Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, AnalysisParalysis είπε

Όλα γιναν επιτόπου εκείνη την ημέρα. Το είχα υποψήφιο για άλλες δύο θέσεις που με απέτρεψαν να το βάλω. Η μία γιατί είναι βαριά η μονάδα να σηκωθεί πάνω ή άλλη γιατί ήθελε πολλά μέτρα σωληνώσεις.  Δεν ήθελα να συμπληρώσω επιπλέον ψυκτικό υγρο γιατί νομίζω οτι αυτή είναι λεπτεπιλεπτη δουλειά. Αλλά μετά διάβασα ότι το edge έχει περιθωριο μεχρι 15 μετρα σωληνώσεις χωρίς προσθήκη ψυκτικού υγρού. 

Το έδαφος δεν ειναι ίσιο λόγω κλίσης οπότε αργά το καταλάβαμε μέσα στην αναμπουμπουλα ότι στις βάσεις δαπέδου γέρνει. Έτσι όπως είναι τώρα και ακουμπάει η βάση λιγο στο έδαφος δεν βλέπω να έχει πρόβλημα ή τουλάχιστον δεν το αντιλαμβάνομαι εγώ. Από άποψη ενόχλησης και θορύβου εννοώ δεν ξέρω αν υπαρχει πρόβλημα από τεχνολογική άποψη. 

IMG-20250816-WA0000.jpg

Το όριο είναι 10εκ. Προσωπικά το έχω στα 20εκ. Είναι πνιγμένη. Αν έχει άλλες τρύπες να βιδωθεί πιο μπροστά κάντο, αλλιώς θέλει πιο μεγάλες γωνιές. 

• Thanks 1
Δημοσ.
On 14/08/2025 at 16:27, cmaniac said:

Εγώ θα έλεγα ναι.

Αλλά εξαρτάται τι ζητάς.

Reveal hidden contents

image.png.864f961771228f1eb50f6c0621e874a2.png

image.png.785e921a5e4d528e26d042f79a8e32fa.png

Reveal hidden contents

image.png.4cd94a78f612274e89be1300458bfcdd.png

image.png.be9ec2007ae220abc5ea80cbdfb77e33.png

Οι ανάγκες που θα χρειαστεί να καλύψει αφορούν τον παρακάτω χώρο:

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Αδιάφορο

1. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νέο
  2. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  3. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Και για τα δύο
  4. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης.
  5. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης: Δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Κουζίνα
  7. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Καλαμαριά, https://penteli.meteo.gr/stations/kalamaria/
  8. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορο
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).: Δωμάτιο 20 τ.μ., με μια πλευρά εκτεθειμένη στο βορρά και μια μπαλκονόπορτα με διπλά τζάμια. Το δωμάτιο είναι στον 4ο και τελευταίο όροφο, κατασκευής 1985 και μόνωση στην πλάκα δεν υπάρχει, είναι όπως κατασκευάστηκε.
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . Οι θερμικές απώλειες σύμφωνα με το εργαλείο υπολογισμού είναι μεταξύ 2400 και 4400 watt (ανάλογα με την επιλογή μόνωσης στην ταράτσα)

Πιστεύετε ότι και με τα δύο μοντέλα θα καλύψουν τις ανάγκες, για θέρμανση κυρίως ή πρέπει να πάω σε αυτό το μοντέλο;

Fujitsu 14.000 Btu

Σας ευχαριστώ.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, liakjim είπε

Το όριο είναι 10εκ. Προσωπικά το έχω στα 20εκ. Είναι πνιγμένη. Αν έχει άλλες τρύπες να βιδωθεί πιο μπροστά κάντο, αλλιώς θέλει πιο μεγάλες γωνιές. 

Δυστυχώς θέλει άλλες γωνίες. Είναι στο τέρμα οι βίδες. Αν έχετε κανένα Λίνκ με καλές γωνίες πείτε μου  αν δεν σας κάνει κόπο.

Το άλλο όμως που είναι πάνω σε σκεπακι το βλέπω να δύσκολο να αλλάξω τι γωνίες σύντομα θα πάει με το καθαρισμό/service. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 15/8/2025 στις 8:24 ΜΜ, andreas_spec είπε
  1. Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 700 (ισως και λιγο παραπανω αν αξιζει )
  2. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Samsung 12000 btu -2000 μοντελο , φαινετε επαρκες αν  και χρησιμοποιειται μονο για ψυξη  και ελάχιστα μιας και δεν υπαρχει τόσο αναγκη (μαξ 20ωρες ολη την καλοκαιρινη σεζον)
  3. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): δεν με απασχολει
  4. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 90%θερμανση - 10% ψυξη
  5. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: θέλω για μονιμη θερμανση 
  6. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου. οχι 
  7. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ :δύο δωματια (σαλονι και δευτερο δωματιο  υπνοδωματιο) των 17 τ.μ το καθενα με χώρισμα - ανοιγμα μεταξυ τους 2.30 πλατος χ 2.20 υψος (ειχε συρρομενη πορτα ,εχει αφαιρεθει )
  8. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ) Επαρχία έξω απο την Κατερίνη - 140μ υψομετρο - κοντά σε ρέμα - σχετικά αρκετή υγρασια (60-70).κοντινοτερος μετεωρολογικος σταθμος του Κορινου 
  9. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: ναι 
  10. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).εντονη ηλιοφανεια - ψηλοταβανο 

Χωρίς τίτλο3.png

Χωρίς τίτλο4.png

Ήμουν ανάμεσα σε atxc35c atxc35e και yukai+ αλλά από την στιγμή που προσπαθείς να πετύχεις αυτό που ξέρουμε ότι δεν γίνεται εύκολα δλδ τη θέρμανση 2 παρακείμενων χώρων με άνοιγμα, πιστεύω ότι το daikin μς την αυξημένη ροή αέρα που έχει θα αυξήσει τις πιθανότητες να δουλέψει το πράγμα. 

7 ώρες πριν, sb68s είπε

Οι ανάγκες που θα χρειαστεί να καλύψει αφορούν τον παρακάτω χώρο:

Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : Αδιάφορο

1. Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού: Νέο
  2. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο
  3. Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): Και για τα δύο
  4. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης.
  5. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης: Δεν υπάρχει εναλλακτικός τρόπος θέρμανσης
  6. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Κουζίνα
  7. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Καλαμαριά, https://penteli.meteo.gr/stations/kalamaria/
  8. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής,  μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Αδιάφορο
  9. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ).: Δωμάτιο 20 τ.μ., με μια πλευρά εκτεθειμένη στο βορρά και μια μπαλκονόπορτα με διπλά τζάμια. Το δωμάτιο είναι στον 4ο και τελευταίο όροφο, κατασκευής 1985 και μόνωση στην πλάκα δεν υπάρχει, είναι όπως κατασκευάστηκε.
  10. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . Οι θερμικές απώλειες σύμφωνα με το εργαλείο υπολογισμού είναι μεταξύ 2400 και 4400 watt (ανάλογα με την επιλογή μόνωσης στην ταράτσα)

Πιστεύετε ότι και με τα δύο μοντέλα θα καλύψουν τις ανάγκες, για θέρμανση κυρίως ή πρέπει να πάω σε αυτό το μοντέλο;

Fujitsu 14.000 Btu

Σας ευχαριστώ.

Θα έβαζα το 14άρι που λες. 

Επεξ/σία από liakjim
Δημοσ.

Στο σπίτι της θείας μου υπάρχει ένα  Daikin atxc25d και ένα Midea Xtreme pro.

Το Daikin το δουλεύει στους 25ο, φουλ ανεμιστήρας και νιώθει μέσα άνετα. Θερμοκρασία σταθερά 24-25ο.

Το Midea, το βάζει στους 27ο και καμιά φορά κατεβάζει τον ανεμιστήρα στο 1 γιατί κρυώνει.

Εκτός από την κακή ποιότητα του Midea και την αδυναμία του να κατεβάσει στροφές όσο πρέπει, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Σε επικοινωνία με τον ψυκτικό μας για τις σχετικές ευχές του 15αυγουστου (είμαστε φίλοι, εκτός από την δουλειά που μας κάνει), μου είπε ότι κατά την γνώμη του, το Midea δεν κατεβάζει πολλές στροφές, λόγω "ασταθούς λειτουργίας σε χαμηλές ταχύτητες".

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε

Στο σπίτι της θείας μου υπάρχει ένα  Daikin atxc25d και ένα Midea Xtreme pro.

Το Daikin το δουλεύει στους 25ο, φουλ ανεμιστήρας και νιώθει μέσα άνετα. Θερμοκρασία σταθερά 24-25ο.

Το Midea, το βάζει στους 27ο και καμιά φορά κατεβάζει τον ανεμιστήρα στο 1 γιατί κρυώνει.

Εκτός από την κακή ποιότητα του Midea και την αδυναμία του να κατεβάσει στροφές όσο πρέπει, δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.

Σε επικοινωνία με τον ψυκτικό μας για τις σχετικές ευχές του 15αυγουστου (είμαστε φίλοι, εκτός από την δουλειά που μας κάνει), μου είπε ότι κατά την γνώμη του, το Midea δεν κατεβάζει πολλές στροφές, λόγω "ασταθούς λειτουργίας σε χαμηλές ταχύτητες".

Το Midea κατεβάζει χαμηλά στην ψύξη κάτω από 120w το θέμα είναι ότι κάθε on/off ή στις "γκαζιές" που κάνει φτάνει τα 1000-1200w με αποτέλεσμα να νιώθεις κρύο σε μικρούς χώρους. Στο 18αρι δεν το καταλαβαίνεις τόσο πολύ. Επίσης μεγάλο ρόλο έχει η θέση του εσωτερικού αν χτυπάει σε κρεβάτια καναπέδες κτλ.

29C και 40% fan δουλεύει το δικό μου 9αρι σε 10τ.μ. μετά τα 200w κάνει off και πάλι από την αρχή.

• Sad 1
Δημοσ.

Περίεργα πράγματα ρε παίδες. Στο δικό μου xtreme graphite όση θερμοκρασία βάλεις τόση ακριβώς έχει ο χώρος. 0,1 βαθμούς πάνω κάτω παίζει μόνο 

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vdeseris είπε

Περίεργα πράγματα ρε παίδες. Στο δικό μου xtreme graphite όση θερμοκρασία βάλεις τόση ακριβώς έχει ο χώρος. 0,1 βαθμούς πάνω κάτω παίζει μόνο 

Τα αισθητήρα είναι οκ, απλά σε μικρούς χώρους κάνει συχνά on/off ή ανεβάζει φουλ στροφές ανά τακτά διαστήματα χάνοντας την άνεση.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Klausx είπε

Τα αισθητήρα είναι οκ, απλά σε μικρούς χώρους κάνει συχνά on/off ή ανεβάζει φουλ στροφές ανά τακτά διαστήματα χάνοντας την άνεση.

Μάλλον επειδή το έχω σε σαλοκουζινα δουλεύει σωστά. On/off δεν έχει κάνει ποτέ μέχρι τώρα 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...