Alexcxvtr Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 22 λεπτά πριν, cmaniac είπε Γι αυτό χρειαζόμαστε τις απαντήσεις στο εργαλείο. Γιατί πρέπει να ξέρουμε σε ποια κλιματική ζώνη είσαι. Άλλα τα 16000 BTU με εξωτερική -5 και εσωτερική 23 και άλλα με εξωτερική 5 με εσωτερική 23, όπως επίσης άλλα τα 16000 με εξωτερική 45 με εσωτερική 27 και άλλα τα 16000 με εξωτερική 35 και εσωτερική 27. Τα μηχανήματα έχουν μεγάλες διακυμάνσεις στην αποδοση αναλογα με τις εξωτερικές συνθήκες και τα σπίτια αντίστοιχα μεγαλες διακυμανσεις στις απώλειες αναλογα με τις εξωτερικές συνθήκες. Ψάχνουμε να καλύψουμε με μηχανήματα ικανά να τέμνουν τους αξονες των απωλειών και απόδοσης κοντα στο όριο των συνθηκών που θα συναντήσουν. Spoiler . Spoiler Spoiler Ορίστε. Ευχαριστώ πολύ. Μεταξύ Yukai και Siesta, ποιο λέτε; Επεξ/σία 26 Ιουλίου από Alexcxvtr
cmaniac Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 2 λεπτά πριν, Alexcxvtr είπε Ορίστε. Ευχαριστώ πολύ. Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Μας έφερες δεδομένα για ολη την κατοικία. Ο κλιματισμός λειτουργεί μονο για το δωμάτιο που είναι τοποθετημένος. Άλλαξε τις απαντήσεις σου για το δωμάτιο που θες να καλύψεις, γιατί τωρα σου βγάζει ενα τέρας.
Alexcxvtr Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 1 λεπτό πριν, cmaniac είπε Μας έφερες δεδομένα για ολη την κατοικία. Ο κλιματισμός λειτουργεί μονο για το δωμάτιο που είναι τοποθετημένος. Άλλαξε τις απαντήσεις σου για το δωμάτιο που θες να καλύψεις, γιατί τωρα σου βγάζει ενα τέρας. Είναι σαλόνι (45τ.μ.) + δωμάτιο (15τ.μ.). Τι να γράψω δηλαδή; Το σαλόνι είναι το ζητούμενο. Επεξ/σία 26 Ιουλίου από Alexcxvtr
tzagaritos Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 14 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Εμένα θέλει να πατήσεις από το τηλεχειριστήριο το reset. Έχει γούστο να είναι κάτι τέτοιο. Και αν δεν κάνεις reset δηλαδή σου έχει την συμπεριφορά που περιγράφω;
cmaniac Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Μόλις τώρα, Alexcxvtr είπε Είναι σαλόνι (45τ.μ.) + δωμάτιο (15τ.μ.). Τι να γράψω δηλαδή; Το σαλόνι είναι το ζητούμενο. Θέλεις λίγο να δείς τις οδηγίες συμπλήρωσης; 1
MARIOSNURSE Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, tzagaritos είπε Έχει γούστο να είναι κάτι τέτοιο. Και αν δεν κάνεις reset δηλαδή σου έχει την συμπεριφορά που περιγράφω; Έχω καιρό να το αφήσω, συνήθως καθαρίζω και πατάω πριν ανάψει, αλλά αν θυμάμαι καλά, δεν ξεκινά η έξω μονάδα, μέσα φυσάει λίγο και αναβοσβήνει η λυχνία. 1
tunic Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 17 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Δεν είμαι εκεί τώρα. Ξέρω ότι έγινε καθαρισμός φίλτρων πριν 2-3 εβδομάδες αλλά δεν τα δοκίμασαν μετά. Έχει ένα reset button από όσο θυμάμαι. Αλλά τι στο καλό, τόσο παλιό κλιματιστικό και καταλαβαίνει ότι καθαριστικάν τα φίλτρα και δεν ξεκινάει αν δεν κάνεις reset? Το ένα πάντως έχει προστατευτικό τάσης στη σουκου μπριζα Ο τρόπος που ανάβουν σβήνουν τα λαμπάκια είναι ένας κωδικός. Γκουγγλαρης και βλέπεις τι βλάβη έχει πχ https://www.mitsubishielectricmalaysia.com/troubleshooting-ac/
tzagaritos Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Αν είναι κάτι τέτοιο πείτε μου που είστε να κεράσω μπύρες. Θα ενημερώσω το απόγευμα! Ευχαριστώ πολύ once again 1
Lofarek Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 27 λεπτά πριν, cmaniac είπε Δυο οι λόγοι να σου κανει ον οφ ενω δεν λειτουργεί ηδη στα ελάχιστα. Ο ένας ειναι γιατι διαβασε αποτομη μεταβολη (= του ήρθε πίσω κρύος αέρας και μπερδεύτηκε). Ο δεύτερος γιατί μπηκε σε προστασία λόγω υψηλών θερμοκρασιών, χωρίς ο χωρος να έχει τις κατάλληλες απώλειες και χωρίς πραγματικά να είναι τοσο υψηλή η θερμοκρασία, αρα να αποδίδει πολυ παραπάνω απο οσο αναμένει ο προγραμματισμός του. Προσπαθώ να θυμηθώ την εγκατάσταση σου. Ειναι σε μπαλκόνι αναρτημένο απ οσο θυμάμαι. Το χτυπάει ο ήλιος απ το πλάι; Οχι ειναι προστατευμενο δεν το βλεπει ο ηλιος
cmaniac Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου Μόλις τώρα, Lofarek είπε Οχι ειναι προστατευμενο δεν το βλεπει ο ηλιος ok τότε ένας τρόπος είναι να το γυρίσεις σε ανεμιστήρα lowest/silent/ultra low (όπως το λέει η Toshiba), ώστε να δεις αν σταματάει τα on/off ή έστω αν τα αραιώνει. Βαλε το HACS που σου είπαν τα παιδιά για να μπορέσεις να εγκαταστήσεις ανεπίσημα integrations οπως αυτό για τα Toshiba. Θα φέρεις δεδομένα του κλιματιστικού μ'αυτο και θα μπορέσεις να το ελέγξεις κιόλας με αυτοματισμούς που λέγαμε.
Alexcxvtr Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, cmaniac είπε Θέλεις λίγο να δείς τις οδηγίες συμπλήρωσης; Επειδή δεν είναι δική μου κατοικία, υπήρχαν λάθη. Μίλησα με τον συγγενή μου, και ορίστε. Μόνο για σαλόνι 45τ.μ. Spoiler Spoiler Επεξ/σία 26 Ιουλίου από Alexcxvtr
Lofarek Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 3 ώρες πριν, Lofarek είπε Εξωτερικη 35 ζητουμενη 27 Ημουν εκτος και το εβαλα ξανα ζητουμενη 28 εξωτερικη 39,5 2 λεπτά πριν, cmaniac είπε ok τότε ένας τρόπος είναι να το γυρίσεις σε ανεμιστήρα lowest/silent/ultra low (όπως το λέει η Toshiba), ώστε να δεις αν σταματάει τα on/off ή έστω αν τα αραιώνει. Βαλε το HACS που σου είπαν τα παιδιά για να μπορέσεις να εγκαταστήσεις ανεπίσημα integrations οπως αυτό για τα Toshiba. Θα φέρεις δεδομένα του κλιματιστικού μ'αυτο και θα μπορέσεις να το ελέγξεις κιόλας με αυτοματισμούς που λέγαμε. Το κατεβασει στο homeassistant εχω στα προσθετα απο εκει και περα θελω οδηγιες ....γιατι ειμαι ασχετος
cmaniac Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, Alexcxvtr είπε Επειδή δεν είναι δική μου κατοικία, υπήρχαν λάθη. Μίλησα με τον συγγενή μου, και ορίστε. Μόνο για σαλόνι 45τ.μ. Εικάζω οτι παλι έχεις κάποια μικρά λάθη οπως ο αριθμός των εξωτερικών πορτών και των παραθύρων (μπαλκονόπορτες πχ) που έχει το δωματιο (3+3 μοιάζουν λίγο πολλά) και οτι το δωμάτιο μπορεί να μην εχει επαφη με αέρα σε 3 πλευρές. Με τα δεδομένα που μας έφερες και με βαση το οτι η κλιματικη ζωνη Γ έχει όριο τους -8 (που επιβεβαιώνω οτι τα ημιορεινά της Καβάλας καπου εκει παίζουν), τότε και με τις διορθώσεις που σου ειπα θες μηχάνημα που να αποδίδει περίπου 6kW στις -8. Επιβεβαίωσε τα όλα σε παρακαλώ, γιατί το πρόβλημα σου είναι πολύ μεγαλυτερο απο 16000 BTU ονομαστικά (τα ονομαστικά αναφέρονται στους 7 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία).
Alexcxvtr Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 9 λεπτά πριν, cmaniac είπε Εικάζω οτι παλι έχεις κάποια μικρά λάθη οπως ο αριθμός των εξωτερικών πορτών και των παραθύρων (μπαλκονόπορτες πχ) που έχει το δωματιο (3+3 μοιάζουν λίγο πολλά) και οτι το δωμάτιο μπορεί να μην εχει επαφη με αέρα σε 3 πλευρές. Με τα δεδομένα που μας έφερες και με βαση το οτι η κλιματικη ζωνη Γ έχει όριο τους -8 (που επιβεβαιώνω οτι τα ημιορεινά της Καβάλας καπου εκει παίζουν), τότε και με τις διορθώσεις που σου ειπα θες μηχάνημα που να αποδίδει περίπου 6kW στις -8. Επιβεβαίωσε τα όλα σε παρακαλώ, γιατί το πρόβλημα σου είναι πολύ μεγαλυτερο απο 16000 BTU ονομαστικά (τα ονομαστικά αναφέρονται στους 7 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία). Σαλόνι: 1 διπλή μπαλκονόπορτα, 1 μονή μπαλκονόπορτα, 1 εξώπορτα. Κουζίνα (ενιαία με σαλόνι, εντάσσεται στα 45τ.μ.): 1 μονό παράθυρο. Μπάνιο (δεν το έβαλα στον υπολογισμό): 1 παραθυράκι. Δωμάτιο (δεν το έβαλα στον υπολογισμό): 1 διπλό παράθυρο. Ναι, 3 μεριές εκτεθειμένες σε αέρα, 1 μεριά (νότια) "κολλάει" στο δωμάτιο. Η τουαλέτα είναι πολύ μικρή. Σαν αποθηκουλα. Το σπίτι είναι μόνο του, υπάρχει εξαιρετικά αραιή δόμηση τριγύρω και πυκνό πευκόδασος από βορειοδυτικά. Ο ήλιος το "χτυπάει" από τις 9π.μ. ως τις 2μ.μ., καθώς από την ανατολή υπάρχει βουνό 600μ., που πρέπει να "σκαρφαλώσει" ο ήλιος. Επεξ/σία 26 Ιουλίου από Alexcxvtr
kokkinihani Δημοσ. 26 Ιουλίου Δημοσ. 26 Ιουλίου 42 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Με βάση τα δεδομένα των εταιρειών στην εξωτερική μονάδα είναι πιο αθόρυβο το Daikin (45 vs 56db) και στην εσωτερική είναι ελάχιστες οι διαφορές (υψηλή ταχύτητα 38 vs 40, μεσαία 35 vs 26 το Daikin και χαμηλή 29 vs 21). Σύμφωνα με τα ενεργειακά ταμπελάκια έχουμε: Για Futzitsu ASEH09KNCA : Seer 7, 4 / ψύξη 118kwh/a / εσωτερική μονάδα 53db Για Daikin ATXC 25D Sensira : Seer 6, 74 / ψύξη 134 kwh/a / εσωτερική 57 db. Ρωτώ λοιπόν, είναι καλύτερο σε όλα του το Futzitsu σε σύγκριση με το Daikin ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα