cmaniac Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 23 λεπτά πριν, verlemakos είπε Πιο ομαλή λειτουργία, μεγαλύτερη οικονομία, αξιοπιστία/μακροβιότητα, ή τι άλλο? Όταν έχεις ένα κύκλωμα που είναι σχεδιασμένο να παίζει με R32 και εσύ έχεις μέσα R32+ατμοσφαιρικό αέρα (άζωτο+οξυγόνο+άλλα αέρια)+νερο σε αδιευκρίνιστες ποσότητες, τότε το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να δουλεύεις το σύστημα σε άλλες συνθήκες από αυτές που είναι σχεδιασμένο. 27 λεπτά πριν, Klausx είπε τριπλό κενό Κάτσε ρε μάστορα να μάθουμε το κανονικό κενό.. Εδώ ακόμα πάμε με το αυτί γιατί "δεν έχει ανάγκη", κι εσύ μου ζητάς και έκπλυση με άζωτο. Ποιό ουράνιο και ποιό τόξο 1 2
Georpap1987 Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες Στις 11/8/2025 στις 10:55 ΜΜ, liakjim είπε Πάντως σαν πρώτη ένδειξη, ψιλομέτρια τα πράγματα από άποψη ελάχιστων watts για 24άρι. Βλέπω να κινείται στην περιοχή των 380-400W. Θα μου πείτε ότι και το heavy 71 και 80 εκεί παίζουν και ότι τα toshiba όπως το yukai των πεθερικών παίζει λίγο πιο κάτω στα 320-350W που σιγά τη διαφορά, αλλά ήλπιζα για κάτι καλύτερο. Για να δούμε πως θα πάει και τις επόμενες ημέρες. Να επισημάνω πως μπορεί το srk 71 να μην έχει τα χαμηλά των fujitsu σε αυτά τα κυβικά αλλά δεν έχει και τα υψηλά των περισσότερων στην κατηγορία του..το δικό μου όλη αυτή την περίοδο είναι σε αφυγρανση με ζητουμενη 23 στο 5μ ταβάνι μου σε χώρο 33τμ με εσωτερικές σκάλες πάνω και κάτω χωρίς καθόλου καλή μόνωση αποδιδοντας 24 βαθμούς με 46%υγρασια αυτή την στιγμή και σταθερές καταναλωσεις περί των 420watt.. 1
verlemakos Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 5 λεπτά πριν, cmaniac είπε Όταν έχεις ένα κύκλωμα που είναι σχεδιασμένο να παίζει με R32 και εσύ έχεις μέσα R32+ατμοσφαιρικό αέρα (άζωτο+οξυγόνο+άλλα αέρια)+νερο σε αδιευκρίνιστες ποσότητες, τότε το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να δουλεύεις το σύστημα σε άλλες συνθήκες από αυτές που είναι σχεδιασμένο. Κάτσε ρε μάστορα να μάθουμε το κανονικό κενό.. Εδώ ακόμα πάμε με το αυτί γιατί "δεν έχει ανάγκη", κι εσύ μου ζητάς και έκπλυση με άζωτο. Ποιό ουράνιο και ποιό τόξο Ελπίζω τουλάχιστον οι κατασκευαστές να το επισημαίνουν αυτό και να προτείνουν τρόπους ώστε να εξασφαλίζεται η συνθήκη που ανέφερες. Αλήθεια, μιλάει κανείς για κενό στις οδηγίες εγκατάστασης?
cmaniac Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 1 λεπτό πριν, verlemakos είπε Ελπίζω τουλάχιστον οι κατασκευαστές να το επισημαίνουν αυτό και να προτείνουν τρόπους ώστε να εξασφαλίζεται η συνθήκη που ανέφερες. Αλήθεια, μιλάει κανείς για κενό στις οδηγίες εγκατάστασης? Εννοείται. Και λένε και πόση ώρα και με ποιόν τρόπο (όχι για το κενό μόνο, αλλά και για να διασφαλίσεις ότι δεν υπάρχουν διαροές πριν μπει το ψυκτικό στο κύκλωμα, καθώς πρέπει να περνάνε στα manual και την κουλτούρα ότι ο πλανήτης δεν μας ανήκει). 1
liakjim Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 1 ώρα πριν, digitalarchive είπε μην με ξαναπας σε DAIKIN σε εφαγα χαχαχαχαχα 1 Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 900€ 2 Αντικατάσταση παλιου. Samsung aqv18ugan Ιnverter Επαρκέστατο στο κρυο αλλα καιει πολυ (ειναι δεκαετιας αν δεν κανω λαθος) 3 Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος Καταστημα με με δωρεαν περαστικα. 4 Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 60 κρυο - 40 θέρμανση. Εχω και αέριο αλλα επειδη δουλευω σε αυτον τον χωρο ισως να αντικαστησει τα σωμματα μιας και εκει εχει ακρυβηνει η κατασταση. 5 Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ. Αποκλειστικη Ψυξη / θερμανση 6 Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης. Αέριο 7 Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Σαλόνι 2 μπαλκονοπορτες και 3ΤΜ χωλ με 2 πορτες και τη πορτα της εισόδου. 8 Τοποθεσία Θεσσαλονίκη διπλα στο θερμαικό (300μέτρα) άρα υγρασια; μέγιστες θερμοκρασίες / μετερωρολογικος σταθμός [Latest Conditions in Thessaloniki International Exhibition Centre](https://penteli.meteo.gr/stations/helexpo/) 9 Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: επιθημητό θα ηταν αν υπαρχει καμια λειτουργεια για το τσιγάρο; αλλα δεν κέγομαι και ολας. 10 Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ). Το σπίτι ειναι νεοκλασικο χτισμενο υποθετω το 1930. Πρωτη φορα κατοικηται. Εσωτερικη σημερα 13/Αυγουστου 29-30 Βαθμοι. Κοιτάει προς το Βορρά. 11 Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, 29ΤΜ Αλλες πληροφορίες: στο παλιο μου σπίτι ειχα ενα Daikin Siesta ATXC-C22000 BTU A++/A+ σίγουρα ο χωρος ηταν πολυ μεγαλυτερος αλλα δεν μου αφησε ακομα τις καλυτερες εντυπωσεις. (το εχω ξεσυνδεσει και το εχω στο πατρικό μου). Λειτουργουσε συνεχως αλλα δεν μπορω να εχω και αντικειμενικη αποψη. Μου το είχατε πρωτεινει εδω μεσα. Δεν αφηνε μια optimal θερμορκρασια η ζεστενοσουν η κρυωνες. Μου αφησε την εντυπωνει οτι δεν εκλεινε ποτέ. Δεν εχω εικονα του ρευματος για διαφορετικους λογους. Σκεφτομαι να το πουλησω κανα 850άρι και να παρω ενα καινουργειο για εδώ μιας και ειναι μικροτερο το σαλόνι. (Θεωρειται καλη τη τιμη του;) Αλλη επιλογή να το φέρω πανω κανα 100άρι μεταφορικα και αλλο ενα 100αρικο περστικα; Τι θα κανατε στην θεση μου; Θα χρειαστούμε και τις απώλειες.
digitalarchive Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 6 λεπτά πριν, liakjim είπε Θα χρειαστούμε και τις απώλειες. στις ερωτησεις που εχει βαζω για ολο το σπιτι η μονο το χωρο που θελω να ψυξω;
liakjim Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, digitalarchive είπε στις ερωτησεις που εχει βαζω για ολο το σπιτι η μονο το χωρο που θελω να ψυξω; Απλά ακολούθα τις οδηγίες κάτω πάνω από το ερωτηματολόγιο. Επεξ/σία πριν από 21 ώρες από liakjim
digitalarchive Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 7 λεπτά πριν, liakjim είπε Απλά ακολούθα τις οδηγίες κάτω πάνω από το ερωτηματολόγιο. Θερμικές Απώλειες 5455.33Watt 4691.59KCal/h 188.11Watt/m2 161.78KCal/h/m2 Περιοχή: Θεσσαλονίκη - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 22 ℃ Έτος Kατασκευής: 1930 Εμβαδό Κατοικίας: 29 m2 Ύψος Ορόφου: 2.80 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων: Καμία Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με: Μη θερμαινόμενο χώρο Μόνωση Οροφής: Καμία μόνωση Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 5 Παράθυρα: 1 Τύπος Κουφωμάτων: Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5%
liakjim Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες 2 λεπτά πριν, digitalarchive είπε Θερμικές Απώλειες 5455.33Watt 4691.59KCal/h 188.11Watt/m2 161.78KCal/h/m2 Περιοχή: Θεσσαλονίκη - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 22 ℃ Έτος Kατασκευής: 1930 Εμβαδό Κατοικίας: 29 m2 Ύψος Ορόφου: 2.80 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων: Καμία Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με: Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου: Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με: Μη θερμαινόμενο χώρο Μόνωση Οροφής: Καμία μόνωση Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 5 Παράθυρα: 1 Τύπος Κουφωμάτων: Συνθετικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5% Συνεπώς δεν φαίνεται να φτάνει ένα 18άρι, οπότε η μεταφέρεις το daikin που λες (ούτε εγώ είμαι φαν του συγκεκριμένου μοντέλου), ή βάζεις ένα toshiba edhe white 22άρι ή ένα mitsubishi heavy 63 .
digitalarchive Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Μόλις τώρα, liakjim είπε Συνεπώς δεν φαίνεται να φτάνει ένα 18άρι, οπότε η μεταφέρεις το daikin που λες (ούτε εγώ είμαι φαν του συγκεκριμένου μοντέλου), ή βάζεις ένα toshiba edhe white 22άρι ή ένα mitsubishi heavy 63 . αυτο το 18άρι που εχω τωρα τον παγωνει τον χωρο. μηπως δεν εχω βαλει καλα τις μονωσεις φανταζομαι ενα τοσο παλιο κτηριο τι μονωση να εχει; (ειναι ανακαινισμενο)
cmaniac Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Μόλις τώρα, digitalarchive είπε αυτο το 18άρι που εχω τωρα τον παγωνει τον χωρο. μηπως δεν εχω βαλει καλα τις μονωσεις φανταζομαι ενα τοσο παλιο κτηριο τι μονωση να εχει; (ειναι ανακαινισμενο) Για την θέρμανση κοιτάμε. Η ψύξη είναι δεδομένη και με μικρότερο. 1
digitalarchive Δημοσ. πριν από 21 ώρες Δημοσ. πριν από 21 ώρες Μόλις τώρα, cmaniac είπε Για την θέρμανση κοιτάμε. Η ψύξη είναι δεδομένη και με μικρότερο. 70-30 για ψυξη κοιταω. τα 22.000 φςυφουν πολυ απο το budget. μηπως ειναι κακη ιδεα και να μεινω με το DAIKIN?+200€.... αλλα οπως ειπα δεν ξερω δεν με αφησε ικανοποιημενο...
AnalysisParalysis Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 2 ώρες πριν, Klausx είπε Δεν έχεις θέμα απλά να προσέξεις όταν αλλάξει θέση να ξανά γίνει κενό. Δώσε στο AI σωστά data, ότι είναι mini-split με 2-3 μέτρα σωληνώσεων και θα σου πει άλλους χρόνους. Ρώτα το και για το τριπλό κενό
chemkyr Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 1 hour ago, digitalarchive said: 70-30 για ψυξη κοιταω. τα 22.000 φςυφουν πολυ απο το budget. μηπως ειναι κακη ιδεα και να μεινω με το DAIKIN?+200€.... αλλα οπως ειπα δεν ξερω δεν με αφησε ικανοποιημενο... αυτές οι απώλειες που σου υπολόγισε είναι για εξωτερική -8 κελσίου. Πόσες μέρες το χρόνο έχετε -8? Επίσης ο αριθμός των πορτών - παραθύρων στο χώρο είναι σωστός?
liakjim Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες 2 λεπτά πριν, chemkyr είπε αυτές οι απώλειες που σου υπολόγισε είναι για εξωτερική -8 κελσίου. Πόσες μέρες το χρόνο έχετε -8? Επίσης ο αριθμός των πορτών - παραθύρων στο χώρο είναι σωστός? Γιατί είναι για -8;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα