gigi80 Δημοσ. Κυριακή στις 12:05 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:05 πμ Καλησπέρα στη παρέα !!! Ενδιαφέρομαι για ένα 12αρι με Α+++ σε θέρμανση/κρυο για το ένα δωμάτιο.καμία ιδέα; Επισης έχω ένα Daikin ururu sarara και κάνει θόρυβο στο ζεστό όταν ξεκινάει…το κάνει μόνο στο ζεστό … κάνεις καμιά ιδέα; https://share.icloud.com/photos/0a4RGpvklooS1jt-_0ERvbj8w
Pan_K Δημοσ. Κυριακή στις 12:09 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:09 πμ 6 ώρες πριν, jpsih είπε Ψαχνω 9αρι (υπνοδωματιο) και 18αρι (σαλονοκουζινα 40τμ) για νοτια Πελοποννησο με μηδενικο υψομετρο. Θα χρησιμοποιηθουν εξισου για θερμανση/ψυξη. Απαραιτητη η υπαρξη WiFi. Μπορω να παρω τα παρακατω σε ειδικη προσφορα: Midea AIRGRN09 Air Green White 9.000 στα 499 (SEER 8.8, SCOP 6.0) Midea AIRGRN18 Air Green White 18.000 στα 885 (SEER 8.5, SCOP 5,7) Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτη την κατηγορια χρηματων? Προσωπικά δεν θα έβαζα midea σε υπνοδωμάτιο. Μπορεί να είναι μεν οικονομικό στην ψύξη, αλλά δεν φημίζονται για την ομαλή λειτουργία τους. Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να μην μπορεί να σου δώσει την επιθυμητή θερμοκρασία κατά πρώτες 2 ώρες λειτουργίας και την κατεβάζει μέχρι και 2 βαθμούς πιο κάτω από την ζητούμενη και επιπλέον να κάνει έντονες διακυμάνσεις στην θερμοκρασία κατά την διάρκεια της λειτουργίας του. Υπάρχει επίσης πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να ανεβάζει πολύ την υγρασία. Στην θέρμανση ισχύει το ίδιο σχετικά με την αυξομείωση της θερμοκρασίας, ενώ από πλευράς οικονομίας δεν φαίνεται να τηρούν τις υποσχέσεις τους, καθώς πάνε σε συχνά on/off. Θα πρέπει ιδανικά να δουλεύουν στην μεγαλύτερη ταχύτητα ανεμιστήρα που είναι ακουστικά ανεκτή και να το δουλεύεις με το follow me εφόσον εντοπίσεις το ιδανικό σημείο για να τοποθετήσεις το τηλεχειριστήριο. Από τα κινέζικα και σε αυτήν την κατηγορία χρημάτων νομίζω ότι ανώτερα είναι τα TCL, έπονται τα Gree και AUX και τελευταία έρχονται τα Midea. Θα πρότεινα Fujitsu ASEH09KNCA ή TCL Miracle 9k για το υπνοδωμάτιο. Για το 18άρι δεν έχω άποψη ή εμπειρία, αν και νομίζω ότι το Miracle θα υπερτερεί και εκεί έναντι του Midea. Αν πάρεις Fujitsu, προτείνω να το λειτουργείς στην λειτουργία αφύγρανσης για πιο στρωτή λειτουργία και άνεση. 1
MARIOSNURSE Δημοσ. Κυριακή στις 06:16 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 06:16 πμ 6 ώρες πριν, gigi80 είπε Καλησπέρα στη παρέα !!! Ενδιαφέρομαι για ένα 12αρι με Α+++ σε θέρμανση/κρυο για το ένα δωμάτιο.καμία ιδέα; Επισης έχω ένα Daikin ururu sarara και κάνει θόρυβο στο ζεστό όταν ξεκινάει…το κάνει μόνο στο ζεστό … κάνεις καμιά ιδέα; https://share.icloud.com/photos/0a4RGpvklooS1jt-_0ERvbj8w Μήπως έχεις ενεργή την λειτουργία Ururu;
gigi80 Δημοσ. Κυριακή στις 09:16 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:16 πμ 2 hours ago, MARIOSNURSE said: Μήπως έχεις ενεργή την λειτουργία Ururu; Καλημέρα .. οχι δεν την έχω
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 09:44 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:44 πμ 16 ώρες πριν, Parolos4 είπε Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 750€ Νέα αγορά Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Αδιάφορο Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): και τα δύο. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης και ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : ΟΧΙ Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 55τμ κατάστημα. Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Προάστιο Θεσ/νικης 250μ υψόμετρο, βόρειος και δυτικός προσανατολισμός Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Να έχει wifi. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Βόρειος και δυτικός προσανατολισμός, τζαμαρία συνολικά 7,5 Χ 4. Απώλειες δύσκολο να υπολογιστούν αλλά θα είναι αρκετές. Γενικά με ενδιαφέρει να βάλω ένα μπάτζετ προς το παρόν, και αναλόγως θα βάλω και 2ο στο χώρο μικρότερο ή και ίδιο αργότερα ανάλογα πως θα πάει. Έχω δει το CHiQ CSD-24 το θεωρώ καλή τιμή με σχετικά οκ χαρακτηριστικά. Για αρχή και όταν σταθούμε στα πόδια μας όπως είπα συμπληρώνω με 2ο. Ότι θα γλιτώσεις από την αγορά, θα τα δώσεις στο ρεύμα. Θα έβαζα ένα mitsubishi heavy 63 ή ένα 71 ανάλογα με τις απώλειες σου ή ένα toshiba edge 24άρι. 16 ώρες πριν, jpsih είπε Ψαχνω 9αρι (υπνοδωματιο) και 18αρι (σαλονοκουζινα 40τμ) για νοτια Πελοποννησο με μηδενικο υψομετρο. Θα χρησιμοποιηθουν εξισου για θερμανση/ψυξη. Απαραιτητη η υπαρξη WiFi. Μπορω να παρω τα παρακατω σε ειδικη προσφορα: Midea AIRGRN09 Air Green White 9.000 στα 499 (SEER 8.8, SCOP 6.0) Midea AIRGRN18 Air Green White 18.000 στα 885 (SEER 8.5, SCOP 5,7) Υπαρχει κατι καλυτερο σε αυτη την κατηγορια χρηματων? Δεν βάζουμε midea για θέρμανση. Για πρόταση συμπληρώνουμε αυτό σύμφωνα με τις οδηγίες -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού 9 ώρες πριν, gigi80 είπε Καλησπέρα στη παρέα !!! Ενδιαφέρομαι για ένα 12αρι με Α+++ σε θέρμανση/κρυο για το ένα δωμάτιο.καμία ιδέα; atxm35r , aseh12kgtg, aseh12kmcg 9 ώρες πριν, gigi80 είπε Επισης έχω ένα Daikin ururu sarara και κάνει θόρυβο στο ζεστό όταν ξεκινάει…το κάνει μόνο στο ζεστό … κάνεις καμιά ιδέα; https://share.icloud.com/photos/0a4RGpvklooS1jt-_0ERvbj8w @Klausx
gigi80 Δημοσ. Κυριακή στις 09:56 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:56 πμ 11 minutes ago, liakjim said: Ότι θα γλιτώσεις από την αγορά, θα τα δώσεις στο ρεύμα. Θα έβαζα ένα mitsubishi heavy 63 ή ένα 71 ανάλογα με τις απώλειες σου ή ένα toshiba edge 24άρι. Δεν βάζουμε midea για θέρμανση. Για πρόταση συμπληρώνουμε αυτό σύμφωνα με τις οδηγίες -> Ερωτηματολόγιο Αγοράς Κλιματιστικού atxm35r , aseh12kgtg, aseh12kmcg @Klausx Το atmx35r το perfera είναι σωστά ;
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 09:57 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 09:57 πμ Μόλις τώρα, gigi80 είπε Το atmx35r το perfera είναι σωστά ; Ναι
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 10:20 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:20 πμ 35 λεπτά πριν, liakjim είπε atxm35r Πού να το βρει αυτό; Στανταρ και να το παραγγείλει το καινούργιο θα του φέρουν.
mr.Vox Δημοσ. Κυριακή στις 10:36 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:36 πμ 18 ώρες πριν, uncle_nontas είπε Το σιχαμενο το Hiro γιατί πρέπει να κάνει σα μηχανή πλοίου όταν κινει τις περσίδες, μπιπ της γης τον άξονα;;;; Επειδή έχω ένα τέτοια 12άρι σε δωμάτιο που δεν χρησιμοποιούμε σχεδόν ποτέ θα έλεγα ότι τέτοιο πρόβλημα δεν έχει. Τώρα από καταναλώσεις ρεύματος και τέτοια άστο.
Pan_K Δημοσ. Κυριακή στις 10:58 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 10:58 πμ Παρεμπιπτόντως, υπάρχουν καθόλου εμπειρίες από το Perfera το 18άρι για ψύξη και θέρμανση; Υπάρχει κάποιο σημείο στο οποίο πιθανώς υπερτερεί ενός Fujitsu ASEG18KMTE; Σκέφτομαι να αντικαταστήσω ένα Inventor Omnia Plus 18K του 2018 που έχω στο σαλόνι και θέλω να είμαι έτοιμος όταν προκύψει κάποια καλή προσφορά.
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 11:21 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:21 πμ 1 ώρα πριν, cmaniac είπε Πού να το βρει αυτό; Στανταρ και να το παραγγείλει το καινούργιο θα του φέρουν. Τι θα έπαιρνες μετά από αυτά που βλέπουμε στο grafana; r ή a ;
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 11:42 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:42 πμ (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, liakjim είπε Τι θα έπαιρνες μετά από αυτά που βλέπουμε στο grafana; r ή a ; Νομίζω οτι το A έχει σοβαρά καλύτερο EER -- ρηχό συμπέρασμα απο το πόσο εύκολα ανεβάζουν κατανάλωση τα R του Norz. Ναι, το A είναι λιγότερο ευέλικτο απο το R αλλά ολη η κουβέντα γίνεται για με το ζόρι 10-15W διαφορά. Επεξ/σία Κυριακή στις 11:42 πμ από cmaniac
jpsih Δημοσ. Κυριακή στις 11:55 πμ Δημοσ. Κυριακή στις 11:55 πμ Θελω να εκμεταλλευτω την weekend bomb προσφορα του Κωτσου με 2+1 (στα 3 προιοντα το φθηνοτερο δωρο). Εχω ενα μεγαλο χωρο 40τμ (εκει υπολογισα θερμικες απωλειες παρακατω) και δυο υπνοδωματια 10τμ το καθενα. Θελω ιδανικα να ειναι της ιδιας εταιριας και τα τρια. Σε Fujitsu βλεπω οτι 2xASEH09KNCA και 1xASYG18KMTE πανε ολα μαζι με εγκατασταση 2.100 που ειναι κοντα στο οριο μου. Ευχαριστω! Ανώτατο διαθέσιμο ποσό : 2.000 Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Νεα Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Κωτσοβολος (weekend bomb 2+1 δωρο) Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο (πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση): 50% ψύξη / 50% θέρμανση Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή πηγή ψύξης ή αποκλειστική πηγή ψύξης και θέρμανσης κτλ: Αποκλειστική πηγή θέρμανσης και ψύξης Αναφέρουμε αν έχουμε και αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και εναλλακτικό τρόπο θέρμανσης πχ λέβητας πετρελαίου : Οχι Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : Ενιαίος χώρος 40τμ σαλόνι-κουζίνα και 2 υπνοδωματια 10τμ Τοποθεσία (πόλη και περιοχή αν είναι Αθήνα) , προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες (αν έχουμε κοντά μετεωρολογικό σταθμό από το https://meteo.gr/Gmap.cfm το λέμε), υψόμετρο και τυχόν ιδιαιτερότητες (πχ πάνω στη θάλασσα, ξηρό κλίμα κτλ): Καλαματα με 40C το καλοκαίρι και μεχρι 5C τον χειμώνα , χαμηλό υψόμετρο, βόρειος, νοτιος και ανατολικος προσανατολισμός. Απαραίτητα, επιθυμητά και αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: Απαραίτητα να έχει wifi ή wifi ready. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου, προσανατολισμό, (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): Τυπικες μονώσεις 15ετιας, κουφώματα αλουμινίου με διπλά τζάμια χωρίς θερμοδιακοπή. Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση τουπαρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ . Θερμικές Απώλειες 5980.21Watt 5142.98KCal/h 149.51Watt/m2 128.57KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Μεσσηνία - Κλιματική ζώνη Α Υψόμετρο Περιοχής: Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία: 23 ℃ Έτος Kατασκευής: 2011 Εμβαδό Κατοικίας: 40 m2 Ύψος Ορόφου: 2.80 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης: Μόνο/Πάνω στην ακτογραμμή Μόνωση Τοίχων: Πλημμελής Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με: Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με: Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με: Πυλωτή Μόνωση Δαπέδου: Πλημελής - 3εκ. Οροφή σε επαφή με: Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής: Πλημελής - 3εκ. Πόρτες - Μπαλκονόπορτες: 4 Παράθυρα: 1 Τύπος Κουφωμάτων: Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών: Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών: 5%
liakjim Δημοσ. Κυριακή στις 12:10 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 12:10 μμ 27 λεπτά πριν, cmaniac είπε Νομίζω οτι το A έχει σοβαρά καλύτερο EER -- ρηχό συμπέρασμα απο το πόσο εύκολα ανεβάζουν κατανάλωση τα R του Norz. Ναι, το A είναι λιγότερο ευέλικτο απο το R αλλά ολη η κουβέντα γίνεται για με το ζόρι 10-15W διαφορά. Δεν είναι 10-15 , το r πάει για πλάκα 60-65 ενώ το a το βλέπω στα 100. Επίσης το σπίτι του norz έχει πολλές απώλειες. Σχεδόν αμονωτο. 16 λεπτά πριν, jpsih είπε Σε Fujitsu βλεπω οτι 2xASEH09KNCA και 1xASYG18KMTE πανε ολα μαζι με εγκατασταση 2.100 που ειναι κοντα στο οριο μου. Ευχαριστω! Go
cmaniac Δημοσ. Κυριακή στις 01:05 μμ Δημοσ. Κυριακή στις 01:05 μμ 47 λεπτά πριν, liakjim είπε Δεν είναι 10-15 , το r πάει για πλάκα 60-65 ενώ το a το βλέπω στα 100. Βάσει προδιαγραφών, η διαφορά στους 25 βαθμούς είναι υπερ του A. Στους 20 είναι υπερ του R, αλλά 10W. Ίσως αυτές οι διαφορές που έχουμε δει μέχρις στιγμής να αφορούν κάποια διαφορά στο κλίμα στις περιοχές εγκατάστασης μιας και η εξωτερική θερμοκρασία παίζει τον ρόλο της. RXM-A https://atexxo.nl/wp-content/uploads/Daikin-RXMA-Databook.pdf ARXM-A https://docs.planning.org.uk/20250122/131/SLC3J9SJK1200/br7w70g8tvueiit1.pdf RXM-R https://planetaklimata.com.ua/instr/Daikin/Daikin_Perfera_RXM-R_Data_Sheet_Eng.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα