Pan_K Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 2 ώρες πριν, liakjim είπε Το έχει κάνει ο @Specs Θυμόμαστε πόσο είχε βγάλει το EER;
liakjim Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 λεπτό πριν, Pan_K είπε Θυμόμαστε πόσο είχε βγάλει το EER; 16+
Pan_K Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 1 λεπτό πριν, liakjim είπε 16+ Μου έπεσε το σαγόνι!
liakjim Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες Μόλις τώρα, Pan_K είπε Μου έπεσε το σαγόνι! Πλάκα κάνω 🤣 Δεν θυμάμαι! 1
Specs Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 2 hours ago, Pan_K said: Αναρωτιέμαι πότε θα βρεθεί κάποιος γενναίος να βάλει θερμομετράκια xiaomi στην είσοδο και έξοδο του Perfera να δούμε κανένα EER... ταξινομημενα σε φθινουσα εξωτερικη θερμοκρασια (εκτος του Toshiba, ολα τα αλλα στον ιδιο χωρο κ εσωτερικες μοναδες κ εξωτερικες) και οι υπολοιπες θερμοκρασιες... Η πλακα ειναι πως οι "ιαπωνες" εχουν συστηματα αποτροπης του αερα να μην ειναι δηλαδη ζεστος κιολας, απλα να τον ανεχεσαι και απο την αλλη οι κινεζοι εχουν συστηματα μην γινει παγοβουνο το στοιχειο το μεσα και σπασει! Στην θερμανση τον χειμωνα, το αντιθετο, εξ ου νομιζω και τα κρακ-κρουκ στα κινεζικα , παλια κυριως οχι τωρα, μιας κ οταν κανει ον-οφ απο 500watt λογικο ειναι, ενω οι "ιαπωνες" φροντιζουν να μην ανοιγοκλεινουν κ κυριως οχι απο πολλα watt οταν συμβαινει. 2
Pan_K Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 37 λεπτά πριν, Specs είπε ταξινομημενα σε φθινουσα εξωτερικη θερμοκρασια (εκτος του Toshiba, ολα τα αλλα στον ιδιο χωρο κ εσωτερικες μοναδες κ εξωτερικες) Εξαιρετικό πινακάκι. EER 9,2 με εξωτερική 37 είναι κορυφαία απόδοση. Δεν έχω δει άλλο να αποδίδει τόσο με τέτοια εξωτερική και με ισχύ εξόδου στα 2,4 kW. Το δικό μου Toshiba Edge, ως σύγκριση, στους 37 βαθμούς, ταχύτητα στα 660m3/h (λίγο παραπάνω από τα δικά σου 630) και ισχύ εξόδου 2,3kW βγάζει μέσο EER 8. Το ASEH09KMCG πρέπει να βγάζει γύρω στο 7 στην μέγιστη παροχή αέρα. Το έχω κάπου δοκιμάσει, αλλά κράσαρε το Home Assistant μου με όλα τα αρχεία μέσα και δεν κρατούσα backup.... Παρεμπιπτόντως, το Seiya σου έχει πολύ χαμηλή απόδοση σε σχέση με το δικό μου Seiya. Με ταχύτητα στο μέγιστο έχω καταφέρει να βγάλω EER 7 με εξωτερική 32 βαθμούς, νομίζω. Και το βράδυ στο u-low στην αφύγρανση, που υπόψιν, η παροχή είναι ακόμα πιο χαμηλή από το silent, δηλαδή στα 138m3/h, το EER είναι γύρω στο 3. ΥΓ. Τώρα είδα και αυτό: Μου ξαναπέφτει το σαγόνι! Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Pan_K
Specs Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 3 minutes ago, Pan_K said: EER 9,2 με εξωτερική 37 είναι κορυφαία απόδοση Η ουσια ειναι πως ακομη κ λαθη η μικροαποκλισεις να υπαρχουν, μπορεις ανετα να εισαι σιγουρος για τις διαφορες τους γιατι ειναι στον ιδιο χωρο και τα 3. Παντως στα ζορια και το Sensira (λογω του οτι ειναι 12ρι ενω τα αλλα 9ρια, με την υψηλη ροη του μια χαρα τα παει, δεδομενης κ της διαφορας στην τιμη που πλεον εχει πεταξει!) Η ψαλιδα με το Perfera ανοιγει σε χαμηλοτερες θερμοκρασιες. Αν θυνμασαι εκεινα τα πινακακια που ειχε φτιαξει ο liakjim με την κατανομη ωρων ανα θερμοκρασια στο μικροκλιμα του σπιτιου του ακριβως κ οχι γενικα, ειναι καθοριστικος παραγοντας για να βρεις τι ισχυ θα εχει το μηχανημα που θα επιλεξεις. Κατι αντιστοιχο με τις μελετες που κανουν (???) για τις αντλιες θερμοτητας που στο τελος και σωστα θα πρεπει να σου λενε μην παρεις αντλια 25kw για 5 μερες τον χρονο στους -20 , παρε 20kw για -10 πχ κ τσονταρεις κ κατι αν χρειαστει, ειναι κ η αδρανεια κ γλιτωνεις την υπερδιαστασιολογηση. 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 4 λεπτά πριν, Specs είπε Η ουσια ειναι πως ακομη κ λαθη η μικροαποκλισεις να υπαρχουν, μπορεις ανετα να εισαι σιγουρος για τις διαφορες τους γιατι ειναι στον ιδιο χωρο και τα 3. Απλά δες λίγο και το Toshiba σου, γιατί μπορεί να υπο-αποδίδει για κάποιον λόγο.
liakjim Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες @Specs υπολογίζεις με τη μέθοδο των ενθαλπιών, σωστά;
Specs Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 3 minutes ago, Pan_K said: Απλά δες λίγο και το Toshiba σου, γιατί μπορεί να υπο-αποδίδει για κάποιον λόγο. Ti να δω...ελαχιστα εχει δουλεψει, καλη τοποθετηση εχει, σε βορεινο σημειο ειναι δεν το βλεπει ποτε ηλιος, δεν περιμενα να καιει για ενα υπνοδωματιο τοσο πολυ, οποτε αφου ειδα οτι ειναι σπαταλο, το εξωθησα πλεον στα ακρα κ οταν το χρησιμοποιουμε για υπνο, παραθυρο ανοικτο κ αερας τελειος(με Toshiba ανοιχτο εννοω) ... 2 minutes ago, liakjim said: υπολογίζεις με τη μέθοδο των ενθαλπιών, σωστά; ναι αν και ειχα κ αλλη εκδοχη θυμαμαι αλλα δεν τα βρισκω ολα πια 1
liakjim Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 26 λεπτά πριν, Pan_K είπε Μου ξαναπέφτει το σαγόνι! Στο 'πα! 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, Specs είπε Ti να δω...ελαχιστα εχει δουλεψει, καλη τοποθετηση εχει, σε βορεινο σημειο ειναι δεν το βλεπει ποτε ηλιος, δεν περιμενα να καιει για ενα υπνοδωματιο τοσο πολυ, οποτε αφου ειδα οτι ειναι σπαταλο, το εξωθησα πλεον στα ακρα κ οταν το χρησιμοποιουμε για υπνο, παραθυρο ανοικτο κ αερας τελειος(με Toshiba ανοιχτο εννοω) ... Και εγώ σε υπνοδωμάτιο το έχω και δουλεύει πραγματικά ελάχιστα, γιατί με εσωτερική 27, ο ανεμιστήρας οροφής είναι προτιμότερος τις περισσότερες φορές. Γι' αυτό και δεν με ένοιαζε να πάρω ένα high end μοντέλο. Από περιέργεια το δοκίμασα εκτενώς, για να δω τι κάνει σε διάφορες συνθήκες και βλέπω ότι το δικό σου παίζει να είναι και 50% πιο κάτω από θέμα απόδοσης. Γι' αυτό το λέω. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Pan_K
Specs Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 3 minutes ago, liakjim said: Στο 'πα! εχεις μνημη, τι να λεμε...μηπως θυμασαι που εχω βαλει ενα εξελακι για ταχυθερμαντηρες?🤣 Just now, Pan_K said: το δικό σου παίζει να είναι και 50% πιο κάτω από θέμα απόδοσης εγω εχω το ras-b10j2kvg-e / ras-10J2AVG-E Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Specs 1
liakjim Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες @Specs κι @Pan_K , τώρα αυτό που μένει είναι να προσθέσουμε ένα έξτρα διάγραμμα στο grafana με live τιμές eer !!! Εσύ Παναγιώτη είσαι έτοιμος. Και εγώ. Με τιμές pin, pout(5m), eer(5m) και εξωτερική του καθενός. 2
Pan_K Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 34 λεπτά πριν, Specs είπε εγω εχω το ras-b10j2kvg-e / ras-10J2AVG-E Το ίδιο έχουμε. Θυμίζω λιγάκι αυτό: με παροχή στον πάτο (138m3/h) και μέση εξωτερική 27,5 είχα διάμεσο EER 4,5 και μέσο EER 8,8. Το διάμεσο EER υπολογίζει την απόδοση που έχει το μεγαλύτερο διάστημα το μηχάνημα, δηλαδή όταν δουλεύει ο συμπιεστής, ενώ το μέσο EER συνυπολογίζει και τις φάσεις off, όταν συνεχίζει να δουλεύει ο εσωτερικός ανεμιστήρας. Αν δεν βγαίνει σωστή σελίδα στο Insomnia πήγαινε στην προηγούμενη (σελίδα 732) Επεξ/σία πριν από 3 ώρες από Pan_K 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα