Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 08:34 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:34 πμ (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, chemkyr είπε @Pan_K έχεις άποψη για το miracle iii σε θέρμανση? Το αγόρασα φέτος τον Μάιο και δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα στην θέρμανση. Λογικά θα επιδεικνύει την κλασική συμπεριφορά των TCL, με πιο ομαλή λειτουργία σε σχέση με τα Midea, χαμηλή κατανάλωση σε ήπιο καιρό και απότομη αύξηση της κατανάλωσης σε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες (<5 βαθμούς). Ένα wellio (=tcl) 9άρι που είχα δοκιμάσει στους 5 βαθμούς είχε πάντως καλό COP, γύρω στο 5 στην μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα. 14 ώρες πριν, MAN0U είπε Γεια χαρά και πάλι. Αν έχετε να προτείνετε κάποιο άλλο επώνυμο 9αρι γύρω στα 500 ευρώ θα σας ήμουν υπόχρεος. Δώσε 59 ευρώ παραπάνω και πάρε το Toshiba Yukai+ από τον συγκεκριμένο προμηθευτή. Αλλά και το Mitsubishi Heavy πολύ καλό φαίνεται αν δεν σε ενδιαφέρει η εγγύηση και το wifi (δεν θυμάμαι να έχουμε feedback από το συγκεκριμένο). Αν πας στο Yukai+ μην παραμελήσεις να το δοκιμάσεις και στην αφύγρανση αντί για την ψύξη. Μπορεί να σου αρέσει περισσότερο η ατμόσφαιρα που δημιουργεί. Επεξ/σία Πέμπτη στις 09:16 πμ από Pan_K
vdeseris Δημοσ. Πέμπτη στις 10:35 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:35 πμ Και ξαφνικά από το πουθενά το Mitsubishi έπεσε στα 90 watt! Δύο μήνες σχεδόν που το παρακολουθώ είχε ελάχιστο τα 240-250 watt και μετά έσβηνε. 1 1
_^ThEo^_ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:44 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:44 πμ 7 minutes ago, vdeseris said: Και ξαφνικά από το πουθενά το Mitsubishi έπεσε στα 90 watt! Δύο μήνες σχεδόν που το παρακολουθώ είχε ελάχιστο τα 240-250 watt και μετά έσβηνε. Εχω το ίδιο σε δωμάτιο και το βλέπω και εγώ ανα διαστήματα και πέφτει στα 90 watt. Δεν έχω καταλάβει πότε βέβαια. Γύρω στη 1.5Κwh μου καίει όταν το αφήνω ανοιχτό όλο το βράδυ. Το πολύ θετικό είναι ότι είναι σχεδόν αθόρυβο.
vdeseris Δημοσ. Πέμπτη στις 10:52 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:52 πμ 4 λεπτά πριν, _^ThEo^_ είπε Εχω το ίδιο σε δωμάτιο και το βλέπω και εγώ ανα διαστήματα και πέφτει στα 90 watt. Δεν έχω καταλάβει πότε βέβαια. Γύρω στη 1.5Κwh μου καίει όταν το αφήνω ανοιχτό όλο το βράδυ. Το πολύ θετικό είναι ότι είναι σχεδόν αθόρυβο. Το δικό μου δυστυχώς βαρούσε 250 watt συνεχώς το βράδυ ανεξαρτήτως ρύθμισης. Και 28 δηλαδή να το έβαζα και να είχε έξω 25 βαθμούς ήταν κολλημένο στα 240-250 watt. Αν δεν είχα φωτοβολταικά θα το σκεφτόμουν μέχρι και για αλλαγή. Είναι όντως τέρμα αθόρυβο. Στην κρεββατοκάμαρα είναι και δεν το ακούμε καθόλου.
alexdeskas Δημοσ. Πέμπτη στις 01:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 01:25 μμ Αυτό που με απασχολεί και με προβληματίζει στον κλιματισμό είναι το κλίμα που δημιουργούν στο χώρο και αναφέρομαι κυρίως στα επίπεδα υγρασίας και όχι στο εάν κατεβαίνει στα 90W ή στα 150W η κατανάλωση στη συντήρηση θερμοκρασίας. Η υγρασία βέβαια που θα έχει ένας κλιματιζομενος χώρος εξαρτάται από την κατανάλωση του κλιματιστικού και από τον όγκο αέρα που βγάζει. Το σημείο όπου η θερμοκρασία του αέρα που βγάζει το κλιματιστικό είναι χαμηλότερη από το Dew Point του χωρου είναι νομίζω σημαντικό για να έχουμε και αφυγρανση στο χώρο οπότε να μην ανεβαίνει η υγρασία στο χώρο και δημιουργεί αποπνικτική ατμόσφαιρα. Λιγότερος όγκος αέρα = πιο κρύος αέρας στις περσίδες. Οπότε ρυθμίζοντας το κλιματιστικό στην χαμηλότερη ταχύτητα αέρα έχουμε την καλύτερη δυνατή δημιουργία κλίματος, μιλάω πάντα σε φάση συντήρησης θερμοκρασίας. Αυτό που με έχει εκπλήξει ευχάριστα είναι το Daikin Perfera 12αρι που έχω στο σαλόνι. Ότι και να του ζητήσεις από θέμα ρύθμισης πάντα η θερμοκρασία στις περσίδες είναι χαμηλότερη από το Dew Point, είτε από ζήτηση θερμοκρασίας, είτε από ζήτηση ταχύτητας αέρα και σε οποιεσδήποτε εξωτερικές συνθήκες. Το δε Midea Gaia 9αρι που έχω στο υπνοδωμάτιο, μου χαλάει όλη την κατάσταση. Μιλάω πάντα σε καταστάσεις συντήρησης θερμοκρασίας. Βέβαια το Gaia είναι και ένα μέτρο μήκος. Έχει δε μεγαλύτερο σε μήκος ανεμιστήρα από το Perfera. Που θέλω να καταλήξω με το μέγεθος ανεμιστήρα... Χτες είδα κατά τύχη καινούργια μοντέλα κλιματιστικών τα οποία ήταν από άποψη μεγέθους σαν ψεύτικα. 72 εκατοστά μήκος το καινούργιο Midea Solstice. Αυτό ίσως είναι βέβαια καλό για την αφυγρανση επειδή για να βγάλει τα BTU με μικρότερο όγκο αέρα θα πρέπει να βγάζει πιο κρύο αέρα. Τις σκέψεις μου γράφω ... Μπορεί να κάνω και λάθος σε κάποια πράγματα... 3
MARIOSNURSE Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:34 μμ Είδα ένα βίντεο με το Fujitsu asyg09kpca. Πώς γίνεται η εξωτερική μονάδα να έχει συμπιεστή LG ; 🤨
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 02:58 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 02:58 μμ 1 ώρα πριν, alexdeskas είπε Λιγότερος όγκος αέρα = πιο κρύος αέρας στις περσίδες. Σωστά, γι'αυτό κοιτάμε στα specs το airflow, να μπορεί να πάει και ψηλά (να έχει μεγάλο ανεμιστήρα) και χαμηλά (να μπορεί να τον γυρίσει αργά). Εκεί είναι που ακριβαίνει το πράγμα. 2
Metalman9 Δημοσ. Πέμπτη στις 05:25 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:25 μμ Καλησπέρα, θα μου εγκαταστήσουν ένα Fujitsu ASEH12KΝCΑ, είναι καλύτερα να μπει απευθείας σε Heater Switch ή κανονικά σε μπρίζα? Τώρα το παλιό είναι σε Heater Switch και το μειονέκτημα είναι ότι δεν μπορώ να βάλω μετρητή μεταξύ του A/C και της μπρίζας. Υπάρχει εύκολη εναλλακτική?
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 05:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 05:29 μμ 3 λεπτά πριν, Metalman9 είπε Heater Switch huh? Μήπως εννοείς αυτόματο ασφαλειοδιακόπτη (MCB)?
BrunoB Δημοσ. Πέμπτη στις 07:26 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:26 μμ 17 hours ago, vmb said: Κανένας που να έβαλε εξωτερική μοναδα 24άρα σε επιτοίχια και να είχε καλή εμπειρία? Για κακή γνωρίζω υπάρχει. Μάλλον υπάρχει πρόβλημα να μπει στο πάτωμα του μπαλκονιού, έως αδύνατο Aseg24kmte εξωτερικη στον τοιχο μπαλκονιου χωρις αντικραδασμικα, κανενα θεμα, μηδεν συντονισμος, ειναι σαν να μην υπαρχει. 2
Metalman9 Δημοσ. Πέμπτη στις 07:48 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:48 μμ 2 hours ago, cmaniac said: huh? Μήπως εννοείς αυτόματο ασφαλειοδιακόπτη (MCB)? Κάτι σαν και αυτό:
Grim Ripper Δημοσ. Πέμπτη στις 08:16 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:16 μμ Το silent στο Welio μόνο silent δεν το λες, θα έλεγα ότι είναι παρόμοιο με το 1 στο Sensira που έχω. Η μεσαία σκάλα είναι περίπου σαν το 3. Στη μεγάλη σκάλα δεν κάθεσαι... Περισσότερα από την επόμενη εβδομάδα που θα έχω άτομο με μουσικό αυτί για να συγκρίνει με το Sensira. 😂
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 09:32 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:32 μμ 1 ώρα πριν, Metalman9 είπε Κάτι σαν και αυτό: Από πού το κληρονόμησες αυτό το πράγμα; Είχε το σπίτι θερμοσυσσωρευτες; Δεν βλέπω κανέναν λόγο να υπάρχει κατι τέτοιο για το άναμμα και ειδικά για το σβήσιμο. Πατάει πάνω σε επαφές ελέγχου στο κλιματιστικό ή κοβει ρεύμα αέρα και όποιον πάρει ο χάρος;
Metalman9 Δημοσ. Πέμπτη στις 10:39 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:39 μμ 1 hour ago, cmaniac said: Από πού το κληρονόμησες αυτό το πράγμα; Είχε το σπίτι θερμοσυσσωρευτες; Δεν βλέπω κανέναν λόγο να υπάρχει κατι τέτοιο για το άναμμα και ειδικά για το σβήσιμο. Πατάει πάνω σε επαφές ελέγχου στο κλιματιστικό ή κοβει ρεύμα αέρα και όποιον πάρει ο χάρος; Βασικά τίποτα από όλα αυτά. Απλά έκοψαν το plug του AC και το ένωσαν απευθείας σε αυτό αντί να μπει κανονικά σε πρίζα. Είναι πάντα αναμμένο, δεν το χρησιμοποιώ για να κλείσω το AC πάντως. Ίσως απλά να παρακάμπτει την πρίζα και ενώνεται απευθείας με την καλωδίωση?
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 11:13 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:13 μμ 12 ώρες πριν, vdeseris είπε Και ξαφνικά από το πουθενά το Mitsubishi έπεσε στα 90 watt! Δύο μήνες σχεδόν που το παρακολουθώ είχε ελάχιστο τα 240-250 watt και μετά έσβηνε. Έχεις κάποιο θερμόμετρο/υγρασιόμετρο στο δωμάτιο του, ώστε να δούμε εάν υπάρχει κάποια συνθήκη που να σχετίζεται; 33 λεπτά πριν, Metalman9 είπε Βασικά τίποτα από όλα αυτά. Απλά έκοψαν το plug του AC και το ένωσαν απευθείας σε αυτό αντί να μπει κανονικά σε πρίζα. Είναι πάντα αναμμένο, δεν το χρησιμοποιώ για να κλείσω το AC πάντως. Ίσως απλά να παρακάμπτει την πρίζα και ενώνεται απευθείας με την καλωδίωση? Δεν ξέρω τι έχουν κάνει, αλλά ακούγεται αρκετά λάθος by design. Ιδανικά απ'ευθείας γραμμή απ τον πίνακα και βάζεις κάποιον μετρητή πίνακα, αλλιώς μια schuko με ένα shelly, φτάνει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα