Grim Ripper Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 7 λεπτά πριν, _DuDe_ είπε Σε περίπτωση που γίνει η λαλακία και δεν μπει αντλία τι κάνουμε? Μαζευεται κάπως? Μαζεύουν το φρέον και βάζουν καινούργιο, νομίζω βέβαια ότι πρέπει να καθαρίσουν και τις σωλήνες. Δεν είμαι σίγουρος αλλά νομίζω ότι μπορείς να το αναφέρεις στο Πλαίσιο και να ζητήσεις εκ νέου σωστή εγκατάσταση με νέο φρέον. Νομίζω κάποια μέλη πρέπει να το έχουν καταφέρει αυτό.
Kostas_Air Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 2 λεπτά πριν, Klausx είπε Ανάκτηση - κενό - πλήρωση από τη αρχή, αλλά ρισκάρεις να σου βάλει ήδη ανακτημένο ψυκτικό υγρό με μεγαλύτερο ποσοστό αέρα. Αν δεν έχεις θέμα απόδοσης κτλ απλά ζητάς τα χαρτιά να είσαι καλυμμένος. Μετά από αυτά, το ψυκτικό δε θα το μετρήσει και αν χρειαστεί θα συμπληρώσει; Εγώ λέω να πω στον ψυκτικό να έρθει με αντλία κενού και ψυκτικό R32 για να συμπληρώσει και να είναι σαν καινούριο.
Klausx Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες 4 λεπτά πριν, Kostas_Air είπε Μετά από αυτά, το ψυκτικό δε θα το μετρήσει και αν χρειαστεί θα συμπληρώσει; Εγώ λέω να πω στον ψυκτικό να έρθει με αντλία κενού και ψυκτικό R32 για να συμπληρώσει και να είναι σαν καινούριο. Με την ανάκτηση αφαιρείς όλο το ψυκτικό 32, κάνεις κενό και πλήρωση με ζυγαριά στα γραμμάρια που αναφέρει το ταμπελάκι. Δεν υπάρχει συμπλήρωμα και ούτε πρέπει σε αυτά τα ψυκτικά υγρά. 1
Pan_K Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 1 ώρα πριν, chemkyr είπε αυτά που βλέπουμε στο grafana είναι θέρμανση? Τα δικά μου ASEH09KMCG και Inventor Omnia Plus 18k είναι σε θέρμανση (ενίοτε σε αφύγρανση το βράδυ το Omnia). Τα Edge και Miracle III ενδέχεται να τα δουλέψω και αυτά στην θέρμανση αυτές τις μέρες.
chemkyr Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες 5 minutes ago, Pan_K said: Τα δικά μου ASEH09KMCG και Inventor Omnia Plus 18k είναι σε θέρμανση (ενίοτε σε αφύγρανση το βράδυ το Omnia). Τα Edge και Miracle III ενδέχεται να τα δουλέψω και αυτά στην θέρμανση αυτές τις μέρες. Το aseh βλέπω πάει πολύ καλά...
Pan_K Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 1 ώρα πριν, chemkyr είπε Το aseh βλέπω πάει πολύ καλά... Θα έχω την δυνατότητα να το δω καλύτερα στην θέρμανση φέτος τον χειμώνα και θα παρουσιάσω και τα ευρήματά μου. Μέχρι στιγμής τα πάει αρκετά καλά.
the_boss_93 Δημοσ. πριν από 2 ώρες Δημοσ. πριν από 2 ώρες Καλησπέρα σε όλους. Έχοντας διαβάσει αρκετά μεγάλο μέρος των όσων έχουν συζητηθεί, θα ήθελα τη βοήθεια σας. Έχω μπει στο πρόγραμμα του εξοικονομώ και θέλω να αναβαθμίσω το σπίτι μου ενεργειακά, με την αγορά σύγχρονων κλιματιστικών. (παράλληλα θα τοποθετηθούν και αλουμίνια με διπλά τζάμια). Τα κλιματιστικά θα είναι τρία (3) και θα τοποθετηθούν, σε ένα σπίτι 67 τμ, ένα στον ενιαίο χώρο σαλονοκουζίνας (27τμ) και από ένα στα δυο υπνοδωμάτια (12 και 11τμ).Το συνολικό μου μπάτζετ είναι 3000 ευρώ.Η μηχανικός που έχει αναλάβει να τρέξει τη διαδικασία μου είπε ότι χρειάζομαι 18000btu για σαλονοκουζίνα,12000 btu για το ένα δωμάτιο και 9000btu για το άλλο. θα ήθελα όμως και μια δεύτερη γνώμη σχετικά με το τι θα πρέπει να προσέξω, καθώς και πιθανά μοντέλα από οποιον γνωρίζει, λαμβάνοντας υπόψη το ερωτηματολόγιο παρακάτω καθώς και τις απώλειες που μου έβγαλε η εφαρμογή: Ποσό που διαθέτουμε : 3000 συνολικά (σκεφτόμουν να το κατανέμω ως εξής 1200 για 18btu, 1000 για 12btu και 800 για 9btu και υπολογίζεται και η εγκατάσταση στη τιμή). Νέα αγορά ή αντικατάσταση παλιού. Στη 2η περίπτωση αναφέρουμε το μοντέλο του παλιού κλιματιστικού και αν ήταν επαρκές / μάλλον οριακό / ανεπαρκές: Αντικατάσταση και για τρεις μονάδες οι οποίες χρησιμοποιούνταν πολύ σπάνια και δεν υπάρχει ολοκληρωμένη άποψη. Επιθυμητό κατάστημα ή τύπος καταστήματος (πχ μεγάλη αλυσίδα που συνήθως έχουν αυξημένες τιμές αλλά έχουν ευκολίες πχ τρόπος πληρωμής με δόσεις, ανακύκλωση παλιού κλιματιστικού , δωρεάν εγκατάσταση κτλ): Κωτσόβολος, Πλαίσιο η Pubic Χρήση κλιματιστικού προσδιορίζοντας αν είναι για αποκλειστική ψύξη, θέρμανση ή και τα δύο. Επιτρέπεται ο προσδιορισμός της βαρύτητας πχ 20% ψύξη / 80% θέρμανση: θα χρησιμοποιούνται σίγουρα το καλοκαίρι αλλά και το χειμώνα με το τρόπο που αναφέρω παρακάτω. Συχνότητα χρήσης πχ περιστασιακή ή αποκλειστική πηγή θέρμανσης κτλ: Περιστασιακή πηγή θέρμανσης αυτή τη στιγμή καθώς υπάρχει κεντρική θέρμανση πετρελαίου αλλά με τη προοπτική να γίνει ο κύριος τρόπος θέρμανσης μελλοντικά. Χώρος που θα τοποθετηθεί με προσδιορισμό αν θα είναι ενιαίος πχ σαλονοκουζίνα, υπνοδωμάτιο, τραπεζαρία κτλ : σαλονοκουζίνα (27 τμ) υπνοδωμάτιο (12 τμ) και υπνοδωμάτιο (11τμ) Τοποθεσία προσδιορίζοντας ελάχιστες και μέγιστες θερμοκρασίες: Κέντρο αθήνας, σεπόλια Απαραίτητα / επιθυμητά / αδιάφορα features πχ wifi, ιονιστής, μεγάλη εγγύηση, αθόρυβο κτλ: wifi, ιονιστής, όσο το δυνατόν αθόρυβο, αξιόπιστο brand με καλό αντιπρόσωπο για μελλοντικές ανάγκες, καθώς και οικονομικό με πιθανή πιστοποίηση Eurovent αν αυτο κριθεί απαραίτητο. Πληροφορίες περί μονώσεων, κουφώματα, ιδιαιτερότητες χώρου (πχ έντονη ηλιοφάνεια, ψηλοτάβανο, μαγαζί με ανοιχτές πόρτες κτλ): το σπιτι ειναι του 1956 οπότε μονώσεις δεν υπάρχουν ούτε θα μπουν Τέλος για να δοθεί μια αίσθηση του χώρου, αναφέρουμε τις απώλειες του χώρου μας με χρήση του παρακάτω εργαλείου ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΘΕΡΜΙΚΩΝ ΑΠΩΛΕΙΩΝ με θερμοκρασία που θα θέλαμε να έχουμε για θέρμανση ακόμα και αν θέλουμε μόνο ψύξη. Το εργαλείο θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ για τον χώρο που θα καλύψουμε (αν δεν είναι ενιαίος ή πολλοί χώροι τότε τρέξιμο για κάθε χώρο ξεχωριστά ). Σώζουμε τη σελίδα σε txt και επισυνάπτουμε τις 4 πρώτες τιμές και γράφουμε τι επιθυμητή θερμοκρασία βάλαμε: 21C.Θ Θερμικές Απώλειες δωματιο 12 τμ 2221.57:Watt 1910.55:KCal/h 185.13:Watt/m2 159.21:KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή: Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃ Έτος Kατασκευής:1956 Εμβαδό Κατοικίας:12 m2 Ύψος Ορόφου:3 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Καμία Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Καμία μόνωση Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:1 Παράθυρα:1 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Θερμικές Απώλειες για δωματιο 11τμ 3528.57 Watt 3034.57 KCal/h 320.78 Watt/m2 275.87 KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃ Έτος Kατασκευής:1956 Εμβαδό Κατοικίας:11 m2 Ύψος Ορόφου:3 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Καμία Μόνωση Αλλαγή Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Νότια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Οροφής:Καμία μόνωση Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:2 Παράθυρα:1 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5% Θερμικές Απώλειες για σαλονοκουζινα 27τμ 7147.00 Watt 6146.42 KCal/h 264.70 Watt/m2 227.65 KCal/h/m2 Υπολογισμός Θερμικών απωλειών κατοικίας για Περιοχή:Αττική - Κλιματική ζώνη Β Υψόμετρο Περιοχής:Κάτω από 500 μέτρα Επιθυμητή Θερμοκρασία:21 ℃ Έτος Kατασκευής:1956 Εμβαδό Κατοικίας:27 m2Α Ύψος Ορόφου:3 m Θέση - Πυκνότητα Δόμησης:Σε πόλη με κτήρια γύρω γύρω Μόνωση Τοίχων:Καμία Μόνωση Βόρεια Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Νότια Πλευρά σε επαφή με:Mη θερμαινόμενο χώρο Ανατολική Πλευρά σε επαφή με:Aέρα Δυτική Πλευρά σε επαφή με:Άλλη κατοικία-διαμέρισμα Δάπεδο σε επαφή με:Άλλη κατοικία Μόνωση Δαπέδου:Καμία μόνωση Οροφή σε επαφή με:Αέρα Μόνωση Οροφής:Καμία μόνωση Πόρτες - Μπαλκονόπορτες:2 Παράθυρα:1 Τύπος Κουφωμάτων:Μεταλλικά κουφώματα Τύπος Τζαμιών:Διπλά τζάμια Συντελεστής Ασφαλείας Υπολογισμών:5%
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα