Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μεταξύ του του Toshiba και του Fujitsu ποιό να προτιμήσω;

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Αδιάφορο

1. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νέο
  2. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  3. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Και για τα δύο
  4. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης.
  5. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης: Δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Κουζίνα
  7. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Καλαμαριά, https://penteli.meteo.gr/stations/kalamaria/
  8. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορο
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).: Δωμάτιο 20 τ.μ., με μια πλευρά εκτεθειμένη στο βορρά και μια μπαλκονόπορτα με διπλά τζάμια. Το δωμάτιο είναι στον 4ο και τελευταίο όροφο, κατασκευής 1985 και μόνωση στην πλάκα δεν υπάρχει, είναι όπως κατασκευάστηκε.
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . Οι θερμικές απώλειες σύμφωνα με το εργαλείο υπολογισμού είναι μεταξύ 2400 και 4400 watt (ανάλογα με την επιλογή μόνωσης στην ταράτσα)
Επεξ/σία από sb68s
  • Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, sb68s είπε

Μεταξύ του του Toshiba και του Fujitsu ποιό να προτιμήσω;

Θα χρησιμοποιηθεί σε δωμάτιο 20 τ.μ., με μια πλευρά εκτεθειμένη στο βορρά και μια μπαλκονόπορτα με διπλά τζάμια. Το δωμάτιο είναι στον 4ο και τελευταίο όροφο, κατασκευής 1985 και μόνωση στην πλάκα δεν υπάρχει, είναι όπως κατασκευάστηκε!!!!

Το κλιματιστικό θα χρησιμοποιηθεί για ψύξη και για θέρμανση.

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.
2 hours ago, Pan_K said:

Σε ό,τι αφορά το δικό μου Edge, το έχω ρυθμισμένο στην αφύγρανση και την μέγιστη ταχύτητα ανεμιστήρα (570m3/h για την αφύγρανση) και στους 30 βαθμούς όταν η θερμοκρασία του χώρου ανέβει πάνω από 31 βαθμούς. Σταματά μόλις η θερμοκρασία κατέβει στους 29. Λείπω και δεν θέλω να βράζει ο επαγγελματικός μου χώρος για όλο αυτό το διάστημα, γιατί πέρυσι που επέστρεψα από διακοπές είχα 37 βαθμούς εσωτερική.

Δουλεύει με πολύ χαμηλές απώλειες. Μέσο EER για το διάστημα που δούλεψε εχτές ήταν στο 8,5. Έκαψε 2,76 kWh ή 70 λεπτά για τις 18 ώρες που δούλεψε. Not bad.

Αν θες να δεις τι είναι πραγματικό rapid cycling δες το ASEH09KMCG που έχω στο χωριό. Με εξωτερική 37, εσωτερική 29 και ζητούμενη 27 στην ψύξη με ανεμιστήρα στον αυτόματο συμβαίνει αυτό: 

image.png.df4325ab8b0799c36643c87e1481b765.png

Θα μπορούσα να το βάλω στην αφύγρανση που έχει πιο ομαλή λειτουργία, αλλά με σχετική υγρασία στο 20% αυτό θα ήταν μία κακή επιλογή, καθώς ήθελα η υγρασία να ανέβει. Είναι που λέω για το συγκεκριμένο μηχάνημα "μην σου τύχει και αρχίσει τα on/off". Παρόλα αυτά η θερμοκρασία διατηρείται σταθερή εσωτερικά στους 26,8 βαθμούς ενώ η υγρασία ανέβηκε στο 33% και παραμένει σταθερή.

υποψιάζομαι ότι από κάτι τέτοιο το hitachi μου έκαψε δυο φορές μοτέρ εξωτερικού ανεμιστήρα. Την πρώτη φορά το άλλαξα και όλα καλά, την δεύτερη όμως μάλλον έχει γίνει ζημιά και στην πλακέτα της εξωτερικής, οπότε το άφησα γιατί είναι πλέον παλιό και σκοπεύω να το αλλάξω. Το κερασάκι στην υπόθεση είναι ότι έβγαλα το καλοκαίρ χωρίς κλιματιστικό στο καθιστικό (το θερμόμετρο τώρα λέει 32.2!)

Δημοσ.

Παρακάτω οι δικές μου ανάγκες. Από προηγούμενα post έχω σταμπάρει 2-3 μοντέλα που είναι γύρω στο μπάτζετ μου και καλά μηχανήματα.

Fijitsu KMCG, Yukai + και ένα Mitsubishi Heavy (δεν κατάλαβα πιο μοντέλο).

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Περίπου στα 550€. 
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Νέα αγορά 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη / 10% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, περιστασιακή σε θέρμανση
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη φυσικού αερίου 
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο 
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στηθάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Αθήνα Ν.Π. περίπου 1 χλμ απο θάλασσα με μπόλικη υγρασία, https://penteli.meteo.gr/stations/faliro/
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση και να είναι αθόρυβο, επιθυμητό wifi.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): κουφώματα αλουμινίου θερμοδιακοπτόμενα, προορίζεται για υπνοδωμάτιο. 

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ -5.pdf

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Αν θες να δεις τι είναι πραγματικό rapid cycling δες το ASEH09KMCG που έχω στο χωριό. Με εξωτερική 37, εσωτερική 29 και ζητούμενη 27 στην ψύξη με ανεμιστήρα στον αυτόματο συμβαίνει αυτό: 

image.png.df4325ab8b0799c36643c87e1481b765.png

Θα μπορούσα να το βάλω στην αφύγρανση που έχει πιο ομαλή λειτουργία, αλλά με σχετική υγρασία στο 20% αυτό θα ήταν μία κακή επιλογή, καθώς ήθελα η υγρασία να ανέβει. Είναι που λέω για το συγκεκριμένο μηχάνημα "μην σου τύχει και αρχίσει τα on/off". Παρόλα αυτά η θερμοκρασία διατηρείται σταθερή εσωτερικά στους 26,8 βαθμούς ενώ η υγρασία ανέβηκε στο 33% και παραμένει σταθερή.

Αν έχουνε άνεση στους 27 το μηχάνημα δεν παθαίνει τίποτα με τα on/off και ούτε που το καταλαβαίνει ο χρήστης σε αντίθεση με άλλες μάρκες.

Midea prime 18k με μεσημεριανή βροχούλα, μου φαίνεται θα του βάλω σύστημα με μπεκ, του πέφτει μικρό το εξωτερικό στοιχείο 🤣

Screenshot_229.png.d4ea20518b649c6b8abb03622d131f2d.png

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, Klausx είπε

Midea prime 18k με μεσημεριανή βροχούλα, μου φαίνεται θα του βάλω σύστημα με μπεκ, του πέφτει μικρό το εξωτερικό στοιχείο 🤣

Screenshot_229.png.d4ea20518b649c6b8abb03622d131f2d.png

Water injection :P

Spoiler

Boeing_KC-135_J57_wet_takeoff.jpg

26 λεπτά πριν, Klausx είπε

το μηχάνημα δεν παθαίνει τίποτα με τα on/off

Δεν βλέπω λόγο να πιέζει κανείς το σύστημα αν μπορεί να αποφύγει το on/off με απλές ρυθμίσεις.

Υπάρχει στη βιβλιογραφία αναφορά ότι μπορεί από το short cycling να μετατραπεί το λάδι σε αφρό και να μην μείνει μέσα στη λεκάνη, αλλά και να μην γυρίσει το λάδι επαρκώς στο κύκλωμα. Επίσης τα σταμάτα ξεκίνα μπορούν να αυξήσουν τοπικά την θερμοκρασία και από αυτήν την θερμοκρασία βαθμιαία να χάσει το λάδι το ιξώδες και τις ιδιότητες του (να μαυρίσει δηλαδή). Το βλέπουμε και από τις ΜΕΚ αυτό, δεν πιστεύω ότι είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα στα ψυκτικά, απλά οι παρενέργειες έρχονται πολύ αργότερα, επειδή τα κινούμενα μέρη είναι σαφώς λιγότερα και οι καταπονήσεις τελείως διαφορετικές.

1 ώρα πριν, chemkyr είπε

έκαψε δυο φορές μοτέρ εξωτερικού ανεμιστήρα

Αυτά καίγονται από τον αέρα συνήθως. Μήπως το κοιτάει φουλ ο αέρας όπως είναι τοποθετημένο και γυρίζει τρελά;

Επεξ/σία από cmaniac
  • Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
32 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Δεν βλέπω λόγο να πιέζει κανείς το σύστημα αν μπορεί να αποφύγει το on/off με απλές ρυθμίσεις.

Υπάρχει στη βιβλιογραφία αναφορά ότι μπορεί από το short cycling να μετατραπεί το λάδι σε αφρό και να μην μείνει μέσα στη λεκάνη, αλλά και να μην γυρίσει το λάδι επαρκώς στο κύκλωμα. Επίσης τα σταμάτα ξεκίνα μπορούν να αυξήσουν τοπικά την θερμοκρασία και από αυτήν την θερμοκρασία βαθμιαία να χάσει το λάδι το ιξώδες και τις ιδιότητες του (να μαυρίσει δηλαδή). Το βλέπουμε και από τις ΜΕΚ αυτό, δεν πιστεύω ότι είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα στα ψυκτικά, απλά οι παρενέργειες έρχονται πολύ αργότερα, επειδή τα κινούμενα μέρη είναι σαφώς λιγότερα και οι καταπονήσεις τελείως διαφορετικές.

Δεν υπάρχει καύση ούτε υγρασία όπως στις ΜΕΚ, σε μεγάλα συστήματα και ειδικά σε ψυγεία θέλει πολύ προσοχή με το λάδι και υπάρχουν ειδικά εξαρτήματα που βοηθάνε. Τώρα στα σπλιτ που εξαρχής ήταν σχεδιασμένα για on/off είναι πάρα πολύ σπάνιο να δεις βλάβη που να προήλθε από κακή λίπανση, φυσικά όσο λιγότερα κάνει τόσο το καλύτερο αλλά όπως έχουμε δει τα Fujitsu φτάνουν 200-250w το μέγιστο σε on/off σε αντίθεση με τα Midea που ρίχνουν καμία 1000αρα watt και το καταλαβαίνει η μισή γειτονιά 🤣

• Like 3
  • Thanks 1
  • Haha 1
Δημοσ.
2 hours ago, cmaniac said:

Αυτά καίγονται από τον αέρα συνήθως. Μήπως το κοιτάει φουλ ο αέρας όπως είναι τοποθετημένο και γυρίζει τρελά;

μπα, δεν είναι από τον αέρα. Διαβάζοντας εδώ, και βλέποντας τα διαγράμματα καιρό τώρα, υποψιάζομαι ότι είναι από τα ονοφ. Ειδικά τον χειμώνα, κάνει πολλά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, verlemakos είπε

Δηλαδή και το eco στο yukai που το ρυθμίζω δεν έχει νόημα στην οικονομία? 

Ούτε στο Eco έχω δει να συμβαίνει κάτι το ιδιαίτερο στα Toshiba Edge και Seiya πέραν του offset κατά έναν βαθμό. Παρεμπιπτόντως, ίσως και το Yukai θα το έβαζα στην λίστα για μικρά δωμάτια, αρκεί να δουλεύουν στην αφύγρανση, παρόλο που ρίχνουν αρκετά την απόδοσή τους. Τουλάχιστον κάνουν καταπληκτική ατμόσφαιρα και είναι σούπερ αθόρυβα.

4 ώρες πριν, verlemakos είπε

Στο Miracle3 μάλλον εννοείς την "λειτουργία γεννήτριας" στην ένδειξη 2L, τουλάχιστον έτσι το βλέπω απομακρυσμένα στις ρυθμίσεις μέσω της εφαρμογής. Ο λόγος που κλείνει το βράδυ είναι για την αποφυγή κρυωματος/ ψύξης, αλλά μπορεί να γυρίσει το πτερύγιο από την άλλη πλευρά και να το αποφύγουμε. Επειδή η μέγιστη κάνει λίγο φασαρία (για τα γυναικεία στάνταρ), το βάζω στην προτελευταία σκάλα.

Ναι, την λειτουργία γεννήτριας εννοώ. Αλλιώς το δείχνει στην εφαρμογή και αλλιώς πάνω στην μονάδα. Στην μονάδα δείχνει 2Α. Επίσης μπορείς να το βάλεις στο silent. Η ροή είναι τόσο χαμηλή (163 m3/h μετρημένα με ταχύμετρο υπερύθρων), που δεν θα έχεις ούτε ρεύματα, ούτε φασαρία, ενώ το EER παραμένει αρκετά καλό για τα δεδομένα, νομίζω γύρω στο 5. Την μεγάλη ταχύτητα ανεμιστήρα την προτείνω όταν δεν θα χρησιμοποιεί κανείς τον χώρο, για να αυξήσεις την απόδοση και να επωφεληθούν και οι υπόλοιποι χώροι.

4 ώρες πριν, cmaniac είπε

Στο silent δεν μπορεί να ψύξει. Όταν ανέβει η ζήτηση και φύγει απ το ρελαντί πρέπει να γυρίσει πάλι στο auto, γιατί το μόνο που θα σου κάνει είναι αφύγρανση με τραγικά χαμηλό EER επι ματαίω

Το ASEH09KMCG έχει πολύ καλό EER στην αθόρυβη επιλογή ανεμιστήρα, ενώ η παροχή είναι 270m3/h, σχεδόν διπλάσιο από την αθόρυβη ρύθμιση ενός Toshiba Yukai. Το έχω δείξει επανειλημμένα ότι το EER σε αυτήν την χαμηλή παροχή είναι συχνά πάνω από 10! Και έχουμε δει και του liakjim το Fujitsu KM series πόσο υψηλό EER διατηρεί στην αφύγρανση με την παροχή αέρα στο πιο χαμηλό που υπάρχει. Πραγματικά καταφέρνει και ψύχει τον χώρο αρκετά γρήγορα και με τον ανεμιστήρα στο silent. Αυτό είναι που δεν μπορώ ακόμα να χωνέψω, παρόλο που το έχω τεστάρει εξαντλητικά μέχρι τώρα. Δεν το πιστεύω ούτε ο ίδιος ότι μπορεί και με τον ανεμιστήρα στο αθόρυβο να ψύξει τόσο ικανοποιητικά έναν χώρο και πειραματίζομαι σε άλλες ταχύτητες μόνο και μόνο για να φάω τα μούτρα μου (να το ρίξω δηλαδή σε rapid cycling, που παρεμπιπτόντως ρίχνει και την απόδοσή του).

Επεξ/σία από Pan_K
  • Thanks 1
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το ASEH09KMCG έχει πολύ καλό EER στην αθόρυβη επιλογή ανεμιστήρα, ενώ η παροχή είναι 270m3/h, σχεδόν διπλάσιο από το αθόρυβο ενός Toshiba Yukai. Το έχω δείξει επανειλημμένα ότι το EER σε αυτήν την χαμηλή παροχή είναι συχνά πάνω από 10! Και έχουμε δει και του liakjim το Fujitsu KM series πόσο υψηλό EER διατηρεί στην αφύγρανση με την παροχή αέρα στο πιο χαμηλό που υπάρχει. Πραγματικά καταφέρνει και ψύχει τον χώρο αρκετά γρήγορα και με τον ανεμιστήρα στο silent. Αυτό είναι που δεν μπορώ ακόμα να χωνέψω, παρόλο που το έχω τεστάρει εξαντλητικά μέχρι τώρα. Δεν το πιστεύω ότι μπορεί και με τον ανεμιστήρα στο αθόρυβο και πειραματίζομαι σε άλλες ταχύτητες μόνο και μόνο για να φάω τα μούτρα μου (να το ρίξω δηλαδή σε rapid cycling, που παρεμπιπτόντως ρίχνει και την απόδοσή του).

Τελικά στο silent κρέμασε ή όχι;

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Τελικά στο silent κρέμασε ή όχι;

Ας πούμε ότι από τις 18:10 και μετά βελτιώθηκε η κατάσταση και άρχισε να μοιάζει περισσότερο με Toshiba στα on/off. Θερμοκρασία και υγρασία σταθερές πάντως. Αν το είχα στην λειτουργία αφύγρανσης πιθανότατα θα είχα μια ευθεία γραμμή γύρω στα 125 - 140 watt περίπου, όπως το έχω δει άλλωστε με το άλλο μου Fujitsu ASEH09KMCG που έχω στο σπίτι και το δουλεύω πάντα στην αφύγρανση.

image.png.d949f782a9b84ea7e878043fa4b056b0.png

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Klausx είπε

το μηχάνημα δεν παθαίνει τίποτα με τα on/off 

Συμφωνω απολυτα κι εξηγω..Eχω inventor 9αρι απ τα πρωτα που βγηκανε το εχω 14 χρονια κι εχει κανει απειρα on/off στην κυριολεξια ψυξη πιο πολυ (αφου η γυναικα κρυωνει και δε μ αφηνει να το ριξω πχ στους 25) και το μηχανημα λειτουργει οπως την πρωτη μερα που λεει ο λογος..Το βλεπω που το γραφουν πυκνα συχνα ορισμενοι για πιθανη βλαβη απ τα on/off αλλα αντε πως αποδεικνυεται, περα απο υποθεσεις;;

Δημοσ.

Ξανά καλησπέρα, τώρα θα σας χαροποιήσω .... σε mitsubishi Heavy industries ποιο μοντέλο στα 24.000btu προτείνετε ; Υπάρχει κάποιο καινούριο με wifi ενσωματομένο έτοιμο να παίξει ;

To εργαλείο θα αντικαταστήσει ενα παλιό 24αρι Panasonic 20 χρόνων και θα αναλάβει και χρέη βοηθητικού στην θέρμανση τον χειμώνα αλλα και το καλοκαίρι δεν θα κλείνει ποτέ.  Θεσσαλονίκη 150μ υψόμετρο σε μονοκατοικία.

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, fsbmaniac είπε

στα 24.000btu

Είναι δύσκολα και δύστροπα τα μεγάλα μηχανήματα. Βεβαιώσου οτι το χρειάζεσαι, πρώτον και δεύτερον δες αν μπορείς να κάνεις κατι για να μην το χρειάζεσαι. Απάντησε στο κλασσικό ερωτηματολόγιο του liakjim.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, energy52 είπε

Συμφωνω απολυτα κι εξηγω..Eχω inventor 9αρι απ τα πρωτα που βγηκανε το εχω 14 χρονια κι εχει κανει απειρα on/off στην κυριολεξια ψυξη πιο πολυ (αφου η γυναικα κρυωνει και δε μ αφηνει να το ριξω πχ στους 25) και το μηχανημα λειτουργει οπως την πρωτη μερα που λεει ο λογος..Το βλεπω που το γραφουν πυκνα συχνα ορισμενοι για πιθανη βλαβη απ τα on/off αλλα αντε πως αποδεικνυεται, περα απο υποθεσεις;;

η πλειοψηφία της ''βιβλιογραφίας'' υπάρχει από εποχές οn-off και commercial συστηματων ( με οτι και να συνεπαγεται αυτο σε επιπεδο wear and tear review ) . Σημερα εχουμε inverter, το οποιο σημαινει οτι λογω της  ''ποιοτητας'' ( ας μου επιτραπει να χρησιμοποιησω ετσι αυθαιρετα τον ορο )  των short-cycles ειναι λιγοτερο αισθητο το κομματι της υποτιθεμενης επικειμενης βλαβης/επιπονησης. Και μονο οτι ρουφαει κατα την εκκινηση λιγοτερο ρευμα απ ενα κλασσικο ον/οφφ, στα ματια μου καταπονειται και λιγοτερο ενα συγχρονο μηχανημα σε περιπτωσεις on-off. Αλλο να ξεκιναει με αποτομα μεγαλα surges ρευματος, οπως συνεβαινε στα παλια on-off, ωστε να αποδοσουν αμεσα το φορτιο τους,  και αλλο με τα incremental surges των σημερινων inverter. Ενα διαχρονικο σκελος που πρεπει  ομως να προσεχουμε, ειναι η σωστη διαστολογηση. Αυτο πχ δεν αλλαξε.  Παντως πιο ευκολα ειναι πλεον με τα συχνα ον/οφφ να μας σπασει τα νευρα, επειδη δεν φτιαχνει μια ευχαριστη ατμοσφαιρα, παρα να μας μεινει στα χερια. 

2 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Ξανά καλησπέρα, τώρα θα σας χαροποιήσω .... σε mitsubishi Heavy industries ποιο μοντέλο στα 24.000btu προτείνετε ; Υπάρχει κάποιο καινούριο με wifi ενσωματομένο έτοιμο να παίξει ;

To εργαλείο θα αντικαταστήσει ενα παλιό 24αρι Panasonic 20 χρόνων και θα αναλάβει και χρέη βοηθητικού στην θέρμανση τον χειμώνα αλλα και το καλοκαίρι δεν θα κλείνει ποτέ.  Θεσσαλονίκη 150μ υψόμετρο σε μονοκατοικία.

ερωτηματολόγιοhttps://www.elith.gr/calc/index.phpκαι ξαναέλα ... ειδικά αν δεν θες να κλείνει ποτέ καλοκαίρι ... 

Επεξ/σία από mdkamael
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...