Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 hour ago, Pan_K said:

Δεν τα πάει και άσχημα σε σχέση με άλλα δύο πολύ καλά 18άρια. Το συγκεκριμένο είναι από τα καλά μοντέλα της Inventor, ειδικά στην ψύξη. Δουλεύει σε eco mode με ζητούμενη 25 βαθμούς και εσωτερική θερμοκρασία 26 βαθμούς περίπου. Ταχύτητα ανεμιστήρα στο χαμηλό (540m3/h). Το EER που έχω υπολογίσει με εξωτερική 31 βαθμούς και κατανάλωση 230 watt είναι 8,8 περίπου. Οι απώλειες του χώρου είναι υπολογισμένες στα 5000 watt. Σαλοκουζίνα σχήματος Γ συνολικής επιφάνειας περίπου 60τμ.

image.png.83e6a973efb4d6506be28e6660bc7cca.png

5KW απώλειες σε χώρο 60 τμ με μόνο 230 watt κατανάλωση? Πάρα πολύ καλά! Τι φασόν είναι αυτό το omnia plus?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, chemkyr είπε

5KW απώλειες σε χώρο 60 τμ με μόνο 230 watt κατανάλωση? Πάρα πολύ καλά! Τι φασόν είναι αυτό το omnia plus?

Οι απώλειες είναι υπολογισμένες από μηχανικό για τον χειμώνα κυρίως. Να πω επίσης ότι η εξωτερική μονάδα είναι μονίμως σε καλά σκιαζόμενο χώρο και δεν τον χτυπά ποτέ ο ήλιος. Παίζει και αυτό τον ρόλο του. Με 230 watt αποδίδει περίπου 2000watt ισχύος, οπότε με 5KW μέγιστες απώλειες, σχετικά ήπιες εξωτερικές συνθήκες και σε λειτουργία συντήρησης σταθερής της θερμοκρασίας αυτό είναι ένα λογικό νούμερο. Δεν ξέρω ποιο μοντέλο της Midea κόπιαρε η Inventor, αλλά με όσα άλλα μοντέλα έχω δει στην πράξη, αυτό είναι το πιο ισορροπημένο στην ψύξη από πλευράς οικονομίας και άνεσης (η υγρασία διατηρείται σε λογικά επίπεδα και η θερμοκρασία σταθερή). Στην θέρμανση βέβαια είναι μια άλλη ιστορία και νομίζω πως θα το δούμε σε κανα δίμηνο τι κάνει και εκεί... (on/off με κατώτερη τα 500-600 watt).

Επεξ/σία από Pan_K
Δημοσ.

Όσοι έχετε τα μικρά Tapo, προσοχή γιατί συνήθως μετά από διακοπή ρεύματος τρεμοπαίζει το ρελε τους, άνετα καίει πλακέτα. Έχει αναφερθεί και από άλλα μέλη, 2/2 εμένα ούτε χρόνο δεν έβγαλαν σε 9αρι κλιματιστικό.

Έχει μία ρύθμιση σε τι λειτουργία να είναι μετά από διακοπή, καλό είναι να μπει σε "πάντα κλειστό/always off"

• Thanks 1
  • Sad 1
Δημοσ.
21 λεπτά πριν, Klausx είπε

Όσοι έχετε τα μικρά Tapo, προσοχή γιατί συνήθως μετά από διακοπή ρεύματος τρεμοπαίζει το ρελε τους, άνετα καίει πλακέτα. Έχει αναφερθεί και από άλλα μέλη, 2/2 εμένα ούτε χρόνο δεν έβγαλαν σε 9αρι κλιματιστικό.

Έχει μία ρύθμιση σε τι λειτουργία να είναι μετά από διακοπή, καλό είναι να μπει σε "πάντα κλειστό/always off"

Περίεργο. 6 tapo έχω και μέχρι σήμερα κανένα θέμα. Αν και το πιο ασφαλές είναι να τα σουτάρω και να βάλω από ένα Shelly PM Mini Gen3 ( ή Shelly EM Mini Gen4 όπως τα λέει στην 4η γενιά) που δεν έχει ρελέ, μόνο μετράει. 

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, liakjim είπε

Περίεργο. 6 tapo έχω και μέχρι σήμερα κανένα θέμα. Αν και το πιο ασφαλές είναι να τα σουτάρω και να βάλω από ένα Shelly PM Mini Gen3 ( ή Shelly EM Mini Gen4 όπως τα λέει στην 4η γενιά) που δεν έχει ρελέ, μόνο μετράει. 

Μπορεί να ήταν θέμα παρτίδας, αυτά τα έδιναν 2 μαζί 10 ευρώ.

Δημοσ.

Και εγώ το σπίτι έχω 9 tapo, και είχα σημειωτέων και προχθές διακοπή και δεν είχα κανένα πρόβλημα. However, το 1 κάτι έχει πάθει και κάθε λίγο και λιγάκι επανέρχεται σε ένα state reset και θέλει από την αρχή να γίνει setup! Βαριέμαι να ασχοληθώ για να το αντικαταστήσω με την εγγύηση.

Δημοσ.
Στις 4/9/2025 στις 11:42 ΜΜ, Klausx είπε

Μπορεί να ήταν θέμα παρτίδας, αυτά τα έδιναν 2 μαζί 10 ευρώ.

Ακριβώς το ιδιο και εγώ ούτε χρόνο. 

Δημοσ.
On 31/08/2025 at 23:05, gigi80 said:

Έχεις γατίσια μάτια !!! Όντως είναι προς τα δεξιά για να πιάνει τα μέσα δωμάτια !!! Εγώ τα έχω βάλει ! Θα το δοκιμάσω αν και θυμάμαι ότι τα είχα βάλει μόνο στο fan και δεν έκανε .. στο κρύο δεν κάνει τίποτα μόνο στο ζεστό 

Στον ανεμιστήρα δεν κάνει τίποτα !!!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άφησα το Inventor Omnia Plus 18k ανοιχτό το βράδυ να δω μέχρι πού κατεβαίνει και το είδα να πέφτει μέχρι τα 186 watt. Το EER εκείνη την ώρα είχε προσεγγίσει το 14. Λόγω αυξημένης απόδοσης, το μηχάνημα μπορούσε να κάνει επαρκή αφύγρανση και η ατμόσφαιρα ήταν αρκετά καλή με την υγρασία κοντά στο 50% και εσωτερική θερμοκρασία στους 26. Επιπλέον το έχω ρυθμίσει να σταματά ο εσωτερικός ανεμιστήρας όταν σταματά ο συμπιεστής, οπότε δεν έχω και ανεπιθύμητη αύξηση της υγρασίας στις φάσεις off.

image.png.401175104f38dc550a20a0ef16ac4a64.png

Απλά να πω ότι χωρίς Home Assistant το ίδιο μηχάνημα πέρυσι ήταν ένας εφιάλτης στην ψύξη και δεν υπερβάλλω. Το παραπάνω αποτέλεσμα το πετυχαίνω μόνο με βαρβάτους αυτοματισμούς, μιας και το eco mode διαρκεί μόνο 8 ώρες και χωρίς eco mode η ελάχιστη είναι 400watt, ενώ, επιπλέον, ο ανεμιστήρας δεν σταματά στα αρκετά on/off που έκανε με αποτέλεσμα να έχω έντονη δυσφορία από την υγρασία και να λειτουργώ και αφυγραντήρα παράλληλα, που εκτόξευε το κόστος πολύ. Επιπλέον, ακόμα και αν γίνει ρύθμιση να σταματά ο ανεμιστήρας στα off, αυτό καταργείται στο eco mode, οπότε κάθε φορά που σταματά ο συμπιεστής το έχω προγραμματίσει διακόπτει το eco mode, για να σταματήσει ο εσωτερικός ανεμιστήρας και να ενεργοποιείται εκ νέου όταν η κατανάλωση ανεβαίνει πάνω από 400 watt.

Ίσως όσοι έχουν home assistant να μπορούνε να κάνουν ένα κακό Inventor ή Midea που έχει eco mode να δουλεύει αρκετά καλά.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 5
Δημοσ.
5 ώρες πριν, DREAMAX είπε

Ακριβώς το ιδιο και εγώ ούτε χρόνο. 

Κρίμα που δεν βγαίνει πλέον το TP-LINK HS110, το έχω από το 2019 και είναι άψογο.

Στα υπόλοιπα έχω βάλει το COOLSEER WIFI SOCKET SK01WE από το 2022 όλα καλά.

• Like 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Klausx είπε

Κρίμα που δεν βγαίνει πλέον το TP-LINK HS110, το έχω από το 2019 και είναι άψογο.

Στα υπόλοιπα έχω βάλει το COOLSEER WIFI SOCKET SK01WE από το 2022 όλα καλά.

Spoiler

Μου έχουν χαλάσει τα δυο από τα τρία hs110 που είχα.

• Sad 1
Δημοσ.

Ρε παιδιά γύρισα από σε δευτερεύουσα κατοικία μετά από καλοκαιρινές διακοπές, δούλεψε κλιματιστικό πρώτη μέρα, και χθες δεύτερη μέρα υπολειτουργούσε τρελλα έβγαζε ελάχιστο αέρα και άκουγα κάτι Χρατσ χρουτσ χρατς και εν τέλη το κλεισα.

Τι έγινε, έχει καμία διαρροή και έχασε το φρένο. Για δείτε λίγο αν θέλετε και βάλτε ήχο να ακούσετε πως κάνει

Επειδή μένω επαρχία και Αθήνα κατεβαίνω μόνο ΣΚ, Ξέρουμε κάναν καλό ψυκτικο-τεχνικό κλιματιστικών σε περιοχή Πειραιά και γύρω συνοικίες 

https://youtu.be/x_DAqklZkEs

Δημοσ.
2 ώρες πριν, therock είπε

Ρε παιδιά γύρισα από σε δευτερεύουσα κατοικία μετά από καλοκαιρινές διακοπές, δούλεψε κλιματιστικό πρώτη μέρα, και χθες δεύτερη μέρα υπολειτουργούσε τρελλα έβγαζε ελάχιστο αέρα και άκουγα κάτι Χρατσ χρουτσ χρατς και εν τέλη το κλεισα.

Τι έγινε, έχει καμία διαρροή και έχασε το φρένο. Για δείτε λίγο αν θέλετε και βάλτε ήχο να ακούσετε πως κάνει

Επειδή μένω επαρχία και Αθήνα κατεβαίνω μόνο ΣΚ, Ξέρουμε κάναν καλό ψυκτικο-τεχνικό κλιματιστικών σε περιοχή Πειραιά και γύρω συνοικίες 

https://youtu.be/x_DAqklZkEs

Μήπως έχει ξεκολλήσει κάποιο περσιδάκι από αυτά που κατευθύνουν τον αέρα δεξιά αριστερά και έπεσε μέσα;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...