Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 13,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
24 λεπτά πριν, vmb είπε

24αρι aseg24kmte και στα υ/δ aseh12kmcg. Βασικά ακολούθησα τυφλά το forum 

Πολυ ευχαριστημένος, θα δείξει και το χειμώνα. Στο υ/δ δεν ακουγεται σχεδον καθολου στη χαμηλή σκάλα, δεν ξερω ποσο πιο χαμηλα σε θόρυβο πανε τα toshiba (μιας και διάβασα για θόρυβο). Στο σαλόνι χαμηλη σκάλα δεν κάνει θόρυβο αλλά σε πιο ψηλές κάνει και νομιζεις είσαι σε ιγκλού. Το χω στο auto, στο ξεκίνημα έχει λιγο θορυβο ο ανεμιστήρας γιατί μπαινει στη φουλ σκάλα αλλα νομιζω νορμάλ αν υπολογίσω και πόσο δυνατα φυσάει.

Ξέρω έπρεπε να μπει κατω η μονάδα, το ταλαιπωρήσαμε αλλά δε βγήκε. Να πω την αληθεια είναι αστεία αθόρυβη για 24άρι (4 μετρα χαλκοσωλήνα), το είχε αναφέρει και ένα άλλο μέλος εδώ όταν ρώτησα. Δηλαδη δεν καταλαβα τίποτα από θόρυβο τώρα που ειναι ψηλά, θα δείξει με τον καιρό. Μεταλλική βάση μου την είπαν για καλή... Και τον ψυκτικό μου τον είπαν επίσης για καλό... Γενικά πήγα τυφλοσούρτη εμπιστευόμενος άτομα που εκτιμώ έχουν περισσότερες γνώσεις, σε καλό να μου βγει. Ευχαριστώ και πάλι.

ΥΓ Ίδια συνταγή με jpsih από πάνω, υποθέτω με σφραγίδα liakjim

Screenshot_2025-09-07-23-36-49-37_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg.383359ec83234cad52a6380fd15fac9b.jpg

Άψογος! 

Φαίνεται και προσεγμένη εγκατάσταση. 

Μπορείς να μετρήσεις πόσα εκατοστά από τον τοίχο έχει αέρα η εξωτερική μονάδα;

Δημοσ.

@vmb χαχα ιδια συνταγη στα πιο μεγαλα! Καλοριζικα! 

Εχει σημασια αν θα μπουν σε βαση ψηλα ή στο εδαφος? Υποθετοντας οτι και στις δυο περιπτωσεις θα προβλεφθουν τα απαραιτητα μηκη σωληνωσεων κλπ.

Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Pan_K είπε

Έχει κανείς καμία ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει σε αυτό το Inventor κλιματιστικό 9.000BTU; Φαίνεται ότι δεν μπορεί να διατηρήσει σταθερή θερμοκρασία, ενώ κάνει εντονότατες διακυμάνσεις στην κατανάλωση. Όταν το βάζω σε follow me η κατάσταση γίνεται χειρότερη (παραθέτω σημερινό γράφημα), και γενικά φαίνεται η κατάσταση να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Συμπιεστής; Πλακέτα; Φυσιολογική συμπεριφορά για μιντεο-ειδές;

image.png.91b454814ad6912617ac943a8c241138.png

Γύρω στις 16:10 ανέβασα μία μονάδα την ζητούμενη και η θερμοκρασία συνέχιζε να πέφτει. Το ανέβασα άλλη μια μονάδα και τότε έκοψε εντελώς, λίγο μετά τις 16:30.

Από τις 5μμ το απόγευμα και μετά είναι νορμάλ πάντως. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, liakjim είπε

Άψογος! 

Φαίνεται και προσεγμένη εγκατάσταση. 

Μπορείς να μετρήσεις πόσα εκατοστά από τον τοίχο έχει αέρα η εξωτερική μονάδα;

15 εκ. ακριβώς από τοίχο, 10 εκ. από ταβάνι, θέλαμε παραπάνω; Με το μάτι μου φάνηκε οκ λέω πόσο πιο έξω οπότε δεν έδωσα σημασία. Η μονάδα μου φαίνεται τεράστια.

14 λεπτά πριν, jpsih είπε

@vmb χαχα ιδια συνταγη στα πιο μεγαλα! Καλοριζικα! 

Εχει σημασια αν θα μπουν σε βαση ψηλα ή στο εδαφος? Υποθετοντας οτι και στις δυο περιπτωσεις θα προβλεφθουν τα απαραιτητα μηκη σωληνωσεων κλπ.

Γενικά κάτω είναι το καλύτερο. Το βιδώνεις και κανένα άγχος. Ειδικά αν δε γίνει καλή εγκατάσταση ίσως έχεις αρκετές δονήσεις που τις αισθάνεσαι και στο σπίτι εσωτερικά. Σα να περνά αμάξι απέξω με τέρμα τα μπάσα. Ένα 9άρι κινέζικο που είχα σε άλλο διαμέρισμα έκανε τέτοιο θόρυβο (δεν ξέρω αν έφταιγε ότι ήταν κινέζικο ή η κακή εγκατάσταση). Ξαναλέω είναι αστείος/ανύπαρκτος ο θόρυβος για εξωτερική μονάδα! Επίσης είχαν πει τα παιδιά εδώ στο insomnia να αποφεύγουμε "σπαστές βάσεις" (δηλαδή να ρωτήσουμε τον ψυκτικό μας τι βάση βάζει).

Επεξ/σία από vmb
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, vmb είπε

15 εκ. ακριβώς από τοίχο, 10 εκ. από ταβάνι, θέλαμε παραπάνω; Με το μάτι μου φάνηκε οκ λέω πόσο πιο έξω οπότε δεν έδωσα σημασία. Η μονάδα μου φαίνεται τεράστια.

10εκ λέει το εγχειρίδιο από τοίχο, οπότε είσαι εντός προδιαγραφών. Από ταβάνι είναι λίγο, κυρίως για μελλοντική τυχόν απαίτηση λυσίματος της εξωτερικής αλλά οκ, τι να κάνεις. 

Η εξωτερική είναι μικρή για 24άρι που πάει πάνω από 10KW σε θέρμανση. Πρέπει να είναι η 2η πιο μικρή, μετά το aseg24klca.

Ένα hint. Δοκίμασε τη λειτουργία αφύγρανση. Η εσωτερική δεν θα ακούγεται και θα έχεις απίθανη αίσθηση μέσα στο σπίτι. Εγώ παίζω όλο το καλοκαίρι αφύγρανση και 25C. 

• Thanks 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, vmb είπε

24αρι aseg24kmte και στα υ/δ aseh12kmcg. Βασικά ακολούθησα τυφλά το forum 

Πολυ ευχαριστημένος, θα δείξει και το χειμώνα. Στο υ/δ δεν ακουγεται σχεδον καθολου στη χαμηλή σκάλα, δεν ξερω ποσο πιο χαμηλα σε θόρυβο πανε τα toshiba (μιας και διάβασα για θόρυβο). Στο σαλόνι χαμηλη σκάλα δεν κάνει θόρυβο αλλά σε πιο ψηλές κάνει και νομιζεις είσαι σε ιγκλού. Το χω στο auto, στο ξεκίνημα έχει λιγο θορυβο ο ανεμιστήρας γιατί μπαινει στη φουλ σκάλα αλλα νομιζω νορμάλ αν υπολογίσω και πόσο δυνατα φυσάει.

Ξέρω έπρεπε να μπει κατω η μονάδα, το ταλαιπωρήσαμε αλλά δε βγήκε. Να πω την αληθεια είναι αστεία αθόρυβη για 24άρι (4 μετρα χαλκοσωλήνα), το είχε αναφέρει και ένα άλλο μέλος εδώ όταν ρώτησα. Δηλαδη δεν καταλαβα τίποτα από θόρυβο τώρα που ειναι ψηλά, θα δείξει με τον καιρό. Μεταλλική βάση μου την είπαν για καλή... Και τον ψυκτικό μου τον είπαν επίσης για καλό... Γενικά πήγα τυφλοσούρτη εμπιστευόμενος άτομα που εκτιμώ έχουν περισσότερες γνώσεις, σε καλό να μου βγει. Ευχαριστώ και πάλι.

ΥΓ Ίδια συνταγή με jpsih από πάνω, υποθέτω με σφραγίδα liakjim

Screenshot_2025-09-07-23-36-49-37_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg.383359ec83234cad52a6380fd15fac9b.jpg

Αν και δεν είμαι φαν να περνάνε οι σωληνώσεις κάτω από το μηχάνημα ενώ υπάρχει η δυνατότητα να πάνε αλλιώς και να κρυφτούν το έχει κάνει τόσο προσεκτικά και με ποιοτικές βάσεις οπότε το παραβλέπουμε.

Το αν θα κάνει θόρυβο είναι θέμα μάρκας / μοντέλου και όχι Χώρας κατασκευής.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, liakjim είπε

10εκ λέει το εγχειρίδιο από τοίχο, οπότε είσαι εντός προδιαγραφών. Από ταβάνι είναι λίγο, κυρίως για μελλοντική τυχόν απαίτηση λυσίματος της εξωτερικής αλλά οκ, τι να κάνεις. 

Η εξωτερική είναι μικρή για 24άρι που πάει πάνω από 10KW σε θέρμανση. Πρέπει να είναι η 2η πιο μικρή, μετά το aseg24klca.

Ένα hint. Δοκίμασε τη λειτουργία αφύγρανση. Η εσωτερική δεν θα ακούγεται και θα έχεις απίθανη αίσθηση μέσα στο σπίτι. Εγώ παίζω όλο το καλοκαίρι αφύγρανση και 25C. 

Ωραία σκεφτόμουν να το ρωτήσω. Θα το δοκιμάσω και στα 12άρια στο υ/δ. Ίσως στους 26 για υ/δ. Μόνο παράπονο θα ήθελα ένα φωτάκι στο κοντρόλ στραβώνομαι το βράδυ τώρα που προσπαθώ να βρω ιδανικές ρυθμίσεις. Το ξερα όμως ότι τα κοντρόλ fujitsu δεν είναι τίποτα high tech. Μάλλον πρέπει να κοιτάξω και το wifi.

14 λεπτά πριν, Klausx είπε

Αν και δεν είμαι φαν να περνάνε οι σωληνώσεις κάτω από το μηχάνημα ενώ υπάρχει η δυνατότητα να πάνε αλλιώς και να κρυφτούν το έχει κάνει τόσο προσεκτικά και με ποιοτικές βάσεις οπότε το παραβλέπουμε.

Το αν θα κάνει θόρυβο είναι θέμα μάρκας / μοντέλου και όχι Χώρας κατασκευής.

Παρεξήγησις, τα 12άρια aseh που πήρα είναι made in china. Το aseg malaysia. Ο πατέρας μου έλεγε πάρε japan του είπα αν θέλει να δροσίζεται japan όταν έρχεται επίσκεψη να τσοντάρει για Daikin μετά μου λέει εξαιρετικά και τα fujitsu.

Περισσότερο ήθελα να υπερθεματίσω ότι μάλλον ήταν απλά μοντέλο τύπου "καλησπέρα, ποιο είναι το πιο φθηνό μοντέλο σας;" Είθισται να κατάγεται από China, οι οποίοι βεβαίως βεβαίως τώρα έχουν εξελιχθεί και διαθέτουν εξαιρετικά ευρεία γκάμα ποιότητας και τιμής.

Ευχαριστώ επίσης για το feedback.

Επεξ/σία από vmb
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
36 minutes ago, liakjim said:

Για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει η αφυγρανση. Τη χρηςιμοποιεις χειμωνα/καλοκαιρι? Σε τι διαφερει απο τα αντιστοιχα mode ψυξης/θερμανσης?

Επεξ/σία από jpsih
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, jpsih είπε

Για να ειμαι ειλικρινης δεν εχω καταλαβει πως λειτουργει η αφυγρανση. Τη χρηςιμοποιεις χειμωνα/καλοκαιρι? Σε τι διαφερει απο τα αντιστοιχα mode ψυξης/θερμανσης?

Μόνο για καλοκαίρι. Δουλεύει σε κύκλο ψύξης αλλά με λίγο πιο υψηλά watts και με χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα με σκοπό να πέσει η θερμοκρασία στο εσωτερικό στοιχείο κάτω απ'το σημείο δρόσου του χώρου ( δεν ξέρει πόσο είναι εννοείται, αλλά ρίχνοντας αρκετά τη θερμοκρασία λογικά το πετυχαίνει). Ο συνδυασμός χαμηλής θερμοκρασίας και χαμηλής υγρασίας μας φέρνει μια φανταστική αίσθηση στον χώρο. 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, vmb είπε

αν θέλει να δροσίζεται japan όταν έρχεται επίσκεψη να τσοντάρει για Daikin

:lol:

Είχες σοβαρό επιχείρημα

6 ώρες πριν, jpsih είπε

Mega-παραλαβη σημερα. Εγκατασταση συντομα!

0c0634cc-91b8-4de7-8a5a-b1523aa0686a.jpeg

Αυτό με το χρώμα της κουτας που μας ειχε πει ο klausx με έχει στοιχειώσει.

• Haha 2
Δημοσ.
17 minutes ago, cmaniac said:

:lol:

Είχες σοβαρό επιχείρημα

Αυτό με το χρώμα της κουτας που μας ειχε πει ο klausx με έχει στοιχειώσει.

Το ανοιχτο καφε Ταυλανδη, το σκουρο Κινα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...