Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Με βάση τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, συμπεραίνω ότι το μηχάημα "ζορίζεται". Εικάζω λοιπόν ότι τα αυτόματα συστήματα ασφαλείας του macOS του κάνουν forced shut down για αποφυγή ζημιάς.

Το ότι ι iStorm δεν διεπίστωσε κάτι τέτοιο κατά την γνώμη μου οφείλεται στο ότι δεν ήταν σε θέση να τρέξει τις εφαρμογές όπως εσύ, ή αν θέλεις να τρέξει το μηχάνημα κάτω από πραγματικές συνθήκες.

Δεν ξέρω, λέω, μήπως το μηχάνημα δεν μπορεί τελικά να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις σου ;.

Δημοσ.
Στις 30/6/2025 στις 6:09 ΜΜ, Sherlock_7 είπε
Επικοινώνησα και πάλι απευθείας με την Apple για να αναφέρω τα γεγονότα και είπε ο εκπρόσωπος ότι θα επιληφθεί ο ίδιος της κατάστασης ώστε να «πιέσουν» το μηχάνημα στο σέρβις στο επίπεδο που το δούλευα εγώ και έσβηνε, ώστε να δει το τεχνικό τμήμα ότι υπάρχει όντως θέμα.

Με απλό διαγνωστικό έλεγχο και με ελάχιστη πίεση το μηχάνημα δουλεύει απροβλημάτιστα. Εγώ το χρησιμοποιώ εδώ και 13 μήνες για επαγγελματική χρήση. 

Το μηχάνημα το δούλευες όλο αυτό το καιρό με την συνήθη για εσένα χρήση χωρίς προβλήματα και μόνο το τελευταίο διάστημα ενέσκηψε πρόβλημα.

Προφανως οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού έπαιξαν το ρόλο τους και κάτι πρέπει να συμβαίνει με την ψύξη. 
Μια ερώτηση: Τον ανεμιστήρα τον ακούς να ανεβάζει στροφές ; Είναι σημαντικό αυτό.

Λογικά οι apple resellers διατηρούν ένα επίπεδο σοβαρότητας και οι ρουτίνες stress test είναι οι ενδεικνυόμενες και χωρίς την παρέμβαση κάποιου έτσι ώστε να πιέσουν εξτρά ένα μηχάνημα.

Πάντως δεν μου έχει τύχει σε apple μηχάνημα να σβήνει παρά μόνο να κάνει throttling όσο και να πιεζόταν.

Δημοσ.

Μα αν ζοριζόταν δεν θα έπρεπε να ακούγονται έστω και λίγο οι ανεμιστήρες;  Δεν θυμάμαι να τους έχω ακούσει ποτέ διότι έτρεχε απροβλημάτιστα. Τους έβαλα με πρόγραμμα στο max και είχαν 7000rpms  

Ξαναλέω: Παράτησα πώς το τροφοδοτικό ζεματούσε κάποιες φορές. Δεν ξέρω αν καίει έτσι πάντα γιατί με το που το έβαλα στο UPS δεν το ακούμπησα ποτέ ξανά μέχρι πρόσφατα που έσβησε και έκανα κάποια τεστ να δω τι φταίει,

Ως τώρα το μηχάνημα ήταν πένα και δεν είχα μισό παράπονο. Όπως το δούλευα πέρυσι όλη τη σεζόν το δουλεύω και φέτος. Ξαφνικά στο export στο Lightroom ή στο Photoshop ξεκίνησε να σβήνει. Φανταστείτε ότι δεν ασχολούμαι καν με βίντεο για να φορτώσω τίποτα βαριά αρχεία.

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Apple που μιλήσαμε, συνδέθηκε με απομακρυσμένη σύνδεση, το είδε να σβήνει και είπε ότι δεν είναι φυσιολογικό ένα ολοκαίνουριο τούμπανο μηχάνημα 3 χιλιάδων ευρώ να σβήνει έτσι. Μάλιστα στα πλαίσια της αυτοψίας που πραγματοποίησε κάναμε και για σιγουριά factory reset και στήσιμο από την αρχή, και τρέχοντας μόνο το Lightroom έσβησε κατά τη διάρκεια του export.

Και στην τελική ρε παιδιά, εδώ και 10 μέρες που το έχω δώσει για σέρβις, κάνω ακριβώς την ίδια δουλειά με το MacBook Air M3 που το έχω απλά για δεύτερη οθόνη να βλέπω YouTube ή όταν για δουλειά εκτός σπιτιού και δεν έχω κανένα θέμα. Κανονικά χρήση Photoshop και Lightroom.

Ας μου πουν με υπευθυνότητα τι έχει όμως γιατί δεν είναι φυσιολογικά πράγματα αυτά. Κάνουμε μια επένδυση και απαιτούμε μια Α σοβαρότητα στην κατάσταση. Αυτοί στην iStorm ήταν έτοιμοι να το συσκευάσουν και να μου το στείλουν πίσω χωρίς καν να με ενημερώσουν. Εγώ τους κάλεσα και μου τα είπαν αυτά. 

Δημοσ.

Στην αναζήτηση αναφέρονται περιστατικά και προτείνονται ενέργειες σε σβήσιμο του Mac κατά την χρήση του Lightroom.  Για ρίξε ματιά, ενώ σαν πρώτη προσέγγιση δες αν το θέμα περιορίζεται στο account σου ή είναι system wide, κάνοντας login σε ένα διαφορετικό account.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε

Ο ίδιος ο εκπρόσωπος της Apple που μιλήσαμε, συνδέθηκε με απομακρυσμένη σύνδεση, το είδε να σβήνει και είπε ότι δεν είναι φυσιολογικό ένα ολοκαίνουριο τούμπανο μηχάνημα 3 χιλιάδων ευρώ να σβήνει έτσι. Μάλιστα στα πλαίσια της αυτοψίας που πραγματοποίησε κάναμε και για σιγουριά factory reset και στήσιμο από την αρχή, και τρέχοντας μόνο το Lightroom έσβησε κατά τη διάρκεια του export.

Αυτο δεν θεωρειται σαν evidence και να βγαλει αποφαση αντικαταστασης? εκπροσωπος της Apple ηταν οχι κανα τυχαιος...

Γενικα αν σβηνει λογω θερμοκρασιας και δεν ανεβαζουν καν οι ανεμιστηρες στο τερμα πριν... τοτε υπαρχει σιγουρο καποιο θεμα...

Εχεις δοκιμασει να κανεις export με τους ανεμιστηρες στο MAX για να δεις αν σβηνει παλι ετσι?

Δημοσ.
16 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε

Δεν ξέρω αν καίει έτσι πάντα γιατί με το που το έβαλα στο UPS δεν το ακούμπησα ποτέ ξανά μέχρι πρόσφατα που έσβησε και έκανα κάποια τεστ να δω τι φταίει

Έχεις δοκιμάσει χωρίς το UPS?

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, petran1790 είπε

Αυτο δεν θεωρειται σαν evidence και να βγαλει αποφαση αντικαταστασης? εκπροσωπος της Apple ηταν οχι κανα τυχαιος...

Γενικα αν σβηνει λογω θερμοκρασιας και δεν ανεβαζουν καν οι ανεμιστηρες στο τερμα πριν... τοτε υπαρχει σιγουρο καποιο θεμα...

Εχεις δοκιμασει να κανεις export με τους ανεμιστηρες στο MAX για να δεις αν σβηνει παλι ετσι?

Δεν το δοκίμασα γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω να προκαλέσω μεγαλύτερο πρόβλημα στη συσκευή μου. 

38 λεπτά πριν, CheOnWeb είπε

Έχεις δοκιμάσει χωρίς το UPS?

Ναι. Μέχρι και στην κουζίνα τον πήγα από άλλο δωμάτιο και πάλι τα ίδια. 

Update: Στο link που μου έστειλε η iStorm για την πορεία της επισκευής είδα ότι το status άλλαξε από «Έτοιμο προς παράδοση»

σε «Τεχνικός έλεγχος»

και πλέον αναφέρει «Παραγγελία ανταλλακτικού». 

Να ελπίζω ότι υπάρχει φως στο τούνελ;

Δημοσ.
32 λεπτά πριν, Sherlock_7 είπε

Δεν το δοκίμασα γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω να προκαλέσω μεγαλύτερο πρόβλημα στη συσκευή μου. 

Ναι. Μέχρι και στην κουζίνα τον πήγα από άλλο δωμάτιο και πάλι τα ίδια. 

Update: Στο link που μου έστειλε η iStorm για την πορεία της επισκευής είδα ότι το status άλλαξε από «Έτοιμο προς παράδοση»

σε «Τεχνικός έλεγχος»

Εγω για τροφοδοτικό το κόβω ή πρόβλημα στο κύκλωμα ελέγχου της τροφοδοσίας. Επρεπε να κόβει τα ρεύματα και να theotlaρεί σε τόσες υψηλές θερμοκρασίες.

• Like 1
Δημοσ.

δεν πιστευω θα βγαλεις ακρη...

ειναι πολυ situational...

εγω ενα προβληματικο πληκτρολογιο τους εδιεχνα live και δεν το παραδεχονταν.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, atheatos είπε

Εγω για τροφοδοτικό το κόβω ή πρόβλημα στο κύκλωμα ελέγχου της τροφοδοσίας. Επρεπε να κόβει τα ρεύματα και να theotlaρεί σε τόσες υψηλές θερμοκρασίες.

Θα συμφωνήσω με αυτό.

6 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε

σε «Τεχνικός έλεγχος»

Ε, ναι. Κάτι κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Μάλλον για τροφοδοτικό πηγαίνει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σας. 

Update: Το σέρβις ολοκληρώθηκε και παρέλαβα σήμερα τον iMac. Από ό,τι μου είπαν το πρόβλημα εντοπίστηκε στο τροφοδοτικό και μου το αντικατέστησαν με ένα καινούριο.

Κάνω επαναφορά αυτή τη στιγμή και ελπίζω να πάνε όλα καλά γιατί ήταν λίγο ψυχοφθόρο όλο αυτό.

Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν και πραγματικά ελπίζω να μην χρειαστεί να επαναφέρουμε το θέμα. 

Επεξ/σία από Sherlock_7
  • Like 2
Δημοσ.
20 ώρες πριν, Sherlock_7 είπε

Καλησπέρα σας. 

Update: Το σέρβις ολοκληρώθηκε και παρέλαβα σήμερα τον iMac. Από ό,τι μου είπαν το πρόβλημα εντοπίστηκε στο τροφοδοτικό και μου το αντικατέστησαν με ένα καινούριο.

Κάνω επαναφορά αυτή τη στιγμή και ελπίζω να πάνε όλα καλά γιατί ήταν λίγο ψυχοφθόρο όλο αυτό.

Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν και πραγματικά ελπίζω να μην χρειαστεί να επαναφέρουμε το θέμα. 

Εύχομαι φίλε να σου πάνε όλα καλά…βλέπω ότι σε οποιοδήποτε  εξουσιοδοτημένο για apple πάμε η αντιμετώπιση τους είναι τραγική…

το λέω αυτο σαν παθών πριν 4 μήνες με κινητό σε doa…

εύχομαι να ανοίξει κάποια στιγμή Apple Store και να σταματήσουν να το παίζουν τσαμπουκά και εξυπνάδες όλα τα τριγύρω καταστήματα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...