Προς το περιεχόμενο

The Alters [PC]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

header.jpg?t=1750061483

The Alters

Κυκλοφορία: 13/6/2025
Διαθέσιμο: σε PC (SteamEpic, Gog, Gamepass|MS, Xbox X|S, PS5)
Τιμή: Standard 35€, Deluxe 47,83€
Εκδότης:  11 bit studios
Developer:  11 bit studios
Είδος: Survival scifi adventure, strategy/management, 3rd person, narration
Single player

To studio πίσω από μερικά διαμάντια του χώρου: Frostpunk 1/2, This war of mine, φέρνει τώρα το the Alters.

Το The Alters είναι ένα φιλόδοξο παιχνίδι επιστημονικής φαντασίας επιβίωσης με μια μοναδική ανατροπή. Παίζεις ως ο Γιαν Ντόλσκι, ο μοναδικός επιζών μιας αποστολής που συνετρίβη σε έναν εχθρικό πλανήτη. Για να επιβιώσεις, πρέπει να δημιουργήσεις ένα νέο πλήρωμα για τη μετακινούμενη βάση σου. Χρησιμοποιώντας μια ουσία που ονομάζεται Rapidium, δημιουργείς εναλλακτικές εκδοχές του Γιαν – τους ALTERS – κάθε μία διαμορφωμένη από μια διαφορετική κρίσιμη απόφαση του παρελθόντος του πρωταγωνιστή.
Καθώς προσπαθείτε να επιβιώσετε και να αντιμετωπίσετε ηθικά διλήμματα, θα εξερευνήσετε μια πολυδιάστατη αφήγηση γεμάτη συναρπαστικές σχέσεις μεταξύ χαρακτήρων και δύσκολες αποφάσεις. Ταυτόχρονα, καλείστε να αναλογιστείτε ένα από τα πιο θεμελιώδη ερωτήματα της ζωής – διαμορφώνουμε εμείς τη μοίρα μας ή μας διαμορφώνει εκείνη; Αυτό καθιστά την προσπάθειά σας για επιβίωση μια βαθιά προσωπική εμπειρία.
Για να λειτουργήσετε τη μετακινούμενη βάση, θα χρειαστεί να εξερευνήσετε την επιφάνεια του πλανήτη αναζητώντας πολύτιμους πόρους, όπως μέταλλα και οργανικά υλικά. Ωστόσο, η έξοδος από το ασφαλές καταφύγιο ενέχει τον κίνδυνο να εκτεθείτε εσείς και οι Alters σας σε διάφορες θανατηφόρες ανωμαλίες, καθώς και στη διαρκή ηλιακή ακτινοβολία. Γι' αυτό πρέπει να δίνετε προσοχή στον κύκλο ημέρας και νύχτας μέσα στο παιχνίδι και να σχεδιάζετε σοφά τις καθημερινές σας δραστηριότητες! 
Ο πλανήτης διαθέτει μοναδικά biomes και μυστικά που περιμένουν να ανακαλυφθούν, αλλά θανατηφόρες ανωμαλίες στέκονται εμπόδιο στον δρόμο σας. Αιωρούμενοι βράχοι και ανατριχιαστικές παραμορφώσεις της πραγματικότητας τραβούν αμέσως την προσοχή, ενώ άλλες μοναδικότητες παραμένουν αόρατες στο γυμνό μάτι και απαιτούν ειδικά εργαλεία για να αποκαλυφθούν. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να είστε εξαιρετικά προσεκτικοί – αλλιώς διατρέχετε τον κίνδυνο άμεσου θανάτου, τραυματισμών από ραδιενέργεια ή ακόμη και αποσύνθεσης του χρόνου και του χώρου. Επίσης, ίσως θελήσετε να αποφύγετε την εξερεύνηση του πλανήτη κατά τις ώρες έντονης ραδιενέργειας, όταν αυτή μπορεί να διαπεράσει ακόμα και τη στολή σας.

Μια περιπέτεια γεμάτη ηθικά διλήμματα και πολυδιάστατες διαδρομές. Οι επιλογές σας θα διαμορφώσουν τις σχέσεις του Γιαν με τους Alters του, κάτι που θα επηρεάσει το ταξίδι τους και θα σας οδηγήσει σε πολλαπλές εκβάσεις και διαφορετικά τέλη.
 (μέχρι τις 27/6 το παιχνίδι θα πωλείται με 10% έπτωση και 6% για την deluxe)

ss_651cf86eee767acc877f0fb907a39317ec1fd912.1920x1080.jpg?t=1750061483

ss_a44922b2af13b16a97aba4c3cf698f0b994cd508.1920x1080.jpg?t=1750061483

ss_6d67698e96a9c81ac19626596e71cd9bbe77ca7c.1920x1080.jpg?t=1750061483

System Requirements
May be a graphic of text that says "ALERS MINIMUM & RECOMMENDED REQUIREMENTS COMPARED_ MINIMUM SYSTEM REQUIREMENTS OS:Windows10/164-bit) OS: indows10/ 10/11|64-bit) CPU:AMD Ryzen 6700 1600, Memory: RECOMMENDED SYSTEM REQUIREMENTS GB OS: GPU: AMD Radeon RX 570 NVID IDIAGeForce( dows s10/11(64-bit) 10/11 64-bit) O5D, CPU:AMD Ryzen B700K +videomemory OOX, ntelArcA A570. DirectX 12 Memory: RAM 50GB available sto S5Drequired space, GPU: AM Radean 6600 NVIDIAGet-orceRIX2010, ntel Arc ATTO. 8+videomemory DirectX12 Bavailable SSDrequired spaca, 4K: Radeon RX 6800 T. NVIDIA Gieforce Giet 1 30B0. 1OGB ideomemory VII"

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουν φτιάξει ένα τρομερό διαμαντάκι Εύγε τους!

image.png.48c8c9c43e8a7372ff6938dc96e6872b.png

Επειδή και αυτό το θέλω στην συλλογή μου, θα το πάρω στο steam και δε θα το παίξω από το gp.

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Thanks 1
Δημοσ.

Δείτε το βιντεάκι αυτό, ακούστε το, πιστεύω θα προσυπογράψετε ότι θα ακούσετε!
Μόλις το αγόρασα. Περισσότερα νέα για το παιχνίδι σε κάποιες μέρες.

• Like 2
Δημοσ.

Μου κάνει εντύπωση που δεν βλέπω μεγάλο ντόρο για το παιχνίδι. Είναι εξαιρετικό. Τελειώνω το ACT 2 και έχω πολύ θετικές εντυπώσεις αν και δεν είμαι καθόλου φαν των sci fi παιχνιδιών. Δοκιμάστε το!

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 ώρες πριν, t3llis είπε

Μου κάνει εντύπωση που δεν βλέπω μεγάλο ντόρο για το παιχνίδι. Είναι εξαιρετικό. Τελειώνω το ACT 2 και έχω πολύ θετικές εντυπώσεις αν και δεν είμαι καθόλου φαν των sci fi παιχνιδιών. Δοκιμάστε το!

Είναι δύσκολο, βασικά παλούκι θα πω! Ίσως να είναι αποτρεπτικό για αρκετό κόσμο.
Όπως και το frostpunk 2, αλλά με περισσότερο micromanagement και τρελές αποφάσεις!
Παλεύω στο act 1, να περάσω τη λάβα και μάλλον θα πάμε κατά διαόλου :P , θα δείξει μένουν άλλες 8 μέρες!

Σε ψάχνουμε @psof!

Σε άλλα νέα:
image.png.7d97088547d1f5375be7723db0122431.png

Επεξ/σία από xtrmsnpr
  • Like 2
Δημοσ.
8 ώρες πριν, xtrmsnpr είπε

Είναι δύσκολο, βασικά παλούκι θα πω! Ίσως να είναι αποτρεπτικό για αρκετό κόσμο.
Όπως και το frostpunk 2, αλλά με περισσότερο micromanagement και τρελές αποφάσεις!
Παλεύω στο act 1, να περάσω τη λάβα και μάλλον θα πάμε κατά διαόλου :P , θα δείξει μένουν άλλες 8 μέρες!

Σε ψάχνουμε @psof!

Σε άλλα νέα:
image.png.7d97088547d1f5375be7723db0122431.png

Παίζεις στο hard mode ? Εγώ το έχω στη μεσαία επιλογή (normal νομίζω το έλεγε ).  Στην αρχή μου φαινόταν αρκετά δύσκολο αλλά αν μάθεις τους βασικούς μηχανισμούς γίνεται πολύ πιο εύκολο. Χθες πήγα να παίξω και είδα ότι δεν μου είχε κρατήσει το save. Είχε ξαναγίνει προχθές αυτό αλλά θεώρησα ότι είχα ξεχάσει να «κοιμηθώ» για να κάνει save. Εν τελεί διάβασα ότι στο act 2 υπάρχει θέμα με τα saves και ότι εάν  έχεις ενεργά κάποια tasks στο παιχνίδι, δεν πρόκειται να κάνει save.  Να το έχετε υπόψη σας όσοι το δοκιμάσετε. 

• Like 1
Δημοσ.
16 ώρες πριν, t3llis είπε

Αυτού του είδους τα games είναι ιδιαίτερα, δεν αρέσουν σε όλους παρόλο που για το είδος του δείχνει πράγματι να είναι πολύ δυνατό. Εγώ το δοκίμασα αλλά μου φάνηκε σαν να κάνω βάρδια. Δεν είναι fun για 'μενα αυτό το είδος. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.

Eίχα δει κάποια streams όταν ήταν ακόμη EA ή demo, δεν θυμάμαι ακριβώς.

Η ιδέα και η ατμόσφαιρα μου άρεσε πολύ, έχω κάποιες επιφυλάξεις όμως για το replayability, οπότε αποφεύγω να παρακολουθώ πολύ τις συζητήσεις (streams καθόλου πλέον) για να γλιτώσω από τυχόν spoilers.

Αν είναι, δηλαδή, για ένα και μοναδικό playthrough, μην το κάψω.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, t3llis είπε

Παίζεις στο hard mode ? Εγώ το έχω στη μεσαία επιλογή (normal νομίζω το έλεγε ).  Στην αρχή μου φαινόταν αρκετά δύσκολο αλλά αν μάθεις τους βασικούς μηχανισμούς γίνεται πολύ πιο εύκολο. Χθες πήγα να παίξω και είδα ότι δεν μου είχε κρατήσει το save. Είχε ξαναγίνει προχθές αυτό αλλά θεώρησα ότι είχα ξεχάσει να «κοιμηθώ» για να κάνει save. Εν τελεί διάβασα ότι στο act 2 υπάρχει θέμα με τα saves και ότι εάν  έχεις ενεργά κάποια tasks στο παιχνίδι, δεν πρόκειται να κάνει save.  Να το έχετε υπόψη σας όσοι το δοκιμάσετε. 

Όχι καλέ, στο πιο εύκολο! Στο πιο εύκολο τα παίζω όλα, αν θέλω δυσκολία παίζω souls παιχνίδια.
Έχω εντοπίσει πολλά bugs, είτε visual, είτε στους μηχανισμούς, γι'αυτό έχω φρενάρει το παίξιμο του.
Κάνουν moonwalk τα npc, εμφανίζουν ότι έχουν διαλόγους πας να τους μιλήσεις και δε λένε τίποτα, και στα resources τους δείχνει εκεί στο πόστο τους ενώ είναι μες την βάση, ενώ είναι ώρα εργασίας χωρίς κάποιο καιρικό φαινόμενο να μας εμποδίζει να βγούμε έξω

@Snoob δε ξέρω από αυτό, και να έχει δε θα το έκανα, όπως και στο frostpunk, μια και έξω. Σίγουρα προσφέρει 30 ώρες που αξίζουν.

Δημοσ.

Προσοχή εγώ την πάτησα στο act 2 και αναγκάστηκα να βάλω mod για να προχωρήσω λόγω λάθους μηχανισμού του παιχνιδιού 

Είπα μιας και είχα αρκετές μέρες ακομα μέχρι να έρθει ο ήλιος και ουσιαστικά ήμουν έτοιμος να ταξιδέψω,  να μαζεψω πρώτα πολλά resources και να χτισω οτι modules μπορούσα.  

Αμ δε όμως όταν πήγα να ταξιδέψω ηταν τόσο βαριά η βάση που η αποθήκη καυσίμων ηταν μικρότερη απο τα καύσιμα που απαιτούνταν για το ταξίδι.  

Λέω αναγκαστικά θα αφαιρέσω modules για να της μειώσω το βάρος 

Ούτε αυτο γινόταν όμως. Η αποθήκη για resources ηταν γεμάτη και αυτή,  με αποτέλεσμα να μην με αφήνει να αφαιρέσω modules απο την βάση γιατί δεν είχε χώρο να τοποθετήσει τα ανακυκλωμένα υλικά.  Τρόπος ουσιαστικά να προχωρήσω δεν υπήρχε καθώς δεν γίνεται να "πεταξεις" resources 

Αναγκάστηκα να βάλω mod που διπλασιάζει τον αποθευτικο  χώρο.  

Δημοσ.

Το ολοκλήρωσα χθες παρά τα bugs και τις δυσκολίες με τα saves. Πολύ ωραία εμπειρία. Είδα ότι υπάρχουν πολλές διαφορετικές εκδοχές για το τέλος. Είμαι ικανοποιημένος με τη δική μου. Το προτείνω να το δοκιμάσετε! 

• Like 2
Δημοσ.

τελος και απο μενα το μονο που με κουρασε οι παρα πολλες συζητησεις σιγουρα θα το ξαναπαιξω καποια στιγμη για καποια αλλη εκδοχη τελους συστηνεται !!

• Like 1
Δημοσ.

Είχα παίξει το Demo και μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις. Αν έχει θέματα, ίσως το αφήσω λίγο ακόμα να το patchάρει το studio, και θα το τιμήσω.

Τους βάζουν τα γυαλιά τα ΑΑ φέτος. Ξεκινήσαμε με το Expedition 33, για μένα σιγουράκι GOTY, και τώρα έχουμε το Alters. 

Επίσης επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτόν τον κόσμο.
image.png.a8d677acb356bba00868b9d9cb41f4f1.png

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...