alexdeskas Δημοσ. πριν από 5 ώρες Δημοσ. πριν από 5 ώρες (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, Pan_K είπε Δεν ξέρω τι θα κάνει στα πολλά κρύα. Το μέσο COP βγαίνει 5,5 που δεν είναι τίποτε σπουδαίο με τέτοιες εξωτερικές, παρόλο που η κατώτερη πάει μέχρι τα 110 watt. Σε αυτήν την κατανάλωση η θερμοκρασία εξόδου ήταν 28 βαθμοί, την στιγμή που στα ίδια watt και την ίδια παροχή αέρα (κοντά στα 450 m3/h) η θερμοκρασία εξόδου ενός Fujitsu ASEH09KMCG ήταν 31 βαθμοί. Από ένα wellio που έχω, είχα μετρήσει COP γύρω στο 5 και με εξωτερικές θερμοκρασίες στους 7 βαθμούς, αλλά με την ταχύτητα ανεμιστήρα στο μέγιστο. Επίσης, τα TCL έχουν cool air prevention και ρίχνουν αυτόματα την ταχύτητα του ανεμιστήρα, που σημαίνει χαμηλότερη απόδοση όταν πέφτει ο ανεμιστήρας. Νομίζω ότι cool air prevention στη θέρμανση έχουν όλα τα κλιματιστικά. Με 110W θερμοκρασία εξόδου 28 μου φαίνεται νορμάλ. Αυτό που δε μου φαίνεται νορμάλ είναι αυτό που αναφέρεις για το Fujitsu για 9αρι. Με ποια εξωτερική θερμοκρασία βγάζει 31 βαθμούς στα 450m3/h αέρα με κατανάλωση 110W ; Αυτό μεταφράζεται πάνω κάτω σε 13-14 cop ... λέμε τώρα περίπου... Μήπως έχει κατεβάσει ταχύτητα ανεμιστήρα χωρίς να γίνεται αντιληπτό; Υ.Γ. Το Perfera σύμφωνα με Eurovent έχει 5.67 cop στους 7 βαθμούς. Αν το Welio έχει 5 τότε είναι το Perfera των φτωχών !!! (4.67 στους 2 βαθμούς, 7.16 στους 12 βαθμούς) Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από alexdeskas
Pan_K Δημοσ. πριν από 1 ώρα Δημοσ. πριν από 1 ώρα 4 ώρες πριν, alexdeskas είπε Νομίζω ότι cool air prevention στη θέρμανση έχουν όλα τα κλιματιστικά. Με 110W θερμοκρασία εξόδου 28 μου φαίνεται νορμάλ. Αυτό που δε μου φαίνεται νορμάλ είναι αυτό που αναφέρεις για το Fujitsu για 9αρι. Με ποια εξωτερική θερμοκρασία βγάζει 31 βαθμούς στα 450m3/h αέρα με κατανάλωση 110W ; Αυτό μεταφράζεται πάνω κάτω σε 13-14 cop ... λέμε τώρα περίπου... Μήπως έχει κατεβάσει ταχύτητα ανεμιστήρα χωρίς να γίνεται αντιληπτό; Εδώ έχω διαγράμματα από χτες. Στο πρώτο η κατανάλωση, η ισχύς εξόδου και οι θερμοκρασίες (εξωτερική, εσωτερική). Στο δεύτερο η θερμοκρασία εξόδου από την μονάδα. Σε όλη την διάρκεια το κλιματιστικό ήταν σε ταχύτητα ανεμιστήρα low (450m3/h) και δεν είχε μπει σε cool air prevention. Εδώ βλέπουμε ότι το COP ήταν πράγματι γύρω στο 10 και η θερμοκρασία εξόδου πχ στις 9:25 ήταν 31,7 με κατανάλωση 127 watt. Η λογική του cool air prevention είναι κάπως περίπλοκη, γιατί φαίνεται ότι ενεργοποιείται όταν η θερμοκρασία του στοιχείο πέσει κάτω από 32 βαθμούς, αλλά καταργείται όταν ξανα-ανέβει πάνω από 30 βαθμούς μετά από 7 λεπτά το νωρίτερο. Οπότε είναι μέσα στα πλαίσια του προγραμματισμού του να έχει θερμοκρασία εξόδου 31 βαθμούς και η μονάδα να δουλεύει σε low. Το COP το υπολογίζω με τον ίδιον τρόπο σε όλες τις μονάδες, οπότε, ακόμα και αν σε απόλυτα νούμερα δεν είμαι ακριβής, παρόλα ταύτα μπορώ να κάνω συγκρίσεις και να πω πχ ότι το TCL Miracle III είναι κατά 50% λιγότερο αποδοτικό σε παρόμοιες συνθήκες. Παρεμπιπτόντως είχα την εντύπωση ότι τα Daikin δεν έχουν cool air prevention. Τα Toshiba που έχω πάντως (Seiya, Yukai και Edge) δεν έχουν λειτουργία αποφυγής κρύων ρευμάτων, εκτός κι αν βάλεις τον ανεμιστήρα στο Auto. Το ίδιο συμβαίνει και σε κάτι παλιά Inventor που έχω.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα