Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, insomniagfg είπε

Καλυπτει τις δικες μου αναγκες και συνθηκες που επικρατουν σε μενα

Σε ιδανική θέση το 12άρι, λογικό είναι να καλύπτει σχεδόν όλο το χώρο, με χρήση 24/7. 

• Like 1
  • Απαντ. 13k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AnalysisParalysis είπε

Ποσο πρέπει να δουλέψει μια αντλία κενού περίπου? 

Μου κάνανε 15 λεπτά για toshiba edge 13αρι και 3 με 5 λεπτά για toshiba edge 24αρι με την πρόφαση ότι το μηχάνημα ήταν δυνατό ( μια κουτσουλιά ήταν στο μάτι βασικά) και ο ήχος αλλάζει όταν δεν χρειάζεται πια (τίποτα δεν άκουσα στον ήχο να αλλάζει το ίδιο θόρυβο εκανε πριν ή μετά) 

Το chatgdp  λέει ότι θέλει 25 με 30 λεπτά και στα 5 λεπτά είναι τελειωσ προβληματική η εγκατάσταση είναι αλήθεια αυτό?

Μου έχει τύχει στο 5λεπτο με 10λεπτο η αντλία να "σκάει", πιθανόν δεν έχει να τραβήξει άλλο. Παίζει ρόλο η αντλία και πιθανόν ο συνολικός όγκος που θέλουμε να εκκενωσουμε??

Μάλλον από εκεί και πέρα δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε. Το λέω πάντως με επιφύλαξη, κάποιο μέλος με τεχνικές γνώσεις και εμπειρία θα μπορούσε να μας διαφωτίσει.

9 ώρες πριν, Grim Ripper είπε

Σου καλύπτει το 12ρι 80τμ χειμώνα/καλοκαίρι; Αυτές είναι μονώσεις και αυτά θέλουμε να βλέπουμε.

Έχεις ανεβάσει σε κάποιο ποστ κάποια κάτοψη του σπιτιού ώστε να δούμε πώς ακριβώς είναι χωρισμένο το σπίτι και βολεύει το 1 κλιματιστικό και στέλνει παντού την ψύξη / θέρμανση; 

Και μετά σου λένε θα βάλω 18ρι σε σαλονοκουζίνα (περίπου 30-45τμ) νέου σπιτιού. 

Δεν είναι παράξενο να σε καλύπτει 12αρι για 80τμ, με την προϋπόθεση όμως οι απώλειες σου να είναι χαμηλές λόγω ισχυρής μόνωσης και σύγχρονων κουφωμάτων.

Και εγώ με 12αρι καλύπτω περίπου 70τμ, και μάλιστα με το yukai το οποίο είναι μια κατηγορία κάτω σε σχέση με το Perfera. Και με ολόκληρο το διαμερισμα πάνω από ανοιχτή πυλωτη.

Πριν επενδύσεις σε οποιαδήποτε είδος θέρμανσης/ψύξης, προτεραιότητα έχει η μόνωση του χώρου.

• Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, verlemakos είπε

Μου έχει τύχει στο 5λεπτο με 10λεπτο η αντλία να "σκάει", πιθανόν δεν έχει να τραβήξει άλλο. Παίζει ρόλο η αντλία και πιθανόν ο συνολικός όγκος που θέλουμε να εκκενωσουμε??

Μάλλον από εκεί και πέρα δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσουμε. Το λέω πάντως με επιφύλαξη, κάποιο μέλος με τεχνικές γνώσεις και εμπειρία θα μπορούσε να μας διαφωτίσει.

Ευχαριστώ. 

Η αντλία φάνηκε μικρή σαν θήκη εργαλείων και το chatgdp λέει ότι ήταν το πολύ 1-2cmf. Ακόμα λέει ότι θέλει 25 με 40 λεπτά για κανονικό κενό που όντως είναι τεράστιος χρόνος αλλά δεν θα ήθελε ένα τέταρτο οπωσδήποτε? 

Μετά από πολύ μανούρα κατάφερα να τον πείσω και άφησε 15 λεπτά για το 13αρι (όσο για ενώσει τα καλώδια) αλλά τώρα αμφιβάλω αν 15 λεπτά είναι υπεραρκετά και για το 13 αρι αλλά αυτό το αφήνω οπωσ είναι για πάντα. Το 24αρι με νοιάζει αν έχει γίνει κάτι πολύ στραβά. 

Δημοσ.

Η απάντηση στην υπογραφή μου. Το κενό δεν πάει με τα λεπτά και σίγουρα όχι με τον ήχο. Πάει με την συμπεριφορά του κυκλώματος στο κενομετρο.

Ναι όταν δεν έχουν υγρασία οι χαλκοσωλήνες ολοκληρώνεται πιο εύκολα. Μέχρι εκεί.

• Like 4
Δημοσ.
14 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Η απάντηση στην υπογραφή μου. Το κενό δεν πάει με τα λεπτά και σίγουρα όχι με τον ήχο. Πάει με την συμπεριφορά του κυκλώματος στο κενομετρο.

Ναι όταν δεν έχουν υγρασία οι χαλκοσωλήνες ολοκληρώνεται πιο εύκολα. Μέχρι εκεί.

Ευχαριστώ για την απάντηση σου. Αυτό σημαίνει ότι και 2 - 3 λεπτά είναι αρκετά αν το είδε στα κενόμετρο. Εμένα ομωσ πήγε με τον ήχο. 

Δημοσ.
15 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Τώρα που το αναφέρεις, θυμάμαι τους ψυκτικούς να μιλάνε για την πίεση που περίμεναν να πέσει. Αν δεν κάνω λάθος, κάπου στο 0.8 στόχευαν.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νεοκλασικο Κτήριο Χτισμένο Κέντρο θεσσαλονικης κοιταει προς το βορά. Φανταζομαι κατασκευη 1930

Θερμοκρασια εντώς σπιτιου Αρχες αυγουστου 29-30

Χώρος 29ΤΜ (ενιαίο)

Budget 900+περαστικά.

Περισσοτερο με ενδιαφέρει η ψυξη αλλα δεν θα ελεγα και οχι στη θερμανση.

Αδιαφορο οι λειτουργιες περισσοτερο με ενδιαφερει η οικονομια. 

Φοράει ενα παλιο samsung aqv18ugan αλλα καιει το κωλο του...

στο παλιο μου σπίτι ειχα ενα Daikin Siesta ATXC-C22000 BTU A++/A+ σίγουρα ο χωρος ηταν πολυ μεγαλυτερος αλλα δεν μου αφησε ακομα τις καλυτερες εντυπωσεις. (το εχω ξεσυνδεσει και το εχω στο πατρικό μου). Λειτουργουσε συνεχως αλλα δεν μπορω να εχω και αντικειμενικη αποψη. Μου το είχατε πρωτεινει εδω μεσα.

Σκεφτομαι να το πουλησω κανα 850άρι και να παρω ενα καινουργειο για εδώ μιας και ειναι μικροτερο το σαλόνι. (Θεωρειται καλη τη τιμη του;)

Αλλη επιλογή να το φέρω πανω κανα 100άρι μεταφορικα και αλλο ενα 100αρικο περστικα;

Τι θα κανατε στην θεση μου;

Screenshot 2025-08-13 at 2.09.43 PM.jpg

Επεξ/σία από digitalarchive
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 hours ago, sap00 said:

Σε ιδανική θέση το 12άρι, λογικό είναι να καλύπτει σχεδόν όλο το χώρο, με χρήση 24/7. 

Βασικο μελημα μου ηταν η καλυψη ΚΣ και δωματιο1, απο εκει και περα οτι αλλο κατσει ηταν/ειναι ευπροσδεκτο.

Επεξ/σία από insomniagfg
Δημοσ.
2 ώρες πριν, verlemakos είπε

Τώρα που το αναφέρεις, θυμάμαι τους ψυκτικούς να μιλάνε για την πίεση που περίμεναν να πέσει. Αν δεν κάνω λάθος, κάπου στο 0.8 στόχευαν.

Όταν μιλάμε για 250 microns μιλάμε για -99.967kpa. Πώς θα το δεις αυτό στο ρολογάκι;

Τα -80kpa είναι 150000 microns.

nwft-vacuum-pressure-unit-conversion-chart-122220-v2.pdf

• Like 1
Δημοσ.
18 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Όταν μιλάμε για 250 microns μιλάμε για -99.967kpa. Πώς θα το δεις αυτό στο ρολογάκι;

Τα -80kpa είναι 150000 microns.

nwft-vacuum-pressure-unit-conversion-chart-122220-v2.pdf

... Μάλλον θυμάμαι λάθος, εκτός και αν δεν μου το εγκατέστησαν σωστά 😩

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, verlemakos είπε

... Μάλλον θυμάμαι λάθος, εκτός και αν δεν μου το εγκατέστησαν σωστά 😩

Μάλλον καλά θυμάσαι.

Για να φτάσει εκεί, θέλει πρώτον να μπορεί να το δει με κάποιον τρόπο κάποιος (πόσοι έχετε δει να έχουν ηλεκτρονικά εργαλεία τέτοιας ακρίβειας), και δεύτερον να κάτσει κανα μισάωρο+.

Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που να έχει κάνει σε κάποιον από εμάς τόσο σωστή δουλειά. Όλοι με το που αρχίσουν να μην ακούγονται οι μπουρμπουλήθρες το βαφτίζουν έτοιμο.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, digitalarchive είπε

Νεοκλασικο Κτήριο Χτισμένο Κέντρο θεσσαλονικης κοιταει προς το βορά. Φανταζομαι κατασκευη 1930

Θερμοκρασια εντώς σπιτιου Αρχες αυγουστου 29-30

Χώρος 29ΤΜ (ενιαίο)

Budget 900+περαστικά.

Περισσοτερο με ενδιαφέρει η ψυξη αλλα δεν θα ελεγα και οχι στη θερμανση.

Αδιαφορο οι λειτουργιες περισσοτερο με ενδιαφερει η οικονομια. 

Φοράει ενα παλιο samsung aqv18ugan αλλα καιει το κωλο του...

στο παλιο μου σπίτι ειχα ενα Daikin Siesta ATXC-C22000 BTU A++/A+ σίγουρα ο χωρος ηταν πολυ μεγαλυτερος αλλα δεν μου αφησε ακομα τις καλυτερες εντυπωσεις. (το εχω ξεσυνδεσει και το εχω στο πατρικό μου). Λειτουργουσε συνεχως αλλα δεν μπορω να εχω και αντικειμενικη αποψη. Μου το είχατε πρωτεινει εδω μεσα.

Σκεφτομαι να το πουλησω κανα 850άρι και να παρω ενα καινουργειο για εδώ μιας και ειναι μικροτερο το σαλόνι. (Θεωρειται καλη τη τιμη του;)

Αλλη επιλογή να το φέρω πανω κανα 100άρι μεταφορικα και αλλο ενα 100αρικο περστικα;

Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού

Δημοσ.
4 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε

Ευχαριστώ. 

Η αντλία φάνηκε μικρή σαν θήκη εργαλείων και το chatgdp λέει ότι ήταν το πολύ 1-2cmf. Ακόμα λέει ότι θέλει 25 με 40 λεπτά για κανονικό κενό που όντως είναι τεράστιος χρόνος αλλά δεν θα ήθελε ένα τέταρτο οπωσδήποτε? 

Μετά από πολύ μανούρα κατάφερα να τον πείσω και άφησε 15 λεπτά για το 13αρι (όσο για ενώσει τα καλώδια) αλλά τώρα αμφιβάλω αν 15 λεπτά είναι υπεραρκετά και για το 13 αρι αλλά αυτό το αφήνω οπωσ είναι για πάντα. Το 24αρι με νοιάζει αν έχει γίνει κάτι πολύ στραβά. 

Δεν έχεις θέμα απλά να προσέξεις όταν αλλάξει θέση να ξανά γίνει κενό. Δώσε στο AI σωστά data, ότι είναι mini-split με 2-3 μέτρα σωληνώσεων και θα σου πει άλλους χρόνους. Ρώτα το και για το τριπλό κενό :)

• Thanks 1
Δημοσ.
17 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Μάλλον καλά θυμάσαι.

Για να φτάσει εκεί, θέλει πρώτον να μπορεί να το δει με κάποιον τρόπο κάποιος (πόσοι έχετε δει να έχουν ηλεκτρονικά εργαλεία τέτοιας ακρίβειας), και δεύτερον να κάτσει κανα μισάωρο+.

Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ένας που να έχει κάνει σε κάποιον από εμάς τόσο σωστή δουλειά. Όλοι με το που αρχίσουν να μην ακούγονται οι μπουρμπουλήθρες το βαφτίζουν έτοιμο.

Σε ευχαριστώ για την διευκρίνιση.

Την τελευταία εγκατάσταση που θυμάμαι σχετικά καλά ήταν για το aseh09kmcg στα τέλη Μαΐου, το όργανο ήταν σίγουρα αναλογικό και η αντλία στην ταράτσα δούλεψε γύρω στο εικοσαλεπτο.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι κερδίζει κάποιος όταν εφαρμόζεται κενό για 35-40 λεπτά της ώρας σε σχέση με τα 10-20 λεπτά.

Πιο ομαλή λειτουργία, μεγαλύτερη οικονομία, αξιοπιστία/μακροβιότητα, ή τι άλλο?

Μάλλον δεν έχουμε την δυνατότητα να συγκρίνουμε κάτω από τις ίδιες συνθήκες δύο όμοιες συσκευές, στις οποίες στην πρώτη εφαρμόστηκε κενό 10 λεπτά ενώ στην δεύτερη 40 λεπτά.

Ίσως να υπάρχει σε κάποιο ιστορικό δοκιμών ενός κατασκευαστή αλλά να μην έχει δημοσιευτεί ποτέ για να μένουμε όλοι εμείς στο Insomnia με την απορία😵‍💫 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, liakjim είπε

μην με ξαναπας σε DAIKIN σε εφαγα χαχαχαχαχα

1 Ανώτατο διαθέσιμο ποσό :
900€

2 Αντικατάσταση παλιου.

Samsung aqv18ugan Ιnverter
Επαρκέστατο στο κρυο αλλα καιει πολυ (ειναι δεκαετιας αν δεν κανω λαθος)

3 Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος 
Καταστημα με με δωρεαν περαστικα.

4 Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση):

60 κρυο - 40 θέρμανση.
Εχω και αέριο αλλα επειδη δουλευω σε αυτον τον χωρο ισως να αντικαστησει τα σωμματα μιας και εκει εχει ακρυβηνει η κατασταση.

5 Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή 
αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ.

Αποκλειστικη Ψυξη / θερμανση

6 Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης.

Αέριο

7 Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :

Σαλόνι 2 μπαλκονοπορτες και 3ΤΜ χωλ με 2 πορτες και τη πορτα της εισόδου.

8 Τοποθεσία 

Θεσσαλονίκη διπλα στο θερμαικό (300μέτρα) άρα υγρασια;

μέγιστες θερμοκρασίες  / μετερωρολογικος σταθμός
[Latest Conditions in Thessaloniki International Exhibition Centre](https://penteli.meteo.gr/stations/helexpo/)

9 Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ:

επιθημητό θα ηταν αν υπαρχει καμια λειτουργεια για το τσιγάρο; αλλα δεν κέγομαι και ολας.

10 Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).

Το σπίτι ειναι νεοκλασικο χτισμενο υποθετω το 1930. Πρωτη φορα κατοικηται.
Εσωτερικη σημερα 13/Αυγουστου 29-30 Βαθμοι.
Κοιτάει προς το Βορρά.

11 Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, 

29ΤΜ

Αλλες πληροφορίες:

στο παλιο μου σπίτι ειχα ενα Daikin Siesta ATXC-C22000 BTU A++/A+ σίγουρα ο χωρος ηταν πολυ μεγαλυτερος αλλα δεν μου αφησε ακομα τις καλυτερες εντυπωσεις. (το εχω ξεσυνδεσει και το εχω στο πατρικό μου). Λειτουργουσε συνεχως αλλα δεν μπορω να εχω και αντικειμενικη αποψη. Μου το είχατε πρωτεινει εδω μεσα. Δεν αφηνε μια optimal θερμορκρασια η ζεστενοσουν η κρυωνες. Μου αφησε την εντυπωνει οτι δεν εκλεινε ποτέ. Δεν εχω εικονα του ρευματος για διαφορετικους λογους.

Επεξ/σία από digitalarchive

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...