Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σύμφωνα με την ετήσια παρουσίαση της Sony προς τους επενδυτές, οι μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του PS5 ξεπέρασαν για πρώτη φορά αυτούς του PS4 στις 31 Μαρτίου 2025.

Αυτή η εξέλιξη σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στην τρέχουσα γενιά κονσολών, καθώς περισσότεροι παίκτες στο οικοσύστημα PlayStation μεταβαίνουν πλέον στη νέα γενιά hardware.

Κατά την περσινή παρουσίαση του Μαΐου 2024, η Sony είχε επιβεβαιώσει ότι η κατανομή μεταξύ των χρηστών PS5 και PS4 ήταν ακόμη 50/50. Για διάφορους λόγους, τέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της γενιάς PS4, οι παίκτες δεν εγκατέλειπαν τις παλαιότερες κονσόλες τους. Ωστόσο, κατά το τελευταίο έτος, αυτό άλλαξε.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Sony Interactive Entertainment, Hideaki Nishino, η παρουσίαση περιλάμβανε μια διαφάνεια που έδειχνε ότι οι παίκτες του PS5 αποτελούν πλέον την πλειοψηφία των 124 εκατομμυρίων μηνιαίων ενεργών χρηστών του PlayStation.

image.png.7767c781c595f8f005a3cede6e76721b.png

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το νέο νούμερο των 124 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών αποτελεί αύξηση από τα123 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες που είχε το PlayStation το 2023, ένα νούμερο που αποτελούσε ήδη ρεκόρ για τη Sony.

"Η πλατφόρμα μας είναι ισχυρότερη από ποτέ", δήλωσε ο Nishino. "Συνεχίζουμε να προσελκύουμε περισσότερους παίκτες και έχουμε πλέον πάνω από 124 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες. Μέσω του ευρέος φάσματος περιεχομένου και υπηρεσιών που παρέχουμε, αυτοί οι παίκτες είναι πιο ενεργοί από ποτέ, γεγονός που έχει οδηγήσει σε ώρες παιχνιδιού που αποτελούν ρεκόρ. Η πλατφόρμα μας είναι επίσης πιο προσβάσιμη από ποτέ. Το PlayStation 5 προσφέρει τον καλύτερο τρόπο για τους παίκτες να βιώσουν το περιεχόμενό μας, και ως εκ τούτου, αυτή η βάση παικτών συνεχίζει να αυξάνεται."

"Οι gamers είναι ιδιαίτερα ενεργοί, ξοδεύοντας περισσότερα στο περιεχόμενο και τις υπηρεσίες από ό,τι σε προηγούμενες γενιές", συνέχισε ο Nishino. "Ωστόσο, το PlayStation 4 παραμένει ένα σημαντικό σημείο πρόσβασης για τους υπάρχοντες παίκτες ώστε να βιώσουν το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες μας, και παραμένουμε προσηλωμένοι στην εξυπηρέτησή τους."

Κατά την προετοιμασία για την κυκλοφορία του PlayStation 5, υπήρχαν πολλές συζητήσεις σχετικά με την πίστη του PlayStation στις διαφορετικές γενιές κονσολών, μόνο για να επιβεβαιώσει αργότερα η εταιρεία ότι τα περισσότερα από τα μεγάλα της παιχνίδια που έρχονται στο PS5 θα κυκλοφορούσαν και στο PS4. Είναι σαφές ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει σε αυτό το σημείο, με το PS4 να εξακολουθεί να αποτελεί μεγάλο τμήμα της βάσης παικτών του PlayStation.

Στην ίδια ετήσια παρουσίαση, το PlayStation επιβεβαίωσε επίσης ότι είναι προσηλωμένο στη στρατηγική πολλαπλών πλατφορμών καθώς εισέρχεται στην επόμενη γενιά.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

Μιλάμε τρελά φράγκα βγάζουν μόνο από τις συνδρομές..πάλι καλά που το έχω κόψει από το 17 το ps4 k το πουλησα λόγω έλλειψης χρόνου κ έχοντας άλλα ενδιαφέροντα να βγω με φίλους, οικογένεια κ αυτοβελτιωση. 

Προσωπικά έτσι το βλέπω κ όσοι έχουν με μέτρο να παίζουν κ να ευχαριστηθουν την πραγματική ζωή 

• Like 9
  • Thanks 3
  • Confused 1
  • Moderators
Δημοσ.

"Ενεργός χρήστης το μήνα" τι σημαίνει; Ότι έκανε login έστω μία φορά μέσα στο μήνα; (δηλαδή ότι άναψε συνδεμένη κονσόλα με το internet για 30 δευτερόλεπτα?) Ότι έπαιξε κάτι; Ότι έχει συνδρομή Plus?

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, nat10 είπε

Μιλάμε τρελά φράγκα βγάζουν μόνο από τις συνδρομές..πάλι καλά που το έχω κόψει από το 17 το ps4 k το πουλησα λόγω έλλειψης χρόνου κ έχοντας άλλα ενδιαφέροντα να βγω με φίλους, οικογένεια κ αυτοβελτιωση. 

Προσωπικά έτσι το βλέπω κ όσοι έχουν με μέτρο να παίζουν κ να ευχαριστηθουν την πραγματική ζωή 

Μιά χαρά hobby είναι τα videogames και κακώς τα παράτησες. Με μέτρο βέβαια...

• Like 11
  • Haha 1
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, koutsis είπε

Μιά χαρά hobby είναι τα videogames και κακώς τα παράτησες. Με μέτρο βέβαια...

Καλά το λές... μια στο τόσο να παίξεις ένα ποδοσφαιράκι ή μαχητικών τεχνών δεν είναι κι άσχημα, αλλά όχι να κλείνετε κανείς μές στο σπίτι με τις ώρες

• Like 3
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

Καλά το λές... μια στο τόσο να παίξεις ένα ποδοσφαιράκι ή μαχητικών τεχνών δεν είναι κι άσχημα, αλλά όχι να κλείνετε κανείς μές στο σπίτι με τις ώρες

Αυτό ακριβώς

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Σπίθας Στο Σκοτάδι είπε

Το είδος έιναι υποκειμενικό. Εμένα μου αρέσουν πιο πολύ από όλα τα horror games (silent hill, resident evil κτλ.) 2-3 ωρίτσες τη μέρα είναι μια χαρά πιστευω, Αν φτάνουμε τις 6-7 είναι σίγουρα υπερβολή!

• Like 2
Δημοσ.

Δεν μου κάνει εντύπωση, αυτή η γενιά είναι λίγο πολύ αποτυχημένη, δεν έχουν βγει πάνω από 5 (μπορεί να λεω και πολλά) παιχνίδια που να δικαιολογούν την νέα γενιά.

Υ.Γ. Είναι από αυτές τις περιπτώσεις που δεν ξέρω αν είμαι στο comment section του insomnia ή του Πρώτου Θέματος.

• Thanks 1
Δημοσ.
37 λεπτά πριν, nat10 είπε

Ευγε φιλε!Και δεν το λεω ειρωνικα!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nat10 είπε

Πολύ καλά έκανες. Μακάρι να το έκαναν και άλλοι. 

Δημοσ.

Αντε να παίξω FIFA 23(αυτό έχω) σε PS5 3-4 ώρες τον μήνα, έχω και το WRC από πέρυσι έχω να το βάλω... είχα Tekken το χάρισα σ'ενα φίλο πιανόταν το χέρι μου ήθελε να πατάς συνέχεια τα κουμπιά για γρήγορες κλωτσιές και μπουνιές, και είμαι 47 όχι 17 να χώ τα ίδια αντανακλαστικά δεν ξέρω με πόναγαν τα χέρια μου

• Haha 3
Δημοσ.

Η μεγαλύτερη παπάτζα που μας πούλησαν ήταν οι Next-Gen και καλά κονσόλες με "Ray-Tracing" "4k-8k" "120fps" και καταλήγεις να παίζεις παιχνίδια του PS4 και κανένα Indie. Ίσως η τελευταία φορά που παίρνω προσωπικά κονσόλες. 

• Like 3
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...