Pan_K Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 39 λεπτά πριν, liakjim είπε Enjoy https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/gPymBBPciGQBsUBPhSdYLSntbWWiKkFp https://snapshots.raintank.io/dashboard/snapshot/aP6DA4jxa7n732Jn6ykS234CMqYftyJN Απ' ότι βλέπω πρέπει να έχεις αρκετά καλή μόνωση και προστασία από τον ήλιο. Οι ημερήσιες διακυμάνσεις σου είναι ελάχιστες και ο μέσος όρος θερμοκρασίας του σπιτιού βρίσκεται 2-3 βαθμούς πιο κάτω από τον μέσο όρο εξωτερικής θερμοκρασίας. Με τέτοιες εσωτερικές εγώ προσωπικά δεν θα άναβα κλιματιστικό.
Specs Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 59 minutes ago, Pan_K said: Με τέτοιες εσωτερικές εγώ προσωπικά δεν θα άναβα κλιματιστικό. Ti εννοεις? οσο ελλειπες δεν θα αναβες η κανονικα κ μετα θα καθοσουν χωρις κλιματιστικο???
aristidis540 Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 4 τεμάχια KMCG,οι πρώτες εντυπώσεις μου είπαν ότι φτιάχνει πολύ καλή ατμόσφαιρα,δεν σε ενοχλεί καθόλου. Απο βδομάδα θα πάω να δω τι κάνουν. 8
Pan_K Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 38 λεπτά πριν, Specs είπε 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Ti εννοεις? οσο ελλειπες δεν θα αναβες η κανονικα κ μετα θα καθοσουν χωρις κλιματιστικο??? Όσο θα έλειπα. Ναι, δεν το διατύπωσα σωστά. 19 λεπτά πριν, aristidis540 είπε 4 τεμάχια KMCG,οι πρώτες εντυπώσεις μου είπαν ότι φτιάχνει πολύ καλή ατμόσφαιρα,δεν σε ενοχλεί καθόλου. Και κάπως έτσι σχεδόν εξαφανίστηκε το συγκεκριμένο από την αγορά. 2
verlemakos Δημοσ. 1 Αυγούστου Δημοσ. 1 Αυγούστου 2 ώρες πριν, aristidis540 είπε 4 τεμάχια KMCG,οι πρώτες εντυπώσεις μου είπαν ότι φτιάχνει πολύ καλή ατμόσφαιρα,δεν σε ενοχλεί καθόλου. Απο βδομάδα θα πάω να δω τι κάνουν. Καλή φορτωτική. Καλορίζικα.
MARIOSNURSE Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 2 ώρες πριν, aristidis540 είπε 4 τεμάχια KMCG,οι πρώτες εντυπώσεις μου είπαν ότι φτιάχνει πολύ καλή ατμόσφαιρα,δεν σε ενοχλεί καθόλου. Απο βδομάδα θα πάω να δω τι κάνουν. Καλορίζικα!!! China γράφουν ή Ταϊλάνδη; Από περιέργεια.
Grim Ripper Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 11 ώρες πριν, aristidis540 είπε 4 τεμάχια KMCG,οι πρώτες εντυπώσεις μου είπαν ότι φτιάχνει πολύ καλή ατμόσφαιρα,δεν σε ενοχλεί καθόλου. Απο βδομάδα θα πάω να δω τι κάνουν. Καλορίζικα, αν είναι όλα ίδια BTU τότε οκ, αλλιώς κοίτα μην μπερδέψουν εσωτερικές με εξωτερικές μονάδες... Υπήρχε μια περίπτωση εδώ μέσα που του έτυχε αυτό το πράγμα, αν θυμάμαι καλά ήταν 3 Mitsubishi. 1
userAnon Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) On 30/07/2025 at 15:30, liakjim said: Και που λέτε, έλειψα κάποιες ημέρες από το σπίτι και αποφάσισα να κλείσω τα κλιματιστικά. Έκανα όμως καλά; Για να δούμε: Οι καταναλώσεις των προηγούμενων ημερών έπαιζαν από 4-5 σε μέτρια ζέστη, περίπου 7-10 σε πιο υψηλές θερμοκρασίες έως και 15KWh σε βαριές συνθήκες για όλο το σπίτι. Οι μέσες τιμές φαίνονται στην πρώτη στήλη δεξιά. Οι θερμοκρασίες ήταν σχετικά υψηλές, οπότε υποθέτω ότι μια τιμή των 10KWh είναι κάτι το λογικό. Οπότε γλίτωσα ας πούμε 6 1/2 ημέρες = 65KWh με κλειστά όλα. Βλέπουμε όμως ότι όταν τα κλιματιστικά πήραν μπροστά πάλι, έκαψαν 32+15+13=60KWh σε 3 ημέρες για να έρθει πάλι το σπίτι σε θερμοκρασία αντί για ας πούμε 30KWh που θα είχαν. Οπότε το κέρδος είναι της τάξης των 7.5€. Τα νούμερα είναι στο περίπου, οπότε το ποσό θα μπορούσε να είναι από 5 έως ας πούμε 10€. Οπότε για μένα προσωπικά θεωρώ ότι δεν αξίζει για τόσο μικρό όφελος χρημάτων να βάζουμε σε κίνδυνο ψυγεία, φάρμακα, τρόφιμα σε ντουλάπια κτλ που έχει το σπίτι και προσωπικά την επόμενη φορά που θα ξαναλείψω θα τα αφήσω ανοιχτά. Τι λέτε; Τωρα το είδα αυτό.. αρχικά μιας και τα έχεις τα νούμερα - και για να έχουμε την συνολική εικόνα μπορείς να μας πεις οι 15kwh στις 09/07 με τι εξωτερική ήταν? Ρωτάω γιατί το διάστημα που έλειπες οι εξωτερικές θα πρέπει να ήταν σε εσας 36+ και νομίζω ότι θα χρειαζόσουν minimum 15 kwh/ημέρα. Επίσης κάνεις έναν υπολογισμό για 6,5 ημέρες όμως είναι οικογένειες που λείπουν και για 12-14 μέρες (μην πω και παραπάνω αν παίζει εξοχικό κλπ) και αυτό θα άλλαζε πολύ τα νούμερα. Κάτι που με ενδιαφέρει να μάθω είναι αυτές τις ημέρες που έλειπες ποια ήταν η εσωτερική θερμοκρασία του σπιτιού και αν έχεις το αντίστοιχο διάγραμμα μόνο με εξωτερικές και εσωτερικές για εκείνο το διάστημα. Αυτό βασικά το χρειάζομαι για να συγκρίνω αντιστοιχα με παλιότερα δικά μου στοιχεία. τα βρήκα παρακάτω! * Προσωπικά επειδή στο δικό μου σπίτι έχω κανει αυτό το πείραμα έχω διαπιστώσει ότι για να έρθει το σπίτι στο σε καλή κατάσταση χρειάζεται περίπου ένα 24 με 36 ωρες και θα κάψει περίπου 30kwh. Η μέγιστη εσωτερική που είχα ήταν 31 βαθμούς (έλειπα περίπου 14 μέρες) και χονδρικά το σπιτι καίει 12-14 kwh την ημέρα με 34 C θερμοκρασία. Χονδρικά "γλύτωσα" 40€. Ο λόγος που το κλείνω όμως είναι κυρίως γιατί το βρίσκω σπατάλη ενέργειας και μη φιλική ενέργεια προς το περιβάλλον κυρίως και γιατί το "νιώθω" λίγο περίεργο να υπάρχει κόσμος που σκάει στην ζέστη (όσος είναι αυτός) και εγώ να έχω ένα δροσερό άδειο σπίτι.. Καταλαβαίνω ότι είναι κουλοί οι λόγοι μου αλλά αυτή είναι άλλη συζήτηση σε άλλο τοπικ Τέλος, απο καθαρή περιέργεια ποιο θα ήταν το κόστος που θα έλεγες ότι τελικά συμφέρει να κλείσεις τα κλιματατιστικά? Επεξ/σία 2 Αυγούστου από userAnon
tzagaritos Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Στις 2/7/2025 στις 11:50 ΜΜ, liakjim είπε Μη βάλετε το νέο update στο ha όσοι έχετε tapo πριζάκια. Θα σπάσει το Integration. Θα χάσουμε και τα κλιματιστικά Ξέρουμε αν έχει διορθωθεί αυτό; Δεν έχω βγει και το αντίστοιχο issue στο GitHub
costas_ Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Παρέλαβα και το δικό μου. Είναι θηρίο το μηχάνημα ! Επεξ/σία 2 Αυγούστου από costas_ 9
mdkamael Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 13 λεπτά πριν, costas_ είπε Παρέλαβα και το δικό μου. Είναι θηρίο το μηχάνημα ! θα το κατευχαριστηθεις !!!!!!
liakjim Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 46 λεπτά πριν, tzagaritos είπε Ξέρουμε αν έχει διορθωθεί αυτό; Δεν έχω βγει και το αντίστοιχο issue στο GitHub Βάλε το official
Klausx Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 13 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Καλορίζικα!!! China γράφουν ή Ταϊλάνδη; Από περιέργεια. Καφέ κούτα = China Κίτρινη κούτα = Thailand
aristidis540 Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 14 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Καλορίζικα!!! China γράφουν ή Ταϊλάνδη; Από περιέργεια. Thanks... Στην εξωτερική kawasaki Japan γράφει...... από κάτω China. Έβαλα σε 2 εξοχικά από 2 κομμάτια, η θεία μου που το δουλεύει εδώ και λίγες μέρες, μου είπε να παραγγείλω το ίδιο μοντέλο για το διαμέρισμα της. Εντωμεταξύ τα πέρασα και τα έχω αφήσει όλα χύμα,ούτε τις τρύπες έχω κλείσει. -Όσο για το mitsu-Heavy ....εχω δεκαετίας φτηνη σειρά ,δουλεύει σαν κεντρική θέρμανση /ψύξη ... απόλυτα ικανοποιημένος.. Καλορίζικο. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από aristidis540 1
Aflo Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 17 ώρες πριν, aristidis540 είπε 4 τεμάχια KMCG,οι πρώτες εντυπώσεις μου είπαν ότι φτιάχνει πολύ καλή ατμόσφαιρα,δεν σε ενοχλεί καθόλου. Απο βδομάδα θα πάω να δω τι κάνουν. Πωωω παράδεισος 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα