moon1821 Δημοσ. πριν από 17 ώρες Δημοσ. πριν από 17 ώρες Σε ενα toshiba 14000 ras παλαιο ακουγεται ενα συνεχομενο σφυριγμα σε υψηλές συχνοτητες που οταν ανεβασεις ενταση αυξανεται. Ψυξη κανονικα Μαλλον το fan motor εχει παρει μεντα , γινεται με λιγο λαδακι να στρωσει; Κανει w40 ή αλλο λαδι ή να βρω μαστορα
mdkamael Δημοσ. πριν από 16 ώρες Δημοσ. πριν από 16 ώρες 44 λεπτά πριν, moon1821 είπε Σε ενα toshiba 14000 ras παλαιο ακουγεται ενα συνεχομενο σφυριγμα σε υψηλές συχνοτητες που οταν ανεβασεις ενταση αυξανεται. Ψυξη κανονικα Μαλλον το fan motor εχει παρει μεντα , γινεται με λιγο λαδακι να στρωσει; Κανει w40 ή αλλο λαδι ή να βρω μαστορα Αν ειναι οντως αυτο το προβλημα με νεο εξαρτημα κ επισκεψη μαστορα πας αμεσως για νεο. Αποψη μου βεβαια. 1
Klausx Δημοσ. πριν από 15 ώρες Δημοσ. πριν από 15 ώρες 2 ώρες πριν, moon1821 είπε Σε ενα toshiba 14000 ras παλαιο ακουγεται ενα συνεχομενο σφυριγμα σε υψηλές συχνοτητες που οταν ανεβασεις ενταση αυξανεται. Ψυξη κανονικα Μαλλον το fan motor εχει παρει μεντα , γινεται με λιγο λαδακι να στρωσει; Κανει w40 ή αλλο λαδι ή να βρω μαστορα Στα παλιά RAS αν δεν έχει 3 μέτρα σωλήνα από πίσω βγάζουν συνέχεια βλάβες και θορύβους. Ακούς τον θόρυβο και στην λειτουργία Fan; 1
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 5 ώρες πριν, Alexcxvtr είπε Απορία: Πώς μπορούμε να γνωρίζουμε το "made in" στα κλιματισμός; Π.χ. για το Mitsubishi Electric 50 λένε Τουρκία. Επίσης, είναι διαφορετικές εταιρείες οι Electric και οι Heavy Industries; Ρωτάς το κατάστημα με email. H Mitsubishi Heavy είναι συνήθως Μαλαισία ή Ταϊλάνδη. 1
techPro Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες On 27/07/2025 at 18:31, cmaniac said: Να μια καλή ερώτηση. Έλαιο υπάρχει εννοείται και οι κατασκευαστές αναφέρουν τον τύπο και την ποσότητα. Δεν έχω ακούσει για πλήρωση ελαίου στα split. Έχω ρωτήσει αν μετά την ανάκτηση υπάρχει απώλεια ελαίου και εάν θέλει πλήρωση. Πήρα μια αδιάφορη απάντηση εννοείται. Γενικά πιστεύω οτι τα μηχανήματα και η κατάρτιση που αφορούν την αυτοκινητοβιομηχανία και τον κλιματισμό είναι πιο εξελιγμένη σε σχέση με την κατάσταση που επικρατεί στα σπίτια. Τα μηχανήματα για τα αυτοκίνητα τρέχουν τη διαδικασία αυτοματοποιημένα. Απ' ότι μου έλεγε ηλεκτρολόγος αυτοκινήτου μικρό μέρος του λαδιού ανακτάται. Αν δεις το βίντεο που παραθέτω ανάκτηση λαδιού γίνεται και στα κλιματιστικά των σπιτιών γι' αυτό και το μηχάνημα έχει φίλτρο. Δεν ξέρω τι ποσοστό της αρχικής ποσότητας όμως αφαιρείται. Αν κάποιος έχει πρόσβαση στα service manual κάποιας εταιρίας ας μας πει τι λέει σχετικά με τη διαδικασία πλήρωσης ψυκτικού και το λάδι. Επίσης τα μηχανήματα πλήρωσης διαθέτουν θέση για να μπαίνει το λιπαντικό;
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες Τα Panasonic γιατί τα έχουμε τόσο υποτιμημένα; Είναι πολύ καλά μηχανήματα, απ' όσο ξέρω. Το δικά μας 18,000btu, 25 ετών, δουλεύει σαν σκυλί. Τα τελευταία 14 χρόνια είναι και αποκλειστική πηγή θέρμανσης, δουλεύοντας πολύ και δεν έχει πάθει τίποτα.
BEBELAC Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) Έχει κανείς το TCL TAC-18CHSD; Το έχει το E-SHOP στα 450 ευρώ. Μάλλον παραεισαγωγη από Τουρκία; Η εσωτερική μονάδα λίγο διαφορετική από την Ελληνική. Αξίζει τον κόπο για ψύξη μόνο; 3 minutes ago, MARIOSNURSE said: Τα Panasonic γιατί τα έχουμε τόσο υποτιμημένα; Είναι πολύ καλά μηχανήματα, απ' όσο ξέρω. Το δικά μας 18,000btu, 25 ετών, δουλεύει σαν σκυλί. Τα τελευταία 14 χρόνια είναι και αποκλειστική πηγή θέρμανσης, δουλεύοντας πολύ και δεν έχει πάθει τίποτα. Έβαλε η αδελφή μου 12αρι. Πολύ καλό. Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από BEBELAC
BrunoB Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 4 hours ago, flampouras said: Παρατηρούσα λοιπόν τις τελευταίες μέρες, ότι μετά το μεσημέρι, έκανε μια πολύ απότομη αύξηση η κατανάλωση, περίπου στα 600W (ASEG24KMTE) και ενώ ζητούσα 24, είχα μετά από λίγο στον χώρο περίπου 23 Εχω παρακολουθησει λιγο την συμπεριφορα του ASEG σου, εχω το ιδιο. Οκ, με τετοια ζητουμενη μαλλον εξηγειται το 600+W που βλέπω. Το τελευταιο 6ωρο διαγραμμα (14:30-20:30) ειναι λογω αυτοματισμου?
Pan_K Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες (επεξεργασμένο) 24 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Τα Panasonic γιατί τα έχουμε τόσο υποτιμημένα; Είναι πολύ καλά μηχανήματα, απ' όσο ξέρω. Το δικά μας 18,000btu, 25 ετών, δουλεύει σαν σκυλί. Τα τελευταία 14 χρόνια είναι και αποκλειστική πηγή θέρμανσης, δουλεύοντας πολύ και δεν έχει πάθει τίποτα. Panasonic cs re12jke-1 του 2011. Είναι 12000 BTU και καλύπτει χώρο 45τμ. Πολύ καλό, στην ψύξη τουλάχιστον. 5 ώρες πριν, flampouras είπε Έκανα αυτοματισμό στο ha λοιπόν, όταν η κατανάλωση του κλιματιστικού είναι πάνω από 500W και θερμοκρασία χώρου κάτω από 24°C, να αλλάζει την ζήτηση σε 24.5°C και το αντίστροφο, δηλ. αν είναι κάτω από 500W και πάνω από 24.5°C η θερμοκρασία του χώρου, να αλλάζει την ζήτηση σε 24. Γι' αυτό και το drop σήμερα περίπου στις 15:08. 17 λεπτά πριν, BrunoB είπε Εχω παρακολουθησει λιγο την συμπεριφορα του ASEG σου, εχω το ιδιο. Οκ, με τετοια ζητουμενη μαλλον εξηγειται το 600+W που βλέπω. Το τελευταιο 6ωρο διαγραμμα (14:30-20:30) ειναι λογω αυτοματισμου? Απ' ό,τι βλέπω στο life grafana ίσως ο αυτοματισμός να χρειάζεται λίγη βελτίωση. Πχ να ενεργοποιείται μόνο σε συγκεκριμένες ώρες ή σε συγκεκριμένες εξωτερικές θερμοκρασίες που έχεις δει να αποσταθεροποιείται το μηχάνημα. Επεξ/σία πριν από 14 ώρες από Pan_K
moon1821 Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Klausx είπε Στα παλιά RAS αν δεν έχει 3 μέτρα σωλήνα από πίσω βγάζουν συνέχεια βλάβες και θορύβους. Ακούς τον θόρυβο και στην λειτουργία Fan; όχι στη λειτουργία fan δεν ακούω τίποτα, έχει πάνω από 3 μέτρα σωλήνα άρα δεν ειναι το μοτερακι ? "Στην αρχη στην ψυξη δεν ακουγεται θορυβος, μετα απο 5-7 λεπτα ακουγεται. Αν το χτυπησω ή το κουνησω σταματαει στιγμιαια και ξανα...." αλλα μονο στην ψυξη... μπορει να ειναι και περιεργοι θορυβοι απο τη λειτουργια του θα το κοιταξω Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από moon1821
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 13 ώρες Δημοσ. πριν από 13 ώρες 54 λεπτά πριν, Pan_K είπε Panasonic cs re12jke-1 του 2011. Είναι 12000 BTU και καλύπτει χώρο 45τμ. Πολύ καλό, στην ψύξη τουλάχιστον. Τι ρύθμιση έχεις;
kokkinihani Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες Καλησπέρα.Έχω θέμα με Toshiba Yukai 10άρι σε υπνοδωμάτιο 13 τ.μ.,τοποθετημένο εδώ και δύο μήνες περίπου.Τα καλά του: είναι πολύ ήσυχο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.Και εδώ σταματάνε τα καλά του, αφού όσον αφορά στην ψύξη, μάλλον δεν τό'χει.Παράδειγμα: σήμερα, ώρα έναρξης λειτουργίας 16.15 με εξωτερική θερμοκρασία 32 βαθμούς και δωματίου 28 , ζητούμενη 26 στο Fan auto, δύο θερμόμετρα που έχω στο δωμάτιο δείχνουν θερμοκρασία 26.5.Υπόψιν ότι η εσωτερική μονάδα είναι πανταχόθεν ελεύθερη με 30 εκ. από το ταβάνι, η εξωτερική είναι βαλμένη κάτω στο μπαλκόνι, μήκος σωλήνα 3μ. μπήκε αντλία για 20 λεπτά και το δωμάτιο έχει θερμοπρόσοψη 5εκ. Ουσιαστικά έχω την αίσθηση ενός ανεμιστήρα και όχι ενός κλιματιστικού.Αυτά όλα ισχύουν από τότε που μπήκε.Επίσης, όταν το κλείνω και όταν τελειώνει το στεγνωμα που κάνουν τα Toshiba, ακούγονται κανά δυό δυνατοί κρότοι συστολής- διαστολής.Υπάρχει πιθανότητα να είναι από την αρχή ελαττωματικό το μηχάνημα ; 1
Klausx Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 58 λεπτά πριν, moon1821 είπε όχι στη λειτουργία fan δεν ακούω τίποτα, έχει πάνω από 3 μέτρα σωλήνα άρα δεν ειναι το μοτερακι ? "Στην αρχη στην ψυξη δεν ακουγεται θορυβος, μετα απο 5-7 λεπτα ακουγεται. Αν το χτυπησω ή το κουνησω σταματαει στιγμιαια και ξανα...." αλλα μονο στην ψυξη... μπορει να ειναι και περιεργοι θορυβοι απο τη λειτουργια του θα το κοιταξω Θέλει έλεγχο εξωτερικά αφού δεν το κάνει στο Fan, αν θες ανέβασε φωτογραφία του εξωτερικού. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες (επεξεργασμένο) 26 λεπτά πριν, kokkinihani είπε Καλησπέρα.Έχω θέμα με Toshiba Yukai 10άρι σε υπνοδωμάτιο 13 τ.μ.,τοποθετημένο εδώ και δύο μήνες περίπου.Τα καλά του: είναι πολύ ήσυχο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του.Και εδώ σταματάνε τα καλά του, αφού όσον αφορά στην ψύξη, μάλλον δεν τό'χει.Παράδειγμα: σήμερα, ώρα έναρξης λειτουργίας 16.15 με εξωτερική θερμοκρασία 32 βαθμούς και δωματίου 28 , ζητούμενη 26 στο Fan auto, δύο θερμόμετρα που έχω στο δωμάτιο δείχνουν θερμοκρασία 26.5.Υπόψιν ότι η εσωτερική μονάδα είναι πανταχόθεν ελεύθερη με 30 εκ. από το ταβάνι, η εξωτερική είναι βαλμένη κάτω στο μπαλκόνι, μήκος σωλήνα 3μ. μπήκε αντλία για 20 λεπτά και το δωμάτιο έχει θερμοπρόσοψη 5εκ. Ουσιαστικά έχω την αίσθηση ενός ανεμιστήρα και όχι ενός κλιματιστικού.Αυτά όλα ισχύουν από τότε που μπήκε.Επίσης, όταν το κλείνω και όταν τελειώνει το στεγνωμα που κάνουν τα Toshiba, ακούγονται κανά δυό δυνατοί κρότοι συστολής- διαστολής.Υπάρχει πιθανότητα να είναι από την αρχή ελαττωματικό το μηχάνημα ; Γιατί δεν το δυναμώνεις τότε; Αφού σου πιάνει τη θερμοκρασία και εσύ νιώθεις ζέστη, τότε; Επεξ/σία πριν από 12 ώρες από MARIOSNURSE
kokkinihani Δημοσ. πριν από 12 ώρες Δημοσ. πριν από 12 ώρες 10 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Γιατί δεν το δυναμώνεις τότε; Αφού σου πιάνει τη θερμοκρασία και εσύ νιώθεις ζέστη, τότε; Αυτό λέω, οτι μετά από 4.5 ώρες δεν πιάνει τον στόχο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα