Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 09:25 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:25 πμ (επεξεργασμένο) 2 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν είναι defrost.. Οκ. Αναστροφή του κύκλου είναι σε κάθε περίπτωση. Είναι τόσο συχνά που ενοχλούν την νύχτα και ρίχνουν την θερμοκρασία παρόλα ταύτα. Και σωρευτικά σπαταλούν αρκετή ενέργεια. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:26 πμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 09:26 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:26 πμ Μόλις τώρα, Pan_K είπε Οκ. Αναστροφή του κύκλου είναι σε κάθε περίπτωση. Είναι τόσο συχνά που ενοχλούν την νύχτα και ρίχνουν την θερμοκρασία παρόλα ταύτα. Ενοχλητικά ναι. Δεν ρίχνουν όμως τη θερμοκρασία. Γίνονται στην αρχή του επόμενου κύκλου και με τον εσωτερικό ανεμιστήρα off . 1
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 09:28 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:28 πμ (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, liakjim είπε Ενοχλητικά ναι. Δεν ρίχνουν όμως τη θερμοκρασία. Γίνονται στην αρχή του επόμενου κύκλου και με τον εσωτερικό ανεμιστήρα off . Το λέω επειδή παγώνουν το εσωτερικό στοιχείο παρόλα ταύτα, έτσι δεν είναι; Μπορεί αυτό να μην γίνεται αισθητό, ή από την άλλη να γίνεται όταν είσαι κάτω από την μονάδα λόγω των ρευμάτων που ήδη υπάρχουν στον χώρο. Παρεμπιπτόντως, το πρόσεξες αυτό που πρόσθεσα στην αρχική ανάρτησή μου ότι τέρμα η 10-ετής εγγύηση στα Midea; Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:31 πμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 10:03 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:03 πμ 33 λεπτά πριν, Pan_K είπε Το λέω επειδή παγώνουν το εσωτερικό στοιχείο παρόλα ταύτα, έτσι δεν είναι; Μπορεί αυτό να μην γίνεται αισθητό, ή από την άλλη να γίνεται όταν είσαι κάτω από την μονάδα λόγω των ρευμάτων που ήδη υπάρχουν στον χώρο. Παρεμπιπτόντως, το πρόσεξες αυτό που πρόσθεσα στην αρχική ανάρτησή μου ότι τέρμα η 10-ετής εγγύηση στα Midea; Εδώ λέει 10 https://www.fgeurope.gr/wp-content/uploads/2024/01/ΕΝΤΥΠΟ-ΕΓΓΥΗΣΗΣ-ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.pdf
hp8 Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:12 πμ 48 λεπτά πριν, Pan_K είπε Σχεδόν κάθε κύκλος on/off συνοδεύεται από ένα mini defrost, ήδη από τους 7 βαθμούς κελσίου. Εγώ έγραψα το λόγο της ύπαρξης τους και τίποτα παραπάνω Για μεν το PAN HEATER Δες εδώ για δε την αντίσταση του συμπιεστή πχ Spoiler 1
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 10:20 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:20 πμ Το carrier crystal clear II που έχω έχει το compressor belt και μάλιστα έχει 2 σκάλες στα 5W και στα 20W . Το κλιματιστικό είναι stand by. 1
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 10:32 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:32 πμ (επεξεργασμένο) 47 λεπτά πριν, hp8 είπε Εγώ έγραψα το λόγο της ύπαρξης τους και τίποτα παραπάνω Για μεν το PAN HEATER Δες εδώ για δε την αντίσταση του συμπιεστή πχ Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Εγώ έψαχνα στις ιστοσελίδες των αντιοροσωπειών (Inventor και midea) και δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. Μάλιστα από την Inventor απουσιάζει πλέον κάθε σχετική αναφορά {παλιότερα το παρέθετε ως μια σημαντική λειτουργία). Άρα, δεν είναι η συχνη αναστροφή του κύκλου που κάνει τη διαφορά, όπως υπέθεσα, αλλά οι αντιστάσεις στην βάση και στον συμπιεστή. Στην πράξη τώρα, εγώ τουλάχιστον είδα πάρα πολλές αναστοφές του κύκλου πριν την επανέναρξη του συμπιεστή για θέρμανση και αρκετά αυξημένη κατανάλωση, ενώ είχα και πολύ συχνή συσσώρευση πάγου με κανονικά defrost στην εξωτερική μονάδα, συχνότερη μάλιστα από ένα παλιό general electric on/OFF που είχα στο διπλανό δωμάτιο. Θερμοκρασία γύρω στο μηδέν με υγρασία στο 90%. Είχα αγοράσει το leon για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και δυστυχώς είδα χειρότερη αντί για καλύτερη συμπεριφορά σε ότι αφορά τα defrost. Από την άλλη κατάφερε να φέρει έναν χώρο σε θερμοκρασία άνεσης με εξωτερικές κοντά στο μηδέν και αρχική εσωτερική θερμοκρασία κοντά στους 6 βαθμούς Κελσίου. 39 λεπτά πριν, liakjim είπε Το carrier crystal clear II που έχω έχει το compressor belt και μάλιστα έχει 2 σκάλες στα 5W και στα 20W . Το κλιματιστικό είναι stand by. Ειλικρινής απορία (μην παρεξηγηθώ): πιστεύεις ότι αυτά τα 5 ή 20 watt θέρμανσης με αντίσταση μπορούν να κάνουν κάποια ουσιαστική διαφορά στην λειτουργία του συμπιεστή ; Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:00 πμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:06 πμ 31 λεπτά πριν, Pan_K είπε Ειλικρινής απορία (μην παρεξηγηθώ): πιστεύεις ότι αυτά τα 5 ή 20 watt θέρμανσης με αντίσταση μπορούν να κάνουν κάποια ουσιαστική διαφορά στην λειτουργία του συμπιεστή ; Δεν έχει σημασία τι πιστεύω. Ο κατασκευαστής τα έχει μελετήσει οπότε θα είναι επαρκή για να κρατάνε τα λάδια ζεστά. Τονίζω ότι η αντίσταση παίζει σε χαμηλές θερμοκρασίες και με το κλιματιστικό off ώστε αν χρειαστεί να λειτουργήσει να είναι τα λάδια σε κάποια λογική θερμοκρασία.
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 11:38 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:38 πμ (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, liakjim είπε . Ο κατασκευαστής τα έχει μελετήσει οπότε θα είναι επαρκή για να κρατάνε τα λάδια ζεστά. Τονίζω ότι η αντίσταση παίζει σε χαμηλές θερμοκρασίες και με το κλιματιστικό off ώστε αν χρειαστεί να λειτουργήσει να είναι τα λάδια σε κάποια λογική θερμοκρασία. Αν ήταν αυτό αρκετό, τότε γιατί τα τόσο συχνά dF και αναστροφές του κύκλου; Αυτά τα μικρά dF ή πως να τα πω δεν ξέρω, αυτόν τον σκοπό δεν εξυπηρετούν; Ή μήπως είναι για την μία και μοναδική φορά που θα ανοίξει το κλιματιστικό; Δεν έχω καταλάβει εντελώς. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:39 πμ από Pan_K
cmaniac Δημοσ. Δευτέρα στις 11:42 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:42 πμ Αυτα παίζουν απο 4-5 βαθμούς και κάτω, μάλιστα παίζουν μόνιμα και δεν μπορείς να τα σβήσεις, επηρεάζοντας και την συνολική κατανάλωση. Αν δεν μένει κάποιος στο Νευροκόπι δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Έχει τόσα καλά μηχανήματα που ξέρουμε που κάνουν για ζόρια, γιατί να συζητάμε για κινεζιές;
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 11:53 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:53 πμ (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, cmaniac είπε Αν δεν μένει κάποιος στο Νευροκόπι δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Έχει τόσα καλά μηχανήματα που ξέρουμε που κάνουν για ζόρια, γιατί να συζητάμε για κινεζιές; Και εγώ σε φάση Νευροκόπι είμαι από Δεκέμβριο έως Απρίλιο. Τέλη Απριλίου είχα ελάχιστη 5 βαθμούς το βράδυ. Αυτό που με διακίνησε να σχολιάσω είναι αυτή η τεχνολογία που διαφήμιζε τότε η Inventor και που δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί, τι ακριβώς κάνει και στην τελική αν θα πρέπει να πιστεύω τα specs ή τα μάτια μου. Το μόνιμο θέμα με τα mideo-ειδή δηλαδή. Επεξ/σία Δευτέρα στις 11:54 πμ από Pan_K
liakjim Δημοσ. Δευτέρα στις 11:55 πμ Δημοσ. Δευτέρα στις 11:55 πμ 16 λεπτά πριν, Pan_K είπε Αν ήταν αυτό αρκετό, τότε γιατί τα τόσο συχνά dF και αναστροφές του κύκλου; Αυτά τα μικρά dF ή πως να τα πω δεν ξέρω, αυτόν τον σκοπό δεν εξυπηρετούν; Ή μήπως είναι για την μία και μοναδική φορά που θα ανοίξει το κλιματιστικό; Δεν έχω καταλάβει εντελώς.
Pan_K Δημοσ. Δευτέρα στις 12:00 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:00 μμ liakjim, το λινκ που παρέθεσες αυτό λέει, ότι τα dF εξυπηρετούν στην προθέρμανση των λαδιών Οπότε, εφόσον βλέπω τόσα πολλά dF, το καλώδιο με το οποίο τυλίξανε τον συμπιεστή και άλλα μέρη της εξωτερικής μονάδας δεν επαρκεί. Σωστά;
digitalarchive Δημοσ. Δευτέρα στις 12:11 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:11 μμ (επεξεργασμένο) να ρωτησω κατι παιδια μηπως εχει κανεις το συγκεκριμενο κλιματιστικο; samsung AQ18UGAN μετά απο 2-3ς ωρες στο eco mode σταματαει και κλεινει και η περσιδα και αναβωσβηνει το φως του eco mode. αν το ξαναβαλω συνεχιζει κανονικα. γιατι το κανει αυτο; εψαξα το manual αλλα δενβρηκα κατι. Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:11 μμ από digitalarchive
andreas_spec Δημοσ. Δευτέρα στις 12:33 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 12:33 μμ (επεξεργασμένο) 35 λεπτά πριν, Pan_K είπε liakjim, το λινκ που παρέθεσες αυτό λέει, ότι τα dF εξυπηρετούν στην προθέρμανση των λαδιών Οπότε, εφόσον βλέπω τόσα πολλά dF, το καλώδιο με το οποίο τυλίξανε τον συμπιεστή και άλλα μέρη της εξωτερικής μονάδας δεν επαρκεί. Σωστά; Και εγώ αυτό κατάλαβα. Γενικά υπάρχει λίγο μπέρδεμα με αυτά τα χαρακτηριστικά. Compressor heater κλπ Τελικά υπάρχουν κλιματιστικα που μην κάνουν defrost ? Μόνο Ιάπωνες; αναφορές σε υποδιαστασιολογημενα midea ότι δουλεύουν κομπλέ, ισχύουν; Επεξ/σία Δευτέρα στις 12:37 μμ από andreas_spec
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα