Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, costas_ είπε

Τώρα που λες για βουητό, ευκαιρία είναι να βρω μια 4δα αντικραδασμικές βάσεις, κάτι θα κάνουν σίγουρα. Θα μπεί σε ένα χώρο 65τμ με δυο επίπεδα  (με σκάλες προς τον πάνω όροφο καθώς και σκάλες προς τον κάτω) και νομίζω ότι θα έχει μια ομαλή λειτουργία χωρίς πολλά on/off. Διαβάζω επίσης ότι είναι αρκετά ήσυχο, με ελάχιστα defrost τον χειμώνα και αρκετά ποιοτική απόδοση χειμώνα / καλοκαίρι. Κοντός ψαλμός .... θα τα διαπιστώσω αυτά πολύ σύντομα από πρώτο χέρι. 

Προς το παρόν, έχω πραγματικά εντυπωσιαστεί από το μέγεθος & το βάρος τόσο της εξωτερικής μονάδας των 62.5Kg καθώς και της εσωτερικής των 19.5kg!! ...(αυτά τα νούμερα αναγράφονται στην συσκευασία )

Αν μπει σε πάτωμα με αντικραδασμικα δεν θα ακούγεται τπτ..και ειδικά αν είσαι σε ορεινή περιοχή  θα σε καλύψει άριστα.όσο για τα defrost απλά ξέχασε τα..

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Εβλεπα χθες ενα video απο Αυστελια μερια 4 χρονια πισω. Ενας ψυκτικος παρουσιαζε  το ururu sarara ( στην Αυστραλια λεγεται και U7) και ειπε , το εχω ξανακουσει αυτο, οτι οι Ιαπωνες αποφασισαν να αναστειλουν την παραγωγη του. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα εφω στην Ελλαδα ειναι διαθεσιμο. Αλλα οι τιμες εχουν ανεβει στον Θεο παροτι μηχανημα του 2017, η τιμη του εχει φτασει σε εξωφρενικα υψη...

Παρεμπιμπτοντως η αυξηση της ταχυτητας του ανεμιστηρα στο daisekai medium high  οδηγησε σε νεο χαμηλο καταναλωσης 138w το πρωι με ζητουμενη 2520250803_095050522.jpeg.97ae6c9b931ba5e373664b9e889c322c.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 hours ago, cmaniac said:

Ρελε διαρροής υπαρχουν 4 βασικοί τύποι+1 ακόμα.. Οι ηλεκτρολόγοι βαζουν τον πιο φθηνό (AC) που δεν προστατεύει απο την πλειονότητα των διαρροών ενος σύγχρονου σπιτιού με inverter και παλμοτροφοδοτικα παντού. Για αυτό μίλησα για τυπου A και πάνω.

Το SPD είναι μια διάταξη που χρειάζεται επιτηρητή για να μην πάθει ζημια. Επίσης το SPD έχει και άλλες αυστηρές προδιαγραφές στην εγκατάσταση. Ο επιτηρητής δεν είναι άχρηστος, απλά την λειτουργία του την εχει παρεξηγήσει ο κόσμος.

καλημέρα,

πολύ ωραίες οι πληροφορίες σου, δυστυχώς και εμένα ο ηλεκτρολόγος τυπου ac μου εβαλε, τουλάχιστον ας το λενε ρε φιλε σαν επιλογη, δε μπορω να τα διαχωρισω με αναζητηση που εκανα στο ιντερνετ π.χ. το δικο μου ειναι hager 40a cdc 740h τυπου ac για να δω διαφορα τιμης..

οι άλλοι τύποι ειναι πολυ πιο ακριβοί ? αμα αποφασισω για αλλαγή αξίζει σε κατι καλυτερο απο τυπου α ? δεν εχω ηλεκτρικο αυτοκινητο, μονο για τα inverter κλιματιστικα, ψυγειο και pc..

Επεξ/σία από Silenzio
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, Silenzio είπε

οι άλλοι τύποι ειναι πολυ πιο ακριβοί ?

Ολα 40A είναι.

Μετά με τα μικρότερα πας σε διαφορετικού τύπου εφαρμογές.

Στις διάφορες, το AC ξεκινάει στον κατάλογο με 60 ευρώ.

Η διαφορά μεταξύ AC και A ειναι 15-20 ευρώ.

Η διαφορά μεταξύ A και A-Si/Hi είναι 30-40 Ευρώ,

Η διαφορά μεταξυ A-Hi/Si και F είναι 20-30 Ευρώ

Η διαφορά μεταξύ F και B είναι περίπου 80 Ευρώ.

Εννοείται πως οι τιμές καταλόγου είναι αυξημένες σε σχέση με τις τελικές τιμές ή τις τιμές των επαγγελματιών που πετυχαίνουν κάποιες εκπτώσεις loyalty.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
28 minutes ago, cmaniac said:

Ολα 40A είναι.

Μετά με τα μικρότερα πας σε διαφορετικού τύπου εφαρμογές.

Στις διάφορες, το AC ξεκινάει στον κατάλογο με 60 ευρώ.

Η διαφορά μεταξύ AC και A ειναι 15-20 ευρώ.

Η διαφορά μεταξύ A και A-Si/Hi είναι 30-40 Ευρώ,

Η διαφορά μεταξυ A-Hi/Si και F είναι 20-30 Ευρώ

Η διαφορά μεταξύ F και B είναι περίπου 80 Ευρώ.

Εννοείται πως οι τιμές καταλόγου είναι αυξημένες σε σχέση με τις τελικές τιμές ή τις τιμές των επαγγελματιών που πετυχαίνουν κάποιες εκπτώσεις loyalty.

σορυ που σε ζαλιζω, αξιζει να παμε σε πανω απο τυπου α ? η ειμαστε οκ και με αυτο ? έχει παραπάνω προστασία ?

ειδικα για το τυπου α ειναι κριμα που για 20 ευρω παραπανω δε το βαζουν η ουτε καν το προτεινουν..

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Silenzio είπε

σορυ που σε ζαλιζω, αξιζει να παμε σε πανω απο τυπου α ? η ειμαστε οκ και με αυτο ? έχει παραπάνω προστασία ?

ειδικα για το τυπου α ειναι κριμα που για 20 ευρω παραπανω δε το βαζουν η ουτε καν το προτεινουν..

Το RCCB (ή ΔΔΡ) είναι η συσκευή που ανιχνεύει διαρροές για να αποφευχθεί η ηλεκτροπληξία σε περίπτωση σφάλματος σε συσκευές.

Όσα μπορείς να διαθέσεις ειναι η απάντηση. Στον κατάλογο της Hager υπάρχει μέχρι τύπου F για μονοφασικό. Αν μπορείς να το βάλεις βάλτο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Γειά σας.

Εχω ενα θεμα με ενα κλιματιστικο hisense 12αρι inverter. Το εχω στην κρεβατοκαμαρα 2 χρόνια μηχάνημα.

Εχω την σισθηση οτι δεν κοβει ο κομπρεσορας στην εξωτερική μοναδα.

Βαζω την θερμοκρασια 29 βαθμουςστο αυτοματο και μεσα στο δωματο κατεβσινει 24-23 και συνεχιζει να φερνει δροσερο αερα. Ο ανεμιστήρας εχει τις χαμηλοτερες στροφες. Αν το βαλω 26, παμε για 22-21 μεσα.

Το ιδιο και στο χωρις αυτοματο και στην χαμηλότερη ταχύτητα. Η θερμοκρασια πεφτει αρκετά χαμηλοτερα απο εκει που την βαζω.

Δεν το εκανε αυτο πριν. Το εβαζα 27 και το χαμηλωνα στο 26 γιατι ζεστενομουνα.

Καλα απο service ψαχνω ακομα. Τι νομιζεται οτι μπορει να συμβαινει;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Silenzio είπε

καλημέρα,

πολύ ωραίες οι πληροφορίες σου, δυστυχώς και εμένα ο ηλεκτρολόγος τυπου ac μου εβαλε, τουλάχιστον ας το λενε ρε φιλε σαν επιλογη, δε μπορω να τα διαχωρισω με αναζητηση που εκανα στο ιντερνετ π.χ. το δικο μου ειναι hager 40a cdc 740h τυπου ac για να δω διαφορα τιμης..

οι άλλοι τύποι ειναι πολυ πιο ακριβοί ? αμα αποφασισω για αλλαγή αξίζει σε κατι καλυτερο απο τυπου α ? δεν εχω ηλεκτρικο αυτοκινητο, μονο για τα inverter κλιματιστικα, ψυγειο και pc..

Ίδιο έχουμε (hager 740h). Προσπαθώ να μιλήσω για να το αλλάξω με Α (η και κατά προτίμηση A-Hi) γιατί μόλις το έβαλε. 

Edit: Να είναι καλά το forum (cmaniac, liakjim, Klausx και πολλοί άλλοι) εδώ που με (μας) ξεστραβώνει. Δηλαδή ας αφήσουμε τα spd ως "ψαγμένα", για 15 ευρώ δεν προτείνουν το σωστό ρελέ και βάζουν το AC που έχει καταργηθεί σε άλλες χώρες (με νόμο στην Αυστραλία π.χ.) και τείνει να καταργηθεί και εδώ;  Ή δεν γνωρίζουν; Και του είπα επί λέξη δεν είναι το πρόβλημα μου το οικονομικό, ρεύμα είναι, βάλε ό,τι χρειάζεται να είναι ασφαλές. Δεν προλαβαίνω να τα διαβάζω και να τα ψάχνω όλα. Υπερτασικός έγινα Κυριακάτικα.

Επεξ/σία από vmb
  • Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, semola είπε

Καλα απο service ψαχνω ακομα. Τι νομιζεται οτι μπορει να συμβαινει;

Μήπως έχει κάποια λειτουργία τύπου Follow me;

Γιατί αν είναι έτσι παίρνει ένδειξη θερμοκρασίας χώρου από το τηλεχειριστήριο και αν το έχεις κάπου μακριά ή ζεστά, το χτυπάει ήλιος κλπ θα είναι λογικό να σου κάνει τέτοια κόλπα.

Δημοσ.
Στις 1/8/2025 στις 6:24 ΜΜ, MARIOSNURSE είπε

Έχεις αλφάδι;

Μπηκε και το δικο μου sarara για το καλοκαιρι μπροστα δεδομενης της ενσωματωσης του στο home assistant. 27 ζητουμενη καταναλωση μιση απο το daisekai στις ιδιες συνθηκες θερμοκρασιας.

20250803_152952143.jpeg

20250803_153148384.jpeg

20250803_153651930.jpeg

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Lofarek είπε

Εβλεπα χθες ενα video απο Αυστελια μερια 4 χρονια πισω. Ενας ψυκτικος παρουσιαζε  το ururu sarara ( στην Αυστραλια λεγεται και U7) και ειπε , το εχω ξανακουσει αυτο, οτι οι Ιαπωνες αποφασισαν να αναστειλουν την παραγωγη του. Δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αλλα εφω στην Ελλαδα ειναι διαθεσιμο. Αλλα οι τιμες εχουν ανεβει στον Θεο παροτι μηχανημα του 2017, η τιμη του εχει φτασει σε εξωφρενικα υψη...

Δεν έχει ανασταλεί, ρώτησα την Daikin.

Tο είχα διαβάσει εδώ και ρώτησα τότε.

Η απάντηση ήταν ότι συνεχίζει κανονικά η παραγωγή στο εργοστάσιο της Ιαπωνίας.

Η τιμή είναι ανάλογα το κατάστημα.

Ξεκινάει από 2200.

5 ώρες πριν, Lofarek είπε

Παρεμπιμπτοντως η αυξηση της ταχυτητας του ανεμιστηρα στο daisekai medium high  οδηγησε σε νεο χαμηλο καταναλωσης 138w το πρωι με ζητουμενη 2520250803_095050522.jpeg.97ae6c9b931ba5e373664b9e889c322c.jpeg

Για πες να κάνω κανένα πείραμα αύριο που έχω ρεπό 😂

16 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Μπηκε και το δικο μου sarara για το καλοκαιρι μπροστα δεδομενης της ενσωματωσης του στο home assistant. 27 ζητουμενη καταναλωση μιση απο το daisekai στις ιδιες συνθηκες θερμοκρασιας.

20250803_152952143.jpeg

20250803_153148384.jpeg

20250803_153651930.jpeg

Τούμπανο...

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
Δημοσ.
4 hours ago, MARIOSNURSE said:

Δεν έχει ανασταλεί

Δεν ξερω αν οι φημες αυτες αφορουν μονο την παραγωγη ururu Sarara για χωρες εκτος Ιαπωνιας, αλλα οσον αφορα την τοπικη αγορα καθε χρονο εχει κ face lift η εστω μικροβελτιωσεις χαρακτηριστικων κ μεγαλυτερη γκαμα ισχυος πλεον ακομη και νεα χαρακτηριστικα https://www.ac.daikin.co.jp/kabekake/products/rx_series/kinou/kasitsu

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Specs είπε

Δεν ξερω αν οι φημες αυτες αφορουν μονο την παραγωγη ururu Sarara για χωρες εκτος Ιαπωνιας, αλλα οσον αφορα την τοπικη αγορα καθε χρονο εχει κ face lift η εστω μικροβελτιωσεις χαρακτηριστικων κ μεγαλυτερη γκαμα ισχυος πλεον ακομη και νεα χαρακτηριστικα https://www.ac.daikin.co.jp/kabekake/products/rx_series/kinou/kasitsu

Ναι το έχω δει.

Το μοντέλο που έρχεται στην Ελλάδα, πάντως, συνεχίζει.

Ένας φίλος εδώ πριν λίγες ημέρες πόσταρε το δικό του και γράφει 2025 πάνω.

Δημοσ.

Daikin Ururu Sarara 9,000:

Από τις 6:30μμ έως τις 6:30πμ έκαψε 1,1 kWh με ζητούμενη θερμοκρασία 22οC.

Η πτώση της εξωτερικής θερμοκρασίας, έριξε την κατανάλωση.

Εσάς;

Δημοσ.

Βρήκα αυτό το διαμάντι σε έναν μικρό επαγγελματικό χώρο. 

20250804_093159.jpg

Δεν γνωρίζω πόσο στοίχισαν αλλά χαίρομαι που ενας επαγγελματίας δεν πήρε sendo. Όπου παω τα βλέπω με το κιλό τα sendo 

20250804_093725.jpg

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...