Pan_K Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου (επεξεργασμένο) 17 ώρες πριν, The_Judas είπε εχω το midea extreme save 12000.. το ρυθμιζω να δουλευει πχ στους 29β. Παρολο που στο app φαινεται οτι η θερμοκρασία παριβαλλοντος ειναι στο επιθυμητο η πιο χαμηλο πχ 28 ,το κλιματιστικό δεν φαινεται να σταματάει. ειναι φυσιολογικό αυτό; Αυτός δυστυχώς είναι ένας από τους λόγους που έχω ξηλώσει ήδη δύο inventor (=midea) και πάω και για τα υπόλοιπα 3 που μου έχουν απομείνει. Ειδικά στην ψύξη ξεκινούν πολύ δυνατά και ρίχνουν πολύ την θερμοκρασία του χώρου, αγνοώντας τις ενδείξεις του μετρητή. Το κάνουν και σ΄ εμένα αυτό. Μετά από λίγο που έχει παγώσει ο χώρος σταματάνε τον συμπιεστή με τον ανεμιστήρα να συνεχίζει να δουλεύει ή ρίχνουν πολύ την κατανάλωση, με αποτέλεσμα να επιστρέφει η υγρασία που απορροφήθηκε προηγουμένως στον χώρο και να ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία αλλά και η δυσφορία. Μετά από περίπου 2-3 ώρες φαίνεται να σταθεροποιούν την θερμοκρασία κοντά στην ζητούμενη. Δες και ένα γράφημα θερμοκρασίας από το Inventor Leon 9Κ που έχω στο χωριό. Το έβαλα να δουλέψει ένα βράδυ με ζητούμενη 25 και στην συνέχεια το ανέβασα στους 26 γιατί η θερμοκρασία κατέβαινε και κατέβαινε χωρίς σταματημό: Και να τι έκανε από πλευράς κατανάλωσης: Βλέπεις ότι ξεκινάει με 500 watt, για να πέσει μετά στα 70. Κατά τις 5πμ η υγρασία είχε ανέβει στο 63%. Κακός ύπνος με το συγκεκριμένο. Μπορεί να ρίχνει αρκετά τα watt, αλλά εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο να έχω ένα υγιές περιβάλλον και έναν καλόν ύπνο 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Αν και φαίνεται να μπορεί να κατέβει χαμηλά, δεν μπορεί να κρατήσει. Πολυ ον οφ. Είναι και μικρά τα φορτία αυτές τις μέρες.. Αυτό είναι κλασική συμπεριφορά Fujitsu στην λειτουργία ψύξης και στοιχιματίζω ότι ο φίλος @MAN0U, όπως και ο περισσότερος κόσμος, το ρυθμίζει σε αυτήν την λειτουργία. Αν το γυρίσει στην αφύγρανση πιθανότατα θα ομαλοποιηθεί η καμπύλη κατανάλωσης σε πιο υψηλά watts. Επεξ/σία 27 Αυγούστου από Pan_K 2
liakjim Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου 10 ώρες πριν, nantia_ είπε Καλησπέρα, ποιο απο τα 3 κλιματιστικά σε 12αρι προτείνετε; Δεκτές και άλλες προτάσεις. Ποια διαφορά εχει στο Fujitsu το ASEH από το ASEG; Ευχαριστώ! Mitsubishi Heavy Industries σειρά ZS-WF SRK35ZS-WF / SRC35ZS-WF Fujitsu σειρά KM ASEH12KMCG / AOEH12KMCG Carrier σειρά Ambi 42QCE012D8SH-G / 38QCE012D8SH Συμπληρώνουμε αυτό -> 10 ώρες πριν, panomelene είπε Καλησπέρα σε όλους Έχω ξεκινήσει την κατασκευή παλιάς αποθήκης-βοηθητικού χώρου που είναι στα τούβλα σε σπίτι(θα μπει θερμοπρόσοψη (10 εκατοστών;), ενεργειακά παράθυρα(τριπλά) και νεα σκεπή με πάνελ(10άρι πάχος) ) Το σπίτι είναι περίπου 50-55 τμ, τα οποία θα χωριστούν χοντρικά 5 τμ το μπάνιο και 15 τμ το δωμάτιο, οπότε μένουν γύρω στα 30-35 σαλόνι-κουζίνα, Αρχικά λόγω κόστους θα βάλω μόνο air condition, αν και θα κάνω εγκατάσταση για να μπει αντλία θερμότητας σε 2ο χρόνο. Οπότε χρειάζεται και για ψύξη και για θέρμανση Το σπίτι βρίσκεται σε υψόμετρο 490 μέτρων(Γιάννενα) Οι επιθυμητές θερμοκρασίες των χειμώνα είναι 20-22 βαθμοι (μέρα) και 18 (βράδυ) για τον χειμώνα και 26-27 βαθμούς το καλοκαίρι. Σκέφτομαι αρχικά για ένα στο σαλόνι-κουζίνα μιας και θα είναι και ο κύριως χώρος και το δωμάτιο θα ανοίγει μόνο το βράδυ. ένα 18άρι θα μου είναι αρκέτο η θα χρειαστώ να δω για κάτι παραπάνω; Απο μοντέλα έχω ξεχωρίσει απο έδω μέσα εώς καλύτερα τα Edge,Perfera και κάποια Mitsubishi. είμαι ανοικτός όμως στο budget αλλα ιδανικά κάπου στα 1500; Ποια είναι η καλύτερη επιλογή για απόδοση-οικονομία σε ρεύμα; Επίσης σε καταναλώσεις στις ετικές παρατηρώ πολύ μεγάλη διαφορά απο 18αρια σε 24αρια αυτό ισχύει και στην πράξη η μπορεί ένα 24άρι στην τελική να καταναλώσει λιγότερο ρεύμα; Παραθέτω και σε spoiler το ερωτηματολόγιο με τα στοιχεία στο περίπου, όπως και τον υπολογισμό για τις θερμίδες χωρίς να ξέρω ακριβώς τι μονώσεις πρέπει να βάλω Απόκρυψη περιεχομένων Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 1500€ ? (Ελαστικοί και παραπάνω και παρακάτω) Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νεα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Ιδανικά αλυσίδα καθώς είμαι επαρχία αλλά σε περίπτωση μεγάλης διαφοράς τιμής αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 40% ψύξη / 60% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης, Αποκλειστική πηγή σε ψύξη Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Όχι ίσως στο μέλλον Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 30τμ σαλόνι-τραπεζαρία-κουζίνα. 20 τμ δωμάτιο μπάνιο Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Γιάννενα με 42C το καλοκαίρι και -6C τον χειμώνα https://penteli.meteo.gr/stations/ioannina/ , υψηλό υψόμετρο, μόνο η βόρεια πλευρά καλυμμένη, κρύο και υγρασία τον χειμώνα, μέτριο καλοκαίρι, αραιοκατοικημένη περιοχή . Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα μεγάλη εγγύηση και το wifi, επιθυμητό να είναι αθόρυβο. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Καλούτσικες μονώσεις, 2,80 ύψος, κουφώματα αλουμινίου με τριπλά τζάμια. 11. Θερμικές Απώλειες 7781.59Watt 6692.16KCal/h 141.48Watt/m2 121.68KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Ιωάννινα - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃ Έτος Kατασκευής:1980 Εμβαδό Κατοικίας:55 m2 Ύψος Ορόφου:2.80 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων: Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Μη θερμαινόμενο χώρο Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Στέγη Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:3 Παράθυρα:4 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Ενεργειακά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Έχεις 3 εξωτερικές πόρτες/μπαλκονόπορτες και 4 παράθυρα σε 35τμ;
panomelene Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου 16 λεπτά πριν, liakjim είπε Έχεις 3 εξωτερικές πόρτες/μπαλκονόπορτες και 4 παράθυρα σε 35τμ; Είχα συμπληρώσει για 55τ.μ εμβαδό οπότε έβαλα και τα υπόλοιπα παράθυρα Ξανα παραθέτω με 35 τμ εμβαδό με 2 πόρτες 2 παράθυρα Spoiler Θερμικές Απώλειες 5013.48Watt 4311.59KCal/h 143.24Watt/m2 123.19KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Ιωάννινα - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃ Έτος Kατασκευής:1980 Εμβαδό Κατοικίας:35 m2 Ύψος Ορόφου:2.8 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων: Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Μη θερμαινόμενο χώρο Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Στέγη Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:2 Παράθυρα:2 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Ενεργειακά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5%
The_Judas Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου 1 ώρα πριν, Pan_K είπε Αυτός δυστυχώς είναι ένας από τους λόγους που έχω ξηλώσει ήδη δύο inventor (=midea) και πάω και για τα υπόλοιπα 3 που μου έχουν απομείνει. Ειδικά στην ψύξη ξεκινούν πολύ δυνατά και ρίχνουν πολύ την θερμοκρασία του χώρου, αγνοώντας τις ενδείξεις του μετρητή. Το κάνουν και σ΄ εμένα αυτό. Μετά από λίγο που έχει παγώσει ο χώρος σταματάνε τον συμπιεστή με τον ανεμιστήρα να συνεχίζει να δουλεύει ή ρίχνουν πολύ την κατανάλωση, με αποτέλεσμα να επιστρέφει η υγρασία που απορροφήθηκε προηγουμένως στον χώρο και να ανεβαίνει πολύ η θερμοκρασία αλλά και η δυσφορία. Μετά από περίπου 2-3 ώρες φαίνεται να σταθεροποιούν την θερμοκρασία κοντά στην ζητούμενη. Δες και ένα γράφημα θερμοκρασίας από το Inventor Leon 9Κ που έχω στο χωριό. Το έβαλα να δουλέψει ένα βράδυ με ζητούμενη 25 και στην συνέχεια το ανέβασα στους 26 γιατί η θερμοκρασία κατέβαινε και κατέβαινε χωρίς σταματημό: Και να τι έκανε από πλευράς κατανάλωσης: Βλέπεις ότι ξεκινάει με 500 watt, για να πέσει μετά στα 70. Κατά τις 5πμ η υγρασία είχε ανέβει στο 63%. Κακός ύπνος με το συγκεκριμένο. Μπορεί να ρίχνει αρκετά τα watt, αλλά εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο να έχω ένα υγιές περιβάλλον και έναν καλόν ύπνο Αυτό είναι κλασική συμπεριφορά Fujitsu στην λειτουργία ψύξης και στοιχιματίζω ότι ο φίλος @MAN0U, όπως και ο περισσότερος κόσμος, το ρυθμίζει σε αυτήν την λειτουργία. Αν το γυρίσει στην αφύγρανση πιθανότατα θα ομαλοποιηθεί η καμπύλη κατανάλωσης σε πιο υψηλά watts. τουλαχιστον δεν συνεχίζει να καιει 500+ watt εγώ αυτό φοβομουν κυριως.
liakjim Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου 26 λεπτά πριν, panomelene είπε Είχα συμπληρώσει για 55τ.μ εμβαδό οπότε έβαλα και τα υπόλοιπα παράθυρα Ξανα παραθέτω με 35 τμ εμβαδό με 2 πόρτες 2 παράθυρα Απόκρυψη περιεχομένων Θερμικές Απώλειες 5013.48Watt 4311.59KCal/h 143.24Watt/m2 123.19KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Ιωάννινα - Κλιματική ζώνη Γ Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃ Έτος Kατασκευής:1980 Εμβαδό Κατοικίας:35 m2 Ύψος Ορόφου:2.8 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε περιοχή με αραιή δόμηση Μόνωση Τοίχων: Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Μη θερμαινόμενο χώρο Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Στέγη Μόνωση Οροφής:Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:2 Παράθυρα:2 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Ενεργειακά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Θα έβαζα ενα heavy 63.
liakjim Δημοσ. 27 Αυγούστου Δημοσ. 27 Αυγούστου 3 ώρες πριν, cmaniac είπε Αν και φαίνεται να μπορεί να κατέβει χαμηλά, δεν μπορεί να κρατήσει. Πολυ ον οφ. Είναι και μικρά τα φορτία αυτές τις μέρες.. Θα έλεγα ότι είναι παραπάνω από τίμιο για επώνυμο μηχανάκι με 7 χρόνια εγγύηση και κάτω από 500€
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 02:22 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:22 μμ 2 ώρες πριν, liakjim είπε Θα έλεγα ότι είναι παραπάνω από τίμιο για επώνυμο μηχανάκι με 7 χρόνια εγγύηση και κάτω από 500€ Ναι με τα δικά σου στοιχεία όντως είναι τίμιο. Όπως έχω την αίσθηση για όλα τα fujitsu ότι εστιάζουν στο VFM. Αλλά κλέβεις, την ώρα που πόσταρα ήταν έτσι, δεν είχε κατέβει χαμηλά και έκανε φουλ ον οφ.. Τι να συμπεράνω;
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 02:28 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 02:28 μμ 5 λεπτά πριν, cmaniac είπε Ναι με τα δικά σου στοιχεία όντως είναι τίμιο. Όπως έχω την αίσθηση για όλα τα fujitsu ότι εστιάζουν στο VFM. Αλλά κλέβεις, την ώρα που πόσταρα ήταν έτσι, δεν είχε κατέβει χαμηλά και έκανε φουλ ον οφ.. Τι να συμπεράνω; Όλα θα κάνουν onoff κάποια στιγμή.
panomelene Δημοσ. Τετάρτη στις 03:28 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:28 μμ 4 ώρες πριν, liakjim είπε Θα έβαζα ενα heavy 63. Νομίζω και εγώ προς τα εκεί παω, απο κατανάλωση σε σχέση με τα Edge κλπ που κοιτούσα έχουν μεγάλες διαφορές ; η και εδώ τα watt μπορούν να πέσουν χαμηλά πριν τα on/off ; Επίσης αυτο εαν εχω καταλάβει σωστά έρχεται χωρίς wifi και χρειάζομαι αντάπτορα, βάζω ενά τυχαίο που βρήκα συμβατό Wifi Adapter , κάπου διάβασα οτι με αυτό βλέπεις και την κατανάλωση στην εφαρμογή που συνδέετε; μπορεί να προστεθεί στο grafana; η χρειάζεται κάτι ακομα έξτρα ;
liakjim Δημοσ. Τετάρτη στις 03:40 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:40 μμ 10 λεπτά πριν, panomelene είπε Νομίζω και εγώ προς τα εκεί παω, απο κατανάλωση σε σχέση με τα Edge κλπ που κοιτούσα έχουν μεγάλες διαφορές ; η και εδώ τα watt μπορούν να πέσουν χαμηλά πριν τα on/off ; Επίσης αυτο εαν εχω καταλάβει σωστά έρχεται χωρίς wifi και χρειάζομαι αντάπτορα, βάζω ενά τυχαίο που βρήκα συμβατό Wifi Adapter , κάπου διάβασα οτι με αυτό βλέπεις και την κατανάλωση στην εφαρμογή που συνδέετε; μπορεί να προστεθεί στο grafana; η χρειάζεται κάτι ακομα έξτρα ; Στο κλίμα σου λογικά θα είναι πιο οικονομικό από το edge. Υπάρχει και έκδοση με wifi ( με το F στο τέλος του κωδικού). Δεν νομίζω να δείχνει κατανάλωση στην εφαρμογή του, μάλλον θα θέλει ξεχωριστό μετρητή.
cmaniac Δημοσ. Τετάρτη στις 03:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:41 μμ Μόλις τώρα, liakjim είπε Δεν νομίζω να δείχνει κατανάλωση στην εφαρμογή του, μάλλον θα θέλει ξεχωριστό μετρητή. Δείχνει, αλλά είναι όπως όλα, λίγο μέτρια υλοποίηση. 1
xrist0s92 Δημοσ. Τετάρτη στις 03:47 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 03:47 μμ Χρειάζονται κάθε χρόνο τα κλιματιστικά βιολογικό καθαρισμό; Εάν δεν γίνεται κάθε χρόνο ούτε ο απλός καθαρισμός (που δεν έχω ακούσει κανέναν να κάνει ετήσιο), η λιτζιονέλα μας χτυπάει την πόρτα; Έχω κλιματιστικό τετραετίας κι έγινε καθαρισμός στα 2 χρόνια.
OrestisRock Δημοσ. Τετάρτη στις 09:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:41 μμ Στις 26/8/2025 στις 7:06 ΜΜ, liakjim είπε Δεν μου προκαλεί εμπιστοσύνη το κατάστημα μιας και είναι στη μαύρη λίστα της tcl (παραεισαγωγές) και έχει πάντα χαμηλές τιμές σε σημείο too good to be true. Αν θα είναι 100% ψύξη και καθόλου θέρμανση, θα έβαζα 18ρι και 12ρι midea all easy pro. Αν όμως θα παίξεις και θέρμανση, θα έβαζα αυτό στο σαλόνι https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-18000-btu-fujitsu-σειρά-km-aseg18kmte-aoeg18kmta και αυτό στο δωμάτιο https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-12000-btu-fujitsu-σειρά-km-aseh12kmcg-aoeh12kmcg ΥΓ Αναρωτιέμαι αν θα έφτανε αυτό στο σαλόνι: https://voyias.gr/climaunit/κλιματιστικό-τοίχου-inverter-14000-btu-fujitsu-σειρά-km-aseh14kmcg-aoeh14kmcg προσωπικά πιστεύω ότι ναι αλλά χωρίς μελέτη δεν ξέρουμε. Ευχαριστώ πολύ! Τελικά αποφάσισα να πάω με τα Fujitsu έτσι ώστε να είμαι future proof για θέρμανση σε μελλοντική μετακόμιση αλλά και για να τα ανοίγω τις φορές που αργούν να ανάψουν τον λέβητα. Κάποιες ερωτήσεις που έχω: 1) Βλέπω έχετε πει πολύ καλά λόγια για τα KM ASEG και τα KM ASEH, η διαφορά μεταξύ τους είναι πως τα ASEG προορίζονται για μεγαλύτερους χώρους; 2) Από θόρυβο πως πάνε; 3) Υπάρχει κάτι αντίστοιχο στο KM ASEG18 που να έχει ενσωματομένο το WiFi module? 4) Πως και πιστεύετε οτι θα έφτανε το 14ρι για το σαλόνι;
Klausx Δημοσ. Τετάρτη στις 09:53 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:53 μμ 7 ώρες πριν, cmaniac είπε Ναι με τα δικά σου στοιχεία όντως είναι τίμιο. Όπως έχω την αίσθηση για όλα τα fujitsu ότι εστιάζουν στο VFM. Αλλά κλέβεις, την ώρα που πόσταρα ήταν έτσι, δεν είχε κατέβει χαμηλά και έκανε φουλ ον οφ.. Τι να συμπεράνω; 7 ώρες πριν, liakjim είπε Όλα θα κάνουν onoff κάποια στιγμή. Το θετικό είναι ότι με Low fan δεν ακούγεται/ενοχλεί το βράδυ ενώ στο Auto χάνεις λίγο την άνεση γιατί ανεβάζει στροφές ανεμιστήρα στιγμιαία. 5 ώρες πριν, xrist0s92 είπε Χρειάζονται κάθε χρόνο τα κλιματιστικά βιολογικό καθαρισμό; Εάν δεν γίνεται κάθε χρόνο ούτε ο απλός καθαρισμός (που δεν έχω ακούσει κανέναν να κάνει ετήσιο), η λιτζιονέλα μας χτυπάει την πόρτα; Έχω κλιματιστικό τετραετίας κι έγινε καθαρισμός στα 2 χρόνια. Για εμένα το σωστό είναι πάντα μετά το καλοκαίρι για να έχεις σωστή απόδοση στην θέρμανση και με ένα απλό πλύσιμο φίλτρων είσαι έτοιμος για καλοκαίρι. Φυσικά υπάρχουν και ειδικές περιπτώσεις που θέλουν σε πιο τακτά διαστήματα.
mavrik Δημοσ. Τετάρτη στις 11:58 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 11:58 μμ Εχει κανείς εμπειρία με Gree Premium Airy 12αρι; Για 50% ψύξη - 50% θέρμανση σε κλίμα κεντρικής Ευρώπη. Δεν θα είναι η κύρια πηγή θέρμανσης. Η απώλειες είναι ~ 3kW Ευχαριστώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα