steliostmd Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Ξέρει κανείς την διαφορά μεταξύ των παρακάτω κλιματιστικών Fujitsu ASYG24KMTE Fujitsu ASEG24KMTE
cmaniac Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες Είναι προφανές οτι τρέχουν σε local ap mode και περιμένουν να συνδεθεί κάποιος πανω τους, για πάντα. Δεν έχουν password ή έχουν κατι της πλάκας. Γενικά το IoT έχει ερευνηθεί πολύ από τις ομάδες Cybersecurity. 2 λεπτά πριν, steliostmd είπε Ξέρει κανείς την διαφορά μεταξύ των παρακάτω κλιματιστικών Fujitsu ASYG24KMTE Fujitsu ASEG24KMTE ASEG = Καινούργιο ASYG = Παλιό Στο καινούργιο πάμε. 1
uncle_nontas Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 1 ώρα πριν, DoSMaN είπε Εγώ είμαι ο φίλος... χαχαχα Λοιπόν... άνοιξα το tuya app για κάτι άλλο που ήθελα να δω και έψαχνα και απλά μου εμφάνισε κατευθείαν ότι εντοπίστηκε η συσκευή. Πάτησα το add, έβαλα το WiFi μου (2.4 μόνο, σε 5ghz δεν δούλεψε) και συνδέθηκε. Μετά πήγα στο Home Assistant, έκανα στο Tuya local ένα add device και μου το βρήκε κατευθείαν και το πέρασα και εκεί... (πρέπει να είναι το πρώτο μου ποστ μετά από άπειρα χρόνια που έχω να γράψω εδώ... χαχα) Που είσαι φίλε DoSMaN? Δούλεψε ποτέ το 3390 μου?
DoSMaN Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 19 λεπτά πριν, Pan_K είπε Προχτές ξαφνικά σταμάτησε ο ανεμιστήρας οροφής που έχω και τον ελέγχω μέσω ir blaster Broadlink, χωρίς να δώσω εντολή. Πού μένεις είπαμε;....😆 Πατήσια αλλά δεν έχω βρει κάτι τέτοιο ακόμα... Κάποιοι άλλοι βρίσκουν και οδοντόβουρτσες!!! χαχαχαχα Είναι για να πεις στον γείτονα μετά "Σήμερα δεν βουρτσίσαμε δοντάκια ε;;;;" 11 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε Που είσαι φίλε DoSMaN? Δούλεψε ποτέ το 3390 μου? Έλα ρε συ Θείε Νώντα!!! Ναι ναι... το χρησιμοποίησα πολύ καιρό χωρίς θέμα... Τώρα παιδεύομαι μήπως το κάνω και δουλέψει ως μεσάζοντας στα άλλα router αλλά τρώει κάτι σκαλώματα και θέλει επαναφορά εργοστασιακών αλλά δεν με πειράζει!!!
liakjim Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Στο public grafana ξεχώρισα τα 9άρια+12άρια από τα 18άρια+24άρια γιατί γινόταν χαμός που ήταν όλα μαζί. Επίσης έβαλα τα δικά μου από κάτω (3ο διάγραμμα). Θα θέλει λίγο scroll αλλά τι να κάνεις. https://liakjim1978.grafana.net/public-dashboards/de90df87f4cc4ab6933c5b93d7f25e8a 6 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 28 λεπτά πριν, liakjim είπε Στο public grafana ξεχώρισα τα 9άρια+12άρια από τα 18άρια+24άρια γιατί γινόταν χαμός που ήταν όλα μαζί. Επίσης έβαλα τα δικά μου από κάτω (3ο διάγραμμα). Θα θέλει λίγο scroll αλλά τι να κάνεις. Πολύ καλύτερο έτσι. Ευχαριστούμε. Έτσι όπως βλέπω τα πράγματα θα πρέπει να βάλεις και το pitsos ioli στα 18άρια...😁 Παρεμπιπτόντως φαίνεται ξεκάθαρα πόσο πιο οικονομικά είναι τα 18άρια-24άρια Fujitsu σε υψηλές θερμοκρασίες. Και τα τρία που έχεις στο grafana παίζουν στα 340 (το δικό σου) και 600 watt περίπου όταν τα άλλα (toyotomi erai 24, Toshiba Shorai 18 και Yukai 24) παίζουν στα >800 watt. Και μετά είναι και η περίπτωση του Tesla που παίζει μεταξύ 450 και 1200 watt (άβυσσος). Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από Pan_K 2
DiPala Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα μια πρόταση για αγορά 2 κλιματιστικών. Ένα 9000 και ένα 12000 BTU. Πρόκειται να μπουν σε σπίτι που αναβαθμίζεται με ένα από τα κρατικά προγράμματα. Θα γίνει δηλαδή πλήρης εξωτερική θερμομόνωση, και θα μπουν και νέα ενεργειακά κουφώματα. Το σπίτι είναι διαμέρισμα σε πολυκατοικία, και βρίσκεται στην Κοζάνη. Επομένως, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η απόδοση στην θέρμανση, παρά στην ψύξη. Ιονιστής δεν ενδιαφέρει, το wifi επιθυμητό, αλλά όχι προϋπόθεση. Όσων αφορά το οικονομικό, όπως έγραψα η αγορά θα γίνει σε ένα ποσοστό από το πρόγραμμα, οπότε θα ήθελα κάποια καλά μοντέλα, αλλά όχι φυσικά της κλάσης URURU SARARA. O μάστορας εκεί πρότεινε τα MSZ-AY της Mitsubishi Electric, αλλά με μια γρήγορη ματιά φαίνεται να μην είναι τόσο αποδοτικά στην θέρμανση. Μπορείτε παρακαλώ να μου προτείνεται κάποια καλά και επώνυμα μοντέλα 12k και 9k BTU με τα παραπάνω κριτήρια;
liakjim Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 6 λεπτά πριν, DiPala είπε Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα μια πρόταση για αγορά 2 κλιματιστικών. Ένα 9000 και ένα 12000 BTU. Πρόκειται να μπουν σε σπίτι που αναβαθμίζεται με ένα από τα κρατικά προγράμματα. Θα γίνει δηλαδή πλήρης εξωτερική θερμομόνωση, και θα μπουν και νέα ενεργειακά κουφώματα. Το σπίτι είναι διαμέρισμα σε πολυκατοικία, και βρίσκεται στην Κοζάνη. Επομένως, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η απόδοση στην θέρμανση, παρά στην ψύξη. Ιονιστής δεν ενδιαφέρει, το wifi επιθυμητό, αλλά όχι προϋπόθεση. Όσων αφορά το οικονομικό, όπως έγραψα η αγορά θα γίνει σε ένα ποσοστό από το πρόγραμμα, οπότε θα ήθελα κάποια καλά μοντέλα, αλλά όχι φυσικά της κλάσης URURU SARARA. O μάστορας εκεί πρότεινε τα MSZ-AY της Mitsubishi Electric, αλλά με μια γρήγορη ματιά φαίνεται να μην είναι τόσο αποδοτικά στην θέρμανση. Μπορείτε παρακαλώ να μου προτείνεται κάποια καλά και επώνυμα μοντέλα 12k και 9k BTU με τα παραπάνω κριτήρια; Θα έβαζα τοσιμπάκια ( edge white/black) . 1
cmaniac Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες (επεξεργασμένο) 31 λεπτά πριν, DiPala είπε Καλημέρα σε όλους. Θα ήθελα μια πρόταση για αγορά 2 κλιματιστικών. Ένα 9000 και ένα 12000 BTU. Πρόκειται να μπουν σε σπίτι που αναβαθμίζεται με ένα από τα κρατικά προγράμματα. Θα γίνει δηλαδή πλήρης εξωτερική θερμομόνωση, και θα μπουν και νέα ενεργειακά κουφώματα. Το σπίτι είναι διαμέρισμα σε πολυκατοικία, και βρίσκεται στην Κοζάνη. Επομένως, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, ενδιαφέρει πολύ περισσότερο η απόδοση στην θέρμανση, παρά στην ψύξη. Ιονιστής δεν ενδιαφέρει, το wifi επιθυμητό, αλλά όχι προϋπόθεση. Όσων αφορά το οικονομικό, όπως έγραψα η αγορά θα γίνει σε ένα ποσοστό από το πρόγραμμα, οπότε θα ήθελα κάποια καλά μοντέλα, αλλά όχι φυσικά της κλάσης URURU SARARA. O μάστορας εκεί πρότεινε τα MSZ-AY της Mitsubishi Electric, αλλά με μια γρήγορη ματιά φαίνεται να μην είναι τόσο αποδοτικά στην θέρμανση. Μπορείτε παρακαλώ να μου προτείνεται κάποια καλά και επώνυμα μοντέλα 12k και 9k BTU με τα παραπάνω κριτήρια; Στο ερωτηματολόγιο υπάρχει μια απάντηση η οποία ζητείται να μας πεις τον κοντινότερο σταθμό του Meteo και με βάση τις απώλειες ψάχνουμε ενα αντίστοιχο μηχάνημα. Δεν είναι ολα τα μηχανήματα ίδια και δεν ξέρουμε τις απώλειες σου στη θερμοκρασία αναφοράς. Δεν ξέρουμε αν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα επειδή δεν απαντήθηκε το ερωτηματολόγιο, οπότε αν υπάρχει πρώτα θα κοιτούσα Daikin Perfera σειρά A. Έπειτα, είμαι φαν των διροτορων. 12ρια διροτορα ειναι τα Mitsubishi Electric LN, τα Mitsubishi Heavy ZSX και τα Daiseikai 10. Δεν θα πρότεινα για 12ρι το Daiseikai επειδή έχει δείξει οτι ειναι λίγο στριφνό μάλλον λόγω του πολυ μεγάλου συμπιεστή. 9ρια διροτορα είναι το ZSX και το Daiseikai 10 (έχει μικρότερο συμπιεστη απο το 12ρι). Μετά εγώ εχω στο μυαλό μου τα Edge που είπε και ο Jim. Μικρό AY όχι. Ούτε μικρό LN. Υπάρχουν καλύτερες επιλογές. 1 ώρα πριν, liakjim είπε Στο public grafana ξεχώρισα τα 9άρια+12άρια από τα 18άρια+24άρια γιατί γινόταν χαμός που ήταν όλα μαζί. Επίσης έβαλα τα δικά μου από κάτω (3ο διάγραμμα). Θα θέλει λίγο scroll αλλά τι να κάνεις. https://liakjim1978.grafana.net/public-dashboards/de90df87f4cc4ab6933c5b93d7f25e8a One down, one to go. Δες τα fill previous ή none για να μην κανει προβολές το grafana ανύπαρκτα πράγματα. Edit: Λείπει το ενα perfera του norz! Επεξ/σία πριν από 11 ώρες από cmaniac 2
ababa641 Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 11 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Θα το επισκευάσεις; Δες μήπως συμφέρει ανακύκλωση για 100€ επιταγή. Πιέζω το κατάστημα που το πήρα που είναι ο τοπικός αντιπρόσωπος είτε να το βάλουμε στην εγγύηση, είτε να κάνουν έκπτωση στην τιμή της πλακέτας. Έχω ήδη 2 κλιματιστικά απεγκατεστημένα 25ετιας οπότε σε περίπτωση αγοράς θα χρησιμοποιούσα αυτά. Πάντως η επιταγή ανακύκλωσης συσκευής είναι για αγορά άλλου προϊόντος και με όρους.
liakjim Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 32 λεπτά πριν, cmaniac είπε One down, one to go. Δες τα fill previous ή none για να μην κανει προβολές το grafana ανύπαρκτα πράγματα. Edit: Λείπει το ενα perfera του norz! Done and done! 1
Specs Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 3 hours ago, liakjim said: @Specs νομίζω έχεις το morris air fresh; Είναι μονίμως σε pairing mode ή ξέρω εγώ μπαίνει σε pairing mode όταν το ανάψεις και δεν έχει συνδεθεί σε κάποιο wifi; Γιατί το Morris winfin 35150 θέλει τη διαδικασία που είπα για να μπει. Mε προσβαλεις! ποτε φασον , παντα αρχικο κατασκευαστη ψωνιζω. Μια φορα κ εναν καιρο πηρα General Electric που ευτυχως ηταν Gree και δεν χαλασαν ποτε. Εκτοτε μονο οριτζιναλ. Το TCL C-Fresh εχω. Μια φορα το συνδεσα, μαρτυριο ηταν αλλα η ουσια ειναι πως ποτε δεν δινει σοβαρα στατιστικα για καταναλωση κ ετσι εχω μια Tapo επανω κ το μετραω.Κρεβατοκαμαρα στην δυση, με τεντες κ σουπερ μονωση, αν κλεισεις πορτα μεσημερια με 35 κ πανω εξωτερικη παιζει στα 350w κ αν βαλεις κ φρεσκο αερακι απο εξω σε 60 κυβικα /ωρα παει στα 500w, αλλιως στο λιγοτερο καπου 15/ωρα παει 400w αλλα ατμοσφαιρα τζιτζί. Τις αλλες ωρες 145W ρελαντι αν παιζει 24/7.
liakjim Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 1 λεπτό πριν, Specs είπε Mε προσβαλεις! ποτε φασον , παντα αρχικο κατασκευαστη ψωνιζω. Μια φορα κ εναν καιρο πηρα General Electric που ευτυχως ηταν Gree και δεν χαλασαν ποτε. Εκτοτε μονο οριτζιναλ. Το TCL C-Fresh εχω. Μια φορα το συνδεσα, μαρτυριο ηταν αλλα η ουσια ειναι πως ποτε δεν δινει σοβαρα στατιστικα για καταναλωση κ ετσι εχω μια Tapo επανω κ το μετραω.Κρεβατοκαμαρα στην δυση, με τεντες κ σουπερ μονωση, αν κλεισεις πορτα μεσημερια με 35 κ πανω εξωτερικη παιζει στα 350w κ αν βαλεις κ φρεσκο αερακι απο εξω σε 60 κυβικα /ωρα παει στα 500w, αλλιως στο λιγοτερο καπου 15/ωρα παει 400w αλλα ατμοσφαιρα τζιτζί. Τις αλλες ωρες 145W ρελαντι αν παιζει 24/7. Άρα το tcl δεν είναι συνέχεια σε pairing mode ; Αυτό παίζει με tuya όπως τα Morris;
Specs Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 2 minutes ago, liakjim said: Άρα το tcl δεν είναι συνέχεια σε pairing mode ; Αυτό παίζει με tuya όπως τα Morris; Δεν γνωριζω. Πως μπορω να το ελεγξω ?
Danai174 Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες Επανέρχομαι λίγο πιο οργανωμένα μετά τη συμπλήρωση ερωτηματολογίου. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 2.000 με 2.500 για δυο κλιματιστικά. Το ένα για υπνοδωμάτιο το άλλο για σαλόνι-κουζίνα Νέα αγορά Αδιάφορο το από που, αν υπάρχει κάποια καλή προσφορά ευπρόσδεκτη. Χρήση κλιματιστικού ( 85% ψύξη / 15% θέρμανση): Συχνότητα χρήσης: στο υπνοδωμάτιο υπάρχει και ανεμιστήρας οροφής. Κυρίως το θέλουμε για 2-3 ώρες πριν τον ύπνο το καλοκαίρι ώστε να μένει ο ανεμιστήρας στη συνέχεια. Ίσως παίζει και 2-3 ωρες για θέρμανση αν κάνει βαρύ χειμώνα και ανάλογα τις καταναλώσεις του αερίου. Στο σαλόνι το καλοκαίρι θα είναι αρκετές ώρες και κυρίως εκεί μόνο για ψύξη. Λάρισα. Επιθυμητή η εγγύηση 5+ τουλάχιστον. Πολύ σημαντικό το αθόρυβο για το μικρότερο κλιματιστικό στο υπνοδωμάτιο. Ιδανικό να μην υπήρχε wifi , αλλά βλέπω ότι τα περισσότερα έχουν. Ξύλινα κουφώματα, έξτρα μόνωση, περίπου 30 τμ η σαλονοκουζίνα και 15 το υπνοδωμάτιο. Επίσης είναι μονοκατοικία και οι τρείς πλευρές στη σαλονοκουζίνα και οι δύο στην κρεβατοκάμαρα είναι σε επαφή με αέρα. Θερμικές Απώλειες 4195.05 Watt 3607.75 KCal/h 139.84 Watt/m2 120.26 KCal/h/m2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα