liakjim Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 10 λεπτά πριν, cmaniac είπε @kaklikos σ εχει ταραξει στα ον οφφ. Γυρνα ανεμιστηρα low για αρχή και αν συνεχίσει πας για dry. Έτοιμος για HA αυτοματισμούς είσαι όπως σε βλέπω. Καλά πάει για 22άρι πάντως!
Pan_K Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 12 λεπτά πριν, cmaniac είπε Υπάρχει κάποια ενδιάμεση ταχύτητα που να κρατάει θερμοκρασία στοιχείου κάτω ή κοντά στον δρόσο; Εμένα στο silent (300μ3) με τα 120-150W δεν εχω θέμα οπως είχα πει. Αυτό τώρα με αυτοματισμό γίνεται, γιατί το σημείο δρόσου εξαρτάται από τα επίπεδα εσωτερικής υγρασίας και θερμοκρασίας, τα οποία μεταβάλλονται διαρκώς. Νομίζω ότι τα midea επειδή έχουν ήδη χαμηλή παροχή αέρα μπορεί να πετύχουν διαρκή αφύγρανση και ψύξη, αλλά όχι όταν η κατανάλωση έχει πέσει κάτω από 120watt. Θέλει πειραματισμούς, αλλά οπωσδήποτε χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα που συνεπάγεται μεγαλύτερη διάρκεια επαφής με ένα οριακά ψυχρό στοιχείο και αύξηση της ισχύος λόγω δυσκολίας διατήρησης της ζητούμενης θερμοκρασίας.
cmaniac Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 3 λεπτά πριν, liakjim είπε Καλά πάει για 22άρι πάντως! Ναι! 145-150w δεν είναι άσχημα. 26 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αυτό τώρα με αυτοματισμό γίνεται, γιατί το σημείο δρόσου εξαρτάται από τα επίπεδα εσωτερικής υγρασίας και θερμοκρασίας, τα οποία μεταβάλλονται διαρκώς. Νομίζω ότι τα midea επειδή έχουν ήδη χαμηλή παροχή αέρα μπορεί να πετύχουν διαρκή αφύγρανση και ψύξη, αλλά όχι όταν η κατανάλωση έχει πέσει κάτω από 120watt. Θέλει πειραματισμούς, αλλά οπωσδήποτε χαμηλότερη ταχύτητα ανεμιστήρα που συνεπάγεται μεγαλύτερη διάρκεια επαφής με ένα οριακά ψυχρό στοιχείο και αύξηση της ισχύος λόγω δυσκολίας διατήρησης της ζητούμενης θερμοκρασίας. Ποσες σκαλες εχει ο ανεμιστήρας; Υπαρχει η πιθανοτητα να καταφερει να ρυθμισει μονο του αν βρεις την χρυση τομη
kaklikos Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 1 ώρα πριν, cmaniac είπε @kaklikos σ εχει ταραξει στα ον οφφ. Γυρνα ανεμιστηρα low για αρχή και αν συνεχίσει πας για dry. Έτοιμος για HA αυτοματισμούς είσαι όπως σε βλέπω. Μολις μπηκα σπιτι. Η αληθεια ειναι οτι το ειχα στο dry στους 25 οπου και δεν μπορω να παιξω με ανεμιστηρες; βασικα ποτε συνηθως δουλευουμε dry και ποτε ψυξη; Μολις το γυρισα ulow ψυξη στους 24. Στο app γραφει εσ/Μ 25,2 και εξ/Μ 26.
cmaniac Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, kaklikos είπε Μολις μπηκα σπιτι. Η αληθεια ειναι οτι το ειχα στο dry στους 25 οπου και δεν μπορω να παιξω με ανεμιστηρες; βασικα ποτε συνηθως δουλευουμε dry και ποτε ψυξη; Μολις το γυρισα ulow ψυξη στους 24. Στο app γραφει εσ/Μ 25,2 και εξ/Μ 26. Όλα αυτά τα ον οφ στα έκανε με dry 24? Edit: άκυρο δεν διαβάζω καλά. Σκέψου οτι αν βάλεις dry 25 θα διατηρήσει απο 24.5 εως 26.2+. Αν ξεπεράσει το 26.2 θα ανεβάσει πρώτα συμπιεστή και ως έσχατη λύση θα ανεβάσει και λίγο ανεμιστήρα. Απλά, μεγαλώνει τις ανοχές και κατεβάζει τον ανεμιστήρα στο ulo. Έτσι υποτίθεται πως θα δυσκολευτεί να κρεμάσει. Αν βάλεις cool / auto παίζει με ανεμιστήρα low εως high. Πιο εύκολο να κρεμάσει. Παίρνω ως παράδειγμα το δικό μου πάντα, αλλα δεν πιστεύω να έχει τοσο μεγάλες διαφορές. Επεξ/σία 30 Ιουλίου από cmaniac
kaklikos Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 31 λεπτά πριν, cmaniac είπε Όλα αυτά τα ον οφ στα έκανε με dry 24? Edit: άκυρο δεν διαβάζω καλά. Σκέψου οτι αν βάλεις dry 25 θα διατηρήσει απο 24.5 εως 26.2+. Αν ξεπεράσει το 26.2 θα ανεβάσει πρώτα συμπιεστή και ως έσχατη λύση θα ανεβάσει και λίγο ανεμιστήρα. Απλά, μεγαλώνει τις ανοχές και κατεβάζει τον ανεμιστήρα στο ulo. Έτσι υποτίθεται πως θα δυσκολευτεί να κρεμάσει. Αν βάλεις cool / auto παίζει με ανεμιστήρα low εως high. Πιο εύκολο να κρεμάσει. Παίρνω ως παράδειγμα το δικό μου πάντα, αλλα δεν πιστεύω να έχει τοσο μεγάλες διαφορές. Οποτε μια καλη ρυθμιση θερμοκρασιας στο dry και στην ψυξη ποια ειναι ; auto σαν επιλογη στην λειτουργια ή στο fan ; Δεν εχω παιξει με κανενα απο τα 2
verlemakos Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 5 ώρες πριν, liakjim είπε Και που λέτε, έλειψα κάποιες ημέρες από το σπίτι και αποφάσισα να κλείσω τα κλιματιστικά. Έκανα όμως καλά; Για να δούμε: Οι καταναλώσεις των προηγούμενων ημερών έπαιζαν από 4-5 σε μέτρια ζέστη, περίπου 7-10 σε πιο υψηλές θερμοκρασίες έως και 15KWh σε βαριές συνθήκες για όλο το σπίτι. Οι μέσες τιμές φαίνονται στην πρώτη στήλη δεξιά. Οι θερμοκρασίες ήταν σχετικά υψηλές, οπότε υποθέτω ότι μια τιμή των 10KWh είναι κάτι το λογικό. Οπότε γλίτωσα ας πούμε 6 1/2 ημέρες = 65KWh με κλειστά όλα. Βλέπουμε όμως ότι όταν τα κλιματιστικά πήραν μπροστά πάλι, έκαψαν 32+15+13=60KWh σε 3 ημέρες για να έρθει πάλι το σπίτι σε θερμοκρασία αντί για ας πούμε 30KWh που θα είχαν. Οπότε το κέρδος είναι της τάξης των 7.5€. Τα νούμερα είναι στο περίπου, οπότε το ποσό θα μπορούσε να είναι από 5 έως ας πούμε 10€. Οπότε για μένα προσωπικά θεωρώ ότι δεν αξίζει για τόσο μικρό όφελος χρημάτων να βάζουμε σε κίνδυνο ψυγεία, φάρμακα, τρόφιμα σε ντουλάπια κτλ που έχει το σπίτι και προσωπικά την επόμενη φορά που θα ξαναλείψω θα τα αφήσω ανοιχτά. Τι λέτε; Respect, πολύ χρήσιμη δοκιμή. Παρόλα αυτά, αν μέσω της πρόγνωσης καιρού γνωρίζουμε ότι δεν θα έχει ακραίες θερμοκρασίες, μπορούμε να τα αφήσουμε σβηστά χωρίς να κινδυνεύσουν σοβαρά ψυγείο, φάρμακα, κλπ. Μας έχει τύχει να επιστρέψουμε μετά από 10-15 μέρες και να βρούμε θερμοκρασία κάτω από 30 ή και 29 βαθμούς και χωρίς εξάρσεις ενδιάμεσα. Α ναι, ξέχασα. Αυτό ήταν τα παλιά τα καλοκαίρια....
cmaniac Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 38 λεπτά πριν, kaklikos είπε Οποτε μια καλη ρυθμιση θερμοκρασιας στο dry και στην ψυξη ποια ειναι ; auto σαν επιλογη στην λειτουργια ή στο fan ; Δεν εχω παιξει με κανενα απο τα 2 Εάν σου κρεμάει στο dry/auto κατέβασε εναν βαθμό μέχρι να μην κρεμάει. Το φορτίο σου είναι μικρό και η απόδοση πολύ υψηλή με εξω 26 και μέσα 25 οπότε είναι κάπως λογικό να κρεμάει. Επεξ/σία 30 Ιουλίου από cmaniac 1
liakjim Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 3 ώρες πριν, cmaniac είπε Ναι! 145-150w δεν είναι άσχημα. Δεν κλείνει όμως τον ανεμιστήρα στο off.
sap00 Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 7 ώρες πριν, liakjim είπε Τι λέτε; Εγώ θα τα άφηνα αναμμένα με +1 ή +2 βαθμούς κελσίου από το συνηθισμένο, ώστε στο γυρισμό να υπάρχει ελάχιστη καταπόνηση. Εκτός από τις kW, έχασες και τρεις μέρες με τέλειο κλίμα ... 1
liakjim Δημοσ. 30 Ιουλίου Δημοσ. 30 Ιουλίου 7 λεπτά πριν, sap00 είπε Εγώ θα τα άφηνα αναμμένα με +1 ή +2 βαθμούς κελσίου από το συνηθισμένο, ώστε στο γυρισμό να υπάρχει ελάχιστη καταπόνηση. Εκτός από τις kW, έχασες και τρεις μέρες με τέλειο κλίμα ... Τα άναψα από το προηγούμενο βράδυ και μπήκα σπίτι το επόμενο οπότε είχαν χρόνο να ρίξουν θερμοκρασίες, αλλά ναι, δεν ήταν το ίδιο.
skel13 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου Καλησπέρα παιδια, θα χρειαστώ την βοήθεια ειδικών για μια επιλογή κλιματισιτικού με έμφαση την οικονομία στο ρεύμα. Στο σπίτι υπάρχει ένα πάλιο 24ρι με R22 οποτε πάει για αντικατάσταση. χώρος 35-40τμ ενιαίος σαλόνι-κουζίνα Χρήση για ψύξη και θέρμανση Περιοχή Νικαια Αττική, πόσο διαθεσιμο 950 ευρώ γλυκοκοίταζα αυτό Toyotomi Erai 18000 BTU A+++/A++ Black Velvet που προσφέρουν και δωρεάν εγκατάσταση. ευχαριστώ πολύ αναμένω τα φώτα σας
uncle_nontas Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 8 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε Ποιος κλείνει το ψυγείο όταν φευγει ; Πολύς κόσμος! 1 ώρα πριν, skel13 είπε Χρήση για ψύξη και θέρμανση Περιοχή Νικαια Αττική, πόσο διαθεσιμο 950 ευρώ γλυκοκοίταζα αυτό Toyotomi Erai Τα υπογραμμισμένα δεν πάνε μαζί.
skel13 Δημοσ. 31 Ιουλίου Δημοσ. 31 Ιουλίου 13 λεπτά πριν, uncle_nontas είπε Πολύς κόσμος! Τα υπογραμμισμένα δεν πάνε μαζί. υπάρχει πρόταση για κάτι διαφορετικό ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα