cmaniac Δημοσ. Τρίτη στις 04:01 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:01 μμ 10 λεπτά πριν, svizi είπε Δεν το έβαλα τόσο χαμηλά. Ξεκίνησα στο 25 και κατέβασα στο 23 μήπως και αλλά δεν ξεκίνησε. 6 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Βάλτο φουλ και πες μας. Μην ασελγείτε στο πτώμα. Στην καλύτερη έχει κάψει την ασφάλεια της έξω μονάδας, στην χειρότερη χαρέτισε ο συμπιεστής. 17 λεπτά πριν, Lofarek είπε Κατα ποσο αυτα αντικατοπτριζουν την πραγματικοτητα? Για τα τεστ σενάρια την αντικατοπτρίζουν. Το θέμα είναι τι ψάχνεις. 3
Lofarek Δημοσ. Τρίτη στις 04:14 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:14 μμ 11 λεπτά πριν, cmaniac είπε Μην ασελγείτε στο πτώμα. Στην καλύτερη έχει κάψει την ασφάλεια της έξω μονάδας, στην χειρότερη χαρέτισε ο συμπιεστής. Για τα τεστ σενάρια την αντικατοπτρίζουν. Το θέμα είναι τι ψάχνεις. Ειναι απλο το καλυτερο ac σε αποδοση σε θερμανση και ψυξη με βαση βεβαια και το capacity που εχω επιλεξει για να μου καλύψει τον χωρο που θελω.
cmaniac Δημοσ. Τρίτη στις 04:17 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:17 μμ Μόλις τώρα, Lofarek είπε Ειναι απλο το καλυτερο ac σε αποδοση σε θερμανση και ψυξη με βαση βεβαια και το capacity που εχω επιλεξει για να μου καλύψει τον χωρο που θελω. Τι το ψάχνεις, αφού έχεις ένα. Ururu Sarara.
MARIOSNURSE Δημοσ. Τρίτη στις 04:30 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:30 μμ 28 λεπτά πριν, cmaniac είπε Μην ασελγείτε στο πτώμα. Στην καλύτερη έχει κάψει την ασφάλεια της έξω μονάδας, στην χειρότερη χαρέτισε ο συμπιεστής. Μόνο 25 ετών, πάνω στο άνθος του...
Lofarek Δημοσ. Τρίτη στις 04:37 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:37 μμ 18 λεπτά πριν, cmaniac είπε Τι το ψάχνεις, αφού έχεις ένα. Ururu Sarara. Δεν ψανω για να παρω ... Για την ερευνα αυτη καθαυτη λεω πως κρυβει εκπληξεις. Βλεπουμε καλες μαρκες και μηχανηματα και δεν ειναι πχ στην πρωτη δεκαδα σε καποια tests.
halvas69 Δημοσ. Τρίτη στις 04:43 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 04:43 μμ Ψάχνω μοντέλα κλιματιστικών που έχουν 4πλή καλωδίοση, τετράοδα μου τα είπε. Ξάδερφος αγόρασε σπίτι που είχα εγκατεστημένα κλιματιστικά στο παρελθόν και θέλει να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα συνδεσμολογία (σωληνώσεις για φρέον συν την καλωδίωση) και του είπε ο ψυκτικός ότι δεν κυκλοφορούν πολλά τέτοια μοντέλα. Δεν έχω ιδέα τι εννοεί και τι να ψάξω, κάποιοα βοήθεια, μήπως ξέρει κάποιος με τι κριτήριο να τα αναζητήσει;
kotsoz Δημοσ. Τρίτη στις 05:35 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 05:35 μμ 2 hours ago, cmaniac said: @Pan_K πολύ φίλος σου τελικά ?
cmaniac Δημοσ. Τρίτη στις 06:15 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:15 μμ 1 ώρα πριν, halvas69 είπε Ψάχνω μοντέλα κλιματιστικών που έχουν 4πλή καλωδίοση, τετράοδα μου τα είπε. Ξάδερφος αγόρασε σπίτι που είχα εγκατεστημένα κλιματιστικά στο παρελθόν και θέλει να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα συνδεσμολογία (σωληνώσεις για φρέον συν την καλωδίωση) και του είπε ο ψυκτικός ότι δεν κυκλοφορούν πολλά τέτοια μοντέλα. Δεν έχω ιδέα τι εννοεί και τι να ψάξω, κάποιοα βοήθεια, μήπως ξέρει κάποιος με τι κριτήριο να τα αναζητήσει; Πρώτον οι υπάρχουσες σωληνώσεις είναι από άχρηστες έως επικίνδυνες για την καινούργια μονάδα, ειδικά εάν είναι εκτεθειμένες και αποφασίστηκε να ξαναχρησιμοποιηθούν μετά από χρόνια. Ο @Klausx μπορεί να σε βοηθήσει, φαντάζομαι η προεγκατάσταση είναι για multi split. 40 λεπτά πριν, kotsoz είπε τελικά ? Τελικά λίγη υπομονή, για να μπορέσει να σου απαντήσει ο συμφορουμίτης. Πρώτη φορά ακούω την ινβέντορ να διεκδικεί την εγγύηση, που μπορεί να έιναι αλλαγή πολιτικής, μετά από την εξαγορά.
liakinen Δημοσ. Τρίτη στις 06:22 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:22 μμ Σήμερα το Sensira είναι κολλημένο στα 300Watt από την αρχή μέχρι τώρα με ζήτηση 28 (στον χώρο 27 φτάνει). Τρελή κατάσταση έξω με κοντά 40 βαθμούς και αέρα Λίβα. Πτολεμαΐδα είναι σπάνιο αυτό. Στο Meteo γράφει ιστορικό υψηλό για την περιοχή. Δουλεύει και ο ανεμιστήρας (μεγάλος) οροφής ταυτόχρονα και παιδιά κάνει δουλειά όχι αστεία. 5
cmaniac Δημοσ. Τρίτη στις 06:24 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:24 μμ 1 ώρα πριν, Lofarek είπε Δεν ψανω για να παρω ... Για την ερευνα αυτη καθαυτη λεω πως κρυβει εκπληξεις. Βλεπουμε καλες μαρκες και μηχανηματα και δεν ειναι πχ στην πρωτη δεκαδα σε καποια tests. Το τεστ σενάριο δεν περιλαμβάνει μέσα παράγοντες όπως ακραίες εξωτερικές θερμοκρασίες (τα τεστ τους σταματάνε στους 35..), ούτε πραγματική χρήση, συμπεριφορές, υγρασίες και άλλα ακανόνιστα πράγματα που έχουν τα σπίτια. Είναι ένα χαρτί που δείχνει ότι κάποια στιγμή, όταν ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες, μπορεί και να είναι το πιο αποδοτικό κλιματιστικό. To ZSX πχ έχει τόσες προστασίες που λίγο να ξωκείλει η κατάσταση, να τα αποτελέσματα: Είναι κακό; Όχι. Θα έπαιρνα το περφέρα; Ναι. (Τα πριόνια είναι ο αυτοματισμός με τον ανεμιστήρα, που τον έκανα λίγο πιο επιθετικό για να μειώσω την κατανάλωση χωρίς να αυξήσω όμως την υγρασία)
verlemakos Δημοσ. Τρίτη στις 07:33 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:33 μμ 4 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Τεστ με βάση τα χθεσινά λεγόμενα. Το κλιματιστικό ήταν κλειστό από το πρωί, είχα αφήσει και το παράθυρο ανοικτό γιατί κάναμε καθαριότητα και κάτι μικρά πράγματα. Έναρξη 2μμ. Εσωτερική θερμοκρασία: 33ο, εξωτερική: 38ο. Έναρξη λειτουργίας του Daikin Ururu Sarara στο powerful cooling για 20'. Αποτελέσματα: Θερμοκρασία: από 33ο σε 22ο. Κατανάλωση: 248w. Θα μας τρελάνει?
MARIOSNURSE Δημοσ. Τρίτη στις 07:40 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:40 μμ 6 λεπτά πριν, verlemakos είπε Θα μας τρελάνει? ;
Danai174 Δημοσ. Τρίτη στις 08:23 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:23 μμ Πάνω που κατέληξα στο Fujitsu ASEH09KMCG , δε το βρίσκω διαθέσιμο 🤣
Pan_K Δημοσ. Τρίτη στις 08:23 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:23 μμ (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Metalman9 είπε Σε σύγκριση με ένα Midea Extreme Glass black 9άρι στα ίδια χρήματα τι κερδίζω/χάνω? To Sensira στα +70 αξίζει από το Fujitsu ή μπα? Για το συγκεκριμένο Midea δεν έχουμε feedback κατά πάσα πιθανότητα χάνεις σε θόρυβο, παροχή αέρα που είναι χαμηλότερη, ποιότητα ατμόσφαιρας κατά την ψύξη, ενώ κερδίζεις πιθανές εκπλήξεις γιατί με την Midea ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου κάτσει, και φυσικά τα 10 χρόνια εγγύηση (κοίτα καλά τους όρους). Το δίλημμα Sensira ή Fujitsu θα το αφήσω καλύτερα σ' εσένα. 5 ώρες πριν, kotsoz είπε Inventor Leon LHUVI-09WFI/LHUVO-09 Η Inventor δεν είναι τόσο αυστηρή με τους όρους εγγύησης απ' όσο ξέρω. Αν θες πάρε τηλέφωνο στην Inventor και ρώτα για όλες τις προϋποθέσεις, αλλά νομίζω ότι δεν είναι τόσο απαραίτητη η υπογραφή κατά την πρώτη εγκατάσταση, ούτε και κατά την συντήρηση. Εμένα που ήρθαν πρόσφατα για να ελέγξουν ένα ...βλαμμένο κλιματιστικό (aka Inventor Supreme, Pitsos Ioli) για πιθανή βλάβη δεν μου ζήτησαν τίποτε. Επεξ/σία Τρίτη στις 08:37 μμ από Pan_K 1
alex999 Δημοσ. Τρίτη στις 08:26 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 08:26 μμ Στις 27/5/2025 στις 11:44 ΠΜ, alex999 είπε Καλησπέρα όπως είπα και πιο πάνω θα γίνει αγορά δύο κλιματιστικών μεσω του Εξοικονομώ 2023. Το πρώτο θα μπει σε σαλοκουζίνα 40 τμ και το δευτερο σε δωματιο 14-15τμ. Το συνολικο μπατζετ είναι στα 2100 Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1400-1500€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νέο Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Εδώ είναι λιγο μπερδεμένη κατάσταση η αγορά θα γίνει απο συνεργάτη που ασχολείται με το εξοικονομώ Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 80% ψύξη / 20% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, περιστασιακή σε θέρμανση Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπάρχει σύνδεση σε δίκτυο τηλεθέρμανσης Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 40τμ σαλόνι-κουζίνα. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Κοζάνη με 38C το καλοκαίρι και -9C τον χειμώνα https://penteli.meteo.gr/stations/kozani/ , στα 750μετρα υψόμετρο βοριοανατολικός προσανατολισμός, κρύο τον χειμώνα, σχετικά δροσερό καλοκαίρι Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: επιθυμητό να είναι αθόρυβο και να έχει wifi. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Εξωτερική μόνωση 10εκ, βόρειανατολικος προσανατολισμός, το σπιτι έχει ηλιο σχεδον ολη μερα, νέα ενεργειακα κουφώματα Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . Και για το δεύτερο κλιματιστικό ισχύουν τα παραπάνω με το budget να είναι 500-600 και το μέγεθος του δωματίου στα 15 τμ Επανέρχομαι λοιπόν μιας και τώρα θα γίνει η αγορά . Ισχύουν τα παραπάνω απλά το συνολικό μπάτζετ είναι λίγο χαμηλότερο γύρω στα 1700. Πιστεύετε ένα 9άρι στο δωμάτιο θα είναι αρκετό; Επίσης στον μεγάλο χώρο σκεφτόμασταν για 18άρι για να μην χρειαστεί έξτρα ηλεκτρολογικές εργασίες. Έχετε να μου δώσετε κάποιες προτάσεις; Οποιαδήποτε συμβουλή είναι ευπρόσδεκτη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα