυβο εξίσου καλό ποιοτικά για θέρμανση και ψύξη. Ένα τσαφ καλύτερο για θέρμανση, ουσιαστικά μιλάμε ότι θα ζεσταίνει σαλόνι και είσοδο σπιτιού το χειμώνα ελλέιψη άλλης εναλλακτικής για αρχή. Θέλω κάτι πολύ καλό, χωρίς το κόστος να αποτελεί πρόβλημα. Για κατανάλωση δεν γνωρίζω αλλά αυτά που προέχουν είναι η θέρμανση και ψύξη. Ευχαριστώ για τις προτάσεις
liakjim Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 2 λεπτά πριν, MrZeroGR είπε Καλημέρα σε όλους και όλες στην ομάδα! Θέλω να αγοράσω 24αρι κλιματιστικό, αθόρυβο εξίσου καλό ποιοτικά για θέρμανση και ψύξη. Ένα τσαφ καλύτερο για θέρμανση, ουσιαστικά μιλάμε ότι θα ζεσταίνει σαλόνι και είσοδο σπιτιού το χειμώνα ελλέιψη άλλης εναλλακτικής για αρχή. Θέλω κάτι πολύ καλό, χωρίς το κόστος να αποτελεί πρόβλημα. Για κατανάλωση δεν γνωρίζω αλλά αυτά που προέχουν είναι η θέρμανση και ψύξη. Ευχαριστώ για τις προτάσεις Toshiba edge white/black https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-24000-btu-toshiba-σειρά-edge-white-ras-b24g3kvsg-e-ras
Pan_K Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 9 λεπτά πριν, liakjim είπε Στο asyg24kmta το dongle έχει password. Αλλιώς δεν συνδέεσαι πάνω του. Δεν ξέρω τι γίνεται στο δικό σου. Ναι, και το δικό μου έχει. Έχεις δίκιο. Το Fujitsu είναι ασφαλές. 1
DoSMaN Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες Πάντως έχω και 2 toyotomi κλιματιστικά που είναι gree και χρησιμοποιώ την εφαρμογή του ewpe smart και μέσω αυτής έχω βρει άλλα 2 κλιματιστικά γειτόνων... Το ένα είχε μπει αυτόματα, ενώ το άλλο που δεν έμπαινε, συνδέθηκα πρώτα στο wifi του και έβαλα κωδικό 12345678 και συνδέθηκε, οπότε μετά πέρασε και στην εφαρμογή (αφού το σύνδεσα μετά με το wifi μου). Γενικά μάλλον πάσχει το όλο θέμα και ίσως να είναι επίτηδες έτσι για να γίνεται πιο εύκολη η διαδικασία (plug 'n' play) και να μην μπλέκεις με κωδικούς, αλλά με αυτό το ρίσκο. Κατά καιρούς έχω βρει και ζυγαριές... 1 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες 31 λεπτά πριν, DoSMaN είπε Πάντως έχω και 2 toyotomi κλιματιστικά που είναι gree και χρησιμοποιώ την εφαρμογή του ewpe smart και μέσω αυτής έχω βρει άλλα 2 κλιματιστικά γειτόνων... Το ένα είχε μπει αυτόματα, ενώ το άλλο που δεν έμπαινε, συνδέθηκα πρώτα στο wifi του και έβαλα κωδικό 12345678 και συνδέθηκε, οπότε μετά πέρασε και στην εφαρμογή (αφού το σύνδεσα μετά με το wifi μου). Γενικά μάλλον πάσχει το όλο θέμα και ίσως να είναι επίτηδες έτσι για να γίνεται πιο εύκολη η διαδικασία (plug 'n' play) και να μην μπλέκεις με κωδικούς, αλλά με αυτό το ρίσκο. Κατά καιρούς έχω βρει και ζυγαριές... Προχτές ξαφνικά σταμάτησε ο ανεμιστήρας οροφής που έχω και τον ελέγχω μέσω ir blaster Broadlink, χωρίς να δώσω εντολή. Πού μένεις είπαμε;....😆 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα