MARIOSNURSE Δημοσ. Πέμπτη στις 07:00 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:00 μμ Ο κατώτατος μισθός το 2001 ήταν 155.948 δρχ. Σήμερα είναι 880 ευρώ. Η μάνα μου αγόρασε, το 2001, κλιματιστικό Panasonic 18,000BTU με 480.000 δρχ, το οποίο λειτουργεί άψογα μέχρι και σήμερα. Έδωσε δηλαδή, 3 μισθούς και κάτι για να το πάρει. Άρα, ακόμη και σήμερα, οι καλές μάρκες, δεν είναι ακριβές, ή τουλάχιστον δεν έχει ανέβει η αναλογία κατώτατος μισθός - αγορά καλού κλιματιστικού. Απλά πολλοί επιλέγουν no name κινεζιές με 300 ευρώ και μετά κλαίγονται.
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 07:07 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:07 μμ (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, MARIOSNURSE είπε Ο κατώτατος μισθός το 2001 ήταν 155.948 δρχ. Σήμερα είναι 880 ευρώ. Η μάνα μου αγόρασε, το 2001, κλιματιστικό Panasonic 18,000BTU με 480.000 δρχ, το οποίο λειτουργεί άψογα μέχρι και σήμερα. Έδωσε δηλαδή, 3 μισθούς και κάτι για να το πάρει. Άρα, ακόμη και σήμερα, οι καλές μάρκες, δεν είναι ακριβές, ή τουλάχιστον δεν έχει ανέβει η αναλογία κατώτατος μισθός - αγορά καλού κλιματιστικού. Απλά πολλοί επιλέγουν no name κινεζιές με 300 ευρώ και μετά κλαίγονται. €880 in 2002 is equivalent in purchasing power to about €1,443.40 today, an increase of €563.40 over 23 years. The euro had an average inflation rate of 2.17% per year between 2002 and today, producing a cumulative price increase of 64.02%. Edit: α όχι λάθος διάβασα. Το ξαναπαραθέτω, ας πούμε 480.000 = 1408 Euros: €1,408 in 2002 is equivalent in purchasing power to about €2,309.43 today, an increase of €901.43 over 23 years. The euro had an average inflation rate of 2.17% per year between 2002 and today, producing a cumulative price increase of 64.02%. Επεξ/σία Πέμπτη στις 07:28 μμ από cmaniac 1
chemkyr Δημοσ. Πέμπτη στις 07:40 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:40 μμ 35 minutes ago, MARIOSNURSE said: Απλά πολλοί επιλέγουν no name κινεζιές με 300 ευρώ και μετά κλαίγονται. Δεν νομίζω να κλαίγονται. Ξέρουν τι αγόρασαν. Μου κάνει εντύπωση όμως πόσοι πολλοί μετανιωμένοι υπάρχουν, που έδωσαν δηλαδή μεγάλα ποσά να αγοράσουν 'επώνυμα', τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών τους. Δηλώνουν ότι το επόμενο θα είναι της σειράς (κινεζιά), ώστε αν βγει μάπα να μην κλαινε τα λεφτά τους.
cmaniac Δημοσ. Πέμπτη στις 07:51 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 07:51 μμ 7 λεπτά πριν, chemkyr είπε πόσοι πολλοί μετανιωμένοι υπάρχουν, Δεν νομίζω ότι είναι τόσοι πολλοί. Ο lofarek που είναι ίσως κάποιος που θα μπορούσες να πεις κάτι τέτοιο, με κάθε άλλο παρά της σειράς αντικατέστησε το Daiseikai. Υπάρχουν κάποιες ποιότητες που δεν φαίνονται στα specsheets. Ο klausx έχει γράψει πολλές φορές για το midea και πόσα καθαρίσματα ήθελε το χρόνο. Προφανώς η αντιμικροβιακή επίστρωση που έχουν τα καλά, κάνει σοβαρή δουλειά.
MARIOSNURSE Δημοσ. Πέμπτη στις 08:28 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 08:28 μμ 48 λεπτά πριν, chemkyr είπε Δεν νομίζω να κλαίγονται. Ξέρουν τι αγόρασαν. Μου κάνει εντύπωση όμως πόσοι πολλοί μετανιωμένοι υπάρχουν, που έδωσαν δηλαδή μεγάλα ποσά να αγοράσουν 'επώνυμα', τα οποία αποδείχθηκαν κατώτερα των προσδοκιών τους. Δηλώνουν ότι το επόμενο θα είναι της σειράς (κινεζιά), ώστε αν βγει μάπα να μην κλαινε τα λεφτά τους. Όπως;
chemkyr Δημοσ. Πέμπτη στις 09:03 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:03 μμ 34 minutes ago, MARIOSNURSE said: Όπως; wellio, sang, tcl, aux...
mavrik Δημοσ. Πέμπτη στις 09:21 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:21 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, liakjim είπε Καλησπερα, Ολα τα παραπάνω τα έχω λάβει υπόψιν. Ενιαίος χώρος 28m2, μια πόρτα (εξώπορτα) και 3 παράθυρα. Ύψος 3m, 22 βαθμούς γιατί θέλω ψύξη κ θέρμανση. Πιο αναλυτικά: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 750€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού 12000BTUs που έχει μόνο ψύξη Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50% ψύξη / 50% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: 50% ψύξη / 50% θέρμανση, αλλά υπάρχει άλλη κύρια πηγή θέρμανσης. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Τηλεθερμια Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 28m2 σαλόνι-τραπεζαρία Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Κεντρική Ευρώπη -10 ~ + 35 C Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Καμία ιδιαίτερη προτίμηση Ευχαριστώ. Επεξ/σία Πέμπτη στις 10:05 μμ από mavrik
kaklikos Δημοσ. Πέμπτη στις 10:29 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:29 μμ Εγω προσωπικα ανυπομονω να πιασουν τα κρυα. Το ειδαμε στις ζεστες το heavy μια χαρα ικανοποιημενος ειμαι και με το παραπανω. Η κυρια αναγκη ηταν για θερμανση. Ακομα κραταω και δεν εχω παρει καθολου ξυλα. Είπα αν δεν ανταπεξελθει να παω να παρω καναν τόνο.
Pan_K Δημοσ. Πέμπτη στις 10:57 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 10:57 μμ 13 ώρες πριν, chemkyr είπε Η συνολική κατανάλωση σε αυτό το διάστημα ποια είναι? Με βάση αυτό που βλέπω , (αν βλέπω καλά) το leon έχει καταναλώσει λιγότερη ενέργεια. Ναι, έχει μεγαλύτερη κατανάλωση και οι χώροι πράγματι έχουν τις ίδιες απώλειες. Αλλά, τώρα συνειδητοποίησα κι εγώ ότι στο υπνοδωμάτιο η πόρτα ήταν σχεδόν κλειστή και ότι το Fujitsu είχε απέναντί του την μεσόπορτα της σαλοκουζίνας ορθάνοιχτη προς τον διάδρομο και το μπάνιο. Επιπλέον, όπως αναφέρω, το Fujitsu προσπαθεί να κάνει και αφύγρανση, ενώ το Inventor εστιάζοντας μόνο στην ψύξη δεν παράγει επιπλέον έργο για αφύγρανση. 12 ώρες πριν, alexdeskas είπε Με 57W κατανάλωση έχω απορία πόση υγρασία είχε ο χώρος. Η υγρασία ήταν 68% στις 5πμ. 11 ώρες πριν, MAN0U είπε Νομίζω στην αφύγρανση πρέπει να το βάλω λίγο πιο χαμηλά; Ναι, καλύτερα ενάμισι βαθμό πιο χαμηλά για να έχεις την ίδια θερμοκρασία. 1
Klausx Δημοσ. Πέμπτη στις 11:06 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:06 μμ 2 ώρες πριν, cmaniac είπε Δεν νομίζω ότι είναι τόσοι πολλοί. Ο lofarek που είναι ίσως κάποιος που θα μπορούσες να πεις κάτι τέτοιο, με κάθε άλλο παρά της σειράς αντικατέστησε το Daiseikai. Υπάρχουν κάποιες ποιότητες που δεν φαίνονται στα specsheets. Ο klausx έχει γράψει πολλές φορές για το midea και πόσα καθαρίσματα ήθελε το χρόνο. Προφανώς η αντιμικροβιακή επίστρωση που έχουν τα καλά, κάνει σοβαρή δουλειά. Σίγουρα παίζει ρόλο η ποιότητα του στοιχείου, το Midea έχει άγριο κόψιμο δεν είναι λείο όπως του Fujitsu. Επίσης το λεκανάκι του είναι ενιαίο με το σασί που σημαίνει ότι στην συντήρηση πρέπει να λύνεται το στοιχείο και να ανασηκώνεται που και πάλι αφήνει κρυφά σημεία ακαθάριστα και φυσικά με πιθανότητα να τρυπήσει κάποιο σωληνάκι / φθορά των πλαστικών κτλ. Μετά παίζει ρόλο η αφύγρανση που κάνει, το Midea έβγαζε πάρα πολύ νερό ενώ το Fujitsu ελάχιστο και η υγρασία είναι σωστή στο δωμάτιο. Το νεράκι έξω(συμπυκνώματα) σε υπερβολικό βαθμό προκαλεί την μούχλα, οσμές και μεγαλύτερη κατανάλωση από τις απώλειες. Γιατί βγάζει περισσότερα συμπυκνώματα άραγε;;; 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Παρασκευή στις 01:23 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 01:23 πμ 4 ώρες πριν, chemkyr είπε wellio, sang, tcl, aux... Εννοώ ποιοι "Δηλώνουν ότι το επόμενο θα είναι της σειράς (κινεζιά), ώστε αν βγει μάπα να μην κλαινε τα λεφτά τους."
cmaniac Δημοσ. Παρασκευή στις 08:34 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 08:34 πμ 9 ώρες πριν, Pan_K είπε 68% Τσιμπάει..
Pan_K Δημοσ. Παρασκευή στις 09:20 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 09:20 πμ 39 λεπτά πριν, cmaniac είπε Τσιμπάει.. Για χαμάμ καλά είναι. Έπρεπε να το βάλω με Hotel Menu σε ρύθμιση ώστε να σταματά ο εσωτερικός ανεμιστήρας. Και μετά να κοιτάξω να τρέξω την "σκηνή" από την εφαρμογή της tuya που πρότεινε πριν ο alexdeskas ή να πειραματιστώ με αυτοματισμούς που ανεβοκατεβάζουν την ζήτηση χωρίς να πέφτει η μονάδα σε on/off με σκοπό να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία του δωματίου. Από την άλλη μου φαίνεται ευκολότερο να το στείλω και αυτό μαζί με τα άλλα inventor που σούταρα.
liakjim Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 πμ Δημοσ. Παρασκευή στις 11:10 πμ 13 ώρες πριν, mavrik είπε Καλησπερα, Ολα τα παραπάνω τα έχω λάβει υπόψιν. Ενιαίος χώρος 28m2, μια πόρτα (εξώπορτα) και 3 παράθυρα. Ύψος 3m, 22 βαθμούς γιατί θέλω ψύξη κ θέρμανση. Πιο αναλυτικά: Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 750€ Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αλλαγή παλαιού κλιματιστικού 12000BTUs που έχει μόνο ψύξη Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50% ψύξη / 50% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: 50% ψύξη / 50% θέρμανση, αλλά υπάρχει άλλη κύρια πηγή θέρμανσης. Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Τηλεθερμια Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 28m2 σαλόνι-τραπεζαρία Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Κεντρική Ευρώπη -10 ~ + 35 C Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Καμία ιδιαίτερη προτίμηση Ευχαριστώ. Κεντρική ευρώπη; Ε εντάξει, που να ξέρουμε; -10 βλέπω οπότε ας πας σε κάποιο mitsubishi heavy. Και δεν ξέρουμε τιμές, όρους εγγύησης και ύπαρξη αντιπροσωπίας. Το gree που λες θα τα πάει λογικά καλά σε ψύξη ενώ αντέχει και σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες αλλά σε λιγότερο χαμηλές δεν θα συμπεριφέρεται καλά όπως και όλα τα gree. Από τη στιγμή που έχεις και έτερη πηγή θέρμανσης, θα μπορούσες να πας και σε toshiba edge το οποίο θα παίζει πιο καλά σε λιγότερο χαμηλές θερμοκρασίες στη θέρμανση. 1
mavrik Δημοσ. Παρασκευή στις 12:24 μμ Δημοσ. Παρασκευή στις 12:24 μμ 1 ώρα πριν, liakjim είπε Κεντρική ευρώπη; Ε εντάξει, που να ξέρουμε; -10 βλέπω οπότε ας πας σε κάποιο mitsubishi heavy. Και δεν ξέρουμε τιμές, όρους εγγύησης και ύπαρξη αντιπροσωπίας. Το gree που λες θα τα πάει λογικά καλά σε ψύξη ενώ αντέχει και σε χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες αλλά σε λιγότερο χαμηλές δεν θα συμπεριφέρεται καλά όπως και όλα τα gree. Από τη στιγμή που έχεις και έτερη πηγή θέρμανσης, θα μπορούσες να πας και σε toshiba edge το οποίο θα παίζει πιο καλά σε λιγότερο χαμηλές θερμοκρασίες στη θέρμανση. Τι λες για το ASEH12KMCG;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα