Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Grim Ripper είπε

Βάλε τότε και αυτό εδώ στη λίστα το οποίο είναι αρκετά δοκιμασμένο από μέλη εδώ μέσα και αρκετά αθόρυβο. 

Οι απώλειες που έβαλες είναι περίπου 9700btu. 

Yukai = Arata (Κωτσόβολος) 

https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-10000-btu-toshiba-σειρά-yukai-ras-b10s4kvg-e-ras-10e2avg-e

Ο Βογιατζόγλου έχει κλείσει για καλοκαίρι :P

• Like 1
  • Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά έχω ήδη καταλήξει μεταξύ των δύο που ανέφερα.

Εκτός απροόπτου, ένα από τα δύο θα αγοράσω. Παρακολουθώ την αγορά και τις προσφορές αρκετό καιρό.

Για αυτό τον λόγο έκανα μια συγκεκριμένη ερώτηση. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτά τα δύο ας απαντήσει.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, 1600 είπε

Παιδιά, σας ευχαριστώ για τις προτάσεις, αλλά έχω ήδη καταλήξει μεταξύ των δύο που ανέφερα.

Εκτός απροόπτου, ένα από τα δύο θα αγοράσω. Παρακολουθώ την αγορά και τις προσφορές αρκετό καιρό.

Για αυτό τον λόγο έκανα μια συγκεκριμένη ερώτηση. Αν γνωρίζει κάποιος κάτι για αυτά τα δύο ας απαντήσει.

Σχεδόν ίδια είναι, σε απόδοση.

Εγώ θα πήγαινα στο Mitsubishi, λόγω του ότι έχει λίγο καλύτερη απόδοση στη θέρμανση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Κάνε το τεστ να δούμε τι θα βγάλει και συμπλήρωσε και το ερωτηματολόγιο. 

1.      Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :400 για κάθε Κλιματιστικό.

2.      Νέα αγορά

3.      Επιθυμητό κατάστημα :Ολες οι επιλογές, όχι δωρεαν εγκατάσταση.

4.      Χρήση κλιματιστικού : 70% ψυξη-30% θερμανση

5.      Συχνότητα χρήσης : αποκλειστική πηγή ψύξης και δευτερέυον τροπος θέρμανσης

6.      Εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης :λέβητας πετρελαίου.

7.      Χώρος που θα τοποθετηθεί υπνοδωμάτιο ενιαίο 14-15 τμ

8.      Τοποθεσία Θεσσαλονίκη-Λάκωμα : https://penteli.meteo.gr/stations/lakkoma-bbs/

Υψόμετρο/Elevation: 117 m

9.      Απαραίτητα: Καλός δείκτης seer (με eurovent cert)  (>=7 Με επιθυμητό το 8.5) wifi, αθορυβο , εγγύηση σε όλα τα μέρη κατελάχιστο 5 χρόνια.

10. Το δωμάτιο Α είναι ανατολικό γωνιακό και το δωμάτιο Β είναι Βόρειο ανατολικό, τα δωμάτια έχουν νέα κουφώματα (από ένα 2πλο φύλλο ανοιγμένο) pvc με τρίπλεξ  ενεργειακά τζάμια αλλά το σπίτι είναι μέτριας μόνωσης (έχει μονωση πολυουρεθάνης κατω από το σοβά και διπλό τούβλο  γενικά το μέρος είναι ηλιόλουστο.

11. Θερμικές Απώλειες 

4716.87Watt

4056.51KCal/h

336.92Watt/m2

289.75KCal/h/m2

Επεξ/σία από fsbmaniac
Δημοσ.
2 hours ago, 1600 said:

point taken👍

και κλίνω και προς Mitsubishi άλλωστε

Ευχαριστώ για την πληροφορία

Έχω ένα σαν αυτό που θέλεις να πάρεις σε 37 τμ με ύψος 2.80 . Είναι πολύ μεγάλο για τον χώρο σου. Έχεις μικρές απώλειες για 12000 btu. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

1.      Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :400 για κάθε Κλιματιστικό.

2.      Νέα αγορά

3.      Επιθυμητό κατάστημα :Ολες οι επιλογές, όχι δωρεαν εγκατάσταση.

4.      Χρήση κλιματιστικού : 70% ψυξη-30% θερμανση

5.      Συχνότητα χρήσης : αποκλειστική πηγή ψύξης και δευτερέυον τροπος θέρμανσης

6.      Εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης :λέβητας πετρελαίου.

7.      Χώρος που θα τοποθετηθεί υπνοδωμάτιο ενιαίο 14-15 τμ

8.      Τοποθεσία Θεσσαλονίκη-Λάκωμα : https://penteli.meteo.gr/stations/lakkoma-bbs/

Υψόμετρο/Elevation: 117 m

9.      Απαραίτητα: Καλός δείκτης seer (με eurovent cert)  (>=7 Με επιθυμητό το 8.5) wifi, αθορυβο , εγγύηση σε όλα τα μέρη κατελάχιστο 5 χρόνια.

10. Το δωμάτιο Α είναι ανατολικό γωνιακό και το δωμάτιο Β είναι Βόρειο ανατολικό, τα δωμάτια έχουν νέα κουφώματα (από ένα 2πλο φύλλο ανοιγμένο) pvc με τρίπλεξ  ενεργειακά τζάμια αλλά το σπίτι είναι μέτριας μόνωσης (έχει μονωση πολυουρεθάνης κατω από το σοβά και διπλό τούβλο  γενικά το μέρος είναι ηλιόλουστο.

11. Θερμικές Απώλειες 

4716.87Watt

4056.51KCal/h

336.92Watt/m2

289.75KCal/h/m2

Οι απώλειες για ποιο δωμάτιο είναι; Κάνε ξεχωριστά το τεστ για κάθε δωμάτιο. 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, panosss567 είπε

Έχω ένα σαν αυτό που θέλεις να πάρεις σε 37 τμ με ύψος 2.80 . Είναι πολύ μεγάλο για τον χώρο σου. Έχεις μικρές απώλειες για 12000 btu. 

Τότε ίσως ανοίξω το υπνοδωμάτιο των 10τμ και καλύψει κι αυτόν τον χώρο, κι αποφύγω την αγορά ενός ακόμη 9000 btu.

Ποιο έχεις? το Mitsubishi ή to Fujitsu?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Οι απώλειες για ποιο δωμάτιο είναι; Κάνε ξεχωριστά το τεστ για κάθε δωμάτιο. 

Έκανα λάθος πρίν στις απαντήσεις του μοντέλου θεώρησε αυτές εδω σωστές:

Υπνοδωμάτιο Α 

4150.54Watt

3569.47KCal/h

276.70Watt/m2

237.96KCal/h/m2

Υπνοδωμάτιο Β

Θερμικές Απώλειες

4325.87Watt

3720.25KCal/h

288.39Watt/m2

248.02KCal/h/m2

Το κόστος ίσως ανέβει στα 500 υπο προυποθέσεις. Αποκλείω τα Toshiba (αν και δεν είναι στο κόστος που αναφέρω αλλα και να ήταν έχω πολύ κακή εμπειρία απο Shorai )

Επεξ/σία από fsbmaniac
Δημοσ.
6 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Εχω καταλήξει να αγοράσω  2 splitακια από το Leroy τα equation, έχουν eurovent πιστοποίηση απόδοσης και 8.5 seer στην ψύξη και είναι a+++ και ζεστό και κρύο . Το θέμα μου τώρα είναι τι btu να πάρω … τα δωμάτια είναι 15-16τμ μονοκατοικία το δωμάτιο Α είναι ανατολικό γωνιακό και το δωμάτιο Β είναι Βόρειο ανατολικό, τα δωμάτια έχουν νέα κουφώματα (από ένα 2πλο φύλλο ανοιγμένο) pvc με τρίπλεξ τζάμια αλλά το σπίτι είναι μέτριας μόνωσης και γενικά το μέρος είναι ηλιόλουστο. Φοβάμαι με το 12αρι μην πέσω σε κατάσταση short cycling  και δημιουργώ σενάριο που εν τέλη δεν θα είναι και τόσο αποδοτικό για την υγεία του συμπιεστή. Τι λέτε ; 

σε ημιυπογειο με 3 κρεββατοκαμαρες και ενα μπανιο, με θερμοπροσοψη 10cm στον μισο τοιχο (οσο ειναι εξω απο την γη) εχω βαλει 1χ12αρι και 2χ9αρια equation virtus.
Το 12αρι καλυπτει ολα τα δωματια με ανοιχτες πορτες. Παγετος! σπερνει κυριολεκτικα! οι καταναλωσεις του συμφωνα με το tapo 110 πεφτουν στα 280watt.
Προσεξε τα wifi stick. Αν ξεκιναει το serial number απο 23, δεν δουλευουν. πρεπει να ειναι ή 22 ή 24.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

έχω πολύ κακή εμπειρία απο Shorai

:o 

Εγώ λέω να ξεκινήσουμε από αυτό. Έχεις αναφέρει κάπου το πρόβλημα που αντιμετώπισες;

Κατά τα άλλα, έχεις 4.2kW απώλειες στους -8. Δεν σου φτάνουν 12ρια και ειδικά για τις τιμές που ζητάς.

Επίσης τα SEER είναι άχρηστος δείκτης, εκτός αν πας να τα περάσεις από κανένα πρόγραμμα επιδότησης.

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

Αποκλείω τα Toshiba (αν και δεν είναι στο κόστος που αναφέρω αλλα και να ήταν έχω πολύ κακή εμπειρία απο Shorai )

Μιλα μας για το Shorai... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για το shorai... Επιλέχθηκε για φίλο μετά απο πολύ ψάξιμο και είχε προβληματική συμπεριφορά, ήμουν παρών όταν ηρθε τεχνικος για ελεγχο και επίσης καλέσαμε δικό μας ανεξάρτητο τεχνικό να κάνει επανέλεγχο... πέραν θορύβου απο την εσωτερική η ατμόσφαιρα δεν είχε πάντα καλή αφύγρανση και ήταν κάπως αδύναμο. Είχε 4 μήννες ιστορία και μπορέι να βάζω και λιγότερο απο όσο ηταν το χρονικό διάστημα μέχρι να γίνει η επιδιόρθωση και η σωστή διάγνωση. Δεν είναι ο μοναδικός καθώς θυμάμαι καλά οτι υπήρχαν και ανάλογα σχόλια στο skroutz τοτε για το θεμα με τον θορυβο στην εσωτερική. Αυτα για την απορία σας. Ξέρω μπορεί να έτυχε με παρτίδες κτλ αλλά γενικά απο το support δεν εντυπωσιάστηκαμε. 

Τωρα... για το μοντέλο απωλειών...κάτι δεν μου κάθεται καλά... γιατί βγάζει μεγάλες απώλειες όπως λέτε αλλά σε άλλο σπίτι 3 φορές χειρότερο με ενα sendo (aux φασον 12K ) βγαίνει χειμώνας καλοκαίρι χωρίς να το κλείσω και είναι και 52τμ και να θέλω και 9Kwh τη μέρα για ψύξη τις κακές ημέρες ΄... εκτός και αν ο μετρητής είναι για τα ανάθεμα..(ραγας bolevo).  Το σπίτι που θελω να μπούν είναι με διπλό τούβλο κατασκευής 1990 απο ιδιοκτήτη αρχιτεκτονα τότε, εξωτερική μόνωση  πολυουρεθάνης κάτω απο τον σοβά 3 εκ παχους ...και πλέον με ολοκάινουρια rehau pvc με ενεργειακά τριπλεξ τζάμια... γωνιακά το ένα νοτιοανατολικό το άλλο βορειοδυτικό. 15 τετραγωνικά, η πλάκα έχει πέραν την μονωσης "Ηρακλίθ" και ενα υλικό που δημιουργούσε φουσκάλες στο μπετό αν κατάλαβα σωστά...και απο πάνω στέγη. 

Γιατί ο δέικτης seer δεν είναι τοσο κρισιμος παράγoντας ; Νομιζα το αντίθετο...

Επεξ/σία από fsbmaniac
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

η ατμόσφαιρα δεν είχε πάντα καλή αφύγρανση

Μήπως σας έκανε on-off?

Κατά τα άλλα, θυμάμαι να γράφουν κι άλλοι για τους χρόνους απόκρισης της υποστήριξης.

Το σπίτι που θελω να μπούν είναι με διπλό τούβλο κατασκευής 1990 απο ιδιοκτήτη αρχιτεκτονα τότε, εξωτερική μόνωση  πολυουρεθάνης κάτω απο τον σοβά 3 εκ παχους ...και πλέον με ολοκάινουρια rehau pvc με ενεργειακά τριπλεξ τζάμια... γωνιακά το ένα νοτιοανατολικό το άλλο βορειοδυτικό. 15 τετραγωνικά, η πλάκα έχει πέραν την μονωσης "Ηρακλίθ" και ενα υλικό που δημιουργούσε φουσκάλες στο μπετό αν κατάλαβα σωστά...και απο πάνω στέγη. 

Τα πέρασες αυτά στον υπολογιστή; Βάλε μας τις απαντήσεις. Το μοντέλο βασίζεται στον ΚΕΝΑΚ και υπολογίζει χείριστο σενάριο +5% με ΔΤ ανάλογα την ζώνη και τον στόχο που δίνεις.

Γιατί ο δέικτης seer δεν είναι τοσο κρισιμος παράγoντας ; Νομιζα το αντίθετο...

Γιατί στους κύκλους συμπεριλαμβάνεται η απόδοση του μηχανήματος και κατα το off. Δεν σου λέει πόση υγρασία θα σου γυρίσει στον χώρο, ούτε αν είναι πολιτισμένο στην λειτουργία του. Να το βράσω λοιπόν το SEER, σκέτο. Επίσης το SEER βγαίνει σε σενάρια μέχρι 35 βαθμούς. Δηλαδή μέχρι Μάιο μήνα. :P

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Μήπως σας έκανε on-off?

Κατά τα άλλα, θυμάμαι να γράφουν κι άλλοι για τους χρόνους απόκρισης της υποστήριξης.

Τα πέρασες αυτά στον υπολογιστή; Βάλε μας τις απαντήσεις. Το μοντέλο βασίζεται στον ΚΕΝΑΚ και υπολογίζει χείριστο σενάριο +5% με ΔΤ ανάλογα την ζώνη και τον στόχο που δίνεις.

Γιατί στους κύκλους συμπεριλαμβάνεται η απόδοση του μηχανήματος και κατα το off. Δεν σου λέει πόση υγρασία θα σου γυρίσει στον χώρο, ούτε αν είναι πολιτισμένο στην λειτουργία του. Να το βράσω λοιπόν το SEER, σκέτο. Επίσης το SEER βγαίνει σε σενάρια μέχρι 35 βαθμούς. Δηλαδή μέχρι Μάιο μήνα. :P

Οσο πιο κοντά μπορώ πριν ισως εβαλα κάτι λάθος έιμαι και 22 ωρες άυπνος σήμερα... ! 

Θερμικές Απώλειες

3152.79Watt

2711.40KCal/h

210.19Watt/m2

180.76KCal/h/m2

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή:Θεσσαλονίκη - Κλιματική ζώνη ΓΑλλαγή
Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτραΑλλαγή
Επιθυμητή Θερμοκρασία:22 ℃Αλλαγή
Έτος Kατασκευής:1999Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας:15 m2Αλλαγή
Ύψος Ορόφου:2.9 mΑλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμησηΑλλαγή
Μόνωση Τοίχων:Πλημμελής ΜόνωσηΑλλαγή
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμαΑλλαγή
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:AέραΑλλαγή
Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώροΑλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικίαΑλλαγή
Μόνωση Δαπέδου:Πλημελής - 3εκ.Αλλαγή
Οροφή σε επαφή με:Πλάκα κάτω από στέγηΑλλαγή
Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ.Αλλαγή
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:1Αλλαγή
Παράθυρα:1Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων:Συνθετικά κουφώματαΑλλαγή
Τύπος Τζαμιών:Ενεργειακά τζάμιαΑλλαγή
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5%

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...