nukat1976 Δημοσ. Τετάρτη στις 12:04 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:04 πμ 6 λεπτά πριν, cmaniac είπε Μας ενδιαφέρει το κομμάτι κάτω απο τον χώρο που προσπαθείς να κλιματισεις εαν ειναι πυλωτή. Το κλιματιστικό που έχεις δεν είναι μικρό, αλλά και οι απώλειες που θα έλεγα ότι εχει ο χώρος δεν μοιάζουν να είναι καθόλου μικρές. Ενα πολύ μπακαλιστικο τεστ για να δούμε τι φορτίο έχεις: είναι ζεστό το δάπεδο; Πως το νιώθεις στις παλάμες σου ή ακόμα ακόμα στα πόδια σου σε σημείο που δεν χτυπάει άμεσα κρύος αέρας; Ο καιρός εχει κάπως διορθωθεί βέβαια και το μηχάνημα θα έπρεπε να μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Είναι η τρίτη φορά που βλέπω τη φασοναρία αυτή σ αυτο το θέμα. Ας πούμε οτι θα συνεχίσουμε να την αγνοούμε Δεν είναι ζεστό το πάτωμα. Γενικά αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αυτή η μη ικανοποιητική απόδοση είναι και σε περίοδο που δεν υπήρχε καύσωνας, ενώ και το Carrefour της πλάκας μοιάζει να είχε καλύτερη απόδοση. Αν φέρω τον τεχνικό της αντιπροσωπείας, τι έχει νόημα να κοιτάξει; Δεν θέλω απλά να βάλει ένα θερμόμετρο στις περσίδες και να πει ότι πιάνει θερμοκρασία...
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 12:23 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:23 πμ 18 λεπτά πριν, nukat1976 είπε Δεν θέλω απλά να βάλει ένα θερμόμετρο στις περσίδες και να πει ότι πιάνει θερμοκρασία... Δεν υπάρχει περίπτωση να το έχεις στο dry, έτσι;
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 12:41 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:41 πμ Είναι ένας τύπος στο Youtube που ανοίγει καινούργια κλιματιστικά. Άνοιξε, λοιπόν ένα Toshiba. Η εξωτερική μονάδα έχει μοτέρ ανεμιστήρα Guangdong Welling Motor Manufacturing Co.,Ltd. (ΜΑDE IN CHINA) και κομπρεσέρ GMCC (Midea, MADE IN CHINA). Μας τελείωσε και η Toshiba, αλώθηκε από τους Κινέζους.
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 12:45 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:45 πμ Μόλις τώρα, MARIOSNURSE είπε Είναι ένας τύπος στο Youtube που ανοίγει καινούργια κλιματιστικά. Άνοιξε, λοιπόν ένα Toshiba. Η εξωτερική μονάδα έχει μοτέρ ανεμιστήρα Guangdong Welling Motor Manufacturing Co.,Ltd. (ΜΑDE IN CHINA) και κομπρεσέρ GMCC (Midea, MADE IN CHINA). Μας τελείωσε και η Toshiba, αλώθηκε από τους Κινέζους. Δεν είναι τρομερή έκπληξη. GMCC συμπιεστές φοράνε πολλά χρόνια. Midea δηλαδή. Τώρα με την Carrier που εξαφανίζει το όνομα δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν νομίζω ότι έχει βγει ακόμα καινούργια γενιά για να φανεί πού θα πάει το πράγμα. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 12:53 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 12:53 πμ 7 λεπτά πριν, cmaniac είπε Δεν είναι τρομερή έκπληξη. GMCC συμπιεστές φοράνε πολλά χρόνια. Midea δηλαδή. Τώρα με την Carrier που εξαφανίζει το όνομα δεν ξέρω τι θα γίνει. Δεν νομίζω ότι έχει βγει ακόμα καινούργια γενιά για να φανεί πού θα πάει το πράγμα. Κακό.
XghosT7 Δημοσ. Τετάρτη στις 01:05 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:05 πμ 17 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Είναι ένας τύπος στο Youtube που ανοίγει καινούργια κλιματιστικά. Άνοιξε, λοιπόν ένα Toshiba. Η εξωτερική μονάδα έχει μοτέρ ανεμιστήρα Guangdong Welling Motor Manufacturing Co.,Ltd. (ΜΑDE IN CHINA) και κομπρεσέρ GMCC (Midea, MADE IN CHINA). Μας τελείωσε και η Toshiba, αλώθηκε από τους Κινέζους. Καθαρά από περιέργια, γιατί έιστε τόσο εναντιών MIDEA και κινέζους συγκριτικά με ιαπωνέζικες κατασκευές; (που βέβαια κοστίζουν περισσότερα χρήματα). Γνωρίζω γενικά πχ για την ποιότητα των ιαπωνέζικων capacitor και τα high quality standards, ισχύει αυτό και στα AC δηλαδή;. Το daikin ururu sarara είναι πανάκριβο μηχάνημα με 9.0 seer, τι παραπάνω θα νιώσω εγώ σαν πελάτης συγκριτικά με ένα MIDEA 8.5, seer; δεν μου φαίνετε ακραία μεγάλη η διαφορά. Είμαι πολύ καινούργιος στον χώρο τον κλιματιστικών και σκέφτομαι πως αν πχ η MIDEA είχε υψηλό failure rate στα AC της γιατί σήμερα συνεχίζει να δίνει 10 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα; αν η κατασκευή ήταν πολύ φθηνή η ακόμα και με χαμηλό QA, θα έμπαιναν πολύ άσχημα μέσα με τόσο μεγάλη εγγύηση. Μπορεί όμως να μην καταλαβαίνω κάτι..
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 01:18 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:18 πμ 12 λεπτά πριν, XghosT7 είπε Καθαρά από περιέργια, γιατί έιστε τόσο εναντιών MIDEA και κινέζους συγκριτικά με ιαπωνέζικες κατασκευές; (που βέβαια κοστίζουν περισσότερα χρήματα). Γνωρίζω γενικά πχ για την ποιότητα των ιαπωνέζικων capacitor και τα high quality standards, ισχύει αυτό και στα AC δηλαδή;. Το daikin ururu sarara είναι πανάκριβο μηχάνημα με 9.0 seer, τι παραπάνω θα νιώσω εγώ σαν πελάτης συγκριτικά με ένα MIDEA 8.5, seer; δεν μου φαίνετε ακραία μεγάλη η διαφορά. Είμαι πολύ καινούργιος στον χώρο τον κλιματιστικών και σκέφτομαι πως αν πχ η MIDEA είχε υψηλό failure rate στα AC της γιατί σήμερα συνεχίζει να δίνει 10 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα; αν η κατασκευή ήταν πολύ φθηνή η ακόμα και με χαμηλό QA, θα έμπαιναν πολύ άσχημα μέσα με τόσο μεγάλη εγγύηση. Μπορεί όμως να μην καταλαβαίνω κάτι.. https://www.insomnia.gr/forums/topic/843693-συμβουλές-και-απορίες-για-κλιματιστικά-part-4/#findComment-60806552
Janoss Δημοσ. Τετάρτη στις 01:20 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:20 πμ σε δυάρι 45 τετραγωνικά που ναι ζεστό σαν φούρνος, το aircondition μπαίνει σε δωμάτιο ή σαλόνι καλύτερα; Και αν ναι τι μέγεθος/ισχυ προτείνετε και ποιο συγκεκριμένα μοντέλο/μάρκα;
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 01:22 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:22 πμ 16 λεπτά πριν, XghosT7 είπε Καθαρά από περιέργια, γιατί έιστε τόσο εναντιών MIDEA και κινέζους συγκριτικά με ιαπωνέζικες κατασκευές; (που βέβαια κοστίζουν περισσότερα χρήματα). Γνωρίζω γενικά πχ για την ποιότητα των ιαπωνέζικων capacitor και τα high quality standards, ισχύει αυτό και στα AC δηλαδή;. Το daikin ururu sarara είναι πανάκριβο μηχάνημα με 9.0 seer, τι παραπάνω θα νιώσω εγώ σαν πελάτης συγκριτικά με ένα MIDEA 8.5, seer; δεν μου φαίνετε ακραία μεγάλη η διαφορά. Είμαι πολύ καινούργιος στον χώρο τον κλιματιστικών και σκέφτομαι πως αν πχ η MIDEA είχε υψηλό failure rate στα AC της γιατί σήμερα συνεχίζει να δίνει 10 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα; αν η κατασκευή ήταν πολύ φθηνή η ακόμα και με χαμηλό QA, θα έμπαιναν πολύ άσχημα μέσα με τόσο μεγάλη εγγύηση. Μπορεί όμως να μην καταλαβαίνω κάτι.. Και ο ΑΙ...
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 01:28 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:28 πμ 6 λεπτά πριν, XghosT7 είπε Καθαρά από περιέργια, γιατί έιστε τόσο εναντιών MIDEA και κινέζους συγκριτικά με ιαπωνέζικες κατασκευές; (που βέβαια κοστίζουν περισσότερα χρήματα). Γνωρίζω γενικά πχ για την ποιότητα των ιαπωνέζικων capacitor και τα high quality standards, ισχύει αυτό και στα AC δηλαδή;. Το daikin ururu sarara είναι πανάκριβο μηχάνημα με 9.0 seer, τι παραπάνω θα νιώσω εγώ σαν πελάτης συγκριτικά με ένα MIDEA 8.5, seer; δεν μου φαίνετε ακραία μεγάλη η διαφορά. Είμαι πολύ καινούργιος στον χώρο τον κλιματιστικών και σκέφτομαι πως αν πχ η MIDEA είχε υψηλό failure rate στα AC της γιατί σήμερα συνεχίζει να δίνει 10 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα; αν η κατασκευή ήταν πολύ φθηνή η ακόμα και με χαμηλό QA, θα έμπαιναν πολύ άσχημα μέσα με τόσο μεγάλη εγγύηση. Μπορεί όμως να μην καταλαβαίνω κάτι.. Το SEER και το SCOP είναι δυο νούμερα που είναι λίγο έως πολύ άχρηστα. Ειδικά το SEER που αναφέρει μέγιστες θερμοκρασίες δοκιμών τους 35 βαθμούς. Κανείς δεν λέει πόσο ευέλικτο είναι το κλιματιστικό του, ούτε εάν αλλάζει τρόπο ψύξης, ή θέρμανσης αν είναι οι εξωτερικές θερμοκρασίες ακραίες ή πολύ ήπιες. Επίσης το να ακούγεται η συγχορδία των πλαστικών δεν θα το βρεις στα specs. Υπάρχουν κάποια hints βέβαια. Στα πολύ απλά, τα κινέζικα δεν έχουν αρκετά υψηλή ροή στο μέγιστο των ανεμιστήρων. Πχ το δικό μου λέει 13 κυβικά το λεπτό, άρα 780 κυβικά την ώρα. Ελάχιστο το δικό μου 5 το λεπτό, άρα 300 την ώρα. Δεν θα βρείς 12ρι κινέζικο με τέτοια χαρακτηριστικά. Το κάτω όριο απόδοσης επίσης βοηθάει να καταλάβεις αν το κλιματιστικό σβήνει τον συμπιεστή εύκολα. Πχ ολα λενε απο ... εως BTU. Ενα 12ρι που λεει ελάχιστα 4000BTU δεν είναι καλο σημάδι. Το άνω όριο (εως) δεν ενδιαφέρει κανέναν γιατί δεν αναφέρει κανείς πόσα BTU αποδίδει στις δύσκολες συνθήκες, αλλά πόσα μέγιστα μπορεί να αποδώσει σε ιδανικές συνθήκες. Τα πραγματικά αποδιδόμενα ανα συνθήκη, μόνο απο engineering manual που κάποια βρίσκονται, κάποια άλλα όχι. Ολα αυτά και πάλι πρέπει να επαληθεύονται απο τους κατόχους. Δες μία το Grafana του liakjim και παρατήρησε συμπεριφορά μεταξύ του Pitsos και του Perfera του norz.. 10 λεπτά πριν, Janoss είπε σε δυάρι 45 τετραγωνικά που ναι ζεστό σαν φούρνος, το aircondition μπαίνει σε δωμάτιο ή σαλόνι καλύτερα; Και αν ναι τι μέγεθος/ισχυ προτείνετε και ποιο συγκεκριμένα μοντέλο/μάρκα; Θα σε απογοητεύσω. Ο κλιματισμός πάει ανα δωμάτιο. 2
Janoss Δημοσ. Τετάρτη στις 01:34 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 01:34 πμ 5 λεπτά πριν, cmaniac είπε Θα σε απογοητεύσω. Ο κλιματισμός πάει ανα δωμάτιο. ας πούμε ότι με ενδιαφέρει περισσότερο το δωμάτιο και όχι το σαλόνι. Τι χρειάζεται εκει;
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 02:34 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:34 πμ 59 λεπτά πριν, Janoss είπε ας πούμε ότι με ενδιαφέρει περισσότερο το δωμάτιο και όχι το σαλόνι. Τι χρειάζεται εκει; Συμπλήρωσε το τεστ. 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Το SEER και το SCOP είναι δυο νούμερα που είναι λίγο έως πολύ άχρηστα. Ειδικά το SEER που αναφέρει μέγιστες θερμοκρασίες δοκιμών τους 35 βαθμούς. Κανείς δεν λέει πόσο ευέλικτο είναι το κλιματιστικό του, ούτε εάν αλλάζει τρόπο ψύξης, ή θέρμανσης αν είναι οι εξωτερικές θερμοκρασίες ακραίες ή πολύ ήπιες. Επίσης το να ακούγεται η συγχορδία των πλαστικών δεν θα το βρεις στα specs. Υπάρχουν κάποια hints βέβαια. Στα πολύ απλά, τα κινέζικα δεν έχουν αρκετά υψηλή ροή στο μέγιστο των ανεμιστήρων. Πχ το δικό μου λέει 13 κυβικά το λεπτό, άρα 780 κυβικά την ώρα. Ελάχιστο το δικό μου 5 το λεπτό, άρα 300 την ώρα. Δεν θα βρείς 12ρι κινέζικο με τέτοια χαρακτηριστικά. Το κάτω όριο απόδοσης επίσης βοηθάει να καταλάβεις αν το κλιματιστικό σβήνει τον συμπιεστή εύκολα. Πχ ολα λενε απο ... εως BTU. Ενα 12ρι που λεει ελάχιστα 4000BTU δεν είναι καλο σημάδι. Το άνω όριο (εως) δεν ενδιαφέρει κανέναν γιατί δεν αναφέρει κανείς πόσα BTU αποδίδει στις δύσκολες συνθήκες, αλλά πόσα μέγιστα μπορεί να αποδώσει σε ιδανικές συνθήκες. Τα πραγματικά αποδιδόμενα ανα συνθήκη, μόνο απο engineering manual που κάποια βρίσκονται, κάποια άλλα όχι. Ολα αυτά και πάλι πρέπει να επαληθεύονται απο τους κατόχους. Δες μία το Grafana του liakjim και παρατήρησε συμπεριφορά μεταξύ του Pitsos και του Perfera του norz.. Θα σε απογοητεύσω. Ο κλιματισμός πάει ανα δωμάτιο. Τα είπες όλα.
uncle_nontas Δημοσ. Τετάρτη στις 03:14 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:14 πμ 2 ώρες πριν, XghosT7 είπε Καθαρά από περιέργια, γιατί έιστε τόσο εναντιών MIDEA και κινέζους συγκριτικά με ιαπωνέζικες κατασκευές; (που βέβαια κοστίζουν περισσότερα χρήματα). Γνωρίζω γενικά πχ για την ποιότητα των ιαπωνέζικων capacitor και τα high quality standards, ισχύει αυτό και στα AC δηλαδή;. Το daikin ururu sarara είναι πανάκριβο μηχάνημα με 9.0 seer, τι παραπάνω θα νιώσω εγώ σαν πελάτης συγκριτικά με ένα MIDEA 8.5, seer; δεν μου φαίνετε ακραία μεγάλη η διαφορά. Είμαι πολύ καινούργιος στον χώρο τον κλιματιστικών και σκέφτομαι πως αν πχ η MIDEA είχε υψηλό failure rate στα AC της γιατί σήμερα συνεχίζει να δίνει 10 χρόνια εγγύηση σε όλο το μηχάνημα; αν η κατασκευή ήταν πολύ φθηνή η ακόμα και με χαμηλό QA, θα έμπαιναν πολύ άσχημα μέσα με τόσο μεγάλη εγγύηση. Μπορεί όμως να μην καταλαβαίνω κάτι.. Γιατί η διαφορά τους είναι χαώδης σε όλα, εκτός ίσως από την απόδοση στην ψύξη. Η αξιοπιστία είναι μόνο ένας απ' τους παράγοντες. Το seer/scop έτσι όπως το manipulάρουν, είναι οριακά άχρηστος δείκτης. Το Ururu Sarara δε συγκρίνεται με κανένα άλλο κλιματιστικό, δεν είναι απλά ακραία η διαφορά, είναι εντελώς άλλη εμπειρία. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Τετάρτη στις 03:24 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:24 πμ Εν τω μεταξύ είδα και βίντεο με το Toshiba Shorai που είναι το 2ο ακριβότερο μοντέλο της Toshiba και είναι πάλι China όλο.
uncle_nontas Δημοσ. Τετάρτη στις 03:27 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:27 πμ 2 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Εν τω μεταξύ είδα και βίντεο με το Toshiba Shorai που είναι το 2ο ακριβότερο μοντέλο της Toshiba και είναι πάλι China όλο. Ε πλέον σχεδόν όλα τα εξαρτήματα κάποιος Κινέζος τα φτιάχνει. Και η αλήθεια είναι πως γενικά έχουν ανέβει επίπεδο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα