Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 λεπτά πριν, liakjim είπε

Δεν είναι defrost..

Οκ. Αναστροφή του κύκλου είναι σε κάθε περίπτωση. Είναι τόσο συχνά που ενοχλούν την νύχτα και ρίχνουν την θερμοκρασία παρόλα ταύτα. Και σωρευτικά σπαταλούν αρκετή ενέργεια.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Απαντ. 13,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Μόλις τώρα, Pan_K είπε

Οκ. Αναστροφή του κύκλου είναι σε κάθε περίπτωση. Είναι τόσο συχνά που ενοχλούν την νύχτα και ρίχνουν την θερμοκρασία παρόλα ταύτα.

Ενοχλητικά ναι. Δεν ρίχνουν όμως τη θερμοκρασία. Γίνονται στην αρχή του επόμενου κύκλου και με τον εσωτερικό ανεμιστήρα off . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, liakjim είπε

Ενοχλητικά ναι. Δεν ρίχνουν όμως τη θερμοκρασία. Γίνονται στην αρχή του επόμενου κύκλου και με τον εσωτερικό ανεμιστήρα off . 

Το λέω επειδή παγώνουν το εσωτερικό στοιχείο παρόλα ταύτα, έτσι δεν είναι; Μπορεί αυτό να μην γίνεται αισθητό, ή από την άλλη να γίνεται όταν είσαι κάτω από την μονάδα λόγω των ρευμάτων που ήδη υπάρχουν στον χώρο.

Παρεμπιπτόντως, το πρόσεξες αυτό που πρόσθεσα στην αρχική ανάρτησή μου ότι τέρμα η 10-ετής εγγύηση στα Midea;

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Το λέω επειδή παγώνουν το εσωτερικό στοιχείο παρόλα ταύτα, έτσι δεν είναι; Μπορεί αυτό να μην γίνεται αισθητό, ή από την άλλη να γίνεται όταν είσαι κάτω από την μονάδα λόγω των ρευμάτων που ήδη υπάρχουν στον χώρο.

Παρεμπιπτόντως, το πρόσεξες αυτό που πρόσθεσα στην αρχική ανάρτησή μου ότι τέρμα η 10-ετής εγγύηση στα Midea;

Εδώ λέει 10 https://www.fgeurope.gr/wp-content/uploads/2024/01/ΕΝΤΥΠΟ-ΕΓΓΥΗΣΗΣ-ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ.pdf

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Σχεδόν κάθε κύκλος on/off συνοδεύεται από ένα mini defrost, ήδη από τους 7 βαθμούς κελσίου. 

Εγώ έγραψα  το λόγο της ύπαρξης τους και τίποτα παραπάνω Για μεν το PAN HEATER  Δες εδώ

για δε την αντίσταση του συμπιεστή πχ 

Spoiler

image.jpeg.42cfda7d9efb526766e88ea7b3ecf20c.jpeg

• Like 1
Δημοσ.

Το carrier crystal clear II που έχω έχει το compressor belt και μάλιστα έχει 2 σκάλες στα 5W και στα 20W . Το κλιματιστικό είναι stand by.  

image.png.c8b4837c1eb296fc70427f0fdbb58fdc.png

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 λεπτά πριν, hp8 είπε

Εγώ έγραψα  το λόγο της ύπαρξης τους και τίποτα παραπάνω Για μεν το PAN HEATER  Δες εδώ

για δε την αντίσταση του συμπιεστή πχ 

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Εγώ έψαχνα στις ιστοσελίδες των αντιοροσωπειών (Inventor και midea) και δεν βρήκα κάτι συγκεκριμένο. Μάλιστα από την Inventor απουσιάζει πλέον κάθε σχετική αναφορά {παλιότερα το παρέθετε ως μια σημαντική λειτουργία).

Άρα, δεν είναι η συχνη αναστροφή του κύκλου που κάνει τη διαφορά, όπως υπέθεσα, αλλά οι αντιστάσεις στην βάση και στον συμπιεστή.

Στην πράξη τώρα, εγώ τουλάχιστον είδα πάρα πολλές αναστοφές του κύκλου πριν την επανέναρξη του συμπιεστή για θέρμανση και αρκετά αυξημένη κατανάλωση, ενώ είχα και πολύ συχνή συσσώρευση πάγου με κανονικά defrost στην εξωτερική μονάδα, συχνότερη μάλιστα από ένα παλιό general electric  on/OFF που είχα στο διπλανό δωμάτιο. Θερμοκρασία γύρω στο μηδέν με υγρασία στο 90%.

Είχα αγοράσει το leon για το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό και δυστυχώς είδα χειρότερη αντί για καλύτερη συμπεριφορά σε ότι αφορά τα defrost. Από την άλλη κατάφερε να φέρει έναν χώρο σε θερμοκρασία άνεσης με εξωτερικές κοντά στο μηδέν και αρχική εσωτερική θερμοκρασία κοντά στους 6 βαθμούς Κελσίου. 

39 λεπτά πριν, liakjim είπε

Το carrier crystal clear II που έχω έχει το compressor belt και μάλιστα έχει 2 σκάλες στα 5W και στα 20W . Το κλιματιστικό είναι stand by.  

Ειλικρινής απορία (μην παρεξηγηθώ): πιστεύεις ότι αυτά τα 5 ή 20 watt θέρμανσης με αντίσταση μπορούν να κάνουν κάποια ουσιαστική διαφορά στην λειτουργία του συμπιεστή ;  

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Ειλικρινής απορία (μην παρεξηγηθώ): πιστεύεις ότι αυτά τα 5 ή 20 watt θέρμανσης με αντίσταση μπορούν να κάνουν κάποια ουσιαστική διαφορά στην λειτουργία του συμπιεστή ;  

Δεν έχει σημασία τι πιστεύω. Ο κατασκευαστής τα έχει μελετήσει οπότε θα είναι επαρκή για να κρατάνε τα λάδια ζεστά. Τονίζω ότι η αντίσταση παίζει σε χαμηλές θερμοκρασίες και με το κλιματιστικό off ώστε αν χρειαστεί να λειτουργήσει να είναι τα λάδια σε κάποια λογική θερμοκρασία. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, liakjim είπε

. Ο κατασκευαστής τα έχει μελετήσει οπότε θα είναι επαρκή για να κρατάνε τα λάδια ζεστά. Τονίζω ότι η αντίσταση παίζει σε χαμηλές θερμοκρασίες και με το κλιματιστικό off ώστε αν χρειαστεί να λειτουργήσει να είναι τα λάδια σε κάποια λογική θερμοκρασία. 

Αν ήταν αυτό αρκετό, τότε γιατί τα τόσο συχνά dF και αναστροφές του κύκλου; Αυτά τα μικρά dF ή πως να τα πω δεν ξέρω, αυτόν τον σκοπό δεν εξυπηρετούν;

Ή μήπως είναι για την μία και μοναδική φορά που θα ανοίξει το κλιματιστικό; Δεν έχω καταλάβει εντελώς. 

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Αυτα παίζουν απο 4-5 βαθμούς και κάτω, μάλιστα παίζουν μόνιμα και δεν μπορείς να τα σβήσεις, επηρεάζοντας και την συνολική κατανάλωση.

Αν δεν μένει κάποιος στο Νευροκόπι δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Έχει τόσα καλά μηχανήματα που ξέρουμε που κάνουν για ζόρια, γιατί να συζητάμε για κινεζιές;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Αν δεν μένει κάποιος στο Νευροκόπι δεν είναι καν θέμα συζήτησης. Έχει τόσα καλά μηχανήματα που ξέρουμε που κάνουν για ζόρια, γιατί να συζητάμε για κινεζιές;

Και εγώ σε φάση Νευροκόπι είμαι από Δεκέμβριο έως Απρίλιο. Τέλη Απριλίου είχα ελάχιστη 5 βαθμούς το βράδυ. Αυτό που με διακίνησε να σχολιάσω είναι αυτή η τεχνολογία που διαφήμιζε τότε η Inventor και που δεν ξέρω πως ακριβώς λειτουργεί, τι ακριβώς κάνει και στην τελική αν θα πρέπει να πιστεύω τα specs ή τα μάτια μου. Το μόνιμο θέμα με τα mideo-ειδή δηλαδή. 

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Αν ήταν αυτό αρκετό, τότε γιατί τα τόσο συχνά dF και αναστροφές του κύκλου; Αυτά τα μικρά dF ή πως να τα πω δεν ξέρω, αυτόν τον σκοπό δεν εξυπηρετούν;

Ή μήπως είναι για την μία και μοναδική φορά που θα ανοίξει το κλιματιστικό; Δεν έχω καταλάβει εντελώς. 

Δημοσ.

liakjim, το λινκ που παρέθεσες αυτό λέει, ότι τα dF εξυπηρετούν στην προθέρμανση των λαδιών

Οπότε, εφόσον βλέπω τόσα πολλά dF, το καλώδιο με το οποίο τυλίξανε τον συμπιεστή και άλλα μέρη της εξωτερικής μονάδας δεν επαρκεί. Σωστά; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

να ρωτησω κατι παιδια μηπως εχει κανεις το συγκεκριμενο κλιματιστικο;

samsung AQ18UGAN

μετά απο 2-3ς ωρες στο eco mode σταματαει και κλεινει και η περσιδα και αναβωσβηνει το φως του eco mode.

αν το ξαναβαλω συνεχιζει κανονικα. γιατι το κανει αυτο;

εψαξα το manual αλλα δενβρηκα κατι.

Επεξ/σία από digitalarchive
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, Pan_K είπε

liakjim, το λινκ που παρέθεσες αυτό λέει, ότι τα dF εξυπηρετούν στην προθέρμανση των λαδιών

Οπότε, εφόσον βλέπω τόσα πολλά dF, το καλώδιο με το οποίο τυλίξανε τον συμπιεστή και άλλα μέρη της εξωτερικής μονάδας δεν επαρκεί. Σωστά; 

Και εγώ αυτό κατάλαβα. Γενικά υπάρχει λίγο μπέρδεμα με αυτά τα χαρακτηριστικά.  Compressor heater κλπ

Τελικά υπάρχουν κλιματιστικα που μην κάνουν defrost ? Μόνο Ιάπωνες; αναφορές σε υποδιαστασιολογημενα midea ότι δουλεύουν κομπλέ, ισχύουν; 

Επεξ/σία από andreas_spec

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...