Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
13 ώρες πριν, cmaniac είπε

Απαγωγείς υπέρτασης και επιτηρητή τάσης στον πίνακα σου. Χρειάζονται και τα δύο. Ανάλογα την περιοχή μπορεί να χρειαστείς δύο διαφορετικές συστοιχίες (Τύπου 1 και τύπου 2).

Τι κόστος έχουν αυτά?

• Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
9 ώρες πριν, dimo69 είπε

Τι κόστος έχουν αυτά?

Εάν μιλάμε για μονοφασικό ρεύμα
70 ευρώ περίπου ο επιτηρητής τάσης 

Ρελε ισχύος 2 25Αμπερ 20 ευρώ περίπου 

Εναν διακόπτη για το καθένα 10 ευρω

Χρονικό ρελε με ρύθμιση χρόνου περίπου 60 ευρώ 

Ολα αυτά μπαίνουν στον πίνακα εάν υπάρχει χώρος 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάνω έρευνα για αγορά Air Condition 12000btu για υπνοδωμάτιο για ψύξη και θέρμανση. Για Θέρμανση το θέλω βοηθητικά (για βράδυ) μιας και το σπίτι έχει φυσικό αέριο κεντρικό καυστήρα πολυκατοικίας με αυτόνομη θέρμανση στο διαμέρισμα. 

Το Fujitsu στα 10 χρόνια χάλασε η εξωτερική μονάδα (πλακέτα) και ο τεχνικός προσπάθησε να βάλει επισκευασμένη 2 φορές αλλά έριχνε το ρεύμα, κάηκε στην τελική, οπότε το αφήσαμε. Είπε πως δεν είχε σωστή εγκατάσταση εξαρχής χωρίς γείωση κτλ...  Έχω το ίδιο σε άλλο υπνοδωμάτιο χωρίς πρόβλημα έως τώρα (και στα 2 έχει σπάσει από νωρίς η κεντρική περσίδα και τη στερεώνω με διάφορα αντικείμενα σε σταθερό σημείο).

Είμαι ανάμεσα στα παρακάτω 3 (Midea, Daikin, Mitsubishi El):

https://www.skroutz.gr/s/42433032/Midea-Xtreme-Graphite-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A-me-Ionisti-kai-WiFi.html

https://www.skroutz.gr/s/18330206/Daikin-Comfora-FTXP-M-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A.html

https://www.skroutz.gr/s/35562224/Mitsubishi-Electric-MSZ-EF-VGK-Klimatistiko-Inverter-12000-BTU-A-A-me-WiFi.html

Έχω στο σαλόνι το Mitsubishi Electric EF Kirigamine 18άρι με τον αισθητήρα (μοντέλο Ταυλάνδης 2014) που τώρα το βάζουνε στην επόμενη σειρά LN. Είμαι ικανοποιημένος σε ψύξη και θέρμανση. Το πρόβλημα είναι πως διαβάζω ότι πλέον κάποιες σειρές γίνονται Τουρκία με χειρότερη ποιότητα από Ταυλάνδης.

Για τα midea διαβάζω πως δεν προτείνονται για θέρμανση. Φίλος που το έχει το midea xtreme graphite 12άρι σε 2 υπνοδωμάτια δεν αναφέρει κανένα πρόβλημα 2 χρόνια τώρα και είναι ικανοποιημένος σε ψύξη και θέρμανση.

Το Daikin το έβαλα διότι οικονομικά είναι ανάμεσα στα Mitsubishi και Midea, αλλά δεν έχω πραγματικές γνώμες για αυτό.

Ερωτήσεις: Η σειρά αυτή η EF της Mitsubishi Electric γνωρίζει κανείς αν γίνεται Ταυλάνδη ή Τουρκία; Αναγράφεται στο κουτί συσκευασίας, να ρωτήσω τον προμηθευτή; Το μεν Mistubishi είναι στα διπλάσια λεφτά από το Midea και δεν ξέρω αν τα αξίζει μιας και στην πράξη έχω καλά σχόλια για το Midea. Αν πήγαινα σε καλύτερη σειρά midea, π.χ. Midea Black Crystal? Το Daikin αξίζει, θέλει όντως συντήρηση από συγκεκριμένα συμβεβλημένα συνεργεία (τεχνικούς) για την εγγύηση; 

Επεξ/σία από Kostas_Air
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 hours ago, Kostas_Air said:

Ερωτήσεις: Η σειρά αυτή η EF της Mitsubishi Electric γνωρίζει κανείς αν γίνεται Ταυλάνδη ή Τουρκία; Αναγράφεται στο κουτί συσκευασίας, να ρωτήσω τον προμηθευτή; Το μεν Mistubishi είναι στα διπλάσια λεφτά από το Midea και δεν ξέρω αν τα αξίζει μιας και στην πράξη έχω καλά σχόλια για το Midea. Αν πήγαινα σε καλύτερη σειρά midea, π.χ. Midea Black Crystal? Το Daikin αξίζει, θέλει όντως συντήρηση από συγκεκριμένα συμβεβλημένα συνεργεία (τεχνικούς) για την εγγύηση; 

1. Έψαξα τώρα πληροφορίες για την προέλευση του μοντέλου... Σύμφωνα με μια δημοσίευση (φέτος) ενός τύπου που ασχολείται με την εγκατάσταση κλιματιστικών που βρήκα σε ένα βουλγαρικό forum, η σειρά EF της Mitsubishi Electric συναρμολογείται στην Ταϊλάνδη.

Για την σειρά EF όμως δεν υπάρχει και πολύ feedback. Σίγουρα, είναι μια σειρά που τοποθετείται ακριβώς κάτω από την LN και οι προσδοκίες θα πρέπει να είναι υψηλές. Αν τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα και θες κάτι με design, καλό και ήσυχο (ξέρεις ήδη πώς είναι τα Mitsubishi από αυτό του καθιστικού), πήγαινε στο Mitsubishi EF.

Παρόλο που με τέτοιο budget θα έκλινα περισσότερο προς το Perfera της Daikin, ένα μοντέλο για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά, ακόμα και σε αυτό το forum, μια εξαιρετικά συστήσιμη επιλογή. Ξέρω, χάνεις το design, ίσως είναι λίγο άσχημο για μερικούς.

2. Όπως καλά κατάλαβες, τα κλιματιστικά Midea (και γενικά τα κινεζικά) δεν είναι ιδιαίτερα προτεινόμενα για θέρμανση και μια σειρά από λόγοι που έχουν εκτεθεί με τον καιρό από πολλούς χρήστες σε όλα τα forum το υποστηρίζουν αυτό. Το μόνο μοντέλο για το οποίο έχω διαβάσει και κάποια θετικά σχόλια από μερικούς όσον αφορά τη συμπεριφορά του στη θέρμανση ήταν το Breezeless+ (δεν ξέρω αν είναι ακόμα στην παραγωγή ... το βλέπω ακόμα στο Skroutz σε τιμές 750-780 ευρώ). Δεν θα βασιζόμουν ωστόσο πάρα πολύ σε μόνο λίγα θετικά σχόλια. Αν η Midea διέθετε πραγματικά υψηλή τεχνολογία ελέγχου, θα την είχε εφαρμόσει ήδη σε αρκετά μοντέλα, έτσι ώστε να μας είχαν φτάσει περισσότερα θετικά σχόλια.

3. Ναι, το Daikin Comfora αξίζει και πιθανόν να είναι η πιο ασφαλής και εξισορροπημένη επιλογή για εσένα. 

Ψάξου και μόνος σου για τους όρους εγγύησης, αν και υποθέτω ότι κάποιος θα σου απαντήσει και εδώ πάνω σε αυτό.

** Υπνοδωμάτιο; Μήπως θα ήταν καλό πρώτα να σκεφτείς για τον σωστό υπολογισμό των BTU (ανεξάρτητα από την ισχύ του προηγούμενου Fujitsu) και να συμπληρώεις το ερωτηματολόγιο... ποιος ξέρει... μπορεί να μην χρειάζεσαι 12.000 BTU.

EDIT: Σύμφωνα με τον κατάλογο της Daikin, για το μοντέλο Comfora 12.000 BTU (κλάση 35), το Wi-Fi είναι "ενσωμαωμένο" αλλά όχι "περιλαμβανόμενο".

Integrated for classes 20-25-35. Included with indoor unit for classes 50-60-71

Δεν ξέρω αλλά το καταλαβαίνω η λειτουργία δεν είναι έτοιμη για χρήση out-of-the-box στις μικρότερες κατηγορίες.

Επεξ/σία από amotida
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, amotida είπε

1. Έψαξα τώρα πληροφορίες για την προέλευση του μοντέλου... Σύμφωνα με μια δημοσίευση (φέτος) ενός τύπου που ασχολείται με την εγκατάσταση κλιματιστικών που βρήκα σε ένα βουλγαρικό forum, η σειρά EF της Mitsubishi Electric συναρμολογείται στην Ταϊλάνδη.

Για την σειρά EF όμως δεν υπάρχει και πολύ feedback. Σίγουρα, είναι μια σειρά που τοποθετείται ακριβώς κάτω από την LN και οι προσδοκίες θα πρέπει να είναι υψηλές. Αν τα λεφτά δεν είναι πρόβλημα και θες κάτι με design, καλό και ήσυχο (ξέρεις ήδη πώς είναι τα Mitsubishi από αυτό του καθιστικού), πήγαινε στο Mitsubishi EF.

Παρόλο που με τέτοιο budget θα έκλινα περισσότερο προς το Perfera της Daikin, ένα μοντέλο για το οποίο έχουν γραφτεί πολλά, ακόμα και σε αυτό το forum, μια εξαιρετικά συστήσιμη επιλογή. Ξέρω, χάνεις το design, ίσως είναι λίγο άσχημο για μερικούς.

2. Όπως καλά κατάλαβες, τα κλιματιστικά Midea (και γενικά τα κινεζικά) δεν είναι ιδιαίτερα προτεινόμενα για θέρμανση και μια σειρά από λόγοι που έχουν εκτεθεί με τον καιρό από πολλούς χρήστες σε όλα τα forum το υποστηρίζουν αυτό. Το μόνο μοντέλο για το οποίο έχω διαβάσει και κάποια θετικά σχόλια από μερικούς όσον αφορά τη συμπεριφορά του στη θέρμανση ήταν το Breezeless+ (δεν ξέρω αν είναι ακόμα στην παραγωγή ... το βλέπω ακόμα στο Skroutz σε τιμές 750-780 ευρώ). Δεν θα βασιζόμουν ωστόσο πάρα πολύ σε μόνο λίγα θετικά σχόλια. Αν η Midea διέθετε πραγματικά υψηλή τεχνολογία ελέγχου, θα την είχε εφαρμόσει ήδη σε αρκετά μοντέλα, έτσι ώστε να μας είχαν φτάσει περισσότερα θετικά σχόλια.

3. Ναι, το Daikin Comfora αξίζει και πιθανόν να είναι η πιο ασφαλής και εξισορροπημένη επιλογή για εσένα. 

Ψάξου και μόνος σου για τους όρους εγγύησης, αν και υποθέτω ότι κάποιος θα σου απαντήσει και εδώ πάνω σε αυτό.

** Υπνοδωμάτιο; Μήπως θα ήταν καλό πρώτα να σκεφτείς για τον σωστό υπολογισμό των BTU (ανεξάρτητα από την ισχύ του προηγούμενου Fujitsu) και να συμπληρώεις το ερωτηματολόγιο... ποιος ξέρει... μπορεί να μην χρειάζεσαι 12.000 BTU.

EDIT: Σύμφωνα με τον κατάλογο της Daikin, για το μοντέλο Comfora 12.000 BTU (κλάση 35), το Wi-Fi είναι "ενσωμαωμένο" αλλά όχι "περιλαμβανόμενο".

Integrated for classes 20-25-35. Included with indoor unit for classes 50-60-71

Δεν ξέρω αλλά το καταλαβαίνω η λειτουργία δεν είναι έτοιμη για χρήση out-of-the-box στις μικρότερες κατηγορίες.

Ευχαριστώ για το Feedback! Ψάχνοντας βρήκα πως και η Daikin έχει κλιματιστικά με χώρα προέλευσης Τουρκία αμφιβόλου ποιότητας και πως έχει επίσης εργοστάσιο στην Τσεχία για την Ευρωπαϊκή αγορά. Θα δώσω βαρύτητα στη χώρα προέλευσης και είτε θα πάω για Mitsubishi Electric Ταυλάνδης ή Daikin Ταυλάνδης!

Επεξ/σία από Kostas_Air
Δημοσ.

Εφόσον είναι για υπνοδωμάτιο δεν κοιτάς και κανένα toshiba που έχει και 7 χρόνια εγγύηση και έχουμε μάθει από αρκετά άτομα ότι είναι πολύ αθόρυβα; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 minutes ago, Kostas_Air said:

Ευχαριστώ για το Feedback! Ψάχνοντας βρήκα πως και η Daikin έχει κλιματιστικά με χώρα προέλευσης Τουρκία αμφιβόλου ποιότητας και πως έχει επίσης εργοστάσιο στην Τσεχία για την Ευρωπαϊκή αγορά. Θα δώσω βαρύτητα στη χώρα προέλευσης και είτε θα πάω για Mitsubishi Electric Ταυλάνδης ή Daikin Ταυλάνδης!

σε βλέπω με Mitsubishi Electric EF 😁

Κάνε στον εαυτό σου ένα χατίρι και συμπλήρωσε εδώ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

Μπορεί να έχεις την έκπληξη ότι μια μικρότερη ισχύς να σου κάνει καλύτερη δουλειά!

Επεξ/σία από amotida
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Grim Ripper είπε

Εφόσον είναι για υπνοδωμάτιο δεν κοιτάς και κανένα toshiba που έχει και 7 χρόνια εγγύηση και έχουμε μάθει από αρκετά άτομα ότι είναι πολύ αθόρυβα; 

Ok, θα το κοιτάξω και αυτό αν και ο λόγος που δεν συμπεριέλαβα Toshiba είναι γιατί θυμάμαι να χρησιμοποιούν μέρη Midea, οπότε πήγα κατευθείαν σε Midea! Τώρα η ακριβή σειρά μπορεί να έχει από άλλα brands ή δικά της αλλά δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα.

35 λεπτά πριν, amotida είπε

σε βλέπω με Mitsubishi Electric EF 😁

Κάνε στον εαυτό σου ένα χατίρι και συμπλήρωσε εδώ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ

Μπορεί να έχεις την έκπληξη ότι μια μικρότερη ισχύς να σου κάνει καλύτερη δουλειά!

Το έκανα και έβγαλε τα παρακάτω:

Θερμικές Απώλειες

5961.96Watt

5127.29KCal/h

372.62Watt/m2

320.46KCal/h/m2

Οκ δεν είμαι με το 12άρι?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, Kostas_Air said:

Θερμικές Απώλειες

5961.96Watt

Όχι, δεν γίνεται... 5962 Watt = πάνω από 20.000 BTU. Κάπου έκανες ένα λάθος(ή περισσότερα) .
Συμπλήρωσέ το ξανά (ο liakjim έβαλε επίσης οδηγίες για το πώς να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο) και δείξε μας ένα screenshot με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έδωσες (στο τέλος σου το βγάζει).
Γιατί αλλιώς, αυτό δεν είναι σπίτι, είναι σουρωτήρι! Δεν γίνεται να βγάζει τόσο. Έχεις και στο σαλονι σου 18άρι και στο δωμάτιο είχες 12άρι... Δεν υπάρχει περίπτωση

Επεξ/σία από amotida
Δημοσ.
1 ώρα πριν, amotida είπε

Όχι, δεν γίνεται... 5962 Watt = πάνω από 20.000 BTU. Κάπου έκανες ένα λάθος(ή περισσότερα) .
Συμπλήρωσέ το ξανά (ο liakjim έβαλε επίσης οδηγίες για το πώς να συμπληρώσεις το ερωτηματολόγιο) και δείξε μας ένα screenshot με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που έδωσες (στο τέλος σου το βγάζει).
Γιατί αλλιώς, αυτό δεν είναι σπίτι, είναι σουρωτήρι! Δεν γίνεται να βγάζει τόσο. Έχεις και στο σαλονι σου 18άρι και στο δωμάτιο είχες 12άρι... Δεν υπάρχει περίπτωση

Χαχά σουρωρτήρι! Το υπνοδωμάτιο που προορίζεται είναι από κάτω πιλοτή και εξέχει έξω τύπου Π, δηλαδή 3 πλευρές εκτεθιμένες από τα πλάγια και 1 από κάτω + βόρειο + ψιλοτάβανο + 1980 (τουλάχιστον έβαλα ανοιγόμενη μπαλκονόπορτα)! Τώρα τι είδος μόνωση έχει και πόσα εκατοστά δε γνωρίζω. Το προηγούμενο 12άρι ήταν μια χαρά! Το 9άρι θα ζορίζεται το πιθανότερο! Το σαλόνι (είναι μεγάλο, έχει και τραπεζαρία) είναι τύπου Γ και δυτικό. Πιστεύω στα btu καλά είμαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Kostas_Air είπε

Daikin έχει και Μαλαισία (εξαιρείται το Ururu Sarara που είναι Made in Japan). Μίλα με email στο κατάστημα και πες ότι θες μοντέλο Μαλαισίας. Εγώ το έκανα στο AirCon energy και μου στείλανε Μαλαισίας.

Για οποιοδήποτε κλιματιστικό, μπορείς να ρωτήσεις και ο έμπορος βλέπει το Made in γιατί έχει πάνω ταμπελάκι και το λέει και στην κούτα.

Τα Fujitsu είναι πλέον ως επί τω πλείστον China.

Επεξ/σία από MARIOSNURSE
  • Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, tazio είπε

Εάν μιλάμε για μονοφασικό ρεύμα
70 ευρώ περίπου ο επιτηρητής τάσης 

Ρελε ισχύος 2 25Αμπερ 20 ευρώ περίπου 

Εναν διακόπτη για το καθένα 10 ευρω

Χρονικό ρελε με ρύθμιση χρόνου περίπου 60 ευρώ 

Ολα αυτά μπαίνουν στον πίνακα εάν υπάρχει χώρος 

Αν είναι να βγάλεις bill of materials τουλάχιστον να είναι λειτουργικό και σύννομο.

Δεν έβαλες SPD και έβαλες απλά έναν επιτηρητή. Δεν έκανες τίποτα. Στο πρώτο spike έφυγαν όλα και ο επιτηρητής θα είναι εκεί να κοιτάει.

7 ώρες πριν, Kostas_Air είπε

Ok, θα το κοιτάξω και αυτό αν και ο λόγος που δεν συμπεριέλαβα Toshiba είναι γιατί θυμάμαι να χρησιμοποιούν μέρη Midea, οπότε πήγα κατευθείαν σε Midea! Τώρα η ακριβή σειρά μπορεί να έχει από άλλα brands ή δικά της αλλά δεν έχω ξεκάθαρη εικόνα.

Θερμικές Απώλειες

5961.96Watt

5127.29KCal/h

372.62Watt/m2

320.46KCal/h/m2

Οι απώλειες είναι υπερβολικές για ένα δωμάτιο. Ακολούθησε το ερωτηματολόγιο και πες μας τα αποτελέσματα.

Το EF50 είναι τελείως άλλο απο το EF35. Απο MEL, το μόνο που μου κάνει κλίκ ειναι το LN35.

Το Daikin Perfera είναι Τουρκία αλλά δεν νομίζω οτι θα βρεθεί πιο ολοκληρωμένο πακέτο από αυτό. Αλλιώς πας Ururu και ξεμπερδευεις..

Στις 17/9/2025 στις 11:00 ΠΜ, amotida είπε

cmaniac, επίσης, έχει μια έγκυρη παρατήρηση, αλλά μάλλον δεν είναι η κύρια αιτία.

Πολύ πιθανό. Να ψήνεται το στοιχείο ειδικά τέτοιον καιρό δύσκολο, αλλά να θερμαίνεται ναι.

2 ώρες πριν, MARIOSNURSE είπε

Εγώ το έκανα στο AirCon energy και μου στείλανε Μαλαισίας.

Προσοχή γιατί οι παραεισαγωγές καραδοκούν. Τα μαγαζιά να είναι αξιόπιστα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θερμικές Απώλειες

6628.98Watt --> 4479.42 [NEO] --> 3899.13 [neo2]

5700.92KCal/h --> 3852.30 [NEO] --> 3353.25 [neo2]

414.31Watt/m2 --> 279.96 [NEO] --> 243.70 [neo2]

356.31KCal/h/m2 --> 240.77 [NEO] --> 209.58 [neo2]

Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για

Περιοχή:

Αττική - Κλιματική ζώνη Β

Υψόμετρο Περιοχής:

Κάτω από 500 μέτρα

Επιθυμητή Θερμοκρασία:

20 ℃

Έτος Kατασκευής:

1980

Εμβαδό Κατοικίας:

16 m2

Ύψος Ορόφου:

3 m

Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:

Σε περιοχή με αραιή δόμηση

Μόνωση Τοίχων:

Καμία Μόνωση

Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:

Aέρα

Νότια Πλευρά σε επαφή με:

Άλλη κατοικία-διαμέρισμα

Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:

Aέρα

Δυτική Πλευρά σε επαφή με:

Aέρα

Δάπεδο σε επαφή με:

Πυλωτή

Μόνωση Δαπέδου:

Καμία μόνωση --> Πλημελής - 3εκ. [neo2]

Οροφή σε επαφή με:

Άλλη κατοικία

Μόνωση Οροφής:

Καμία μόνωση --> Πλημελής - 3εκ. [neo2]

Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:

6 -> 1 [NEO]

Παράθυρα:

4 --> 1 [NEO]

Τύπος Κουφωμάτων:

Μεταλλικά κουφώματα

Τύπος Τζαμιών:

Διπλά τζάμια

Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:

5%

Επεξ/σία από Kostas_Air
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
32 λεπτά πριν, Kostas_Air είπε

Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:

6

Παράθυρα:

4

Με μία μπαλκονόπορτα και ένα παράθυρο οι απώλειές σου βγαίνουν 4500 watt περίπου ή 15000Btu. Αλλά αυτές οι απώλειες είναι υπολογισμένες για εξωτερικές θερμοκρασίες -2 βαθμών. Ίσως το 12-άρι να είναι αρκετό για τις περισσότερες μέρες. Αν όμως δεν επρόκειτο για υπνοδωμάτιο που μπορείς να σκεπάζεσαι, αλλά για σαλόνι που επιπλέον περνάς πολλή ώρα με τα πόδια να είναι σε επαφή με το παγωμένο δάπεδο λόγω πυλωτής, θα σου πρότεινα 16άρι που να μπορεί να κατεβαίνει χαμηλά στα watt για να μην σου κάνει πολλά on/off με ήπιο κλίμα. Αλλά επ' αυτού καλύτερα να μιλήσουν οι ειδήμονες των Mitsubishi και Daikin που φαίνεται πως προτιμάς ως μάρκα. Εγώ θα πρότεινα πάντως Fujitsu ASEH14KMCG, αν και είναι εκτός των επιλογών σου.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...