Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, vdeseris είπε

Χθεσινή κατανάλωση από Midea xtreme Graphite 12000 btu στους 26 βαθμούς με το eco ενεργοποιημένο (εκτός από κάνα δυο ώρες που το έκλεισα για να δω πόσο θα ανέβει η κατανάλωση). 

IMG_1502.jpeg

Λεβεντιά! Με πόσα τμ πάλευε και πόση εξωτερική θερμοκρασία?

• Απαντ. 12,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Λεβεντιά! Με πόσα τμ πάλευε και πόση εξωτερική θερμοκρασία?

~40 τμ ενιαία σαλοκουζίνα. Με βάση τον σένσορα της εξωτερικής μονάδας είχαμε και πάνω απο 40 βαθμούς και μάλιστα για 1-2 ώρες που το χτυπάει λιγο ο ήλιος έγραψε και 44!

IMG_1423.jpeg

Επεξ/σία από vdeseris
  • Like 3
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, amotida είπε

Άλλοι πάλι το εγκαθιστούν απλά στο προσωπικό τους laptop και παρακολουθούν γραφήματα μόνο όταν θέλουν και όσο το έχουν ανοιχτό... 😄

Και σε android tablet γίνεται να εγκατασταθεί το HA, με περιορισμούς φυσικά. Δεν είναι η πιο σωστή λύση, αλλά για βασική χρήση... παίζει! 😉

Χρειαζομαι ενα rasberry pi γι αυτο ?

Δημοσ.

Ζήτηση: 26

Εξωτερική: όσο έχει, δεν έχω θερμόμετρο, Άνω Πατήσια είμαι.

Sensira 12αρι στη σαλοκουζίνα με ανοιχτή μπαλκονόπορτα ένα κλικ, για να βγαίνουν οι αιλουροι: invertάρει καρφί 218w

Hiro 12αρι στο γραφειάκι: invertάρει καρφί 460w

Fluo 9αρι στο υπνοδωμάτιο: invertαρει καρφί στα 380w.

Όλες οι εσωτερικές πόρτες ανοιχτές.

• Like 2
Δημοσ.
40 minutes ago, Lofarek said:

Χρειαζομαι ενα rasberry pi γι αυτο ?

Για εγκατάσταση σε android tablet; Φυσικά και δεν χρειάζεσαι υποχρεωτικά Raspberry Pi. 
Υπάρχουν τρόποι να τρέξεις το Home Assistant απευθείας στο tablet, αλλά με περιορισμούς.
Αν θες να καταλάβεις τι μπορείς να κάνεις με HA σε tablet Android, τι περιορισμούς έχει και ποιες είναι όλες οι επιλογές σου, ρώτησε έναν βοηθό AI ...θα σου τα εξηγήσει βήμα-βήμα, με κάθε λεπτομέρεια! 
Εναλλακτικά, ψάξε και στο YouTube.

Υ.Γ. Αν νομίζεις ότι δεν θα τα καταφέρεις με τα AI (γιατί μερικά, αν δεν τους κάνεις συγκεκριμένες ερωτήσεις και δεν ζητήσεις εναλλακτικές λύσεις, μπορεί να σε μπερδέψουν ή και να δώσουν λάθος/ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ακόμη και ψευδείς απαντήσεις που ακούγονται αληθινές), πες μου και θα σε βοηθήσω εγώ με τη "συμβουλή" προς το AI, να σου φτιάξω έναν μικρό "Οδηγό". 
Είμαι σίγουρος όμως ότι θα μπορέσεις και μόνος σου να αποσπάσεις τέτοιες πληροφορίες ή να καταλάβεις από κάποιο βίντεο τι και πώς.
Για κάποιον που είναι μη-μυημένος ίσως να φαίνεται κάπως περίπλοκο αλλά σε διαβεβαιώνω πως τελικά είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαίνεται.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Μια χαρά δουλεύουν. Υπάρχει ενσωμάτωση της tp-link για το Home Assistant και δουλεύει άψογα.

Ναι. Θες έναν μίνι υπολογιστή στον οποίον μπορείς να εγκαταστήσεις το λογισμικό του Home Assistant. Πολλοί χρησιμοποιούν έναν παλιό laptop. Άλλοι (όπως εγώ) παίρνουν αυτό που δουλεύει απροβλημάτιστα https://www.meidanis.gr/el/home-assistant-green-smart-hub-server-sumvato-me-alexa-apple-homekit-google-home-matter-163-ncgreen1175.html?srsltid=AfmBOorsRgtXT_XfiHr5Ovrs1Cll4H0_0GNGyBzGlCZFmrA4yosLWYrT. Άλλοι πάλι παίρνουν ένα raspberry pi 4 ή 5 (κόστος από 60 ευρώ) και το τρέχουν με μία καλή κάρτα sd. Έχω και από αυτό, αλλά όταν ανεβάζει θερμοκρασία θέλει προσοχή. Θέλει δηλαδή θήκη με ψύκτρα, ή να κρατάς συχνά backup για το ενδεχόμενο να κρασάρει.

Υπόψιν, θα πρέπει να είναι συνέχεια ανοιχτό για να καταγράφει μετρήσεις και να εκτελεί αυτοματισμούς.

Εδω στην εφαρμογη που κατεβασα τι συμπληρωνω . Δωστε μου ενα παραδειγμα..20250723_134546748.jpeg.85a5563cdbf69951a813cd4d5ddc5669.jpeg20250723_134546748.jpeg.85a5563cdbf69951a813cd4d5ddc5669.jpeg

2 λεπτά πριν, amotida είπε

Για εγκατάσταση σε android tablet; Φυσικά και δεν χρειάζεσαι υποχρεωτικά Raspberry Pi. 
Υπάρχουν τρόποι να τρέξεις το Home Assistant απευθείας στο tablet, αλλά με περιορισμούς.
Αν θες να καταλάβεις τι μπορείς να κάνεις με HA σε tablet Android, τι περιορισμούς έχει και ποιες είναι όλες οι επιλογές σου, ρώτησε έναν βοηθό AI ...θα σου τα εξηγήσει βήμα-βήμα, με κάθε λεπτομέρεια! 
Εναλλακτικά, ψάξε και στο YouTube.

Υ.Γ. Αν νομίζεις ότι δεν θα τα καταφέρεις με τα AI (γιατί μερικά, αν δεν τους κάνεις συγκεκριμένες ερωτήσεις και δεν ζητήσεις εναλλακτικές λύσεις, μπορεί να σε μπερδέψουν ή και να δώσουν λάθος/ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ακόμη και ψευδείς απαντήσεις που ακούγονται αληθινές), πες μου και θα σε βοηθήσω εγώ με τη "συμβουλή" προς το AI, να σου φτιάξω έναν μικρό "Οδηγό". 
Είμαι σίγουρος όμως ότι θα μπορέσεις και μόνος σου να αποσπάσεις τέτοιες πληροφορίες ή να καταλάβεις από κάποιο βίντεο τι και πώς.
Για κάποιον που είναι μη-μυημένος ίσως να φαίνεται κάπως περίπλοκο αλλά σε διαβεβαιώνω πως τελικά είναι πιο εύκολο απ’ όσο φαίνεται.

Δωσε μου οτι πληροφορια μπορεις γιατι τα εχω χαμενα . Δεν ειμαι του ip και μου φαινονται κινεζικα. Αν ειδες εχω αναρτησει μια εικονα απο κατεβασμα του home assistant στο tablet αλκα τα settings που ζητα δεν τα καταλαβαινω. 

Δημοσ.
13 minutes ago, Lofarek said:

Εδω στην εφαρμογη που κατεβασα τι συμπληρωνω . Δωστε μου ενα παραδειγμα..20250723_134546748.jpeg.85a5563cdbf69951a813cd4d5ddc5669.jpeg20250723_134546748.jpeg.85a5563cdbf69951a813cd4d5ddc5669.jpeg

Δωσε μου οτι πληροφορια μπορεις γιατι τα εχω χαμενα . Δεν ειμαι του ip και μου φαινονται κινεζικα. Αν ειδες εχω αναρτησει μια εικονα απο κατεβασμα του home assistant στο tablet αλκα τα settings που ζητα δεν τα καταλαβαινω. 

Από την εικόνα που ανέβασες, βλέπουμε ότι η εφαρμογή Home Assistant σου ζητά τη διεύθυνση URL του server σου για να συνδεθεί. Αν δεν έχεις στήσει τον server του Home Assistant κάπου (π.χ. Raspberry Pi, mini PC, laptop), η εφαρμογή από μόνη της δεν θα δουλέψει... είναι client, όχι αυτόνομος server.
Το πεδίο θέλει κάτι όπως: http://homeassistant.local:8123 (αν έχεις το HA τοπικά, που δεν έχεις) ή https://example.duckdns.org (αν έχεις ρύθμιση cloud, που δεν έχεις επίσης)

ΟΚ, θα σου ψάξω μερικά πράγματα, να δεις βήμα-βήμα τι μπορείς να κάνεις και τι επιλογές έχεις.

Θα επανέλθω με υλικό AI 🤭

Δημοσ.
34 λεπτά πριν, amotida είπε

Από την εικόνα που ανέβασες, βλέπουμε ότι η εφαρμογή Home Assistant σου ζητά τη διεύθυνση URL του server σου για να συνδεθεί. Αν δεν έχεις στήσει τον server του Home Assistant κάπου (π.χ. Raspberry Pi, mini PC, laptop), η εφαρμογή από μόνη της δεν θα δουλέψει... είναι client, όχι αυτόνομος server.
Το πεδίο θέλει κάτι όπως: http://homeassistant.local:8123 (αν έχεις το HA τοπικά, που δεν έχεις) ή https://example.duckdns.org (αν έχεις ρύθμιση cloud, που δεν έχεις επίσης)

ΟΚ, θα σου ψάξω μερικά πράγματα, να δεις βήμα-βήμα τι μπορείς να κάνεις και τι επιλογές έχεις.

Θα επανέλθω με υλικό AI 🤭

Ευχαριστω χρησιμοποιησα και το ai αλλα οταν στην περιπτωση μου που δεν εχω εγω i 😂😂 τι περιμενεις...Να πω επισης οτι πηρα ενα μεγαλο καταστημα ηλεκτρικων ειδων αλυσιδα και ρωτησα λεγοντας οτι εχω μονο tablet αν πρεπει να αγορασω rasberry pi που πουλανε και οι ιδιοι σημεωτεον και μου ειπαν οχι δεν χρειαζεται. Τι να υποθεσω τωρα εγω που ουτως η αλλως ειμαι ασχετος απο τετοιου ειδους ζητηματα  ip configuration κλπ...

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Ευχαριστω χρησιμοποιησα και το ai αλλα οταν στην περιπτωση μου που δεν εχω εγω i 😂😂 τι περιμενεις...Να πω επισης οτι πηρα ενα μεγαλο καταστημα ηλεκτρικων ειδων αλυσιδα και ρωτησα λεγοντας οτι εχω μονο tablet αν πρεπει να αγορασω rasberry pi που πουλανε και οι ιδιοι σημεωτεον και μου ειπαν οχι δεν χρειαζεται. Τι να υποθεσω τωρα εγω που ουτως η αλλως ειμαι ασχετος απο τετοιου ειδους ζητηματα  ip configuration κλπ...

Ποτε μα ποτε δεν θα ακους τι σου λενε οι πωλητες. εκτος του οτι ειναι ασχετοι, πολλες φορες προσπαθουν να σε παραπλανησου για να πουλησουν. Και αυτο εφαρμοζεται σε ολες τις περπτωσεις. ειτε πουλανε αμύγδαλα ειτε αυτοκίνητα ειτε οτιδηποτε 

Δημοσ.
2 minutes ago, Lofarek said:

Ευχαριστω χρησιμοποιησα και το ai αλλα οταν στην περιπτωση μου που δεν εχω εγω i 😂😂 τι περιμενεις...

Τι μπορείς να κάνεις και τι να περιμένεις (Spoiler)

Spoiler

(Δυστυχώς, δεν έχω ένα tablet Android για να μπορέσω να δοκιμάσω να κάνω μια εγκατάσταση, να δω αν θα πετύχει και τι θα μου βγει, και να μπορέσω ενδεχομένως να σε καθοδηγήσω προσωπικά βήμα προς βήμα). Όλα όσα σου γράφω παρακάτω είναι απαντήσεις AI.

Ξεκινώντας, το πρώτο βήμα που σκέφτεται ο καθένας είναι:

📱 1. Εγκατάσταση της εφαρμογής Home Assistant Companion από το Google Play
- Είναι απλή, δωρεάν και συνδέεται με τον server του HA.
- Σου δίνει dashboard, ειδοποιήσεις, widgets, αισθητήρες συσκευής (μπαταρία, τοποθεσία κλπ).
- Μπορεί να δουλέψει τέλεια ως “client” ή dashboard οθόνη.
⚠️ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εφαρμογή δεν τρέχει τον server του HA από μόνη της!
Δηλαδή, για να κάνει κάτι ουσιαστικό, πρέπει πρώτα να έχεις έναν server του HA που τρέχει αλλού (π.χ. σε Raspberry Pi, laptop, Home Assistant Green, VM, κλπ).

🧠 2. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για να έχεις HA σε tablet Android;
Αν θέλεις να τρέχεις τον ίδιο τον server μέσα στο tablet, γίνεται — αλλά με αρκετούς περιορισμούς:
🪛 Μέσω Termux:
- Εγκαθιστάς Linux shell μέσα στο Android.
- Από εκεί κάνεις εγκατάσταση Python και τρέχεις το Home Assistant.
- Δουλεύει με εντολές:
Bash
pip install homeassistant  
hass
- Μπορείς να το ρυθμίσεις να ανοίγει με browser localhost:8123.
⚠️ Περιορισμοί:
- Δεν είναι αξιόπιστο για 24/7 χρήση.
- Μπορεί να ζεσταίνεται ή να κρασάρει.
- Δεν υποστηρίζονται όλα τα add-ons και integration.
- Δεν υπάρχει GUI για HassOS.
Αυτός ο τρόπος είναι για πιο προχωρημένους χρήστες ή για testing.

💎 3. Η πιο αξιόπιστη λύση (που πολλοί προτιμούν):
- Τρέχεις τον server του HA αλλού (σε Raspberry Pi, mini PC, laptop, ή Home Assistant Green).
- Εγκαθιστάς την εφαρμογή Home Assistant Companion στο tablet.
- Το χρησιμοποιείς σαν client και dashboard — και μάλιστα με αισθητήρες, widgets, ειδοποιήσεις push, και πλήρη έλεγχο σπιτιού.
Αυτή είναι η πιο σταθερή, αποδοτική και ασφαλής επιλογή.

🔁 Αν θέλεις κάτι πρόχειρο για να πειραματιστείς, δοκίμασε το Termux.
🔧 Αν θέλεις σοβαρό οικιακό αυτοματισμό, ξεκίνα με έναν σωστό server και βάλε το tablet σαν χειριστήριο.

Υ.Γ.: Έχεις τουλάχιστον και ένα λάπτοπ;
Εάν, ωστόσο, όταν αποφασίσεις να εφαρμόσεις ένα από τα παραπάνω βήματα, δεν απευθύνεις βήμα προς βήμα ερωτήσεις σε έναν βοηθό AI, θα είναι πολύ δύσκολο για σένα (που είσαι εντελώς αμύητος σε τέτοια θέματα) να πετύχεις αυτό που θέλεις... Ίσως θα ήταν ακόμα καλύτερα αν μιλούσες προσωπικά με τον @cmaniac, ο οποίος ενδεχομένως να έχει περισσότερες γνώσεις όσον αφορά το HA και να σε βοηθήσει με έναν πιο εύκολο τρόπο να φτιάξεις ένα σύστημα HA σε μια πιο σωστή μορφή (δηλαδή την επιλογή 3 από την παραπάνω απάντηση της AI).

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, amotida είπε

Τι μπορείς να κάνεις και τι να περιμένεις (Spoiler)

Απόκρυψη περιεχομένων

(Δυστυχώς, δεν έχω ένα tablet Android για να μπορέσω να δοκιμάσω να κάνω μια εγκατάσταση, να δω αν θα πετύχει και τι θα μου βγει, και να μπορέσω ενδεχομένως να σε καθοδηγήσω προσωπικά βήμα προς βήμα). Όλα όσα σου γράφω παρακάτω είναι απαντήσεις AI.

Ξεκινώντας, το πρώτο βήμα που σκέφτεται ο καθένας είναι:

📱 1. Εγκατάσταση της εφαρμογής Home Assistant Companion από το Google Play
- Είναι απλή, δωρεάν και συνδέεται με τον server του HA.
- Σου δίνει dashboard, ειδοποιήσεις, widgets, αισθητήρες συσκευής (μπαταρία, τοποθεσία κλπ).
- Μπορεί να δουλέψει τέλεια ως “client” ή dashboard οθόνη.
⚠️ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η εφαρμογή δεν τρέχει τον server του HA από μόνη της!
Δηλαδή, για να κάνει κάτι ουσιαστικό, πρέπει πρώτα να έχεις έναν server του HA που τρέχει αλλού (π.χ. σε Raspberry Pi, laptop, Home Assistant Green, VM, κλπ).

🧠 2. Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για να έχεις HA σε tablet Android;
Αν θέλεις να τρέχεις τον ίδιο τον server μέσα στο tablet, γίνεται — αλλά με αρκετούς περιορισμούς:
🪛 Μέσω Termux:
- Εγκαθιστάς Linux shell μέσα στο Android.
- Από εκεί κάνεις εγκατάσταση Python και τρέχεις το Home Assistant.
- Δουλεύει με εντολές:
Bash
pip install homeassistant  
hass
- Μπορείς να το ρυθμίσεις να ανοίγει με browser localhost:8123.
⚠️ Περιορισμοί:
- Δεν είναι αξιόπιστο για 24/7 χρήση.
- Μπορεί να ζεσταίνεται ή να κρασάρει.
- Δεν υποστηρίζονται όλα τα add-ons και integration.
- Δεν υπάρχει GUI για HassOS.
Αυτός ο τρόπος είναι για πιο προχωρημένους χρήστες ή για testing.

💎 3. Η πιο αξιόπιστη λύση (που πολλοί προτιμούν):
- Τρέχεις τον server του HA αλλού (σε Raspberry Pi, mini PC, laptop, ή Home Assistant Green).
- Εγκαθιστάς την εφαρμογή Home Assistant Companion στο tablet.
- Το χρησιμοποιείς σαν client και dashboard — και μάλιστα με αισθητήρες, widgets, ειδοποιήσεις push, και πλήρη έλεγχο σπιτιού.
Αυτή είναι η πιο σταθερή, αποδοτική και ασφαλής επιλογή.

🔁 Αν θέλεις κάτι πρόχειρο για να πειραματιστείς, δοκίμασε το Termux.
🔧 Αν θέλεις σοβαρό οικιακό αυτοματισμό, ξεκίνα με έναν σωστό server και βάλε το tablet σαν χειριστήριο.

Υ.Γ.: Έχεις τουλάχιστον και ένα λάπτοπ;
Εάν, ωστόσο, όταν αποφασίσεις να εφαρμόσεις ένα από τα παραπάνω βήματα, δεν απευθύνεις βήμα προς βήμα ερωτήσεις σε έναν βοηθό AI, θα είναι πολύ δύσκολο για σένα (που είσαι εντελώς αμύητος σε τέτοια θέματα) να πετύχεις αυτό που θέλεις... Ίσως θα ήταν ακόμα καλύτερα αν μιλούσες προσωπικά με τον @cmaniac, ο οποίος ενδεχομένως να έχει περισσότερες γνώσεις όσον αφορά το HA και να σε βοηθήσει με έναν πιο εύκολο τρόπο να φτιάξεις ένα σύστημα HA σε μια πιο σωστή μορφή (δηλαδή την επιλογή 3 από την παραπάνω απάντηση της AI).

Ευχαριστω Πολυ

Μαλιστα .....οπότεαπο οτι καταλαβαινω  η αγορα για αρχη rasberry pi ειναι μονοδρομος....Σωστα ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Μαλιστα .....οπότεαπο οτι καταλαβαινω  η αγορα για αρχη rasberry pi ειναι μονοδρομος....Σωστα ?

Αν θες να μην μπλέκεις και εφόσον είσαι αρχάριος, δώσε κάτι παραπάνω και πάρε αυτό εδώ που το έχει προεγκατεστημένο και είναι φουλ αξιόπιστο.https://www.meidanis.gr/el/home-assistant-green-smart-hub-server-sumvato-me-alexa-apple-homekit-google-home-matter-163-ncgreen1175.html?srsltid=AfmBOoprSeGPvDpqCpZXihyDM04PqT7D5LJvQ4L2MOxWW1TlWJGxdy7s.

Με το raspberry pi, μία κάρτα sd και μία θήκη θα καταλήξεις με μία ελαφρώς πιο φθηνή, συμπαγή και κομψή λύση, αλλά θα πρέπει να κάνεις συχνά backup:

Spoiler

20250711_142613.png.8cd53381dff922d717f6882746bcde52.png

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Ευχαριστω Πολυ

Καλύτερα ένα mini pc που είναι και δυνατότερο και δεν θα χαλάει τόσο συχνά η microSD (αν τυχόν κάνεις εκεί τη εγκατάσταση στο raspberry).

Βρες κανένα refurbished με 50-60€ και θα είσαι οκ. 

• Like 1
Δημοσ.
16 minutes ago, Lofarek said:

Ευχαριστω Πολυ

Λοιπόν… όχι απαραίτητα "μονόδρομος" το Raspberry Pi, αλλά σίγουρα είναι από τις πιο δημοφιλείς και αξιόπιστες επιλογές για αρχή ειδικά αν θες να τρέχεις 24/7 Home Assistant server. Εναλλακτικά, παλιό laptop (αν υπάρχει, μπορείς να ξεκινήσεις κι από εκεί για πειραματισμό), Home Assistant Green (αν θες "plug & play" λύση, σούπερ επιλογή), VM (Virtual Machine) σε PC/laptop (πώς εγώ χρησιμοποιώ, για διαγράμματα μόνο όσο έχω ανοιχτό το laptop μου)... ακόμα και HA σαν εφαρμογή, στο laptop (πώς, επίσης, χρησιμοποιώ εγώ).
Το tablet σου με Termux ή android app είναι μόνο για dashboard ή testing. Δεν κάνει για σοβαρό server.
Το Raspberry είναι το πιο απλό και δοκιμασμένο ξεκίνημα. Αν δεν έχεις άλλη συσκευή διαθέσιμη για να τρέξεις το server... τότε μάλλον ναι, είναι μονόδρομος.

Υ.Γ.:  Λοιπόν, αν έχεις laptop (και δεν σε έχω κουράσει ακόμα), μπορώ να σου ξεδιπλώσω κι εγώ την προσωπική μου Οδύσσεια με το HA...  Ήμουν κι εγώ ένα άσχετο πουλάκι στην αρχή, το ίδιο χαμένος με σένα, οπότε σε νιώθω απόλυτα...😄

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...