Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, kostasmor είπε

Το σκέφτηκα κι εγώ γιατί όντως έγινε ετήσια συντήρηση. Αφαιρέθηκε το καπάκι και φυσικά η περσιδα. Το θέμα είναι ότι δεν γίνεται να τοποθετηθούν λάθος. Είναι fixed οι θέσεις που μπαίνει η περσιδα. Δεν ξέρω όμως αν το είχε και πριν από την συντήρηση γιατί χειμώνα καλοκαίρι η περσιδα είναι ακίνητη σε συγκεκριμένη θέση. 

90% των σπασμένων πλαστικών σε κλιματιστικά είναι μετά από συντήρηση.... βγάλε καμία φωτογραφία να δούμε τι έχει πάει στραβά.

• Like 1
  • Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
36 λεπτά πριν, Klausx είπε

90% των σπασμένων πλαστικών σε κλιματιστικά είναι μετά από συντήρηση.... βγάλε καμία φωτογραφία να δούμε τι έχει πάει στραβά.

Νομίζω πως τα κατάφερα. Πίεσα λίγο περισσότερο τη βάση που ακουμπάνε τα fins που ρυθμίζουν τη ροή δεξιά αριστερά και άκουσα 2 κλικ. Σαν να κούμπωσε καλύτερα το κλιματιστικό στη βάση. 1mm αρκούσε για να μην γίνεται επαφή. Πάντως η αλήθεια είναι ότι σπάνια βρίσκεις μάστορα που θα σου κάνει δουλειά χωρίς ψεγάδι. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, chemkyr είπε

καλημέρα!

παρατηρώ στο grafana ότι ακόμη και τα ακριβά γιαπωνέζικα (daiseikai, perfera, edge) έκαναν πολλά ονοφ σήμερα. Είναι άραγε οι συνθήκες ιδιαίτερες? Οι κάτοχοι ίσως μας διαφωτίσουν περισσότερο....

Σε ό,τι αφορά το δικό μου Edge, το έχω ρυθμισμένο στην αφύγρανση και την μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα (570m3/h για την αφύγρανση) και στους 30 βαθμούς όταν η θερμοκρασία του χώρου ανέβει πάνω από 31 βαθμούς. Σταματά μόλις η θερμοκρασία κατέβει στους 29. Λείπω και δεν θέλω να βράζει ο επαγγελματικός μου χώρος για όλο αυτό το διάστημα, γιατί πέρυσι που επέστρεψα από διακοπές είχα 37 βαθμούς εσωτερική.

Δουλεύει με πολύ χαμηλές απώλειες. Μέσο EER για το διάστημα που δούλεψε εχτές ήταν στο 8,5. Έκαψε 2,76 kWh ή 70 λεπτά για τις 18 ώρες που δούλεψε. Not bad.

Αν θες να δεις τι είναι πραγματικό rapid cycling δες το ASEH09KMCG που έχω στο χωριό. Με εξωτερική 37, εσωτερική 29 και ζητούμενη 27 στην ψύξη με ανεμιστήρα στον αυτόματο συμβαίνει αυτό: 

image.png.df4325ab8b0799c36643c87e1481b765.png

Θα μπορούσα να το βάλω στην αφύγρανση που έχει πιο ομαλή λειτουργία, αλλά με σχετική υγρασία στο 20% αυτό θα ήταν μία κακή επιλογή, καθώς ήθελα η υγρασία να ανέβει. Είναι που λέω για το συγκεκριμένο μηχάνημα "μην σου τύχει και αρχίσει τα on/off". Παρόλα αυτά η θερμοκρασία διατηρείται σταθερή εσωτερικά στους 26,8 βαθμούς ενώ η υγρασία ανέβηκε στο 33% και παραμένει σταθερή.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Sad 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Σε ό,τι αφορά το δικό μου Edge, το έχω ρυθμισμένο στην αφύγρανση και την μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα (570m3/h για την αφύγρανση) και στους 30 βαθμούς όταν η θερμοκρασία του χώρου ανέβει πάνω από 31 βαθμούς. Σταματά μόλις η θερμοκρασία κατέβει στους 29. Λείπω και δεν θέλω να βράζει ο επαγγελματικός μου χώρος για όλο αυτό το διάστημα, γιατί πέρυσι που επέστρεψα από διακοπές είχα 37 βαθμούς εσωτερική.

Δουλεύει με πολύ χαμηλές απώλειες. Μέσο EER για το διάστημα που δούλεψε εχτές ήταν στο 8,5. 

Αν θες να δεις τι είναι πραγματικό rapid cycling δες το ASEH09KMCG που έχω στο χωριό. Με εξωτερική 37, εσωτερική 29 και ζητούμενη 27 στην ψύξη με ανεμιστήρα στον αυτόματο συμβαίνει αυτό: 

Θα μπορούσα να το βάλω στην αφύγρανση που έχει πιο ομαλή λειτουργία, αλλά με σχετική υγρασία στο 20% αυτό θα ήταν μία κακή επιλογή, καθώς ήθελα η υγρασία να ανέβει. Είναι που λέω για το συγκεκριμένο μηχάνημα "μην σου τύχει και αρχίσει τα on/off". Παρόλα αυτά η θερμοκρασία διατηρείται σταθερή εσωτερικά στους 26,8 βαθμούς ενώ η υγρασία ανέβηκε στο 33% και παραμένει σταθερή.

Εγώ θα κοιτούσα να ρίξω την απόδοση, από αυτό το πράγμα.

Δεν τα αγαπάνε οι συμπιεστές αυτά, σπάει το ψυκτικό έλαιο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Εγώ θα κοιτούσα να ρίξω την απόδοση, από αυτό το πράγμα.

Μιλάς για το Fujitsu να υποθέσω, σωστά; Τι προτείνεις να κάνω; Κατ' αρχήν δεν το χρησιμοποιώ εγώ, αλλά κάποιος άλλος, που δεν νομίζω να σκεφτεί ότι κάνει κάτι λάθος όταν βάζει το κλιματιστικό στην ψύξη στην θερμοκρασία που θέλει και τον ανεμιστήρα στον αυτόματο. Εγώ μόνο μια συμβουλή έδωσα, να το δουλέψει στην ψύξη.

Εγώ αυτήν την στιγμή "απολαμβάνω" τα 4 Inventor μου, όπως προανέφερα, στην νότια Κρήτη (εχτές, παρεμπιπτόντως έκανα δροσερό μπανάκι στους 39 βαθμούς, ανυπομονώντας να γυρίσω Αθήνα για να δροσιστώ 😄).

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Μιλάς για το Fujitsu να υποθέσω, σωστά; Τι προτείνεις να κάνω; Κατ' αρχήν δεν το χρησιμοποιώ εγώ, αλλά κάποιος άλλος, που δεν νομίζω να σκεφτεί ότι κάνει κάτι λάθος όταν βάζει το κλιματιστικό στην ψύξη στην θερμοκρασία που θέλει και τον ανεμιστήρα στον αυτόματο.

Εγώ αυτήν την στιγμή "απολαμβάνω" τα 4 Inventor μου, όπως προανέφερα, στην νότια Κρήτη (εχτές, παρεμπιπτόντως έκανα δροσερό μπανάκι στους 39 βαθμούς, ανυπομονώντας να γυρίσω Αθήνα για να δροσιστώ 😄).

Γενικά μιλάω, γιατί και το Edge ουσιαστικά αναβοσβήνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Γενικά μιλάω, γιατί και το Edge ουσιαστικά αναβοσβήνει.

Τουλάχιστον το Edge κάνει 4 κύκλους κάθε ώρα (δες και το λεπτομερές γράφημα 1), ενώ το Fujitsu κάνει 11 κύκλους μέσης διάρκειας 4 λεπτών! Επιπλέον, το Edge αυτήν την στιγμή το έχω σε έναν χώρο συνολικού εμβαδού 95 τμ. Και η διακύμανση της θερμοκρασίας στους 4 χώρους που ψύχει πάει όπως δείχνει το γράφημα 2. 

Γράφημα 1

Spoiler

image.png.670febc5a676f91121439f5e5528ee05.png

Γράφημα 2

Spoiler

image.png.72045bf78bf36e5d946d874c6cc1c27f.png

Πραγματικά θα με ενδιέφερε να δω τι μπορώ να κάνω για να μην έχω αυτό το πράγμα ειδικά με το fujitsu, και χωρίς αυτοματισμούς, γιατί πρόκειται για εξαιρετικό μηχάνημα που όμως, λόγω της πολύ καλής του επίδοσης καταλήγει να είναι υπερδιαστασιολογημένο για ένα δωμάτιο όπως το συγκεκριμένο που είναι 14τμ και ψηλοτάβανο 3 μέτρα.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Δουλεύει με πολύ χαμηλές απώλειες. Μέσο EER για το διάστημα που δούλεψε εχτές ήταν στο 8,5. Έκαψε 2,76 kWh ή 70 λεπτά για τις 18 ώρες που δούλεψε. Not bad.

Αυτό που παρατηρώ και εγώ με το aseh09kmcg, είναι τα συχνά on-off από τις 23:00 και μέχρι τις 10:00 το επόμενο πρωί. Το είχα ρυθμίσει στην μέτρια ταχύτητα αέρα και στους 26 βαθμούς στο eco. Μάλλον το βραδάκι να χρειάζεται η μείωση της θερμοκρασίας στους 24-25 βαθμούς ώστε να σταματήσει να επανεκκινει συχνά.

Τα διαγράμματα δεν είναι τόσο κατατοπιστικά ώστε να μπορώ να διακρίνω αν συμβαίνει on-off ή short cycling. Screenshot_2025-08-10-00-02-51-21_41b172fd405cd4f56cfde6a38027ffd1.jpg.f112e1713d35669005284622e0344e43.jpgΕχθές η 24ωρη κατανάλωση ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, περίπου 2,5kwh.

Σήμερα λειτουργεί στην αφυγρανση, δεν ξέρω αν έχει νόημα να είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία eco. Εννοώ από άποψη αποδοτικότητας.

Ακόμη πειραματιζομαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Σήμερα λειτουργεί στην αφυγρανση, δεν ξέρω αν έχει νόημα να είναι ενεργοποιημένη η λειτουργία eco. Εννοώ από άποψη αποδοτικότητας.

Ακόμη πειραματιζομαι.

Για το Fujitsu ξεκάθαρα ζητούμενη <25 βαθμούς και ανοιχτές τις μεσόπορτες και στην αφύγρανση, εφόσον είναι δικό σου. Αν τώρα το πάρει ο μέσος χρήστης και δεν ξέρει, θα το ρίξει στάνταρ στα on/off. Το ίδιο συμβαίνει αν θες μεγαλύτερες εσωτερικές (>26). Μπορεί οι συνθήκες του δωματίου να παραμένουν άριστες (όταν έχει ξηρασία φυσικά), αλλά το μηχάνημα μπορεί να καταπονηθεί πολύ έτσι. Γενικά είμαι οπαδός της υποδιαστασιολόγησης και για μικρά δωμάτια προτείνω το συγκεκριμένο, μόνο όμως στην αφύγρανση, ή το TCL Miracle III. Αλλιώς, νομίζω ότι ακόμα καλύτερο είναι το 9αρι Daikin Perfera, αν και η τιμή του είναι δυσθεώρητη, ενώ δεν έχω δει ακόμα κάποιο λεπτομερές γράφημα που να δείχνει τι κάνει και με την υγρασία.

Υ.Γ. 1 Το Midea all easy pro/Inventor Leon ίσως είναι επίσης πολύ καλό για ξηρά κλίματα, αλλά μένει να φανεί (θα το τεστάρω λεπτομερώς σε 10 μέρες όταν θα πάω και εγώ στο χωριό και θα βάλω home assistant και εκεί).

Υ.Γ. 2 Εγώ δεν θα την προτιμούσα την λειτουργία eco.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Πραγματικά θα με ενδιέφερε να δω τι μπορώ να κάνω για να μην έχω αυτό το πράγμα ειδικά με το fujitsu, και χωρίς αυτοματισμούς

Είτε θα κατεβάσεις ανεμιστήρα στο silent/low, είτε θα γυρίσεις σε dry (που λογικά κάνει κάτι παρόμοιο).

Χωρίς αυτοματισμό, μπορείς να παίξεις με τα ενσωματωμένα schedule, δηλαδή από κάποια ώρα της νύχτας και μετά, μέχρι τις 9-10 το πρωί.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Είτε θα κατεβάσεις ανεμιστήρα στο silent/low, είτε θα γυρίσεις σε dry (που λογικά κάνει κάτι παρόμοιο).

Χωρίς αυτοματισμό, μπορείς να παίξεις με τα ενσωματωμένα schedule, δηλαδή από κάποια ώρα της νύχτας και μετά, μέχρι τις 9-10 το πρωί.

Με τον ανεμιστήρα στο auto γυρίζει μόνο του στο χαμηλό και silent αφού μειώσει γρήγορα την θερμοκρασία. Επίσης την νύχτα με μειωμένες εξωτερικές θερμοκρασίες, άρα και μειωμένες απώλειες, δεν θα έχει ακόμα περισσότερες πιθανότητες για on/off; Και σκέψου ότι εκεί που βρίσκεται, το βράδυ οι εξωτερικές πέφτουν κοντά στους 20 βαθμούς τον Ιούλιο και Αύγουστο.

Παρόλα αυτά τώρα επενέβην και πήγα την παροχή ο ίδιος στο silent, χωρίς να αλλάξω ζητούμενη. Για να δούμε...

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Για το Fujitsu ξεκάθαρα ζητούμενη <25 βαθμούς και ανοιχτές τις μεσόπορτες και στην αφύγρανση, εφόσον είναι δικό σου. Αν τώρα το πάρει ο μέσος χρήστης και δεν ξέρει, θα το ρίξει στάνταρ στα on/off. Το ίδιο συμβαίνει αν θες μεγαλύτερες εσωτερικές (>26). Μπορεί οι συνθήκες του δωματίου να παραμένουν άριστες (όταν έχει ξηρασία φυσικά), αλλά το μηχάνημα μπορεί να καταπονηθεί πολύ έτσι. Γενικά είμαι οπαδός της υποδιαστασιολόγησης και για μικρά δωμάτια προτείνω το συγκεκριμένο, μόνο όμως στην αφύγρανση, ή το TCL Miracle III. Αλλιώς, νομίζω ότι ακόμα καλύτερο είναι το 9αρι Daikin Perfera, αν και η τιμή του είναι δυσθεώρητη, ενώ δεν έχω δει ακόμα κάποιο λεπτομερές γράφημα που να δείχνει τι κάνει και με την υγρασία.

Υ.Γ. 1 Το Midea all easy pro/Inventor Leon ίσως είναι επίσης πολύ καλό για ξηρά κλίματα, αλλά μένει να φανεί (θα το τεστάρω λεπτομερώς σε 10 μέρες όταν θα πάω και εγώ στο χωριό και θα βάλω home assistant και εκεί).

Υ.Γ. 2 Εγώ δεν θα την προτιμούσα την λειτουργία eco.

Οι μεσοπορτες είναι πάντα ανοιχτές, εννοείται. Ο χρήστης του βρίσκεται στο στάδιο της εκπαίδευσης, αφού και εγώ ακόμα και τώρα προσπαθώ να μάθω την συσκευή μέσω των εμπειριών σας και των πειραματισμών μου.

Κατά διαβολική σύμπτωση, στο άλλο δωμάτιο είναι εγκατεστημένο ένα miracle 3 και έχω στο μυαλό μου να βρω έναν συνδυασμό λειτουργίας τους ώστε να υπάρχει πάντα άνετο κλίμα σε ολόκληρο το διαμερισματακι και ταυτόχρονα η συνολική κατανάλωση να είναι λογική.

Σαν πρώτο σενάριο σκέφτομαι να δοκιμάσω το aseh09kmcg σε αφυγρανση στους 24-25 στο eco (υπάρχει λόγος που δεν το προτιμάς) και δίπλα το Miracle στους 25-27 βαθμούς στο eco και σε χαμηλή ως μέτρια ταχύτητα.

(Ή το αντίστροφο, αν το έχει δοκιμάσει κανείς με Κινέζο σε αφυγρανση και Ιάπωνα σε ψύξη?)

Φυσικά σε λειτουργία 24/7 αμφότερα, τουλάχιστον για περιόδους όπου η εξωτερική μέγιστη δεν πέφτει κάτω από 33-34 βαθμούς.

Το μόνο που με ζοριζει είναι η συμπεριφορά του miracle 3 τις πρώτες 3-5 ώρες που καταπίνει κιλοβατώρες μέχρι να ινβερταρει. Και βέβαια μην τυχόν και κάνεις το λάθος και το εκκινήσεις μετά από ώρες ζητώντας απευθείας 26 ή 25 βαθμούς! 

Υ.Γ. : Φανατικός οπαδός της υποδιαστασιολογησης και εγώ, με το ίδιο σκεπτικό έχω εγκαταστήσει και ρυθμίσει κλιματιστικά και λέβητα αερίου σε όλους τους χώρους/ οικίες.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, verlemakos είπε

Σαν πρώτο σενάριο σκέφτομαι να δοκιμάσω το aseh09kmcg σε αφυγρανση στους 24-25 στο eco (υπάρχει λόγος που δεν το προτιμάς) και δίπλα το Miracle στους 25-27 βαθμούς στο eco και σε χαμηλή ως μέτρια ταχύτητα.

Το Miracle βάλτο σε όποια θερμοκρασία θες, αλλά φρόντισε να πατήσεις το κουμπί gen μέχρι να δείξει στην οθόνη 2Α. Έτσι δεν ανεβάζει πολύ την κατανάλωση κατά την εκκίνηση. Ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο. Δεν θα πέσει σε on/off. Αν πας για ύπνο μείωσε την ταχύτητα στο ελάχιστο ή στο αθόρυβο για να σου κάνει και αφύγρανση. Μην το δουλεύεις στην αφύγρανση (εκτός και αν θέλεις να μειώσεις γρήγορα την υγρασία) και μην χρησιμοποιείς το Eco σε κανένα, γιατί είναι σαν να έχεις ανεβάσει την ζητούμενη κατά έναν βαθμό και τίποτε παραπάνω από αυτό. 

Το Fujitsu μόνο στην αφύγρανση σε θερμοκρασία 1,5 βαθμούς πιο χαμηλά από αυτήν που θέλεις (έχει offset στην αφύγρανση) ή στην ψύξη με τον ανεμιστήρα στο silent. 

41 λεπτά πριν, cmaniac είπε

11 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Παρόλα αυτά τώρα επενέβην και πήγα την παροχή ο ίδιος στο silent, χωρίς να αλλάξω ζητούμενη. Για να δούμε...

image.png.189eaa525120e7fb32bf0ce2a2b56a1b.png

Μόλις κατέβασα τον ανεμιστήρα στο silent γύρω στις 18:15, σταθεροποιήθηκε η κατάσταση. Για να δούμε τι θα κάνει και η θερμοκρασία. Μάλλον το συγκεκριμένο θα πρέπει να δουλεύει μόνο στην ψύξη στο silent όταν οι συνθήκες είναι ξηρές και στην αφύγρανση όταν έχει υγρασία. Απ' ό,τι φαίνεται το auto δεν εξυπηρετεί και αυτό είναι πρόβλημα αν θέλει κανείς να ψύξει γρήγορα έναν χώρο και μετά να τον διατηρήσει σε σταθερή θερμοκρασία, γιατί φαίνεται πως πράγματι, το silent δεν το επιλέγει εύκολα η ρύθμιση του ανεμιστήρα στο auto.

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το Miracle βάλτο σε όποια θερμοκρασία θες, αλλά φρόντισε να πατήσεις το κουμπί gen μέχρι να δείξει στην οθόνη 2Α. Έτσι δεν ανεβάζει πολύ την κατανάλωση κατά την εκκίνηση. Ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο. Δεν θα πέσει σε on/off. Αν πας για ύπνο μείωσε την ταχύτητα στο ελάχιστο ή στο αθόρυβο για να σου κάνει και αφύγρανση. Μην το δουλεύεις στην αφύγρανση (εκτός και αν θέλεις να μειώσεις γρήγορα την υγρασία) και μην χρησιμοποιείς το Eco σε κανένα, γιατί είναι σαν να έχεις ανεβάσει την ζητούμενη κατά έναν βαθμό και τίποτε παραπάνω από αυτό. 

Το Fujitsu μόνο στην αφύγρανση σε θερμοκρασία 1,5 βαθμούς πιο χαμηλά από αυτήν που θέλεις (έχει offset στην αφύγρανση) ή στην ψύξη με τον ανεμιστήρα στο silent. 

Στο Miracle3 μάλλον εννοείς την "λειτουργία γεννήτριας" στην ένδειξη 2L, τουλάχιστον έτσι το βλέπω απομακρυσμένα στις ρυθμίσεις μέσω της εφαρμογής. Ο λόγος που κλείνει το βράδυ είναι για την αποφυγή κρυωματος/ ψύξης, αλλά μπορεί να γυρίσει το πτερύγιο από την άλλη πλευρά και να το αποφύγουμε. Επειδή η μέγιστη κάνει λίγο φασαρία (για τα γυναικεία στάνταρ), το βάζω στην προτελευταία σκάλα.

Δηλαδή και το eco στο yukai που το ρυθμίζω δεν έχει νόημα στην οικονομία? 

Σε ευχαριστώ για τις οδηγίες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Απ' ό,τι φαίνεται το auto δεν εξυπηρετεί και αυτό είναι πρόβλημα αν θέλει κανείς να ψύξει γρήγορα έναν χώρο και μετά να τον διατηρήσει σε σταθερή θερμοκρασία, γιατί φαίνεται πως πράγματι, το silent δεν το επιλέγει εύκολα η ρύθμιση του ανεμιστήρα στο auto.

Στο silent δεν μπορεί να ψύξει. Όταν ανέβει η ζήτηση και φύγει απ το ρελαντί πρέπει να γυρίσει πάλι στο auto, γιατί το μόνο που θα σου κάνει είναι αφύγρανση με τραγικά χαμηλό EER επι ματαίω. Αυτό έχω κάνει κι εγώ.

Spoiler

alias: Summer - Cool 1
description: ""
triggers:
  - trigger: template
    value_template: >-
      {{ (states('sensor.srk_src_35zsx_wf_indoor') | float) -
      (states('sensor.srk_src_35zsx_wf_target') | float) < -0.31 }}
    enabled: true
  - trigger: numeric_state
    entity_id:
      - sensor.aircon_power
    below: 160
conditions:
  - condition: device
    device_id: c195c4a9ccc61336f4f6bbde2b07eb95
    domain: climate
    entity_id: 08ea8efbb95ceec0f79e85dd96db8dfa
    type: is_hvac_mode
    hvac_mode: cool
  - condition: or
    conditions:
      - condition: template
          (states('sensor.srk_src_35zsx_wf_target') | float) < -0.31 }}
      - condition: numeric_state
        entity_id: sensor.aircon_power
        below: 160
  - condition: not
    conditions:
      - condition: state
        entity_id: climate.srk_src_35zsx_wf
        attribute: fan_mode
        state: 1 Lowest
actions:
  - action: climate.set_fan_mode
    metadata: {}
    data:
      fan_mode: 1 Lowest
    target:
mode: single
trace:
  stored_traces: 20
alias: Summer - Cool 2
description: ""
triggers:
  - trigger: template
      (states('sensor.srk_src_35zsx_wf_target') | float) > 0.21 }}
  - trigger: numeric_state
    entity_id:
      - sensor.aircon_power
    above: 180
conditions:
  - condition: device
    device_id: c195c4a9ccc61336f4f6bbde2b07eb95
    domain: climate
    entity_id: 08ea8efbb95ceec0f79e85dd96db8dfa
    type: is_hvac_mode
    hvac_mode: cool
  - condition: template
      (states('sensor.srk_src_35zsx_wf_target') | float) > 0.21 }}
  - condition: state
    attribute: fan_mode
    state: 1 Lowest
  - condition: numeric_state
    entity_id: sensor.aircon_power
    above: 180
actions:
  - action: climate.set_fan_mode
    metadata: {}
    data:
      fan_mode: auto
    target:
mode: single
trace:
  stored_traces: 20

Επεξ/σία από cmaniac
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...