Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Μόλις τώρα, MAN0U είπε

Thanks @liakjim! Θα το κάνω αν και θυμάμαι (επειδή έχω Home Assistant) ότι κάτι παρόμοιο είχα κάνει στο προηγούμενο σπίτι που ήμουν και έβλεπα αυτά τα γραφήματα.

Καλά έχεις homeassistant και δεν το λες; χαχαχαχα

Λοιπόν, θέλεις να το προσθέσουμε στο grafana της υπογραφής μου; Είναι απλό. 

• Like 1
  • Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
26 λεπτά πριν, liakjim είπε

Καλά έχεις homeassistant και δεν το λες; χαχαχαχα

Λοιπόν, θέλεις να το προσθέσουμε στο grafana της υπογραφής μου; Είναι απλό. 

Εννοείται! Για να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Ιάπωνο-Κινέζος. 😄

Επεξ/σία από MAN0U
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 ώρες πριν, chemkyr είπε

Το δούλεψες και τον χειμώνα? Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως η θέρμανση ενός ενιαίου χώρου περίπου 36 τμ. Σκέφτομαι σοβαρά να βάλω 12άρι διότι η μέχρι τώρα εμπειρία μου με 18άρι δεν ήταν και η καλύτερη. Οι απώλειες που βγάζει το γνωστό εργαλείο είναι περίπου 4 Kw, αλλά είναι υπολογισμένες για -8 κελσίου (πέλλα) και τέτοιες θερμοκρασίες είναι σπάνιες στην περιοχή.

Για να μην τα πολυλογώ, σκέφτομαι να πειραματιστώ με 12άρι 9όχι από τα ακριβά) και αν κριθεί ανεπαρκές θα το μεταφέρω σε άλλο δωμάτιο.

Θα έλεγα ότι το Toshiba Edge είναι ό,τι πρέπει για θέρμανση. Το έχω δουλέψει και τον χειμώνα και κατά λάθος το είχα αφήσει ένα βράδυ με εξωτερική κοντά στους 4 βαθμούς να δουλεύει με ζητούμενη 20 βαθμούς (δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά κάπου έχω ανεβάσει και σχετική ανάρτηση). Κατάφερε να κρατήσει όλο τον χώρο 105 τμ σε μέση θερμοκρασία 18 βαθμών. Απλά έκαιγε γύρω στα 1000watt κατά μέσο όρο, αλλά όπως και να ΄χει, σημαντική επίδοση για ένα 10άρι κλιματιστικό.

17 ώρες πριν, cmaniac είπε

απο το grafana μονο το δικο μου και το perfera πέφτουν κάτω απο 100W (στην ψύξη).

Κατάφερες να με κάνεις να το δουλέψω χτες για να ανεβάσω αυτό το γράφημα:

image.png.6c904d6ef2291449df8cd21eb2a4c3f5.png

Ελάχιστη κατανάλωση 83,8 watt, μέγιστο EER 14,5 περίπου.

image.png.189e7b463860a10018509b5214840ddd.png

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω ότι στην ψύξη το Miracle ΙΙΙ υπερτερεί σαφώς του Toshiba Edge, όπως έχω δείξει και στο παρελθόν. Καλύτερη επίδοση, σχεδόν αδύνατο να το ρίξεις σε on/off, επαρκής αφύγρανση κατά την ψύξη, αρκούντως αθόρυβο στο silent και κοστίζει περίπου τα μισά από το Edge.

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.
1 hour ago, Pan_K said:

Θα έλεγα ότι το Toshiba Edge είναι ό,τι πρέπει για θέρμανση. Το έχω δουλέψει και τον χειμώνα και κατά λάθος το είχα αφήσει ένα βράδυ με εξωτερική κοντά στους 4 βαθμούς να δουλεύει με ζητούμενη 20 βαθμούς (δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά κάπου έχω ανεβάσει και σχετική ανάρτηση). Κατάφερε να κρατήσει όλο τον χώρο 105 τμ σε μέση θερμοκρασία 18 βαθμών. Απλά έκαιγε γύρω στα 1000watt κατά μέσο όρο, αλλά όπως και να ΄χει, σημαντική επίδοση για ένα 10άρι κλιματιστικό.

Το θέμα είναι ότι το 13άρι edge κοστίζει πολύ, πάρα πολύ. Καλοβλέπω την περίπτωση miracle iii 12000 αλλά δεν έχω δει απόψεις για συμπεριφορά στην θέρμανση. Η ψύξη πολύ λίγο με απασχολεί.

Δημοσ.
51 λεπτά πριν, chemkyr είπε
2 ώρες πριν, Pan_K είπε

Το θέμα είναι ότι το 13άρι edge κοστίζει πολύ, πάρα πολύ. Καλοβλέπω την περίπτωση miracle iii 12000 αλλά δεν έχω δει απόψεις για συμπεριφορά στην θέρμανση. Η ψύξη πολύ λίγο με απασχολεί.

Για θέρμανση εξακολουθώ να προτείνω το Edge, γιατί έχει πολύ καλή ισορροπία μεταξύ οικονομίας στην χρήση και άνεσης (= αποφυγή κρύων ρευμάτων που πιθανώς θα τα δεις στα Daikin και Fujitsu). Ωστόσο αν οι θερμοκρασίες στην περιοχή σου είναι συχνά κάτω από 12 βαθμούς, τότε τα Mitsubishi Heavy Industries SRK/SRC έχουν αποδείξει ότι υπερτερούν έναντι όλων. Για το Miracle δεν υπάρχει ακόμα επαρκές feedback στην θέρμανση, αλλά επειδή είναι TCL, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να αυξάνει πολύ την κατανάλωση όταν η εξωτερική πέφτει κάτω από 7 βαθμούς. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, flampouras είπε

Λύσιμο ASEG24KMTE για καθαρισμό. Περισσότερα αργότερα...

20250824_173413(1).jpg

20250824_173437(1).jpg

Δεν θα έκανα ποτέ τέτοιες εργασίες σε μηχάνημα σε εγγύηση 7 ετών κι μάλιστα με ψιλοαυστηρούς όρους. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...