Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Sebu είπε

Ειναι σαν να πας εσυ στον οδοντιατρο αν δεν εισαι οδοντιατρος

Ο παραλληλισμός δεν είναι πολυ επιτυχημένος.

Τα πτυχία στα επαγγέλματα υγείας, που είναι κρεμασμένα στους τοίχους δεν είναι για να μοστραρουν τι πτυχιαρα έχουν, αλλά για να βεβαιώνεται ο πελάτης οτι πρόκειται για αδειούχο/πτυχιούχο γιατρό.

Αν δεν θέλεις να μπεις στη διαδικασία συμφωνίας με λεπτομέρειες, τότε ζητα την πιστοποίηση FGas που θα πρεπε να έχουν όλοι οσοι θα εργαστούν στην εγκατάσταση. Θα δεις πόσους καληνυχτακηδες έχει.

Το ελληνικό κράτος έχει αφήσει ενα τεράστιο κενό στους ελέγχους των τεχνικών επαγγελμάτων και κάνει ο καθένας οτι θέλει.

Ιστορία που ελπίζω να μην ισχύει: Στην Χαλκίδα (και κατ'επέκταση στην Εύβοια), μου λέγανε, όποιος τεχνίτης πάει, αναλαμβάνει να κάνει και τις δουλειές των άλλων. Είσαι ηλεκτρολόγος; Θα κάνεις και τα υδραυλικά. Είσαι υδραυλικός; Θα κάνεις και τα ηλεκτρολογικά κ.ο.κ.. Αν δεν είναι αυτό επικίνδυνο, τι ειναι;

Επεξ/σία από cmaniac
Δημοσ.
8 ώρες πριν, Sebu είπε

οτι τα καινουρια εχουν μεσα υπεραρκετο φρεον που επαρκει για 15 μετρα σωληνες

Κάποια ναι κάποια όχι.  Τα toshiba edge πηγαίνουν μέχρι 15 μέτρα χωρίς προσθήκη φρεον σύμφωνα με το manual και τα perfera και ururu που κοίταξα λίγο μέχρι 10 μετρα.  

Με πολλά από αυτά που λες εχεισ πολύ δίκιο και δεν θα εμπιστευομουνα κανένα να μου προσθέσει φρεον. Οποιαδήποτε παραπάνω εργασία θα προσπαθήσω να την αποφύγω όπως μπορώ και για αυτό θα μετρήσω τα μέτρα από πριν να είμαι σίγουρος. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, alexdeskas είπε

Μπορείς να μου πεις με ποιον τρόπο υπολογίζεις το cop; (Εξίσωση - εργαλεία μετρήσεων)

Παραθέτω τη εξίσωση και τις επεξηγήσεις στα αγγλικά. Το COP το υπολογίζω είτε δειγματοληπτικά (4-5 δειγματοληψίες σε διάστημα 10 λεπτών για να βγάλω τον μέσο όρο σε περίπτωση που η λειτουργία του κλιματιστικού δεν είναι σταθερή) με την βοήθεια του EXCEL ή με template sensor στο Home Assistant. 

Spoiler

1. COP Calculation 
COP = Q / W_in

Where:

Q (heat output) = thermal power delivered by the AC unit

W_in (work input) = electrical power consumed by the AC unit

2. Heat Output Calculation 

Q = ρ × V̇ × c_p × ΔT
- **ρ** (rho) = 1.15 kg/m³ (air density)
- **V̇** (V-dot) = air_flow/3600 m³/s (volumetric flow rate, converted from m³/h to m³/s)
- **c_p** = 1.006 kJ/(kg·K) (specific heat capacity of air at constant pressure)
- **ΔT** = T_out - T_in (temperature difference between supply and return air)
- The factor of **1000** converts from kW to W

Τις θερμοκρασίες τις μετράω με τα μικρά θερμομετράκια xiaomi που δίνουν αρκετά λεπτομερείς μετρήσεις και μπορείς να τα καλιμπράρεις. Την παροχή αέρα την παίρνω από τα specs του κατασκευαστή και για επαλήθευση των μετρήσεων ή για την περίπτωση που ο κατασκευαστής δεν παρέχει στοιχεία για όλες τις ταχύτητες ανεμιστήρα έχω αυτό το εργαλείο.

10 ώρες πριν, Sebu είπε

Αντιλαμβανεσαι προφανως οτι το 95%+ του κοσμου εκει δεν λειτουργει με "συμφωνιες" με τους τεχνικους ή γενικα τους επαγγελματιες καθε ειδους.

Αυτό που συζητάμε είναι κατά πόσο έχουμε καταναλωτική παιδεία και όχι κατά πόσο έχουμε τις γνώσεις ενός επαγγελματία. Η έλλειψη καταναλωτικής παιδείας πάει χέρι-χέρι με την εξαπάτηση. Αν τώρα μας αρέσει να μην το πολυ-ψάχνουμε, δεν θα πρέπει να μας ενοχλεί που κάποιοι "επαγγελματίες" μας εξαπατούν, είτε είναι τεχνικοί, είτε γιατροί, είτε οτιδήποτε άλλο.

Επεξ/σία από Pan_K
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...