Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Χρήστος15 είπε

Καλησπέρα στην παρέα και μπράβο για την φοβερή δουλειά που κάνετε. 

Με την σειρά μου θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ τι θα μου προτείνατε για ένα διαμέρισμα 55 τετραγωνικών (σαλονοκουζίνα και ένα δωμάτιο) , με γύρο του αλλά διαμερίσματα(έχει μπαλκόνι που το χτυπάει ο ήλιος της πρωινές ώρες),καινούργιας κατασκευής με καλή μόνωση και δίπλα παράθυρα. 

Χρειάζομαι ένα κλιματιστικό για ψύξη και θέρμανση. 
Τοποθέτηση θα γίνει στο σαλόνι και ευελπιστώ να κάλυψη και το δωμάτιο. 

Τιμή μέχρι 1000€

σκέφτομαι για ένα 12.000btu και θα προτιμούσα χρώμα μαύρο ή γκρι. 

Για Ιάπωνα και Design σε γκρι χρώμα δες και αυτό:

https://www.public.gr/product/thermansi-klimatismos/air-condition/klimatistika/fujitsu-ke-series-asyasyg12ketf-b-12000-btu-aa-me-wifi-klimatistiko-inverter/1824201

Επεξ/σία από vdeseris
  • Like 1
  • Απαντ. 12,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Σε ότι αφορά την υγρασία το Miracle τα κατάφερε καλύτερα με 43%

Με τόσο χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα, λογικό. Επίσης και η διαφορά στο EER είναι σχετιζόμενη με την ταχύτητα.

Δημοσ.
13 ώρες πριν, BrunoB είπε

Εχω παρακολουθησει λιγο την συμπεριφορα του ASEG σου, εχω το ιδιο. Οκ, με τετοια ζητουμενη μαλλον εξηγειται το 600+W που βλέπω. Το τελευταιο 6ωρο διαγραμμα (14:30-20:30) ειναι λογω αυτοματισμου? 

Μάλλον. Σίγουρα έπαιξε κάποιο ρόλο. Επίσης στην περιοχή μου έχουμε αρκετό αέρα και επειδή έχω παλιά ξύλινα κουφώματα, και η μπαλκονόπορτα είναι κοντά στο κλιματιστικό δεν ξέρω κατά πόσο επηρεάζει. Επίσης, το θερμόμετρο ήταν ( και λέω ήταν, γιατί το μετακίνησα στην αντίθετη πλευρά) στην ίδια ευθεία με το κλιματιστικό, αν και μακριά, με τα πτερύγια του κλιματιστικού στραμμένα προς το κέντρο της σαλονοκουζίνας (ενώ το θερμόμετρο στην άκρη δίπλα στον τοίχο). Γενικότερα ακόμα πειραματίζομαι. Από την μεταφορά του θερμομέτρου είδα περίπου +1 βαθμό διαφορά.

13 ώρες πριν, Pan_K είπε

Απ' ό,τι βλέπω στο life grafana ίσως ο αυτοματισμός να χρειάζεται λίγη βελτίωση. Πχ να ενεργοποιείται μόνο σε συγκεκριμένες ώρες ή σε συγκεκριμένες εξωτερικές θερμοκρασίες που έχεις δει να αποσταθεροποιείται το μηχάνημα.

Ισχύει. Αν και όπως έγραψα παραπάνω, ίσως με την μεταφορά του θερμομέτρου να μην έχω τόσο γρήγορες εναλλαγές. Θα το παρακολουθήσω και τις επόμενες μέρες.

Δημοσ.

Καλημέρα και συγχαρητήρια στην κοινότητα χρειάζομαι ένα κλιματιστικό. Θέλω να είναι αρκετά αθόρυβο και η εξωτερική μονάδα επειδή θα ναι στο δωμάτιο(δεν ξέρω πόση διαφορά έχουν) και αξιόπιστο(δεν ξέρω πόσο μετράει αυτό). Επίσης (δεν ξέρω πόσο μετράει αυτό) να είναι αποδοτικό και με χαμηλή κατανάλωση θα καίει 6 μήνες 24/7. Δεν ξέρω τι διαφορά υπάρχει και πόσο ρόλο παίζει. Υπάρχει κάποιος λόγος/πλεονέκτημα να τοποθετηθεί σε πρίζα ή όχι; επίσης βλέπω ότι μετράτε καταναλώσεις, το έχετε σε πρίζα; Τι προτείνετε; και με τι αν όχι πάλι με τι και εκτός από κατανάλωση τι άλλο προσφέρει αυτό; πόσα λεφτά αξίζει να δώσω; Είναι καλή περίοδος από άποψη κόστους/επιλογών ή θα μου προτείνατε να περιμένω και αν χρειάζεται να περιμένω για τι; Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία από το Plaisio του miracle III που είχε παίξει.  Θα ήθελα να ξέρω τι επιλογές υπάρχουν και πόσο παίζουν σε περίπτωση που βρω προσφορές να το χτυπήσω. Αυτό με την εγκατάσταση και την εγγύηση παιζει ρόλο; ποιες μάρκες αφορά και ποιο το κόστος από αυτούς. Και κάτι άλλο υπάρχουν εδώ άτομα που έχουν βάλει multi; Ποια η εμπειρία τους με αυτά; Ευχαριστώ.

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Αυτό εξαρτάται και από το να καταλάβω τι χρειάζομαι ακριβώς και πώς να κατευθυνθώ από 450 μέχρι όσο αξίζει...

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.:  Νέα αγορά.

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Δεν έχω θέμα θα ήθελα κάποια προσφορά και δωρεάν εγκατάσταση ή τέλος πάντων ότι συμφέρει παραπάνω ακόμα και αν χρειάζεται να περιμένω αλλά δε θα ήθελα να μπλέξω με καταστήματα που μπορεί να έχω θέμα με εγγύηση

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 97/3

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ:  Κάθε μέρα. Για πάνω από 6 μήνες ψύξη

Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου.: Θέρμανση υπάρχουν σώματα

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο 10τμ αλλά στο μέλλον μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο σπίτι

Τοποθεσία: Ανατολική Θεσσαλονίκη, ας πούμε αυτές οι θερμοκρασίες https://penteli.meteo.gr/stations/helexpo/

Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Όσο αποδοτικό γίνεται γιατί θα δουλεύει όπως έιπα αρκετό διάστημα. Επίσης απαραίτητα αθόρυβο και αθόρυβη μονάδα γιατί θα γίνεται και χρήση το βράδυ, wifi φαντάζομαι αν και δεν ξέρω τι προσφέρει εκτός από άνοιγμα/κλείσιμο, ιονιστής αν βοηθάει και προτείνεται για την ατμόσφαιρα εννοείται

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).: Το σπίτι είναι ζεστό με απώλειες, δυτικό, χωρίς μόνωση με αλουμινένια κουφώματα με διπλά τζάμια

Rw7fJYw1k4.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
38 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Με τόσο χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα, λογικό. Επίσης και η διαφορά στο EER είναι σχετιζόμενη με την ταχύτητα.

Ναι. Προτίμησα να κάνω ένα δοκιμαστικό που να αντιπροσωπεύει αυτό που θα κάνει ο περισσότερος κόσμος (που δεν διαβάζει insomnia) στο σπίτι του. Θα ανοίξει το κλιματιστικό μόλις πάει για ύπνο και θα το βάλει στο αθόρυβο. Οπότε άφησα επίτηδες την θερμοκρασία να ανέβει, άφησα μέσα βρεγμένες πετσέτες να στεγνώνουν, προκειμένου να κάνω προσομοίωση της αύξησης της υγρασίας στον χώρο από την παρουσία ενός ανθρώπου και τα έβαλα και τα δύο στην πιο χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα. Το μόνο που έκανα και το οποίο ο περισσότερος κόσμος δεν θα κάνει μάλλον, ήταν να βάλω το Edge στην αφύγρανση. 

Σχετικά με το EER του Miracle, το έβαλα μετά το πέρας του δοκιμαστικού σε ταχύτητα ανεμιστήρα παρόμοια με του Edge (250 m3/h στο low) και το EER πήγε στο 5,6 το οποίο ήταν και πάλι πιο χαμηλό από το 6,4 του Edge στην ίδια περίπου ταχύτητα (283 m3/h).

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, zofer είπε

Καλημέρα και συγχαρητήρια στην κοινότητα χρειάζομαι ένα κλιματιστικό. Θέλω να είναι αρκετά αθόρυβο και η εξωτερική μονάδα επειδή θα ναι στο δωμάτιο(δεν ξέρω πόση διαφορά έχουν) και αξιόπιστο(δεν ξέρω πόσο μετράει αυτό). Επίσης (δεν ξέρω πόσο μετράει αυτό) να είναι αποδοτικό και με χαμηλή κατανάλωση θα καίει 6 μήνες 24/7. Δεν ξέρω τι διαφορά υπάρχει και πόσο ρόλο παίζει. Υπάρχει κάποιος λόγος/πλεονέκτημα να τοποθετηθεί σε πρίζα ή όχι; επίσης βλέπω ότι μετράτε καταναλώσεις, το έχετε σε πρίζα; Τι προτείνετε; και με τι αν όχι πάλι με τι και εκτός από κατανάλωση τι άλλο προσφέρει αυτό; πόσα λεφτά αξίζει να δώσω; Είναι καλή περίοδος από άποψη κόστους/επιλογών ή θα μου προτείνατε να περιμένω και αν χρειάζεται να περιμένω για τι; Δυστυχώς έχασα την ευκαιρία από το Plaisio του miracle III που είχε παίξει.  Θα ήθελα να ξέρω τι επιλογές υπάρχουν και πόσο παίζουν σε περίπτωση που βρω προσφορές να το χτυπήσω. Αυτό με την εγκατάσταση και την εγγύηση παιζει ρόλο; ποιες μάρκες αφορά και ποιο το κόστος από αυτούς. Και κάτι άλλο υπάρχουν εδώ άτομα που έχουν βάλει multi; Ποια η εμπειρία τους με αυτά; Ευχαριστώ.

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Αυτό εξαρτάται και από το να καταλάβω τι χρειάζομαι ακριβώς και πώς να κατευθυνθώ από 450 μέχρι όσο αξίζει...

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού.:  Νέα αγορά.

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος: Δεν έχω θέμα θα ήθελα κάποια προσφορά και δωρεάν εγκατάσταση ή τέλος πάντων ότι συμφέρει παραπάνω ακόμα και αν χρειάζεται να περιμένω αλλά δε θα ήθελα να μπλέξω με καταστήματα που μπορεί να έχω θέμα με εγγύηση

Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 97/3

Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ:  Κάθε μέρα. Για πάνω από 6 μήνες ψύξη

Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου.: Θέρμανση υπάρχουν σώματα

Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο 10τμ αλλά στο μέλλον μπορεί να μεταφερθεί σε άλλο σπίτι

Τοποθεσία: Ανατολική Θεσσαλονίκη, ας πούμε αυτές οι θερμοκρασίες https://penteli.meteo.gr/stations/helexpo/

Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Όσο αποδοτικό γίνεται γιατί θα δουλεύει όπως έιπα αρκετό διάστημα. Επίσης απαραίτητα αθόρυβο και αθόρυβη μονάδα γιατί θα γίνεται και χρήση το βράδυ, wifi φαντάζομαι αν και δεν ξέρω τι προσφέρει εκτός από άνοιγμα/κλείσιμο, ιονιστής αν βοηθάει και προτείνεται για την ατμόσφαιρα εννοείται

Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).: Το σπίτι είναι ζεστό με απώλειες, δυτικό, χωρίς μόνωση με αλουμινένια κουφώματα με διπλά τζάμια

Rw7fJYw1k4.png

Επιβεβαιώνεις πως θέλεις 100% ψύξη και μόνο;

Επίσης έχεις 6 πόρτες και δύο παράθυρα που βλέπουν έξω στα 10 τετραγωνικά;

Δημοσ.
1 ώρα πριν, vdeseris είπε

Επειδή είμαι από κινητό δεν με αφήνει να κάνω παράθεση και το μήνυμα το MARIOSNURSE. 

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις. Πολύ ωραίο και το Fujitsu. Απλα να διορθώσω επειδή έτσι όπως το έχω γράψει δεν είναι ξεκάθαρο, 80% θέρμανση ήταν το παράδειγμα στο ερωτηματολόγιο. Εγώ ας πούμε θέλω 50-50 θέρμανση ψύξη ή για να είμαι πιο ακριβής 40 θέρμανση 60 ψύξη. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, Pan_K είπε

το EER πήγε στο 5,6 το οποίο ήταν και πάλι πιο χαμηλό από το 6,4 του Edge

Ε τι συγκρίνουμε τώρα. Υπάρχει και μεγάλη διαφορά στην κατηγορία τιμής. Παρόλα αυτά,  δεν είναι μεγάλη η διαφορά στο EER.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Συγκριτικό 8-ωρης νυχτερινής λειτουργίας Toshiba Edge 10Κ VS TCL Miracle III 9Κ. Μέση εξωτερική 28 βαθμοί, θερμοκρασία εκκίνησης 28,5, ζητούμενη 26. Και τα δύο λειτουργούσαν στην χαμηλότερη δυνατή ταχύτητα ανεμιστήρα. Το Edge, στην αφύγρανση στα 284m3/h και το Miracle στην ψύξη στα 165m3/h. Και στα δύο δωμάτια οι πόρτες ήταν κλειστές.

Το Toshiba Edge σε δωμάτιο 14τμ κατανάλωσε 1,3kWh για να μειώσει σταδιακά την θερμοκρασία στους 25,8 (μέση 25,9). Μέσο EER: 6,4

Το Miracle III σε δωμάτιο 10τμ κατανάλωσε επίσης 1,3kWh για να μειώσει ταχύτατα την θερμοκρασία στους 26,5 και να την διατηρήσει περίπου στους 26,2 (μέση 26,4). Μέσο EER: 3,7.

Σε ότι αφορά την υγρασία το Miracle τα κατάφερε καλύτερα με 43% έναντι 50% του Edge.

Μπορεί το Edge να είναι πιο οικονομικό, αλλά νομίζω πως κάνεις καλύτερο ύπνο με το Miracle III, λόγω χαμηλότερης υγρασίας. Αξιοσημείωτο ότι δεν έκανε ούτε ένα off παρόλο που το δωμάτιο ήταν μόλις 10τμ. Και να επισημάνω ότι στην αθόρυβη λειτουργία είναι πραγματικά αθόρυβο.

image.png

image.png.79c082da58b88de33430940aa37a56e6.png

Για βράδυ, για ύπνο μου φαίνεται χαμηλή η θερμοκρασία των 25.8 εκτός κι αν σκεπάζεται κάποιος στον ύπνο του.

Για κάνε το ίδιο τεστ στους 27 βαθμούς όπου και η κατανάλωση θα είναι χαμηλότερη να δούμε τότε που θα πάει η υγρασία... Σίγουρα στα ύψη...

Και σίγουρα πιστεύω θα έχουν και μεγαλύτερη διαφορά στην κατανάλωση ...

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, alexdeskas είπε

Για βράδυ, για ύπνο μου φαίνεται χαμηλή η θερμοκρασία των 25.8 εκτός κι αν σκεπάζεται κάποιος στον ύπνο του.

Για κάνε το ίδιο τεστ στους 27 βαθμούς όπου και η κατανάλωση θα είναι χαμηλότερη να δούμε τότε που θα πάει η υγρασία... Σίγουρα στα ύψη...

Αν μπορέσω θα κάνω ξανά το δοκιμαστικό με υψηλότερη ζητούμενη. Έβαλα χαμηλότερη ζητούμενη θερμοκρασία επειδή η μόνη λύση στην δυσφορία που προκαλείται από την υψηλή υγρασία στο δωμάτιο είναι τελικά η μείωση της θερμοκρασίας και θεωρώ ότι οι περισσότεροι αυτό θα κάνουν τελικά αν νιώσουν ότι ζεσταίνονται (και δεν καταλαβαίνουν ότι αυτό το αίσθημα είναι εξαιτίας της υγρασίας).

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, Klausx είπε

Θέλει έλεγχο εξωτερικά αφού δεν το κάνει στο Fan, αν θες ανέβασε φωτογραφία του εξωτερικού.

πειραξα λιγο το πλαστικο καπακι που βγαζεις για τα φιλτρα , ειχα πιασει τη μια πλευρα με χαρτοταινια σφιχτα θα ελεγα γιατι ειχε σπασει το ενα κλιπς απο πανω και επεζε και σταματησε το σφυριγμα. Το εβαλα πανω απο ωρα και δεν ακουγεται κατι. Θα το αφησω ετσι ...υπο παρακολουθηση

Ισως με το που μπαινει ο κομπρεσορας να συντονιζονται και περισσοτερο τα πλαστικα...δεν ξερω.

Εκανα ελεγχο εξω δεν ειδα κατι περιεργο .....

Σε ευχαριστω φιλε μου, χωρις την βοηθεια σου δεν θα εφτανα μεχρι εδω.

Αν χρειαστει θα επανελθω

Επεξ/σία από moon1821
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, cmaniac είπε

Επιβεβαιώνεις πως θέλεις 100% ψύξη και μόνο;

Επίσης έχεις 6 πόρτες και δύο παράθυρα που βλέπουν έξω στα 10 τετραγωνικά;

Έκανα λάθος από ότι φαίνεται φαντάστηκα ότι είναι για όλο το σπίτι και όχι για το χώρο που θα τοποθετηθεί ανεβάζω καινούριο με 1 παράθυρο όπως είναι. Ναι υπάρχουν σώματα οπότε μπορεί να είναι σαν backup λύση ή επιπρόσθετη κάποιες μέρες για αυτό είπα 98% ψύξη πρακτικά 100%

firefox_E2Dgr6UOc2.png

Επεξ/σία από zofer
Δημοσ.
1 ώρα πριν, alexdeskas είπε

Το yukai αφημένο στους 27 για όλο το βράδυ, 3 άτομα. Το πρωί ποτέ δεν βρήκα υγρασία πάνω από 45%. Θεωρείται χαμηλή? Η ατμόσφαιρα είναι σχετικά άνετη, χωρίς βέβαια να προσεγγίζει την ποιότητα της αφυγρανσης.(Έχουμε ξυπνήσει μέχρι και με 30-32% στην αφυγρανση, το θεωρώ υπερβολή όμως).

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Το yukai αφημένο στους 27 για όλο το βράδυ, 3 άτομα. Το πρωί ποτέ δεν βρήκα υγρασία πάνω από 45%. Θεωρείται χαμηλή? Η ατμόσφαιρα είναι σχετικά άνετη, χωρίς βέβαια να προσεγγίζει την ποιότητα της αφυγρανσης.(Έχουμε ξυπνήσει μέχρι και με 30-32% στην αφυγρανση, το θεωρώ υπερβολή όμως).

Η μέτρηση που έκανα ήταν με την πόρτα κλειστή. Εσείς μπορεί να έχετε την πόρτα ανοιχτή και καλά κάνετε. Υγρασία 45% είναι πολύ καλά. Το δουλεύεις στην αφύγρανση; Αν ναι, κάνει πολύ καλή ατμόσφαιρα, με τίμημα την αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Το Edge δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο το Yukai στην αφύγρανση, γιατί φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στην κατανάλωση. 

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Η μέτρηση που έκανα ήταν με την πόρτα κλειστή. Εσείς μπορεί να έχετε την πόρτα ανοιχτή και καλά κάνετε. Υγρασία 45% είναι πολύ καλά. Το δουλεύεις στην αφύγρανση; Αν ναι, κάνει πολύ καλή ατμόσφαιρα, με τίμημα την αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Το Edge δεν τα καταφέρνει τόσο καλά όσο το Yukai στην αφύγρανση, γιατί φαίνεται να δίνει προτεραιότητα στην κατανάλωση. 

Η εσωτερική μονάδα βρίσκεται σε σαλοκουζινα και ψύχει όλο το διαμέρισμα, περίπου 70τμ., όλες οι πόρτες είναι ανοιχτές και δουλεύει στην ψύξη και στο eco. Τις τελευταίες μέρες με τις ζέστες φυσικά καταναλώνει παραπάνω, ιδίως τα καυτά μεσημέρια πάει έως και 300-320wh, μετά τις 12 το βράδυ μπορεί και να πέσει από 180-220wh.

Όσες φορές το δούλεψα σε αφυγρανση, χτυπούσε 270-330wh και χωρίς έντονες μεταπτώσεις εντός της ημέρας ή της νύχτας. Βέβαια, δεν κατάφερνε να ρίξει την θερμοκρασία κάτω από 27-27,5 βαθμούς αλλά η ατμόσφαιρα ήταν υπέροχη.

Απλά νιώθω ότι η εξωτερική μονάδα αγκομαχαει αρκετά (σε σχέση με την λειτουργία ψύξης). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...