MAN0U Δημοσ. Σάββατο στις 01:41 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:41 πμ 2 ώρες πριν, mdkamael είπε Γι αυτο ειναι ψυκτικος κ οχι ηλεκτρολογος.... πιο πανω κ σε παλιοτερα ποστ ειχε γινει εκτενη συζητηση για τα περι προστασιας των κλιματιστικων ξεκινωντας απο τον πινακα. Ενας καλος κ συγχρονος πινακας δεν θα σ καψει καμια συσκευη. Εδω συζηταμε για τυπου F ΔΔΡ κ οι ηλεκτρολογοι βαζουν τα παναρχαιωμενα τυπου AC για εκδοση αδειας... χωρια οι επιτηρητες και αλλα καλουδια που μπορεις να βαλεις. Εδω σημερα ηλεκτρολογος σε αδερφη της μανας μου τραβηξε νεα γραμμη για κλιματιατικο 24αρι απο πινακα κ ο πινακας ηταν ενας ωραιος παλιος Φωτιου με ουτε καν ρελε διαρροης, και με κουζινες πλυντηρια θερμοσιφωνας σε μονοπολικες ασφαλειες... τι να λεμε τωρα.. Άρα όλα ξεκινάνε από σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Αλλά... Όταν έρθει ο ψυκτικός και βρει πίνακα που δεν είναι "σωστός" τι κάνει ή καλύτερα, τι πρέπει να κάνει;
mdkamael Δημοσ. Σάββατο στις 03:18 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 03:18 πμ (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, MAN0U είπε Άρα όλα ξεκινάνε από σωστή ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Αλλά... Όταν έρθει ο ψυκτικός και βρει πίνακα που δεν είναι "σωστός" τι κάνει ή καλύτερα, τι πρέπει να κάνει; τυπικά και νομικά δεν οφείλει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ ηλεκτρολογικό - ούτε καν την ηλεκτρολογική σύνδεση στο μηχάνημα. Οι δικαιοδοσίες του ξεκινάνε και τελειώνουν στο στήσιμο της μονάδας πλην των καλωδίων τροφοδόσιας ρεύματος. Στη πράξη πολλές φορές όμως δεν το βλέπουμε αυτό και θεωρούμε εσφαλμένα ότι πρέπει να κάνει και την ηλεκτρολογική σύνδεση. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι βαριά μια επισήμανση ή/και σύσταση για το τι οφείλει ιδανικά να συμπεριλαμβάνει ένας πίνακας άπαξ κ θες να έχεις inverter μηχάνηματα στο σπίτι και κατ επέκταση ένα κλιματιστικό ( inverter μοτέρ φοράνε πλέον ψυγεία και πλυντήρια/στεγνωτήρια κοκ ) - ξεκινώντας από το πιο απλό που είναι μια ξεχωριστή δικιά του γραμμή. Απ εκεί και έπειτα μπορεί να χτίσει. Aλλα μέχρι εκεί. Δεν βάζει χέρι. Στη πράξη δεν δίνει καν σημασία ο ψυκτικος για το τι έχεις στον πίνακα σου κ πως είναι ''χτισμένος''. Επεξ/σία Σάββατο στις 03:24 πμ από mdkamael
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 11:26 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:26 πμ 11 ώρες πριν, verlemakos είπε Κοντά στην εσωτερική μονάδα του κλιματιστικού δεν γίνεται να εγκατασταθεί? Όχι στην εσωτερική μονάδα γιατί θα παρέμβεις στα εσωτερικά κυκλώματα της συσκευής. Αυτός ο μετρητής πρέπει να εγκαθίσταται στο καλώδιο τροφοδοσίας και σε καμία περίπτωση μέσα στην μονάδα. Αν το βάλεις στην εξωτερική, ουσιαστικά χρησιμοποιείς το κουτί που ήδη υπάρχει εκεί, αλλά ο μετρητής μετρά το ρεύμα πριν εισέλθει στο κλιματιστικό. Και πάλι ενέχει τον κίνδυνο που επισήμανε ο liakjim, να λιώσει κάποια στιγμή το καλώδιο από κακή ένωση και να πιάσει ακόμα και φωτιά εκεί μέσα. 1
antykaps Δημοσ. Σάββατο στις 11:34 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:34 πμ Καλημέρα ... Κάποια καλή πρόταση - προσφορα για 24 αρι Ευχαριστώ
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 11:36 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:36 πμ 11 ώρες πριν, GiannisSol είπε Μετά από αυτή τη ταλαιπωρία αλλά και εμπειρία που είχα με το gree που θα διαβάσεις παραπάνω , δεν θα μετρούσα τίποτα και δεν θα έβγαζα κανένα συμπέρασμα αν οι μονάδες μέσα και έξω δεν ήταν πεντακάθαρες. Ειδικά για αυτές τις μάρκες κλιματιστικών που περιγράφεις. Τώρα λες για καταλύμματα κιόλας , κλίνω πιο πολύ ότι τα κλιματιστικά έχουν δουλέψει υπερωρίες και έχουν ελλιπή συντήρηση. Καινούρια ήταν όλα τα κλιματιστικά και τα φίλτρα τους ήταν καθαρά. Μόνο για το corona δεν είμαι σίγουρος, γιατί χρειαζόταν σκάλα για να φτάσω στο φίλτρο. Παρόλα αυτά καθάρισα κιόλας όσα μπορούσα και έπλυνα τις εξωτερικές μονάδες. Το κλιματιστικό που κοιμόταν το παιδί (Inventor neo) είχε εγκατασταθεί μάλιστα πριν 10 ημέρες. Γενικά τα Inventor κάνουν παιχνιδάκια κάνα δυο ώρες μέχρι να δεις πού θα κάτσει η μπίλια και να σταθεροποιηθεί κάπου ή θερμοκρασία (αν σταθεροποιηθεί). Αυτός άλλωστε ήταν κι ο λόγος που ξήλωσα ήδη 2.
Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 11:40 πμ Δημοσ. Σάββατο στις 11:40 πμ Στις 8/8/2025 στις 7:53 ΠΜ, vdeseris είπε Ένα απλό θερμόμετρο έχω μόνο. Έχετε να προτείνετε κάποιο θερμόμετρο/υγρασιόμετρο ? Είχε βγάλει το λιντλ την προηγούμενη εβδομάδα τα https://www.lidl.co.uk/p/auriol-white-thermometer-and-hygrometer-3-pack/p10033786?pageId=10076546&tabCode=Next_Sales_Week (είναι απο το αγγλικό αλλά τα ίδια τα αγόρασα Ελλάδα) ,δεν ξέρω αν τα βρεις κάπου να έχουν μείνει.Αλλά ειναι αργά στις αλλαγές θερμοκρασίας. Τα χιαομι έχουν και ΒΤ όμως. 1
vdeseris Δημοσ. Σάββατο στις 12:51 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 12:51 μμ 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Είχε βγάλει το λιντλ την προηγούμενη εβδομάδα τα https://www.lidl.co.uk/p/auriol-white-thermometer-and-hygrometer-3-pack/p10033786?pageId=10076546&tabCode=Next_Sales_Week (είναι απο το αγγλικό αλλά τα ίδια τα αγόρασα Ελλάδα) ,δεν ξέρω αν τα βρεις κάπου να έχουν μείνει.Αλλά ειναι αργά στις αλλαγές θερμοκρασίας. Τα χιαομι έχουν και ΒΤ όμως. Επειδή πρέπει να ήταν μέχρι 06/08 αυτά παρηγγειλα 3 Xiaomi. Thx πάντως 1
Ukforthemoment Δημοσ. Σάββατο στις 01:20 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 01:20 μμ 2 λεπτά πριν, vdeseris είπε Επειδή πρέπει να ήταν μέχρι 06/08 αυτά παρηγγειλα 3 Xiaomi. Thx πάντως Εχω δύο χιαομι και 2 λιντλ μαζί μου Αγγλία.(το τρίτο το άφησα Ελλάδα). Τα έχω βάλει δίπλα δίπλα.Τα πάνω ειναι τα Χιαομι. Αντε βγάλε συμπέρασμα περί αξιοπιστίας.χαχα
liakjim Δημοσ. Σάββατο στις 02:22 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:22 μμ 2 ώρες πριν, antykaps είπε Καλημέρα ... Κάποια καλή πρόταση - προσφορα για 24 αρι Ευχαριστώ Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού
verlemakos Δημοσ. Σάββατο στις 02:45 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 02:45 μμ 3 ώρες πριν, Pan_K είπε Όχι στην εσωτερική μονάδα γιατί θα παρέμβεις στα εσωτερικά κυκλώματα της συσκευής. Αυτός ο μετρητής πρέπει να εγκαθίσταται στο καλώδιο τροφοδοσίας και σε καμία περίπτωση μέσα στην μονάδα. Αν το βάλεις στην εξωτερική, ουσιαστικά χρησιμοποιείς το κουτί που ήδη υπάρχει εκεί, αλλά ο μετρητής μετρά το ρεύμα πριν εισέλθει στο κλιματιστικό. Και πάλι ενέχει τον κίνδυνο που επισήμανε ο liakjim, να λιώσει κάποια στιγμή το καλώδιο από κακή ένωση και να πιάσει ακόμα και φωτιά εκεί μέσα. Ευχαριστώ, μήνυμα ελήφθη. Το μπουάτ του τοίχου είναι ακριβώς δίπλα από την εσωτερική μονάδα. Πιθανότατα από εκεί θα παίρνει τροφοδοσία η εξωτερική μονάδα. Αν ναι, θα κοιτάξω να το βολεψω εκεί μέσα ή κάπου δίπλα σε συνεννόηση με τον ηλεκτρολόγο.
cmaniac Δημοσ. Σάββατο στις 04:10 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:10 μμ 4 ώρες πριν, Pan_K είπε τα φίλτρα τους ήταν καθαρά Αυτό που λέει δεν αναφέρεται στα φίλτρα, αλλά στην κατάσταση καθαριότητας που βρίσκεται το εξωτερικό στοιχείο (είχε γίνει από μπλε, λέει, σε γκρί-μαύρο, το οποίο μείωσε την απόδοση δραματικά). Μπορεί να έχει να κάνει με την ποιότητα του στοιχείου ή την ίδια την επίστρωση η οποία γίνεται ακραία θερμομονωτική σε συνδυασμό με το καυσαέριο. Είναι ενδιαφέρον το συμπέρασμα. 12 ώρες πριν, mdkamael είπε τυπικά και νομικά δεν οφείλει να κάνει ΤΙΠΟΤΑ ηλεκτρολογικό Τυπικά και νομικά δεν επιτρέπεται να κάνει τίποτα ηλεκτρολογικό. Live your myth in Greece. 2
mdkamael Δημοσ. Σάββατο στις 04:17 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:17 μμ 6 λεπτά πριν, cmaniac είπε Τυπικά και νομικά δεν επιτρέπεται να κάνει τίποτα ηλεκτρολογικό. Live your myth in Greece. Αυτο! 🥰
Pan_K Δημοσ. Σάββατο στις 04:49 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 04:49 μμ 34 λεπτά πριν, cmaniac είπε Αυτό που λέει δεν αναφέρεται στα φίλτρα, αλλά στην κατάσταση καθαριότητας που βρίσκεται το εξωτερικό στοιχείο (είχε γίνει από μπλε, λέει, σε γκρί-μαύρο, το οποίο μείωσε την απόδοση δραματικά). Είπα πως έπλυνα και τις εξωτερικές μονάδες όπου μπορούσα, ενώ αυτό που είχε την πιο προβληματική συμπεριφορά είχε εγκατασταθεί πριν 10 μέρες, οπότε η εξωτερική μονάδα ήταν καθαρή. Αλλά πράγματι είναι πολύ σημαντικό το ότι βελτιώθηκε τόσο πολύ η συμπεριφορά όταν πλύθηκε η εξωτερική μονάδα με το συγκεκριμένο υλικό. Εγώ έχω τα κλιματιστικά της δουλειάς μου πάνω στην Κηφισίας στον κόμβο Αμπελοκήπων. Φαντάσου μαυρίλα που θα μαζεύουν σε έναν χρόνο. Και σκέφτομαι τώρα πως το απλό ξέπλυμα με νερό υπό μέτρια πίεση που κάνω κάθε τόσο δεν επαρκεί, ούτε και ο ετήσιος καθαρισμός κάθε Οκτώβρη.
MARIOSNURSE Δημοσ. Σάββατο στις 05:19 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:19 μμ Πώς τα πάτε σήμερα και χθες από καταναλώσεις;
Lofarek Δημοσ. Σάββατο στις 05:27 μμ Δημοσ. Σάββατο στις 05:27 μμ 2 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Πώς τα πάτε σήμερα και χθες από καταναλώσεις; Εγω με τον αγαπητο cmaniac ψαχνουμε να υπολογισουμε να χωρισουμε την καταναλωση του daisekai σε μεσο και ακρο λογο , να βρουμε το ( φ ) του την "χρυση τομη" δηλαδη 😂😆😂 Προς το παρον μονο αναλυσεις fourier βλεπω στο διαγραμμα καταναλωσης..Θα δουμε που τεινει το οριο τους ασυμπτωτικα για t ==> infinity. Ζησε Μαη ..δηλαδη 😜😜 3 λεπτά πριν, Lofarek είπε Εγω με τον αγαπητο cmaniac ψαχνουμε να υπολογισουμε να χωρισουμε την καταναλωση του daisekai σε μεσο και ακρο λογο , να βρουμε το ( φ ) του την "χρυση τομη" δηλαδη 😂😆😂 Προς το παρον μονο αναλυσεις fourier βλεπω στο διαγραμμα καταναλωσης..Θα δουμε που τεινει το οριο τους ασυμπτωτικα για t ==> infinity. Ζησε Μαη ..δηλαδη 😜😜 Παρενθετικα εχει κανεις shelly plug που χρησιμοποιει? Καθε μερα μου χανει την επικοινωνια με το ha . Χρειαζεται νατον κανω restart για να την ξαναδει. Εχετε αντιμετωπισει τετοια θεματα ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα