vmb Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, Klausx είπε Καφέ κούτα = China Κίτρινη κούτα = Thailand Μόλις παρέλαβα ASEG24KMTE και 2 x ASEH12KMCG (πρόταση liakjim, να'ναι καλά) και επιβεβαιώνω, 24άρι κίτρινο Thailand (και 12αρι καφέ China μάλλον, δεν βρίσκω που το γράφει εκ πρώτης όψεως χαχα). Τι τσακάλια είστε! Ο πατέρας μου, παλιάς κοπής που λέμε, μου λέει αφού δεν είναι Japan μπορεί να μην είναι καλά, ελπίζω να μην βγει να μου πει στα'λεγα. Το διαμέρισμα ειναι βορειονότιο διαμπερές και έχει αρκετό αέρα, οπότε παρά την κακή μόνωση+ρετιρέ δεν πάσχει τόσο το καλοκαίρι (ακόμα και σε μέρες 35+). Χειμώνα άγνωστο πως θα πάμε με defrost, βασίζομαι στον ήπιο καιρό της Αθήνας (αν και οι αέρηδες του καλοκαιριού θα μας επισκέπτονται και το χειμώνα). Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για χειμώνα στην Αθήνα (ή νότια τέλος πάντων) από όποιον τα δουλεύει τα συγκεκριμένα. Σίγουρα επόμενο βήμα μόνωση ταράτσας. Ανησυχώ λίγο ότι στο μικρό δωμάτιο (11 τ.μ. με ντουλάπα που μειώνει το ωφέλιμο, αλλά δυτικά και νότια εκτεθειμένο) υπερδιαστασιολόγησα (κατόπιν σκέψης και του ψυκτικού), ειδικά αν αρχίσω μονώσεις, αλλά διάβασα δεν πάσχουν τόσο τα fujitsu με on off οπότε ελπίζω όλα οκ. Επεξ/σία 2 Αυγούστου από vmb
Klausx Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 30 λεπτά πριν, vmb είπε Μόλις παρέλαβα ASEG24KMTE και 2 x ASEH12KMCG (πρόταση liakjim, να'ναι καλά) και επιβεβαιώνω, 24άρι κίτρινο Thailand (και 12αρι καφέ China μάλλον, δεν βρίσκω που το γράφει εκ πρώτης όψεως χαχα). Τι τσακάλια είστε! Ο πατέρας μου, παλιάς κοπής που λέμε, μου λέει αφού δεν είναι Japan μπορεί να μην είναι καλά, ελπίζω να μην βγει να μου πει στα'λεγα. Το διαμέρισμα ειναι βορειονότιο διαμπερές και έχει αρκετό αέρα, οπότε παρά την κακή μόνωση+ρετιρέ δεν πάσχει τόσο το καλοκαίρι (ακόμα και σε μέρες 35+). Χειμώνα άγνωστο πως θα πάμε με defrost, βασίζομαι στον ήπιο καιρό της Αθήνας (αν και οι αέρηδες του καλοκαιριού θα μας επισκέπτονται και το χειμώνα). Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για χειμώνα στην Αθήνα (ή νότια τέλος πάντων) από όποιον τα δουλεύει τα συγκεκριμένα. Σίγουρα επόμενο βήμα μόνωση ταράτσας. Ανησυχώ λίγο ότι στο μικρό δωμάτιο (11 τ.μ. με ντουλάπα που μειώνει το ωφέλιμο, αλλά δυτικά και νότια εκτεθειμένο) υπερδιαστασιολόγησα (κατόπιν σκέψης και του ψυκτικού), ειδικά αν αρχίσω μονώσεις, αλλά διάβασα δεν πάσχουν τόσο τα fujitsu με on off οπότε ελπίζω όλα οκ. Με έναν επιτηρητή τάσης και σωστή εγκατάσταση δεν θα έχεις θέμα ποτέ.
vmb Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, Klausx είπε Με έναν επιτηρητή τάσης και σωστή εγκατάσταση δεν θα έχεις θέμα ποτέ. Πέρασα καινούριο πίνακα και γραμμές χωριστές κατευθείαν από τον πίνακα και για τα 3... Οπότε νομίζω επιτηρητής δύσκολο να μπει, δεν έχω ιδέα πως δηλαδή. Εγκατάσταση νομίζω οκ μου είπε όλα όσα ήθελα να ακούσω από μόνος του ο ψυκτικός (και λεπτομέρειες) και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, μένει να δούμε στην πράξη (σκέφτομαι να είμαι από πάνω παρά την εξαιρετική εντύπωση). Επεξ/σία 2 Αυγούστου από vmb 2
Klausx Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου Μόλις τώρα, vmb είπε Πέρασα καινούριο πίνακα και γραμμές χωριστές κατευθείαν από τον πίνακα και για τα 3... Οπότε νομίζω επιτηρητής δύσκολο να μπει, δεν έχω ιδέα πως δηλαδή. Εγκατάσταση νομίζω οκ μου είπε όλα όσα ήθελα να ακούσω από μόνος του ο ψυκτικός (και λεπτομέρειες) και μου έκανε πολύ καλή εντύπωση, μένει να δούμε στην πράξη (σκέφτομαι να είμαι από πάνω παρά την εξαιρετική εντύπωση). Στον πίνακα μπαίνει ο επιτηρητής και προστατεύει όλο το σπίτι. 2
vmb Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 2 λεπτά πριν, Klausx είπε Στον πίνακα μπαίνει ο επιτηρητής και προστατεύει όλο το σπίτι. Ενδιαφέρον, δεν το γνώριζα, θα μιλήσω με τον ηλεκτρολόγο.
cmaniac Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 1 ώρα πριν, vmb είπε Ενδιαφέρον, δεν το γνώριζα, θα μιλήσω με τον ηλεκτρολόγο. Επιτηρητή και SPD τύπου 2, και ΔΔΡ τουλάχιστον τύπου A, αλλιώς τσάμπα τα λεφτά στον πίνακα. 1
costas_ Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου 9 ώρες πριν, mdkamael είπε θα το κατευχαριστηθεις !!!!!! Μακάρι 8 ώρες πριν, aristidis540 είπε .. -Όσο για το mitsu-Heavy ....εχω δεκαετίας φτηνη σειρά ,δουλεύει σαν κεντρική θέρμανση /ψύξη ... απόλυτα ικανοποιημένος.. Καλορίζικο. Ευχαριστώ. Ελπίζω να με καλύψει 1
vmb Δημοσ. 2 Αυγούστου Δημοσ. 2 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, cmaniac είπε Επιτηρητή και SPD τύπου 2, και ΔΔΡ τουλάχιστον τύπου A, αλλιώς τσάμπα τα λεφτά στον πίνακα. Ένας συμφορουμίτης που φαίνεται να τα έψαχνε είχε γράψει ότι ο επιτηρητής είναι για ψυχολογικούς λόγους. Το βρήκα και σε άλλα site, ειδικά αν έχεις μονοφασικό ρεύμα όπως εγώ. Έχει χρονοκαθυστέρηση, οπότε δεν προστατεύει ιδιαίτερα από απότομα surges, και είδα online παράπονα ότι πέφτει συχνά. Το εξετάζω ακόμα. Το αντικεραυνικό είναι μάλλον χρήσιμο οπότε θα ψαχτώ. Ρελέ διαρροής έχει μπει στον πίνακα καινούριο (αν καταλαβαίνω σωστά τη συντομογραφία ΔΔΡ) Επεξ/σία 2 Αυγούστου από vmb
Georpap1987 Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 40 λεπτά πριν, costas_ είπε Μακάρι Ευχαριστώ. Ελπίζω να με καλύψει Μην το βάλεις μόνο σε κάνα τοίχο..πρώην παθων..
Georpap1987 Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 4 λεπτά πριν, costas_ είπε για πες Η εξωτερική μονάδα στην θερμανση που είναι και το ζόρι φέρνει βουητο..επίσης όπως σου είχαν πει και τα παιδιά σε προηγούμενα ποστ επειδή είναι θηρίο σαν μηχάνημα αν επαρκεί και περισσεύει θα σε τρελάνει στα ον οφ..κατά τ'αλλα είναι πάρα πολύ δυνατό,αξιόπιστο,αθόρυβο και δείχνει τις δυνατότητες του στα πολύ κρύα και ζεστες εκεί που τα άλλα ζοριζονται..
cmaniac Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) ΟΛΑ τα κλιματιστικά μπαίνουν στο πάτωμα. ΟΛΑ. Απο εκεί και περα οπως βολεύεται ο καθένας. Μιλαμε για μηχάνημα με μοτέρ 18 κυβικά και βάρος όσο δύο κλιματιστικά της σειράς. Οσον αφορά τα ον οφ ειδικά στη θέρμανση τα φορτία του ειναι πολυ μεγάλα. 65 τετραγωνικά στο βουνό. Στην ψύξη υπάρχει και το dry για να καλύψει στα ευκολα. 47 λεπτά πριν, vmb είπε Ένας συμφορουμίτης που φαίνεται να τα έψαχνε είχε γράψει ότι ο επιτηρητής είναι για ψυχολογικούς λόγους. Το βρήκα και σε άλλα site, ειδικά αν έχεις μονοφασικό ρεύμα όπως εγώ. Έχει χρονοκαθυστέρηση, οπότε δεν προστατεύει ιδιαίτερα από απότομα surges, και είδα online παράπονα ότι πέφτει συχνά. Το εξετάζω ακόμα. Το αντικεραυνικό είναι μάλλον χρήσιμο οπότε θα ψαχτώ. Ρελέ διαρροής έχει μπει στον πίνακα καινούριο (αν καταλαβαίνω σωστά τη συντομογραφία ΔΔΡ) Ρελε διαρροής υπαρχουν 4 βασικοί τύποι+1 ακόμα.. Οι ηλεκτρολόγοι βαζουν τον πιο φθηνό (AC) που δεν προστατεύει απο την πλειονότητα των διαρροών ενος σύγχρονου σπιτιού με inverter και παλμοτροφοδοτικα παντού. Για αυτό μίλησα για τυπου A και πάνω. Το SPD είναι μια διάταξη που χρειάζεται επιτηρητή για να μην πάθει ζημια. Επίσης το SPD έχει και άλλες αυστηρές προδιαγραφές στην εγκατάσταση. Ο επιτηρητής δεν είναι άχρηστος, απλά την λειτουργία του την εχει παρεξηγήσει ο κόσμος. Επεξ/σία 3 Αυγούστου από cmaniac 4
costas_ Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Georpap1987 είπε Η εξωτερική μονάδα στην θερμανση που είναι και το ζόρι φέρνει βουητο..επίσης όπως σου είχαν πει και τα παιδιά σε προηγούμενα ποστ επειδή είναι θηρίο σαν μηχάνημα αν επαρκεί και περισσεύει θα σε τρελάνει στα ον οφ..κατά τ'αλλα είναι πάρα πολύ δυνατό,αξιόπιστο,αθόρυβο και δείχνει τις δυνατότητες του στα πολύ κρύα και ζεστες εκεί που τα άλλα ζοριζονται.. Τώρα που λες για βουητό, ευκαιρία είναι να βρω μια 4δα αντικραδασμικές βάσεις, κάτι θα κάνουν σίγουρα. Θα μπεί σε ένα χώρο 65τμ με δυο επίπεδα (με σκάλες προς τον πάνω όροφο καθώς και σκάλες προς τον κάτω) και νομίζω ότι θα έχει μια ομαλή λειτουργία χωρίς πολλά on/off. Διαβάζω επίσης ότι είναι αρκετά ήσυχο, με ελάχιστα defrost τον χειμώνα και αρκετά ποιοτική απόδοση χειμώνα / καλοκαίρι. Κοντός ψαλμός .... θα τα διαπιστώσω αυτά πολύ σύντομα από πρώτο χέρι. Προς το παρόν, έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από το μέγεθος & το βάρος τόσο της εξωτερικής μονάδας των 62.5Kg καθώς και της εσωτερικής των 19.5kg!! ...(αυτά τα νούμερα αναγράφονται στην συσκευασία ) Επεξ/σία 3 Αυγούστου από costas_
MARIOSNURSE Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 12 ώρες πριν, costas_ είπε Παρέλαβα και το δικό μου. Είναι θηρίο το μηχάνημα ! Καλορίζικο! Περιμένω φωτό μέσα-έξω. 7 ώρες πριν, vmb είπε Μόλις παρέλαβα ASEG24KMTE και 2 x ASEH12KMCG (πρόταση liakjim, να'ναι καλά) και επιβεβαιώνω, 24άρι κίτρινο Thailand (και 12αρι καφέ China μάλλον, δεν βρίσκω που το γράφει εκ πρώτης όψεως χαχα). Τι τσακάλια είστε! Ο πατέρας μου, παλιάς κοπής που λέμε, μου λέει αφού δεν είναι Japan μπορεί να μην είναι καλά, ελπίζω να μην βγει να μου πει στα'λεγα. Το διαμέρισμα ειναι βορειονότιο διαμπερές και έχει αρκετό αέρα, οπότε παρά την κακή μόνωση+ρετιρέ δεν πάσχει τόσο το καλοκαίρι (ακόμα και σε μέρες 35+). Χειμώνα άγνωστο πως θα πάμε με defrost, βασίζομαι στον ήπιο καιρό της Αθήνας (αν και οι αέρηδες του καλοκαιριού θα μας επισκέπτονται και το χειμώνα). Θα ήθελα να ακούσω γνώμες για χειμώνα στην Αθήνα (ή νότια τέλος πάντων) από όποιον τα δουλεύει τα συγκεκριμένα. Σίγουρα επόμενο βήμα μόνωση ταράτσας. Ανησυχώ λίγο ότι στο μικρό δωμάτιο (11 τ.μ. με ντουλάπα που μειώνει το ωφέλιμο, αλλά δυτικά και νότια εκτεθειμένο) υπερδιαστασιολόγησα (κατόπιν σκέψης και του ψυκτικού), ειδικά αν αρχίσω μονώσεις, αλλά διάβασα δεν πάσχουν τόσο τα fujitsu με on off οπότε ελπίζω όλα οκ. Άμα θέλει Japan, πες του να ξηλωθεί για Ururu 😆 1
Lofarek Δημοσ. 3 Αυγούστου Δημοσ. 3 Αυγούστου 8 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε Καλορίζικο! Περιμένω φωτό μέσα-έξω. Άμα θέλει Japan, πες του να ξηλωθεί για Ururu 😆 Εβλεπα χθες ενα video απο Αυστελια μερια 4 χρονια πισω. Ενας ψυκτικος παρουσιαζε το ururu sarara ( στην Αυστραλια λεγεται και U7) και ειπε , το εχω ξανακουσει αυτο, οτι οι Ιαπωνες αποφασισαν να αναστειλουν την παραγωγη του. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα εφω στην Ελλαδα ειναι διαθεσιμο. Αλλα οι τιμες εχουν ανεβει στον Θεο παροτι μηχανημα του 2017, η τιμη του εχει φτασει σε εξωφρενικα υψη...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα