Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Lofarek είπε

Οκ θα το κανω αλλα μην ξεχνας οτι ειναι στο ιδιο δωματιο και πρεπει να δω και τις ταχυτητες ανεμιστηρα (παροχες) απο το manual του καθενος ...

Νομίζω πως αρκεί να μετρήσεις μια το Ururu στα πιο χαμηλά του watt και άλλη μια το Daisekai στα πιο χαμηλά του (αν το πετύχεις). Πχ για το Daisekai η χαμηλότερη κατανάλωση επιτυγχάνεται στην μέγιστη παροχή αέρα, αν δεν απατώμαι. Για το Ururu ίσως να το πετυχαίνεις και σε χαμηλή παροχή. Αν δεν κάνω λάθος, η θερμοκρασία σε τόσο μικρή απόσταση από το στοιχείο δεν θα πρέπει να επηρεάζεται σημαντικά από την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Εξάλλου δεν είπα να υπολογίσεις EER. Μια απλή μέτρηση θερμοκρασίας νομίζω αρκεί για την ώρα και είναι πολύ πιο απλή. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Pan_K είπε

Νομίζω πως αρκεί να μετρήσεις μια το Ururu στα πιο χαμηλά του watt και άλλη μια το Daisekai στα πιο χαμηλά του (αν το πετύχεις). Πχ για το Daisekai η χαμηλότερη κατανάλωση επιτυγχάνεται στην μέγιστη παροχή αέρα, αν δεν απατώμαι. Για το Ururu ίσως να το πετυχαίνεις και σε χαμηλή παροχή. Αν δεν κάνω λάθος, η θερμοκρασία σε τόσο μικρή απόσταση από το στοιχείο δεν θα πρέπει να επηρεάζεται σημαντικά από την ταχύτητα του ανεμιστήρα. Εξάλλου δεν είπα να υπολογίσεις EER. Μια απλή μέτρηση θερμοκρασίας νομίζω αρκεί για την ώρα και είναι πολύ πιο απλή. 

Οκ το ΣΚ 

• Like 1
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Στην ουσία επιβεβαιώνει και τις δικές μου μετρήσεις.

ΥΓ: πρέπει να μπω και εγώ...

Έχεις και εσύ Morris;

Δημοσ.

Καλησπέρα σας!

Έχω το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο δυστυχώς μέσα από την εφαρμογή δεν μπορώ να κάνω energy monitoring - Midea Xtreme Graphite AG16GRAPH-12N8D0-I/O Κλιματιστικό Inverter (συνδέεται εξωτερικά με ρεύμα). 

Έχει βρει κανένας λύση σε αυτό καθώς θέλω να τι πρέπει να κάνω;

Αντίστοιχα έχω και ένα toyotomi UMI που είτε αυτό παρέχει αντίστοιχη λειτουργία μέσω εφαρμογής αλλά σκέφτομαι να βάλω μία μπρίζα και να μετράω από εκεί κατανάλωση.

Ότι ιδέα έχετε είναι ευπρόσδεκτη!

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχεις και εσύ Morris;

Όχι αλλά έχει ururu και θέλει να βλέπουμε τι κάνει για να τον ζηλεύουμε :P

3 λεπτά πριν, Dimichios είπε

Καλησπέρα σας!

Έχω το συγκεκριμένο μοντέλο το οποίο δυστυχώς μέσα από την εφαρμογή δεν μπορώ να κάνω energy monitoring - Midea Xtreme Graphite AG16GRAPH-12N8D0-I/O Κλιματιστικό Inverter (συνδέεται εξωτερικά με ρεύμα). 

Έχει βρει κανένας λύση σε αυτό καθώς θέλω να τι πρέπει να κάνω;

Αντίστοιχα έχω και ένα toyotomi UMI που είτε αυτό παρέχει αντίστοιχη λειτουργία μέσω εφαρμογής αλλά σκέφτομαι να βάλω μία μπρίζα και να μετράω από εκεί κατανάλωση.

Ότι ιδέα έχετε είναι ευπρόσδεκτη!

Σε κάθε περίπτωση, θα χρησιμοποιήσεις πρίζες ή εν σειρά ραγοϋλικό ή ραγοϋλικό με αμπεροτσιμπίδες, για μεγαλύτερες μονάδες. Shelly, TP-Link, Sonoff, όπως βολεύεσαι.

Οι εφαρμογές συνήθως έχουν χαμηλή ανάλυση και χαμηλή ακρίβεια.

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, liakjim είπε

Έχεις και εσύ Morris;

Νόμιζα είναι του Ururu 😌

3 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Όχι αλλά έχει ururu και θέλει να βλέπουμε τι κάνει για να τον ζηλεύουμε :P

Σε κάθε περίπτωση, θα χρησιμοποιήσεις πρίζες ή εν σειρά ραγοϋλικό ή ραγοϋλικό με αμπεροτσιμπίδες, για μεγαλύτερες μονάδες. Shelly, TP-Link, Sonoff, όπως βολεύεσαι.

Οι εφαρμογές συνήθως έχουν χαμηλή ανάλυση και χαμηλή ακρίβεια.

Για διαμοιρασμό γνώσεων είναι το νήμα υποτίθεται.

Άμα θες βάζω και το 9αρι GoldStar (27 ετών), το 18αρι Panasonic (25), το 12αρι  Hitachi (29), το άλλο 12αρι Panasonic (25), ένα 12αρι Toyotomi (13), ένα 9αρι Daikin Siesta (6 μηνών ), ένα 12αρι Pitsos (10)  και ένα 24αρι Midea (2).

Ζηλεύονται και αυτά; 😜

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πώς γνωρίζει ο τεχνικος που θα εγκαταστήσει ένα κλιματιστικό πχ. 16άρι τί διατομής θα πρέπει να είναι η χαλκοσωλήνα που θα χρησιμοποιήσει; Αναφέρεται στο manual? Υπάρχει κάποιος οδηγός που έχουν οι τεχνικοί;

Γίνεται να μπεί λάθος διατομή χαλκοσωλήνα σε ένα κλιματιστικό;

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Καλησπερα, εχω ενα κλιματιστικο inventor 4 χρονων, και φετος παρατηρησα πως οταν πιανει θερμοκρασια και δουλευει πολυ χαμηλα στο ελαχιστο ο ανεμιστηρας χωρις να βγαζει κρυο αερα, μου ερχεται μια μυρωδια ξινιλας, οταν ξεκιναει και παλι να βγαζει κρυο αερα τοτε σταματαει η μυρωδια, ειναι φυσιολογικο αυτο? το καθαριζω μονος μου δεν εχω παρει ακομα επαγγελματια για τον καθαρισμο.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Νόμιζα είναι του Ururu 😌

Για διαμοιρασμό γνώσεων είναι το νήμα υποτίθεται.

Άμα θες βάζω και το 9αρι GoldStar (27 ετών), το 18αρι Panasonic (25), το 12αρι  Hitachi (29), το άλλο 12αρι Panasonic (25), ένα 12αρι Toyotomi (13), ένα 9αρι Daikin Siesta (6 μηνών ), ένα 12αρι Pitsos (10)  και ένα 24αρι Midea (2).

Ζηλεύονται και αυτά; 😜

Θέλουμε το 24άρι Midea στο grafana. 

• Like 1
Δημοσ.

Σε tcl miracle iii (9αρι και 12αρι) μου έβγαλε μετά από 2 μήνες συνεχούς λειτουργίας μήνυμα στην εφαρμογή,  ότι θέλει καθαρισμό στα φίλτρα.  Τα αφαίρεσα τα καθάρισα αλλά συνεχίζει το ίδιο μύνημα. Πως το σβήνω; Ξέρετε γενικά πως κάνει έλεγχο ότι θέλει καθαρισμό; Είναι χρονικό ανάλογα με τις ώρες λειτουργίας ή με κάποιο αισθητήρα;  

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. Σε υποψήφιο μάστορα για εγκατάσταση που δεν πολύ συμφωνεί με την αγορά μου Toshiba edge και Fujitsu aseh09kmcg, ενώ παράλληλα μου προμοτάρει eurolamp, προχωράω μαζί του για εγκατάσταση των μονάδων ή όχι; Φαντάζομαι το κέρδος θα ήταν μεγαλύτερο με τα "ευρωπαϊκά" eurolamp...

• Haha 4
Δημοσ.
Μόλις τώρα, dimitris55555 είπε

Καλησπέρα παιδιά. Σε υποψήφιο μάστορα για εγκατάσταση που δεν πολύ συμφωνεί με την αγορά μου Toshiba edge και Fujitsu aseh09kmcg, ενώ παράλληλα μου προμοτάρει eurolamp, προχωράω μαζί του για εγκατάσταση των μονάδων ή όχι; Φαντάζομαι το κέρδος θα ήταν μεγαλύτερο με τα "ευρωπαϊκά" eurolamp...

Εσένα σε ενδιαφέρει η εγκατάσταση να γίνει όπως έχουμε πει, όχι η γελοία προώθηση της σαβούρας που κάνει. Ρώτα τον αν θα κάνει τα απαιτούμενα και αν ναι προχωράς, αν όχι άλλον. 

Άκου εκεί eurolamp αντί για edge και kmcg...

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, liakjim είπε

Εσένα σε ενδιαφέρει η εγκατάσταση να γίνει όπως έχουμε πει, όχι η γελοία προώθηση της σαβούρας που κάνει. Ρώτα τον αν θα κάνει τα απαιτούμενα και αν ναι προχωράς, αν όχι άλλον. 

Άκου εκεί eurolamp αντί για edge και kmcg...

έγινε η γνωστή ερώτηση για αντλία κενού και για μέτρα χαλκοσωλήνα, θετικές απαντήσεις και στα δύο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...