Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Pan_K είπε

Με μία μπαλκονόπορτα και ένα παράθυρο οι απώλειές σου βγαίνουν 4500 watt περίπου ή 15000Btu. Αλλά αυτές οι απώλειες είναι υπολογισμένες για εξωτερικές θερμοκρασίες -2 βαθμών. Ίσως το 12-άρι να είναι αρκετό για τις περισσότερες μέρες. Αν όμως δεν επρόκειτο για υπνοδωμάτιο που μπορείς να σκεπάζεσαι, αλλά για σαλόνι που επιπλέον περνάς πολλή ώρα με τα πόδια να είναι σε επαφή με το παγωμένο δάπεδο λόγω πυλωτής, θα σου πρότεινα 16άρι που να μπορεί να κατεβαίνει χαμηλά στα watt για να μην σου κάνει πολλά on/off με ήπιο κλίμα. Αλλά επ' αυτού καλύτερα να μιλήσουν οι ειδήμονες των Mitsubishi και Daikin που φαίνεται πως προτιμάς ως μάρκα. Εγώ θα πρότεινα πάντως Fujitsu ASEH14KMCG, αν και είναι εκτός των επιλογών σου.

Έκανα edit στο προηγούμενο post και έβαλα δίπλα με βελάκι (-->) τις νέες τιμές και πράγματι οι απώλειες είναι 4479. Έβαλα 1 μπαλκονόπορτα και 1 παράθυρο αν και στο δωμάτιο έχει μόνο μια μπαλκονόπορτα. Αρχικά έκανα λάθος και έβαλα για όλο το σπίτι. Λόγω budget, προσανατολίζομαι και προς Midea Black Crystal 12άρι (έχει ίδιους κωδικούς με το all easy pro, AG12Black-12NXD6-O/I και AEP2-12NXD6-O/Ι) διότι είδα πως στη θέρμανση έχουν λειτουργία anti-cold που σταματάει την εισροή κρύου αέρα όταν ρίχνει την λειτουργία και την ξεκινάει πάλι όταν ανέβει εσωτερικά η θερμοκρασία. Στο fujitsu που είχα απλά μου ρύθμιζε την περσίδα να φυσάει ψηλά να μην το αισθάνομαι, αλλά νομίζω ότι έβαζε αέρα από έξω. Το θέμα με τα Midea στη θέρμασνη είναι ότι δεν σταματάνε όταν πιάσουν την θερμοκρασία; Πάντως καλά στοιχεία έχουν σε SCOP. Για το Fujitsu που προτείνεται, δεν το έχω σαν επιλογή διότι λόγω Fujitsu ψάχνω για καινούριο και λέω να δοκιμάσω και κάποια άλλη μάρκα! 

Επεξ/σία από Kostas_Air
  • Απαντ. 13,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
10 ώρες πριν, cmaniac είπε

Αν είναι να βγάλεις bill of materials τουλάχιστον να είναι λειτουργικό και σύννομο.

Δεν έβαλες SPD και έβαλες απλά έναν επιτηρητή. Δεν έκανες τίποτα. Στο πρώτο spike έφυγαν όλα και ο επιτηρητής θα είναι εκεί να κοιτάει.

Οι απώλειες είναι υπερβολικές για ένα δωμάτιο. Ακολούθησε το ερωτηματολόγιο και πες μας τα αποτελέσματα.

Το EF50 είναι τελείως άλλο απο το EF35. Απο MEL, το μόνο που μου κάνει κλίκ ειναι το LN35.

Το Daikin Perfera είναι Τουρκία αλλά δεν νομίζω οτι θα βρεθεί πιο ολοκληρωμένο πακέτο από αυτό. Αλλιώς πας Ururu και ξεμπερδευεις..

Πολύ πιθανό. Να ψήνεται το στοιχείο ειδικά τέτοιον καιρό δύσκολο, αλλά να θερμαίνεται ναι.

Προσοχή γιατί οι παραεισαγωγές καραδοκούν. Τα μαγαζιά να είναι αξιόπιστα.

Ναι έχεις δίκιο 

απαγωγέας υπέρτασης 90 ευρω

ασφαλεια αυτόματη 32 Α 45 ευρώ 

και για να είσαι σίγουρος ότι θα δουλέψει η απαγωγή, ορειχάλκινη σωλήνα στην γη συνδεδεμένη στον πίνακα 

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Kostas_Air είπε

Έκανα edit στο προηγούμενο post και έβαλα δίπλα με βελάκι (-->) τις νέες τιμές και πράγματι οι απώλειες είναι 4479. Έβαλα 1 μπαλκονόπορτα και 1 παράθυρο αν και στο δωμάτιο έχει μόνο μια μπαλκονόπορτα. Αρχικά έκανα λάθος και έβαλα για όλο το σπίτι. Λόγω budget, προσανατολίζομαι και προς Midea Black Crystal 12άρι (έχει ίδιους κωδικούς με το all easy pro, AG12Black-12NXD6-O/I και AEP2-12NXD6-O/Ι) διότι είδα πως στη θέρμανση έχουν λειτουργία anti-cold που σταματάει την εισροή κρύου αέρα όταν ρίχνει την λειτουργία και την ξεκινάει πάλι όταν ανέβει εσωτερικά η θερμοκρασία. Στο fujitsu που είχα απλά μου ρύθμιζε την περσίδα να φυσάει ψηλά να μην το αισθάνομαι, αλλά νομίζω ότι έβαζε αέρα από έξω. Το θέμα με τα Midea στη θέρμασνη είναι ότι δεν σταματάνε όταν πιάσουν την θερμοκρασία; Πάντως καλά στοιχεία έχουν σε SCOP. Για το Fujitsu που προτείνεται, δεν το έχω σαν επιλογή διότι λόγω Fujitsu ψάχνω για καινούριο και λέω να δοκιμάσω και κάποια άλλη μάρκα! 

Τα Midea στη θέρμανση καίνε κάργα ρεύμα κι έχουν αγαρμπη συμπεριφορά με πολλά on off. Διάβασε το νήμα προσεκτικά γιατί θα κλάψεις τα λεφτά σου.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Kostas_Air είπε

Πάντως καλά στοιχεία έχουν σε SCOP. Για το Fujitsu που προτείνεται, δεν το έχω σαν επιλογή διότι λόγω Fujitsu ψάχνω για καινούριο και λέω να δοκιμάσω και κάποια άλλη μάρκα! 

Είχα 3 Fujitsu που τα αγόρασα το 2013 και το 2015. Ίδια σειρά με τα δικά σου που χάλασαν. Κι εγώ τα ίδια προβλήματα είχα. Σε όλα χάλασαν οι μηχανισμοί των περσίδων και τους αντικατέστησα, ενώ στο ένα μου χάλασε η πλακέτα 2 φορές. Πλέον έχω μόνο ένα από αυτά. Εξαιτίας αυτών, λοιπόν, σκέφτηκα όπως εσύ και αγόραζα μόνο Inventor (φασόν Midea) που έχουν μεγάλη εγγύηση. Πέρυσι ξήλωσα 2 Inventor 3-ετίας γιατί απλά ήταν απαράδεκτα τόσο σε ψύξη όσο σε θέρμανση. Έχω γράψει άπειρα σχόλια επ' αυτού και δεν είμαι ο μόνος. Με δισταγμό πήρα 2 Fujitsu ASEH09KMCG. Έχουν 7 χρόνια εγγύηση. Είναι πολύ αθόρυβα και παίζει (απ' ότι είδα με άπειρες μετρήσεις) να είναι τόσο οικονομικά στην ψύξη και θέρμανση όσο τα Daikin Perfera. Το εντυπωσιακό είναι ότι καταφέρνουν πολύ καλή επίδοση στην ψύξη με την χαμηλότερη σκάλα στον ανεμιστήρα. Με δικές μου μετρήσεις είδα ότι το Fujitsu ASEH09KMCG είναι στην θέρμανση 50% πιο οικονομικό από το Inventor Leon (=Midea all easy pro). Και τα δύο έχουν λειτουργία αποφυγής κρύων ρευμάτων, όταν ο αέρας που βγαίνει από την μονάδα είναι σχετικά χλιαρός, κάτι που θα συμβεί οπωσδήποτε όταν το κλιματιστικό συντηρεί σταθερή θερμοκρασία και δεν κάνει on/off. Τα Midea στην θέρμανση φημίζονται για το ότι λειτουργούν όπως τα παλιά κλιματιστικά on/off και δεν έχουν στρωτή λειτουργία. Επιπλέον ανά διαστήματα ανεβάζουν πολύ την κατανάλωση και τις στροφές του συμπιεστή και επειδή δεν είναι τα πιο αθόρυβα της αγοράς μερικοί περιγράφουν τον θόρυβο που ακούνε σαν αεροπλάνο που απογειώνεται. 

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ερώτηση: Μπορεί να αλλαχθεί μόνο η εσωτερική μονάδα σε ένα κλιματιστικό ή πρέπει να αναγκαστικά να αγοράσω το πακέτο που περιλαμβάνει και την εξωτερική;

Αν ναι, γνωρίζετε καταστήματα (Δυτική Αττική) που εμπορεύονται μόνο εξωτερικές μονάδες; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Pan_K είπε

Είχα 3 Fujitsu που τα αγόρασα το 2013 και το 2015. Ίδια σειρά με τα δικά σου που χάλασαν. Κι εγώ τα ίδια προβλήματα είχα. Σε όλα χάλασαν οι μηχανισμοί των περσίδων και τους αντικατέστησα, ενώ στο ένα μου χάλασε η πλακέτα 2 φορές. Πλέον έχω μόνο ένα από αυτά. Εξαιτίας αυτών, λοιπόν, σκέφτηκα όπως εσύ και αγόραζα μόνο Inventor (φασόν Midea) που έχουν μεγάλη εγγύηση. Πέρυσι ξήλωσα 2 Inventor 3-ετίας γιατί απλά ήταν απαράδεκτα τόσο σε ψύξη όσο σε θέρμανση. Έχω γράψει άπειρα σχόλια επ' αυτού και δεν είμαι ο μόνος. Με δισταγμό πήρα 2 Fujitsu ASEH09KMCG. Έχουν 7 χρόνια εγγύηση. Είναι πολύ αθόρυβα και παίζει (απ' ότι είδα με άπειρες μετρήσεις) να είναι τόσο οικονομικά στην ψύξη και θέρμανση όσο τα Daikin Perfera. Το εντυπωσιακό είναι ότι καταφέρνουν πολύ καλή επίδοση στην ψύξη με την χαμηλότερη σκάλα στον ανεμιστήρα. Με δικές μου μετρήσεις είδα ότι το Fujitsu ASEH09KMCG είναι στην θέρμανση 50% πιο οικονομικό από το Inventor Leon (=Midea all easy pro). Και τα δύο έχουν λειτουργία αποφυγής κρύων ρευμάτων, όταν ο αέρας που βγαίνει από την μονάδα είναι σχετικά χλιαρός, κάτι που θα συμβεί οπωσδήποτε όταν το κλιματιστικό συντηρεί σταθερή θερμοκρασία και δεν κάνει on/off. Τα Midea στην θέρμανση φημίζονται για το ότι λειτουργούν όπως τα παλιά κλιματιστικά on/off και δεν έχουν στρωτή λειτουργία. Επιπλέον ανά διαστήματα ανεβάζουν πολύ την κατανάλωση και τις στροφές του συμπιεστή και επειδή δεν είναι τα πιο αθόρυβα της αγοράς μερικοί περιγράφουν τον θόρυβο που ακούνε σαν αεροπλάνο που απογειώνεται. 

Ευχαριστώ, σχεδόν όμοια περίπτωση λοιπόν! Το ξανασκέφτομαι λοιπόν για το Fujitsu σε 12άρι (ASEH12KMCG). Με +200 Ευρώ πάω στην παραπάνω σειρά Fujitsu KE ή σε κάτι άλλο (από Fujitsu); Δεν έχω δει πάντως μεγάλες διαφορές απόδοσης, μάλλον design πληρώνεις περισσότερο.

Επεξ/σία από Kostas_Air
Δημοσ.
1 hour ago, nikoskon said:

Ερώτηση: Μπορεί να αλλαχθεί μόνο η εσωτερική μονάδα σε ένα κλιματιστικό ή πρέπει να αναγκαστικά να αγοράσω το πακέτο που περιλαμβάνει και την εξωτερική;

(Έπρεπε να γράψεις εδώ και τον κωδικό της εσωτερικής μονάδας)

Φυσικά και μπορείς να αγοράσεις μόνο την εσωτερική μονάδα (στην περίπτωση που δεν είναι πολύ παλιό μοντέλο και βρίσκεται ακόμα στην αγορά).
Κάνε μια αναζήτηση χρησιμοποιώντας τον κωδικό μοντέλου της εσωτερικής μονάδας ή ρώτα σε ένα κατάστημα που ειδικεύεται στον κλάδο.

38 minutes ago, Kostas_Air said:

Το ξανασκέφτομαι λοιπόν για το Fujitsu σε 12άρι (ASEH12KMCG). Με +200 Ευρώ πάω στην παραπάνω σειρά Fujitsu KE ή σε κάτι άλλο (από Fujitsu); Δεν έχω δει πάντως μεγάλες διαφορές απόδοσης, μάλλον design πληρώνεις περισσότερο.

Αν ψάχνεις για Fujitsu με καλύτερη απόδοση, δες τη σειρά KG.

• Like 2
Δημοσ.
12 ώρες πριν, Kostas_Air είπε

Μόνωση Δαπέδου:

Καμία μόνωση

Ψάξου αν μπορείς να διορθώσεις αυτό.

Η διαφορά θα είναι τεράστια στα τρέχοντα έξοδα και ψύξης και θέρμανσης.

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Ψάξου αν μπορείς να διορθώσεις αυτό.

Η διαφορά θα είναι τεράστια στα τρέχοντα έξοδα και ψύξης και θέρμανσης.

Οκ, άλλαξα τη μόνωση οροφής και δαπέδου (Πλημελής - 3εκ.) και τα watt είναι 3899. Ενημέρωσα και το σχετικό post βάζοντας το σημάδι [neo2] για τις νέες αποδόσεις και τις αλλαγές που έκανα. Για 12άρι είμαι.

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, Kostas_Air είπε

Οκ, άλλαξα τη μόνωση οροφής και δαπέδου (Πλημελής - 3εκ.) και τα watt είναι 3899. Ενημέρωσα και το σχετικό post βάζοντας το σημάδι [neo2] για τις νέες αποδόσεις και τις αλλαγές που έκανα. Για 12άρι είμαι.

Δεν εννοούσα να διορθώσεις τον υπολογισμό, εννοούσα να δεις τις μονώσεις του κτιρίου.

• Haha 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Pan_K είπε

2 ώρες πριν, Kostas_Air είπε

Ευχαριστώ, σχεδόν όμοια περίπτωση λοιπόν! Το ξανασκέφτομαι λοιπόν για το Fujitsu σε 12άρι (ASEH12KMCG). Με +200 Ευρώ πάω στην παραπάνω σειρά Fujitsu KE ή σε κάτι άλλο (από Fujitsu); Δεν έχω δει πάντως μεγάλες διαφορές απόδοσης, μάλλον design πληρώνεις περισσότερο.

Όπως στα αυτοκίνητα παίζει ρόλο το μοντέλο/χρονολογία έτσι και στα κλιματιστικά, το KM είναι πολύ καλό.

Τώρα σχετικά με το μοντέλο που βγάζει πρόβλημα στην περσίδα / εξωτερική πλακέτα είναι γνωστό το θέμα και φτιάχνεται πολύ οικονομικά από κάποιον που γνωρίζει χωρίς καν να πάει σε ηλεκτρονικό...

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, cmaniac είπε

Δεν εννοούσα να διορθώσεις τον υπολογισμό, εννοούσα να δεις τις μονώσεις του κτιρίου.

Όπως τα έχω περιγράψει, δεν έχει μόνωση είναι παλιά πολυκατοικία του 1979-80.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Kostas_Air είπε

Όπως τα έχω περιγράψει, δεν έχει μόνωση είναι παλιά πολυκατοικία του 1979-80.

Πάμε άλλη μια.

Πάρε έναν μονωσά και δες πόσα χρειάζεσαι για να το μονώσεις.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 hours ago, amotida said:

(Έπρεπε να γράψεις εδώ και τον κωδικό της εσωτερικής μονάδας)

Φυσικά και μπορείς να αγοράσεις μόνο την εσωτερική μονάδα (στην περίπτωση που δεν είναι πολύ παλιό μοντέλο και βρίσκεται ακόμα στην αγορά).
Κάνε μια αναζήτηση χρησιμοποιώντας τον κωδικό μοντέλου της εσωτερικής μονάδας ή ρώτα σε ένα κατάστημα που ειδικεύεται στον κλάδο.

Model: ASYG12LMCA
Date: Mar.2015

Ξεκινώ μια ερεύνα ωστόσο αν έχεις κάποιο μαγαζί υπόψιν σου κλπ, ρίξε σύρμα. Ευχαριστώ!

Edit: Βλέπω κάτι 600€ και παθαίνω ίλιγγο!

Επεξ/σία από nikoskon

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...