Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Ας πούμε ότι από τις 18:10 και μετά βελτιώθηκε η κατάσταση και άρχισε να μοιάζει περισσότερο με Toshiba στα on/off. Θερμοκρασία και υγρασία σταθερές πάντως. Αν το είχα στην λειτουργία αφύγρανσης πιθανότατα θα είχα μια ευθεία γραμμή γύρω στα 125 - 140 watt περίπου, όπως το έχω δει άλλωστε με το άλλο μου Fujitsu ASEH09KMCG που έχω στο σπίτι και το δουλεύω πάντα στην αφύγρανση.

image.png.d949f782a9b84ea7e878043fa4b056b0.png

Επιβεβαιώνω την κατανάλωση του aseh09kmcg στα 128-140wh σε λειτουργία αφυγρανσης στους 26 βαθμούς, χωρίς eco και με εξωτερική θερμοκρασία 28-30 βαθμούς. Το μεσημέρι με ζέστη πλησιάζει και τα 180 ίσως και τα 200wh κάποιες στιγμές. Το βλέπει και ο ήλιος πολλές ώρες.

Δεν ήξερα ότι μπορεί να πλησιάσει SEER κοντά στο 10 στην αφυγρανση και στο silent/auto!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, verlemakos είπε

Δεν ήξερα ότι μπορεί να πλησιάσει SEER κοντά στο 10 στην αφυγρανση και στο silent/auto!!

Έχω ανεβάσει αρκετά διαγράμματα στο παρελθόν που το επιβεβαιώνουν. Παραθέτω εδώ δύο επιπλέον διαγράμματα με το Fujitsu στην αφύγρανση, που είναι χαρακτηριστικά.

EER 10,6 με μέση εξωτερική 28,8 και μέση εσωτερική 25,9 

image.png.88e5d84e5fce3dffafb4c199a8e7fcb2.png

Κι εδώ EER 7,9 με μέση εξωτερική 36,5 και μέση εσωτερική 25,5 

image.png.8013f14c4f08c873692b1c4206eedbb2.png

Θυμίζω ότι EER = ισχύς εξόδου/ κατανάλωση

Να σημειώσω ότι στο διάγραμμα της ισχύος εξόδου υπάρχουν artifacts λόγω της περιοδικής απώλειας επικοινωνίας με την εφαρμογή του κλιματιστικού.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
Στις 16/7/2025 στις 3:05 ΜΜ, ababa641 είπε

Προέκυψε ένα πρόβλημα με το κλιματιστικό MITSUBISHI MSZ/MUZ-DM35 VA και θέλει αλλαγή πλακέτας.

Η απόδειξη αγοράς είναι 28/06/2022 (άλλο αν η εγκατάσταση έγινε αργότερα λόγω φόρτου εργασίας) και η εγγύηση είναι για 3 χρόνια. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε πριν τις 28/6/2025 αλλά ο ψυκτικός λόγω φόρτου εργασίας άργησε να έρθει.

Έχω συνομιλία από 28/6/2025 μέσω viber  με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος που το αγόρασα και του έχω στείλει σε φώτο την εσωτερική και εξωτερική μονάδα με τα serial number για να ρωτήσει για την πλακέτα.

Η εταιρία αρνείται να καλύψει την βλάβη γιατί είναι εκτός εγγύησης διότι η επικοινωνία έγινε μετά την λήξη της τριετούς εγγύησης.

Το κόστος της πλακέτας είναι στα 300€ συν τα έξοδα για τον ψυκτικό.

Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να το καλύψει η εγγύηση?

Να ενημερώσω σχετικά με το ποστ που είχα κάνει...

Η αντιπροσωπεία δεν δέχτηκε να καλύψει την βλάβη μέσα στην εγγύηση και η απάντηση του υπεύθυνου του τμήματος service  ήταν "τι θα πω εγώ στους ανωτέρους μου" έπρεπε λέει να είχε ενημερωθεί η αντιπροσωπεία πριν λήξει η εγγύηση.

Με εξυπηρέτησε ένας άλλος άνθρωπος στην αντιπροσωπεία και μου ήρθε η πλακέτα στα 160€ συν 20€ ο ψυκτικός.

Τον τοπικό αντιπρόσωπο η αντιπροσωπεία τον "έγραψε" και στην κάλυψη της εγγύησης, αφού μεσολάβησε και έστειλε τις συνομιλίες μας στο viber και επιβεβαίωσε οτι η βλάβη ήταν πριν λήξει η εγγύηση, αλλά και στην τιμή αφού την πήρα αρκετά φθηνότερα.

• Sad 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 ώρες πριν, sb68s είπε

Μεταξύ του του Toshiba και του Fujitsu ποιό να προτιμήσω;

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Αδιάφορο

1. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νέο
  2. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  3. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Και για τα δύο
  4. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης.
  5. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης: Δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Κουζίνα
  7. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Καλαμαριά, https://penteli.meteo.gr/stations/kalamaria/
  8. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορο
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).: Δωμάτιο 20 τ.μ., με μια πλευρά εκτεθειμένη στο βορρά και μια μπαλκονόπορτα με διπλά τζάμια. Το δωμάτιο είναι στον 4ο και τελευταίο όροφο, κατασκευής 1985 και μόνωση στην πλάκα δεν υπάρχει, είναι όπως κατασκευάστηκε.
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . Οι θερμικές απώλειες σύμφωνα με το εργαλείο υπολογισμού είναι μεταξύ 2400 και 4400 watt (ανάλογα με την επιλογή μόνωσης στην ταράτσα)

Fujitsu

15 ώρες πριν, taskon είπε

Παρακάτω οι δικές μου ανάγκες. Από προηγούμενα post έχω σταμπάρει 2-3 μοντέλα που είναι γύρω στο μπάτζετ μου και καλά μηχανήματα.

Fijitsu KMCG, Yukai + και ένα Mitsubishi Heavy (δεν κατάλαβα πιο μοντέλο).

1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Περίπου στα 550€. 
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Νέα αγορά 
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90% ψύξη / 10% θέρμανση
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης, περιστασιακή σε θέρμανση
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Ύπαρξη φυσικού αερίου 
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Υπνοδωμάτιο 
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στηθάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Αθήνα Ν.Π. περίπου 1 χλμ απο θάλασσα με μπόλικη υγρασία, https://penteli.meteo.gr/stations/faliro/
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση και να είναι αθόρυβο, επιθυμητό wifi.
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): κουφώματα αλουμινίου θερμοδιακοπτόμενα, προορίζεται για υπνοδωμάτιο. 

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ -5.pdf 450.43 kB · 3 downloads

aseh09kmcg

9 ώρες πριν, fsbmaniac είπε

Ξανά καλησπέρα, τώρα θα σας χαροποιήσω .... σε mitsubishi Heavy industries ποιο μοντέλο στα 24.000btu προτείνετε ; Υπάρχει κάποιο καινούριο με wifi ενσωματομένο έτοιμο να παίξει ;

To εργαλείο θα αντικαταστήσει ενα παλιό 24αρι Panasonic 20 χρόνων και θα αναλάβει και χρέη βοηθητικού στην θέρμανση τον χειμώνα αλλα και το καλοκαίρι δεν θα κλείνει ποτέ.  Θεσσαλονίκη 150μ υψόμετρο σε μονοκατοικία.

SRK/SRC-71ZR-WF

Με F στο τέλος είναι με wifi . 

Αν οι απώλειες δεν είναι υψηλές προτίμησε το 63άρι ή κάποιο άλλο μοντέλο -> ερωτηματολόγιο

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Pan_K είπε

Έχω ανεβάσει αρκετά διαγράμματα στο παρελθόν που το επιβεβαιώνουν. Παραθέτω εδώ δύο επιπλέον διαγράμματα με το Fujitsu στην αφύγρανση, που είναι χαρακτηριστικά.

EER 10,6 με μέση εξωτερική 28,8 και μέση εσωτερική 25,9 

image.png.88e5d84e5fce3dffafb4c199a8e7fcb2.png

Κι εδώ EER 7,9 με μέση εξωτερική 36,5 και μέση εσωτερική 25,5 

image.png.8013f14c4f08c873692b1c4206eedbb2.png

Θυμίζω ότι EER = ισχύς εξόδου/ κατανάλωση

Να σημειώσω ότι στο διάγραμμα της ισχύος εξόδου υπάρχουν artifacts λόγω της περιοδικής απώλειας επικοινωνίας με την εφαρμογή του κλιματιστικού.

Εντυπωσιακό, ιδίως για συσκευή αυτής της κατηγορίας τιμής. Παρεμπιπτόντως, μόλις αντιλήφθηκα ένα on-off, δεν περίμενα να το κάνει μέρα μεσημέρι και εγώ βρίσκεται κάτω από τον ήλιο.

Πειραματιζομαι σήμερα με Ιάπωνα στην αφυγρανση και Κινέζο σε ψύξη. Για να δούμε...😁

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ababa641 είπε

Να ενημερώσω σχετικά με το ποστ που είχα κάνει...

Η αντιπροσωπεία δεν δέχτηκε να καλύψει την βλάβη μέσα στην εγγύηση και η απάντηση του υπεύθυνου του τμήματος service  ήταν "τι θα πω εγώ στους ανωτέρους μου" έπρεπε λέει να είχε ενημερωθεί η αντιπροσωπεία πριν λήξει η εγγύηση.

Με εξυπηρέτησε ένας άλλος άνθρωπος στην αντιπροσωπεία και μου ήρθε η πλακέτα στα 160€ συν 20€ ο ψυκτικός.

Τον τοπικό αντιπρόσωπο η αντιπροσωπεία τον "έγραψε" και στην κάλυψη της εγγύησης, αφού μεσολάβησε και έστειλε τις συνομιλίες μας στο viber και επιβεβαίωσε οτι η βλάβη ήταν πριν λήξει η εγγύηση, αλλά και στην τιμή αφού την πήρα αρκετά φθηνότερα.

Περίεργη εξέλιξη.

Αν είχες στείλει ένα email στην αντιπροσωπεία με το σύμπτωμα και ζητούσες service, θα ήσουν καλυμμένος.

Τον συνεργαζόμενο τεχνικό/ψυκτικό θα στον φέρει το service από εκεί και πέρα.

Η MEL έχει υποτίθεται και ελληνική αντιπροσωπεία. Κάνε πως στέλνεις ένα παράπονο.

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά ξέρετε αν welio που έχει το πρακτικέρ αξίζουν ; (Εννοείται μόνο για ψύξη) θέλω ένα 24αρι για το εξοχικό σαλόνοκουζινα. Κάπου είχα δει ότι είναι φασόν tcl οπότε σκέφτηκα θα είναι καλά για ψύξη που συνδυασμό με την τιμή χώμα με έβαλαν σε σκέψεις 

Δημοσ.
33 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Περίεργη εξέλιξη.

Αν είχες στείλει ένα email στην αντιπροσωπεία με το σύμπτωμα και ζητούσες service, θα ήσουν καλυμμένος.

Τον συνεργαζόμενο τεχνικό/ψυκτικό θα στον φέρει το service από εκεί και πέρα.

Η MEL έχει υποτίθεται και ελληνική αντιπροσωπεία. Κάνε πως στέλνεις ένα παράπονο.

Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο με ρώτησαν "το είδε ψυκτικός, είναι σίγουρα η πλακέτα, μήπως έχει πρόβλημα και η φτερωτή".
Επίσης από την αντιπροσωπεία μου είπαν οτι καλύτερα είναι να μιλήσει ο τοπικός αντιπρόσωπος μαζί τους.

Στην επαρχία ίσως λειτουργούμε λίγο διαφορετικά και απευθυνόμαστε συνήθως εκεί που έχουμε αγοράσει την συσκευή. Μπορεί και να μην το κυνήγησε και ο αντιπρόσωπος και να μίλησε αργότερα μαζί τους. 

Παράπονο δεν θα κάνω γιατί δεν θέλω να κάψω τον άνθρωπο που με εξυπηρέτησε και μου έδωσε σε άλλη τιμή την πλακέτα γιατί κατάλαβε οτι υπάρχει αδικία.

Απλά είπα στον υπεύθυνο του service ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ MITSUBISHI.

Πλέον στα κριτήρια για αγορά κλιματιστικού θα είναι και η εγγύηση και το μόνο που βρήκα με εγγύηση εφ όρου ζωής είναι το Sendo.

• Haha 2
Δημοσ.

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό: 1500€

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού; Αντικατάσταση ενός on-off δεινόσαυρου MSH-GA50VB 18K που ήταν επαρκέστατο για τον χώρο, καθώς είχε αγοραστεί με την παλιά λογική, «αγοράζω μεγαλύτερο για να πηγαίνει η ζέστη/ψύξη και στα υπόλοιπα δωμάτια».

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος; Ψιλοαδιάφορο. Ίσως μια πολύ μικρή προτεραιότητα σε αλυσίδες, αλλά όχι απαραίτητο.

Χρήση κλιματιστικού; Για ψύξη και θέρμανση.

Συχνότητα χρήσης; Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης.

Εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης; Υπάρχει λέβητας πετρελαίου για τυχόν ακραίες συνθήκες.

Χώρος;  Πολυκατοικια 3ος , Σαλονι-κουζίνα 35τμ.

Τοποθεσία; Δραπετσώνα. Μετεωρολογικός σταθμός (https://penteli.meteo.gr/stations/pireas/).

Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα χαρακτηριστικά; WiFi , αθόρυβο (όχι απαραίτητο).

Πληροφορίες για μονώσεις, κουφώματα, προσανατολισμό κ.λπ.; Μονώσεις μέτριες, ο χώρος έχει δύο πλευρές εκτεθειμένες στον αέρα, με τη μεγαλύτερη να είναι στον Βορρά και τη μικρότερη στην Ανατολή.

Απώλειες χώρου; Θα αναφέρω τις απώλειες του χώρου μου με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ. 4.371,31 watt, 14.914 btu.

πολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β Αλλαγή
Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Αλλαγή
Επιθυμητή Θερμοκρασία: 22 ℃ Αλλαγή
Έτος Kατασκευής: 2010 Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας: 35 m2 Αλλαγή
Ύψος Ορόφου: 2.70 m Αλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Αλλαγή
Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής Μόνωση Αλλαγή
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Αλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Αλλαγή
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Αλλαγή
Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Mη θερμαινόμενο χώρο Αλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία Αλλαγή
Μόνωση Δαπέδου: Πλημελής - 3εκ. Αλλαγή
Οροφή σε επαφή με: Άλλη κατοικία Αλλαγή
Μόνωση Οροφής: Πλημελής - 3εκ. Αλλαγή
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 5 Αλλαγή
Παράθυρα: 1 Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα Αλλαγή
Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια Αλλαγή
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5%

https://ibb.co/8DYTbt2v

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, USS456 είπε

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό: 1500€

Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού; Αντικατάσταση ενός on-off δεινόσαυρου MSH-GA50VB 18K που ήταν επαρκέστατο για τον χώρο, καθώς είχε αγοραστεί με την παλιά λογική, «αγοράζω μεγαλύτερο για να πηγαίνει η ζέστη/ψύξη και στα υπόλοιπα δωμάτια».

Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος; Ψιλοαδιάφορο. Ίσως μια πολύ μικρή προτεραιότητα σε αλυσίδες, αλλά όχι απαραίτητο.

Χρήση κλιματιστικού; Για ψύξη και θέρμανση.

Συχνότητα χρήσης; Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης.

Εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης; Υπάρχει λέβητας πετρελαίου για τυχόν ακραίες συνθήκες.

Χώρος;  Πολυκατοικια 3ος , Σαλονι-κουζίνα 35τμ.

Τοποθεσία; Δραπετσώνα. Μετεωρολογικός σταθμός (https://penteli.meteo.gr/stations/pireas/).

Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα χαρακτηριστικά; WiFi , αθόρυβο (όχι απαραίτητο).

Πληροφορίες για μονώσεις, κουφώματα, προσανατολισμό κ.λπ.; Μονώσεις μέτριες, ο χώρος έχει δύο πλευρές εκτεθειμένες στον αέρα, με τη μεγαλύτερη να είναι στον Βορρά και τη μικρότερη στην Ανατολή.

Απώλειες χώρου; Θα αναφέρω τις απώλειες του χώρου μου με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ. 4.371,31 watt, 14.914 btu.

πολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β Αλλαγή
Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Αλλαγή
Επιθυμητή Θερμοκρασία: 22 ℃ Αλλαγή
Έτος Kατασκευής: 2010 Αλλαγή
Εμβαδό Κατοικίας: 35 m2 Αλλαγή
Ύψος Ορόφου: 2.70 m Αλλαγή
Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Αλλαγή
Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής Μόνωση Αλλαγή
Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Αλλαγή
Νότια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Αλλαγή
Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Αλλαγή
Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Mη θερμαινόμενο χώρο Αλλαγή
Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία Αλλαγή
Μόνωση Δαπέδου: Πλημελής - 3εκ. Αλλαγή
Οροφή σε επαφή με: Άλλη κατοικία Αλλαγή
Μόνωση Οροφής: Πλημελής - 3εκ. Αλλαγή
Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 5 Αλλαγή
Παράθυρα: 1 Αλλαγή
Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα Αλλαγή
Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια Αλλαγή
Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5%

https://ibb.co/8DYTbt2v

Αποκλείεται να έχεις 5 εξωτερικά ανοίγματα σε 35μ2 . Σωστά;

Δημοσ.
20 λεπτά πριν, liakjim είπε

Αποκλείεται να έχεις 5 εξωτερικά ανοίγματα σε 35μ2 . Σωστά;

Έχεις δίκιο, το διορθώνω. Τα εξωτερικά ανοίγματα (είχα καταλάβει λάθος ότι αφορούσε όλες τις πόρτες) είναι 3, σύμφωνα και με την κάτοψη που έστειλα: 1 κεντρική είσοδος/έξοδος, 1 διπλή μπαλκονόπορτα και 1 μονή μπαλκονόπορτα. Τα αποτελέσματα είναι 3775,24 Watt και 12.880 btu.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ababa641 είπε

Απλά είπα στον υπεύθυνο του service ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ MITSUBISHI.

Εσύ είχες μια κακή εμπειρία από Electric. Εγώ είχα μια μέτρια προς καλή από Heavy.

Εμένα με εξυπηρέτησε ο Τουρνικιώτης που μέχρι πρότινος είχε και τις δύο, ασχέτως αν είναι διαφορετικές εταιρείες.

Εσένα ποιός σε εξυπηρέτησε τώρα που τα χουν χωρίσει και υπάρχει ξεχωριστή αντιπροσωπεία MEL;

Επίσης τις αναγγελίες βλαβών, πάντα τις κάνουμε και με mail συμπληρωματικά του τηλεφώνου ώστε να υπάρχει απόδειξη, ασχέτως επαρχίας. Κάνεις μια κοινοποίηση όλους τους συνυπεύθυνους για να μην λέει μετά ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του.

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, USS456 είπε

Έχεις δίκιο, το διορθώνω. Τα εξωτερικά ανοίγματα (είχα καταλάβει λάθος ότι αφορούσε όλες τις πόρτες) είναι 3, σύμφωνα και με την κάτοψη που έστειλα: 1 κεντρική είσοδος/έξοδος, 1 διπλή μπαλκονόπορτα και 1 μονή μπαλκονόπορτα. Τα αποτελέσματα είναι 3775,24 Watt και 12.880 btu.

Αν δεν έχεις ηλιακά κέρδη τότε ενα aseh12kmcg ή ενα Toshiba edge white 13αρι ή αν ανέβεις μπάτζετ στο Daikin atxm35a και θα είναι μια χαρά αλλιώς αν ο χώρος θερμαίνεται από ήλιο συν ότι έχεις και κουζίνα και αν έχεις εσωτερικά ανοίγματα σε άλλα δωμάτια τότε μάλλον θα ήταν καλύτερα να πήγαινες στο aseh14kmcg ή στο Daikin atxm42a ( στα Daikin ισχυρή σύσταση για έξτρα εγγύηση μέσω της Daikin με κάποια χρέωση). Πρώτα αποφάσισε για τα btus και μετά ψωνίζεις ανάλογα το μπάτζετ/χαρακτηριστικά/όρους εγγύησης. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...