cmaniac Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 2 ώρες πριν, sap00 είπε είναι απλά συλλέκτης .. Χωράει και ένα aseg δίπλα . KGTG έχουμε δύο. LN-VG2 όμως δεν έχουμε 1 ώρα πριν, sap00 είπε Είναι άραγε θέμα ποιότητας/πυκνότητας των φίλτρων? ή ίσως του υλικού των πτερυγίων σε συνδυασμό με στατικό ηλεκτρισμό? (πέραν της ποιότητας του αέρα). Αντιβακτηριακή επίστρωση λείπει λογικά και τελικά μάλλον κανει δουλειά. Τα "καλά" έχουν.
Pan_K Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Clair_gat είπε Καλησπέρα και ευχαριστώ για την απάντηση. Το ερωτηματολόγιο δεν το συμπλήρωσα γιατί ήμουν καθαρά ανάμεσα σε αυτά τα δύο μοντέλα που ανέφερα. Πάντως παραξενευομαι και απογοήτευομαι κάπως σχετικά με τη αντιμετώπιση της midea καθως είναι μια από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες εταιρίες που δίνουν κλιματιστικά σε πολλές αλλες εταιρίες. Οι τιμές δλδ που δίνουν στις αποδόσεις δεν βγαίνουν?Εαν θέλεις να μου προτείνεις κάποιο κάποιο άλλο 18αρι αποκλειστικά σε αυτά τα χρήματα περίπου στείλε μου και θα τα μελετήσω εγώ μόνη μου. Ευχαριστώ Στην ψύξη το All easy pro είναι καλό. Παρόλο που στην θέρμανση δεν θα πιάσει την απόδοση που υπόσχεται και συμπεριφέρεται λίγο σαν τα παλιάς τεχνολογίας on/off, ο περισσότερος κόσμος θα μείνει ικανοποιημένος από αυτό, γιατί είναι ευχάριστο να σε χτυπάει πολύ ζεστός αέρας όταν λειτουργεί, όπως κάνουν και τα αερόθερμα. Εφόσον δεν έχω περισσότερη πληροφορία, θα προτιμούσα να μείνω σε όσα έχεις ήδη πει και να σου προτείνω το All easy pro 18Κ. Αν σε ενδιαφέρει να ψάξεις και άλλα μοντέλα, με +100 ευρώ μπορείς να δεις το Fujitsu ASYG18KLCA, το Daikin ATXC50D και το Toshiba Yukai RAS-18E2AVG-E. Τα δύο τελευταία κυκλοφορούν και σε 16άρια, αν το επιτρέπουν οι απώλειές σου. Επεξ/σία 25 Ιουλίου από Pan_K
jimsomebody Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 2 hours ago, Pan_K said: Κανονικά θα πρέπει να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο αγοράς κλιματιστικού και να μας πεις πού θέλεις να το εγκαταστήσεις στον χώρο σου και αν πράγματι μπορείς να το εγκαταστήσεις στο χωλ. Θεωρητικά γίνεται, αλλά θα πρέπει να δουλεύει διαρκώς για να παραμένει ζεστό το νερό. βασικά νόμιζα οτι είναι ξεκάθαρο το ότι θα το βάλω στο χωλ, μιας και μόνο σε αυτό το δωμάτιο με ενδιαφέρει το τι θερμοκρασίες θα επικρατούν. Όπως και να έχει τελικά το πήρα απόφαση να βάλω ένα οπωσδήποτε και θα δω στη πράξη με δοκιμή μια χρονιά τι συμφέρει. Το βασικό είναι η ψύξη, να κρατιέται το δωμάτιο στους 28 βαθμούς μέγιστο. πιο κάτω απο εκεί πάλι δεν χρειάζεται να κατεβαίνει. Να υπάρχει σαν ασφάλεια. το κέντρο ελέγχου του ενυδρείου θα δίνει εντολή στο AC να ανάψει αν το νερό πλησιάσει το όριο θερμοκρασίας ανεξαρτήτου το τι βαθμούς έχει το δωμάτιο. Είναι λίγο χαζό να έχεις επενδύσει χρόνια (και χρήμα ) να μεγαλώσεις μερικά cm τα κοράλλια και να χαθούν σε μια βδομάδα καύσωνα επειδή το νερό απο 25 βαθμούς πήγαινε 28... Θα επανέλθω με τη φόρμα συμπληρωμένη σε λίγους μήνες που θα γίνει η αγορά. Θα παραξενευτώ πολύ αν δείξουν τα δεδομένα οτι θέλω μεγαλύτερο από 9αρι πάντως. Στη μικρή κρεβατοκάμαρα που είναι και μεγαλύτερη ένα 9αρι του 1995 δεν προλαβαίνεις να το ανάψεις και πιάνει αμέσως 22. Επεξ/σία 25 Ιουλίου από jimsomebody
Pan_K Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Grim Ripper είπε Αυτό δεν μπαίνει σε 24ρι; Μιας και έχω δει 24ρια να θέλουν 16A ασφάλεια. Νομίζω από τα χαρακτηριστικά του ότι χρειάζεται μέχρι 13,5 Α. Δες από το εγχειρίδιο αν σε καλύπτουν τα 16Α. 5 λεπτά πριν, jimsomebody είπε βασικά νόμιζα οτι είναι ξεκάθαρο το ότι θα το βάλω στο χωλ Το ερώτημα είναι αν θα έχει επαρκή χώρο βάσει προδιαγραφών. Χρειάζεται να υπάρχουν συγκεκριμένες αποστάσεις από τοίχους και εμπόδια. Επίσης, ίσως ήθελες να βάλεις ένα μεγαλύτερο στο σαλόνι, για να επωφελείται ολόκληρη η κατοικία, ή σε υπνοδωμάτιο που επικοινωνεί με το χωλ. Επεξ/σία 25 Ιουλίου από Pan_K
Clair_gat Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Στην ψύξη το All easy pro είναι καλό. Παρόλο που στην θέρμανση δεν θα πιάσει την απόδοση που υπόσχεται και συμπεριφέρεται λίγο σαν τα παλιάς τεχνολογίας on/off, ο περισσότερος κόσμος θα μείνει ικανοποιημένος από αυτό, γιατί είναι ευχάριστο να σε χτυπάει πολύ ζεστός αέρας όταν λειτουργεί, όπως κάνουν και τα αερόθερμα. Εφόσον δεν έχω περισσότερη πληροφορία, θα προτιμούσα να μείνω σε όσα έχεις ήδη πει και να σου προτείνω το All easy pro 18Κ. Αν σε ενδιαφέρει να ψάξεις και άλλα μοντέλα, με +100 ευρώ μπορείς να δεις το Fujitsu ASYG18KLCA, το Daikin ATXC50D και το Toshiba Yukai RAS-18E2AVG-E. Τα δύο τελευταία κυκλοφορούν και σε 16άρια, αν το επιτρέπουν οι απώλειές σου. Ευχαριστώ και πάλι! Προσωπικά με ενδιαφέρει η ψύξη κυρίως ιδίως με τις καιρικές συνθήκες των τελευταίων ετων καθώς ο χειμώνας τείνει να εξαφανιστεί! Επεξ/σία 26 Ιουλίου από Clair_gat
jimsomebody Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 10 minutes ago, Pan_K said: Νομίζω από τα χαρακτηριστικά του ότι χρειάζεται μέχρι 13,5 Α. Δες από το εγχειρίδιο αν σε καλύπτουν τα 16Α. Το ερώτημα είναι αν θα έχει επαρκή χώρο βάσει προδιαγραφών. Χρειάζεται να υπάρχουν συγκεκριμένες αποστάσεις από τοίχους και εμπόδια. Επίσης, ίσως ήθελες να βάλεις ένα μεγαλύτερο στο σαλόνι, για να επωφελείται ολόκληρη η κατοικία, ή σε υπνοδωμάτιο που επικοινωνεί με το χωλ. δεν θα ήθελα να αλλάξω ενα απο τα άλλα δυο δωμάτια που είναι δίπλα γιατί δεν χρησιμοποιώ κλιματιστικό σπίτι γενικότερα. καλά σαλόνι μόνο όποτε έρχεται η παρέα για ταινία δηλαδή σπάνια.... Γενικά είμαι καλυμμένος στο σπίτι χρόνια τώρα δεν χρειαζόμουν κλιματιστικό... το ενυδρείο είναι που χρειάζεται κάτι! και παλι για κάνα 10 μέρες το καλοκαίρι σύνολο να ανάβει απο οτι είδα φέτος. η απόσταση είναι 3m απο τον τοίχο που θα μπει το Αc μέχρι τον απέναντι του τοιχο (που ειναι και το ενυδρείο, να το χτυπάει απευθείας για να ψύχονται και τα φωτιστικά του... μεγάλη πληγή στα reef η θερμότητα των φωτιστικών). Βασικά θα πρέπει να σας αναφέρω και τις πηγές θερμότητας του δωματίου να τις ξέρετε μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία... τα φωτιστικά φαντάσου εχουν δικούς τους ανεμιστήρες το καθένα και το φως τους είναι τοσο δυνατό που λιώνει το εμπρός του μέρος αν δεν προσέξεις και βάλεις κατι κοντά στο φακό.
cmaniac Δημοσ. 25 Ιουλίου Δημοσ. 25 Ιουλίου 4 λεπτά πριν, jimsomebody είπε δεν θα ήθελα να αλλάξω ενα απο τα άλλα δυο δωμάτια που είναι δίπλα γιατί δεν χρησιμοποιώ κλιματιστικό σπίτι γενικότερα. καλά σαλόνι μόνο όποτε έρχεται η παρέα για ταινία δηλαδή σπάνια.... Γενικά είμαι καλυμμένος στο σπίτι χρόνια τώρα δεν χρειαζόμουν κλιματιστικό... το ενυδρείο είναι που χρειάζεται κάτι! και παλι για κάνα 10 μέρες το καλοκαίρι σύνολο να ανάβει απο οτι είδα φέτος. η απόσταση είναι 3m απο τον τοίχο που θα μπει το Αc μέχρι τον απέναντι του τοιχο (που ειναι και το ενυδρείο, να το χτυπάει απευθείας για να ψύχονται και τα φωτιστικά του... μεγάλη πληγή στα reef η θερμότητα των φωτιστικών). Βασικά θα πρέπει να σας αναφέρω και τις πηγές θερμότητας του δωματίου να τις ξέρετε μαζί με τα υπόλοιπα στοιχεία... τα φωτιστικά φαντάσου εχουν δικούς τους ανεμιστήρες το καθένα και το φως τους είναι τοσο δυνατό που λιώνει το εμπρός του μέρος αν δεν προσέξεις και βάλεις κατι κοντά στο φακό. Το chiller θα λέει πόσα BTU προσθέτει. Επισης τα φώτα προσθέτουν στο φορτίο (LED για την ιδια δουλειά δεν υπάρχουν ώστε να μην υπάρχουν απώλειες θερμότητας;). 1
jimsomebody Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 32 minutes ago, cmaniac said: Το chiller θα λέει πόσα BTU προσθέτει. Επισης τα φώτα προσθέτουν στο φορτίο (LED για την ιδια δουλειά δεν υπάρχουν ώστε να μην υπάρχουν απώλειες θερμότητας;). το ac θα το βάλω αντί να πάρω chiller, δεν θα υπάρχει στον χώρο (μάλλον κάτι δεν κατάλαβα καλά στα λεγόμενα σου). Το θεωρώ χαζό να δώσω ενα χιλιάρικο για κάτι που θα χρησιμοποιώ λίγες μέρες το χρόνο και να έχω και ολα τα αρνητικά του. ΑC φαντάζομαι μπορώ να πάρω και με τα μισά (αν οχι κάτι ακόμη πιο απλό με 350-400). Τα ανεμιστηράκια που χρησιμοποιούμε ολοι στο χόμπι κάνουν καλή δουλειά αν τα βάλεις με καλή μελέτη. Οταν βάλω και τη μόνωση στη ταράτσα ίσως να μην χρειάζεται και καθόλου το AC μετά και να το μεταφέρω σε αλλο δωμάτιο προς αντικατάσταση των μοντέλων του 1995 που εχω στο σπίτι( αν και δεν τα αναβώ δεν ζεσταίνομαι εύκολα) Τα φώτα είναι ηδη λεντ! στο χομπι καταργήσαμε τις ειδικές λάμπες φθορίου (αν και ηταν πολύ καλύτερες στο φάσμα φωτός που έβγαζαν σε σύγκριση με τα ακριβότερα σημερινά λεντ για μια σειρά από λόγους όπως τη θερμότητα που ήταν μεγαλύτερη των λεντ! γενικά τα κοράλλια είναι πολύ απαιτητικά στο φως που χρειάζονται για να φωτοσυνθέσουν. φαντάσου ενα τέτοιο ενυδρείο χρειάζεται φώτα των 900€ για απαιτητικά κοράλλια και το δικό μου δεν θεωρείται και μεγάλο ενυδρείο για θαλασσινό...) Τα φώτα ειναι 2 και βγάζουν οση ζέστη βγάζει ένα φτηνό σεσουάρ για τα μαλλιά στο χαμηλό του (τουλάχιστον) ΤΟ ΚΑΘΕΝΑ. δεν εχω όργανο να μετρήσω ακριβώς βαθμούς. το δωμάτιο ειναι 21τμ χωρίς εμπόδια. Σε ευχαριστώ πολύ που ασχολείσαι. Επεξ/σία 26 Ιουλίου από jimsomebody
cmaniac Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Μόλις τώρα, jimsomebody είπε το ac θα το βάλω αντί να πάρω chiller, δεν θα υπάρχει στον χώρο (μάλλον κάτι δεν κατάλαβα καλά στα λεγόμενα σου). Το θεωρώ χαζό να δώσω ενα χιλιάρικο για κάτι που θα χρησιμοποιώ λίγες μέρες το χρόνο και να έχω και ολα τα αρνητικά του. ΑC φαντάζομαι μπορώ να πάρω και με τα μισά (αν οχι κάτι ακόμη πιο απλό με 350-400). Τα ανεμιστηράκια που χρησιμοποιούμε ολοι στο χόμπι κάνουν καλή δουλειά αν τα βάλεις με καλή μελέτη. Οταν βάλω και τη μόνωση στη ταράτσα ίσως να μην χρειάζεται και καθόλου το AC μετά και να το μεταφέρω σε αλλο δωμάτιο προς αντικατάσταση των μοντέλων του 1995 που εχω στο σπίτι( αν και δεν τα αναβώ δεν ζεσταίνομαι εύκολα) Τα φώτα είναι ηδη λεντ! στο χομπι καταργήσαμε τις ειδικές λάμπες φθορίου (αν και ηταν πολύ καλύτερες στο φάσμα φωτός που έβγαζαν σε σύγκριση με τα ακριβότερα σημερινά λεντ για μια σειρά από λόγους όπως τη θερμότητα που ήταν μεγαλύτερη των λεντ! γενικά τα κοράλλια είναι πολύ απαιτητικά στο φως που χρειάζονται για να φωτοσυνθέσουν. φαντάσου ενα τέτοιο ενυδρείο χρειάζεται φώτα των 900€ για απαιτητικά κοράλλια και το δικό μου δεν θεωρείται και μεγάλο ενυδρείο για θαλασσινό...) Τα φώτα ειναι 2 και βγάζουν οση ζέστη βγάζει ένα φτηνό σεσουάρ για τα μαλλιά στο χαμηλό του (τουλάχιστον). δεν εχω όργανο να μετρήσω ακριβώς βαθμούς. το δωμάτιο ειναι 21τμ χωρίς εμπόδια. Σε ευχαριστώ πολύ που ασχολείσαι. Εχω αντιληφθεί το case. Θέλω να καταλάβω εάν αξίζει να πας σε chiller ή όχι. Το AC έχει αντίστοιχα πάγια και λειτουργικά έξοδα που σε TCO μπορεί (ή και όχι) να είναι υψηλότερα απο ένα chiller στην 5ετια πχ. Θέλεις κάτι που να καίει μέσο όρο 240W -- συγκρίνουμε σε απόλυτα νούμερα σε αυτή τη φάση. Το να το πετύχεις αυτό με κλιματιστικό δεν μπορώ να πω οτι ειναι πανευκολο. Περίεργη άσκηση πάντως.
jimsomebody Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 5 minutes ago, cmaniac said: Εχω αντιληφθεί το case. Θέλω να καταλάβω εάν αξίζει να πας σε chiller ή όχι. Το AC έχει αντίστοιχα πάγια και λειτουργικά έξοδα που σε TCO μπορεί (ή και όχι) να είναι υψηλότερα απο ένα chiller στην 5ετια πχ. Θέλεις κάτι που να καίει μέσο όρο 240W -- συγκρίνουμε σε απόλυτα νούμερα σε αυτή τη φάση. Το να το πετύχεις αυτό με κλιματιστικό δεν μπορώ να πω οτι ειναι πανευκολο. Περίεργη άσκηση πάντως. εαν το πάμε με το πόσο συχνά θα λειτουργεί το κλιματιστικό για να πετύχει τους 28 βαθμούς και ας καίει τα 3πλά βατ οταν λειτουργεί ? πχ αυτές τις μέρες (τις πιο ζεστές 25 χρόνια που ειμαι στο σπίτι αυτό) το δωμάτιο ήταν στους 31 μαξ χωρίς ουτε ανεμιστήρα με ολα κλειστά ολη μέρα (εξω είχε τόσο ζέστη που μια μέρα που άφησα παράθυρα οχι εξώφυλλα ανοιχτά πήγε 33). Της κρεβατοκάμαρας το αρχαίο (σχεδόν τα 3πλά τμ) 9αρι εκανα δοκιμή και την πήγε 28 σε μισή ωρα και μετά άναβε καθε 20 λεπτά για κανα 5λεπτο αν αυτό σε βοηθάει να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα. τα στοιχεία του chiller αν θες να τα δεις https://eu.tecoonline.eu/en/project/tk-500-2/
cmaniac Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 30 λεπτά πριν, jimsomebody είπε εαν το πάμε με το πόσο συχνά θα λειτουργεί το κλιματιστικό για να πετύχει τους 28 βαθμούς και ας καίει τα 3πλά βατ οταν λειτουργεί ? πχ αυτές τις μέρες (τις πιο ζεστές 25 χρόνια που ειμαι στο σπίτι αυτό) το δωμάτιο ήταν στους 31 μαξ χωρίς ουτε ανεμιστήρα με ολα κλειστά ολη μέρα (εξω είχε τόσο ζέστη που μια μέρα που άφησα παράθυρα οχι εξώφυλλα ανοιχτά πήγε 33). Της κρεβατοκάμαρας το αρχαίο (σχεδόν τα 3πλά τμ) 9αρι εκανα δοκιμή και την πήγε 28 σε μισή ωρα και μετά άναβε καθε 20 λεπτά για κανα 5λεπτο αν αυτό σε βοηθάει να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα. τα στοιχεία του chiller αν θες να τα δεις https://eu.tecoonline.eu/en/project/tk-500-2/ Το COP 1.8 που αναφέρει το chiller θα μεταβάλλεται ανάλογα τη ζητούμενη θερμοκρασία και την θερμοκρασία περιβάλλοντος που σημαίνει ότι θα καις παραπάνω στις μεγάλες ζέστες και δεν ξέρω αν θα στο κρατήσει αν ζοριστει. Αυτό με το κλιματιστικό το έχει κάνει κάποιος και σου έχει πει οτι δουλεύει καλά; Γενικά, μου θυμίζει λίγο το σενάριο ψυξης data denter.
jimsomebody Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 5 minutes ago, cmaniac said: Το COP 1.8 που αναφέρει το chiller θα μεταβάλλεται ανάλογα τη ζητούμενη θερμοκρασία και την θερμοκρασία περιβάλλοντος που σημαίνει ότι θα καις παραπάνω στις μεγάλες ζέστες και δεν ξέρω αν θα στο κρατήσει αν ζοριστει. Αυτό με το κλιματιστικό το έχει κάνει κάποιος και σου έχει πει οτι δουλεύει καλά; Γενικά, μου θυμίζει λίγο το σενάριο ψυξης data denter. Αν βαλω της κρεβατοκάμαρας και βαλω και εναν ανεμιστήρα στη πόρτα της να στέλνει αερα στο χωλ κάνει ηδη δουλειά πάντως. Επίσης δεν γίνεται να μην δουλέψει γιατί αν το δωμάτιο μείνει μέχρι τους 28 βαθμούς δεν ανεβάζει αλλο θερμοκρασία το ενυδρείο. Τέλος είναι συνηθισμένη μέθοδος σε πολλές χψρες στο χόμπι μας αλλά ρωταω εδω γιατί οσοι έχουν τέτοια ενυδρεια δεν ασχολούνται καθόλου με το κόστος του ρεύματος. Είναι χόμπι για άνετους δεν κοιτανε τέτοια πράγματα. Το chiller θα είμαι ο πρώτος που δεν θα τον καλύπτει αν είναι πάντως. Κοιτα είναι σαν να θέλουμε να ξραταμε στους εως 28 βαθμούς ενα μικρο server room
tryfos Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Δεν ξέρω αν έχει αναφερθεί, οπότε ρωτάω με επιφύλαξη: Έχω ένα bosch/midea, που δουλεύει μια χαρά. Το πέρασα στο Home Assistant και βλέπω ότι διαθέτει και eco mode, την οποία μπορώ να βάλω μέσω του Home Assistant κανονικά (δείχνει στο καντράν του κλιματιστικού eco και αλλάζει η λειτουργία). Όμως στο κοντρόλ πάνω δεν έχει τέτοια δυνατότητα όσο και να το έψαξα! Ξέρει κανείς τι γίνεται, ιδίως όσοι έχουν midea, που θα είναι και οι περισσότεροι; Επίσης αξίζει αυτό το mode από άποψη οικονομίας;
MARIOSNURSE Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 11 ώρες πριν, kokkinihani είπε Καλησπέρα, σκοπεύω να αντικαταστήσω 2 INVENTOR NEO 9000 btu σε 2 υπνοδωμάτια με πρώτο το παρακάτω. Επίσης, προς το παρόν είναι εγκατεστημένο έτσι όπως φαίνεται στο σχέδιο αριστερά. Μήπως θα μπορούσε να μπει στη θέση όπου έχω το ερωτηματικό ; Budget;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα