Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στη θέση του παλιού 18αριού κλιματ. βάζω νέο 16άρι… πρέπει να αλλάξω τη σωλήνα ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί η παλιά;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.
59 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Καλησπέρα.

Υπάρχει κάποια επιλογή για θέρμανση-ψυξη σε 16.000+ BTU για 45τ.μ. συν ένα δωμάτιο;

Το σπίτι έχει θερμομόνωση και σκεπή.

Δεν χρειάζεται να κάνω ερωτηματολόγιο.

Μπάτζετ: 950€ με εγκατάσταση.

Υ.Γ. Είδα το ATXC35D στον Κωτσό, αλλά είναι το 12.000

Το Daikin πας στο 50 (αντί για 35) όπου είναι 18ρι, τουλάχιστον στις μεγάλες αλυσίδες.

Αλλιώς δες αυτό και η εγκατάσταση θα είναι έξτρα.

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-16000-btu-toshiba-σειρά-yukai-ras-b16s4kvg-e-ras-16e2avg-e

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Alexcxvtr είπε

συν ένα δωμάτιο;

Δεν θα σου δουλέψει αυτό.

Επισης τα 16000 BTU σε τι εξωτερική θερμοκρασία με τι εσωτερική τα χρειάζεσαι;

46 λεπτά πριν, tzagaritos είπε

Δεν έχω δοκιμάσει ταυτόχρονα. Το ένα κάνει ακριβώς αυτό που περιεραγραψα, το άλλο νομίζω βγάζει λιγότερο αέρα. Γενικά κάνεις πολλές διακοπές ρεύματος στην περιοχή και για αυτό οι υποψίες πάνε στην πλακετα. Οι μονάδες είναι στην ταράτσα που δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμη, και δεν ξέρω τι συμπεριφορά κάνουν οι μονάδες ς

Το πρόβλημα του sap00 είναι το πως στο καλο χαλασαν μαζι.

Αλλά αν ηταν στο ρεύμα για ολον τον χειμώνα, με εγκατασταση χωρίς αντικεραυνικο/απαγωγεα κρουστικών και επιτηρητή, είναι μάλλον φυσιολογικό.

Δεν είναι αισιόδοξα τα πράγματα.

Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Το Daikin πας στο 50 (αντί για 35) όπου είναι 18ρι, τουλάχιστον στις μεγάλες αλυσίδες.

Αλλιώς δες αυτό και η εγκατάσταση θα είναι έξτρα.

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-16000-btu-toshiba-σειρά-yukai-ras-b16s4kvg-e-ras-16e2avg-e

Ευχαριστώ πολύ.

10 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Δεν θα σου δουλέψει αυτό.

Επισης τα 16000 BTU σε τι εξωτερική θερμοκρασία με τι εσωτερική τα χρειάζεσαι;

Δεν ξέρω ακριβώς τι ρωτάς.

Αλλά είμαστε ημιορεινά, με πολλή υγρασία.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tzagaritos είπε

Ήρθαμε στο εξωχικο φίλου, έχει 2 παλιά κλιματιστικά Hitachi. Ενώ δούλευαν μια χαρά φαίνεται κάτι να έχει πάει λάθος. Ξεκινάνε στην αρχή, βγάζουν φουλ αέρα (όχι κρύο) μετά από ένα λεπτό σταματάνε. Αυτό γίνεται 2-3 φορές και μετά αναβοσβηνει το φωτάκι του timer. Δεν ξέρω αν έρθει ο ψυκτικός σήμερα, αλλά υποπτεύεται πλακέτα. Ρίξαμε και τον Γενικό ένα 15λεπτο να κάνει reset η μνήμη αλλά τίποτα 

Μπορείς να μου δείξεις την εσωτερική μονάδα;

Το δικό μου Hitachi 30 ετών, έχει καταγραφέα καθαρισμού φίλτρων που πρέπει να τον μηδενίσεις από το τηλεχειριστήριο, όταν καθαρίσεις τα φίλτρα.

Όσο για το άλλο που λες ότι φυσάει λίγο, έχουν καθαριστεί ποτέ τα φίλτρα;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, cmaniac είπε

Το ερωτηματολόγιο σου βγάζει φορτίο σε kW. Έκανες τη μετατροπή;

Άλλαξες κάτι στις ρυθμίσεις του μηχανηματος στις 9 και 5; Φαίνεται σα να κρέμασε χωρίς λόγο.

Οχι κανει on off

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε

Ευχαριστώ πολύ.

Δεν ξέρω ακριβώς τι ρωτάς.

Αλλά είμαστε ημιορεινά, με πολλή υγρασία.

Γι αυτό χρειαζόμαστε τις απαντήσεις στο εργαλείο. Γιατί πρέπει να ξέρουμε σε ποια κλιματική ζώνη είσαι.

Άλλα τα 16000 BTU με εξωτερική -5 και εσωτερική 23 και άλλα με εξωτερική 5 με εσωτερική 23, όπως επίσης άλλα τα 16000 με εξωτερική 45 με εσωτερική 27 και άλλα τα 16000 με εξωτερική 35 και εσωτερική 27. Τα μηχανήματα έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην αποδοση αναλογα με τις εξωτερικές συνθήκες και τα σπίτια αντίστοιχα μεγαλες διακυμανσεις στις απώλειες αναλογα με τις εξωτερικές συνθήκες.

Ψάχνουμε να καλύψουμε με μηχανήματα ικανά να τέμνουν τους αξονες των απωλειών και απόδοσης κοντα στο όριο των συνθηκών που θα συναντήσουν.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1
Δημοσ.

Μπαίνω χθες απόγευμα εξοχικό (σάλοκουζίνα και 2 δωμάτια με πόρτες στο σαλονι) με θερμοκρασία 33 εσωτερική και ανάβω το inventor Leon 18ρι και δουλεύει 3 ώρες φουλ 1800w να το φέρει στους 27. Μετά πέφτει στα 900 για κάνα 2 ώρες ακόμα.

Σήμερα το χω βάλει απ' το πρωί με 100% fan και καίει 180-220W σταθερά. Εξωτερική 35.

Μάλλον στην άδεια δε θα το κλείσω καθόλου :)

• Sad 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Lofarek είπε

Οχι κανει on off

Δυο οι λόγοι να σου κανει ον οφ ενω δεν λειτουργεί ηδη στα ελάχιστα.

Ο ένας ειναι γιατι διαβασε αποτομη μεταβολη (= του ήρθε πίσω κρύος αέρας και μπερδεύτηκε). Ο δεύτερος γιατί μπηκε σε προστασία λόγω υψηλών θερμοκρασιών, χωρίς ο χωρος να έχει τις κατάλληλες απώλειες και χωρίς πραγματικά να είναι τοσο υψηλή η θερμοκρασία, αρα να αποδίδει πολυ παραπάνω απο οσο αναμένει ο προγραμματισμός του.

Προσπαθώ να θυμηθώ την εγκατάσταση σου. Ειναι σε μπαλκόνι αναρτημένο απ οσο θυμάμαι. Το χτυπάει ο ήλιος απ το πλάι;

Δημοσ.
2 ώρες πριν, kokkinihani είπε

Ευχαριστώ για την απάντηση.Ποιό από τα δύο είναι λιγότερο θορυβώδες;

Με βάση τα δεδομένα των εταιρειών στην εξωτερική μονάδα είναι πιο αθόρυβο το Daikin (45 vs 56db) και στην εσωτερική είναι ελάχιστες οι διαφορές (υψηλή ταχύτητα 38 vs 40, μεσαία 35 vs 26 το Daikin και χαμηλή 29 vs 21).

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, xaris33 είπε

Μπαίνω χθες απόγευμα εξοχικό (σάλοκουζίνα και 2 δωμάτια με πόρτες στο σαλονι) με θερμοκρασία 33 εσωτερική και ανάβω το inventor Leon 18ρι και δουλεύει 3 ώρες φουλ 1800w να το φέρει στους 27. Μετά πέφτει στα 900 για κάνα 2 ώρες ακόμα.

Σήμερα το χω βάλει απ' το πρωί με 100% fan και καίει 180-220W σταθερά. Εξωτερική 35.

Μάλλον στην άδεια δε θα το κλείσω καθόλου :)

Τα ίδια τραβάω όποτε πάω εξοχικό...

Στον επάνω όροφο ψήνει από πάνω η πλάκα, καίνε σερί 24ωρα στο φουλ το Panasonic και το Toyotomi (είναι on/off στον επάνω όροφο).

Κάτω τα ανοίγω μόνο όσο είμαι εκεί (Hitachi, Pitsos).

1 λεπτό πριν, cmaniac είπε

Είσαι σίγουρος οτι δεν συγκρίνεις πίεση με στάθμη;

db γράφει στο site.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Μπορείς να μου δείξεις την εσωτερική μονάδα;

Το δικό μου Hitachi 30 ετών, έχει καταγραφέα καθαρισμού φίλτρων που πρέπει να τον μηδενίσεις από το τηλεχειριστήριο, όταν καθαρίσεις τα φίλτρα.

Όσο για το άλλο που λες ότι φυσάει λίγο, έχουν καθαριστεί ποτέ τα φίλτρα;

Δεν είμαι εκεί τώρα. Ξέρω ότι έγινε καθαρισμός φίλτρων πριν 2-3 εβδομάδες αλλά δεν τα δοκίμασαν μετά. Έχει ένα reset button από όσο θυμάμαι. Αλλά τι στο καλό, τόσο παλιό κλιματιστικό και καταλαβαίνει ότι καθαριστικάν τα φίλτρα και δεν ξεκινάει αν δεν κάνεις reset?

Το ένα πάντως έχει προστατευτικό τάσης στη σουκου μπριζα 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tzagaritos είπε

Δεν είμαι εκεί τώρα. Ξέρω ότι έγινε καθαρισμός φίλτρων πριν 2-3 εβδομάδες αλλά δεν τα δοκίμασαν μετά. Έχει ένα reset button από όσο θυμάμαι. Αλλά τι στο καλό, τόσο παλιό κλιματιστικό και καταλαβαίνει ότι καθαριστικάν τα φίλτρα και δεν ξεκινάει αν δεν κάνεις reset?

Το ένα πάντως έχει προστατευτικό τάσης στη σουκου μπριζα 

Εμένα θέλει να πατήσεις από το τηλεχειριστήριο το reset.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tzagaritos είπε

προστατευτικό τάσης στη σουκου μπριζα 

Αυτά είναι τύπου 3 για να προστατεύσουν απο μικρές κρούσεις. Συνήθως μπαίνουν πίσω απο Τυπου 2 ή και τύπου 1 ανάλογα το πόσο επιρρεπείς είναι οι περιοχές σε φαινόμενα.

Με λίγα λόγια δεν κάνουν τίποτα ειδικά μονα τους στην επαρχία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...