Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MetroStar είπε

Μόνο Signal. Ανοιχτό, ασφαλές, με ιδιωτικότητα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Κατεβάστε το σήμερα και πρήξτε και όλους τους φίλους σας, οικογένεια και τους γνωστούς σας να το κατεβάσουν.

https://signal.org

logo.png

Το κόλπο είναι απλό,

"Sorry ρε συ που μου πείρε 14 ώρες να απαντήσω στο μήνυμα που μου έστειλες στο Facebook. Έχουν ένα θέμα τα notifications. Ο καλύτερος τρόπος να με βρεις είναι στο Signal, εκεί θα δω το μήνυμα σου αμέσως! Τι είναι το Signal; Σα το WhatsApp και το Viber απλά είναι πολύ ελαφρύ και γρήγορο χωρίς όλο το bloat. Ναι, μέσω Signal μιλάω με όλους είναι πολύ καλό. Βάλτο και αν μου στέλνεις εκεί θα μπορείς να με βρεις χωρίς θέμα."

Φυσικά, αυτό πρέπει να συνοδεύεται από μία προσπάθεια του να απαντάτε όντως σχετικά άμεσα όταν κάποιος σας στέλνει μήνυμα εκεί σε σχέση με οπουδήποτε άλλου. Και με αυτό το τρόπο σιγά σιγά θα παρατηρήσετε ότι όλες σχεδόν οι επαφές σας έχουν μεταφερθεί στο Signal. Μην αρχίσετε να μιλάτε περί privacy, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου με το που θα αρχίσει να τα ακούει αυτά το χάσατε ήδη.

Επεξ/σία από crispy_mummy
  • Like 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, crispy_mummy είπε

Το κόλπο είναι απλό,

"Sorry ρε συ που μου πείρε 14 ώρες να απαντήσω στο μήνυμα που μου έστειλες στο Facebook. Έχουν ένα θέμα τα notifications. Ο καλύτερος τρόπος να με βρεις είναι στο Signal, εκεί θα δω το μήνυμα σου αμέσως! Τι είναι το Signal; Σα το WhatsApp και το Viber απλά είναι πολύ ελαφρύ και γρήγορο χωρίς όλο το bloat. Ναι, μέσω Signal μιλάω με όλους είναι πολύ καλό. Βάλτο και αν μου στέλνεις εκεί θα μπορείς να με βρεις χωρίς θέμα."

Φυσικά, αυτό πρέπει να συνοδεύεται από μία προσπάθεια του να απαντάνε όντως άμεσα όταν κάποιος σας στέλνει μήνυμα εκεί σε σχέση με οπουδήποτε άλλου. Και με αυτό το τρόπο σιγά σιγά θα παρατηρήσετε ότι όλες σχεδόν οι επαφές σας έχουν μεταφερθεί στο Signal.

Σε έναν μαγικό κόσμο αυτό θα έπιανε. Οι δικές μου επαφές αν εξαιρέσεις τους συγγενείς, το αγνόησαν και δεν το έβαλαν ποτέ γιατί βλέπεις στην Meta υπάρχει το σύνδρομο της δικτύωσης, όλοι είναι χωμένοι εκεί μέσα και δεν θέλουν να χάσουν την δήθεν βολικότατα τους αφού όλη τους η επικοινωνία εξαρτάται από μία εταιρία. Τις προάλλες που είχα γενέθλια με παίρνουν τηλέφωνο να μου ευχηθούν και μου λένε, δεν έχεις πλέον Whatsapp για να σε πάρω με Video και σε πήραμε τηλέφωνο.. τους λέω οκ.. αν και ενώ έχεις Signal μπορούσες να με πάρεις αν ήθελες εκεί με Video κλήση, και που απαντά: "Α δεν ξέρω πως γίνεται" την στιγμή που το UI είναι ίδιο και πιο απλό "de-bloated" από αυτό του Whatsapp. Σαν να τους έχουν κάνει λοβοτομή, έχουν Smartphone και νομίζουν ότι όλο το διαδίκτυο είναι μόνο η Meta. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, crispy_mummy είπε

Το κόλπο είναι απλό,

Φυσικά, αυτό πρέπει να συνοδεύεται από μία προσπάθεια του να απαντάτε όντως σχετικά άμεσα όταν κάποιος σας στέλνει μήνυμα εκεί σε σχέση με οπουδήποτε άλλου. Και με αυτό το τρόπο σιγά σιγά θα παρατηρήσετε ότι όλες σχεδόν οι επαφές σας έχουν μεταφερθεί στο Signal. Μην αρχίσετε να μιλάτε περί privacy, το μεγαλύτερο μέρος του κόσμου με το που θα αρχίσει να τα ακούει αυτά το χάσατε ήδη.

Φεξε μου και γλιστρησα, αλλη σκοτουρα δεν εχει ο κοσμος απο το να πειθει τον αλλο να βαλει Signal...

Viber + Insta που εχουν οι παντες και καθαρισες...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Like 2
  • Confused 1
  • Sad 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Φεξε μου και γλιστρησα, αλλη σκοτουρα και χρονο δεν εχει ο κοσμος να πεισει τον αλλο να βαλει Signal...

Viber + Insta που εχουν οι παντες και καθαρισες...

Αν κάποιος θέλει όντως να σε βρει και δεν μπορεί με άλλο τρόπο θα βάλει Signal. Δεν είναι κάτι που θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη προφανώς. Μία, δύο, τρεις φορές όμως που θα θέλει βοήθεια με κάτι άμεσα και συ δε θα σε διαθέσιμος, στο τέλος θα τα παρατήσει και θα το κάνει install. Εμένα πάντως αυτή ήταν η προσωπική μου εμπειρία. Μου πήρε 2 χρόνια περίπου αλλά πλέων όλοι οι φίλοι και γνωστοί έχουν βάλει Signal.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, xSpectre είπε

Telegram και τίποτα άλλο. Για κάποιο λόγο στην Ελλάδα όλοι έχουν viber όμως. Τήν μεγαλύτερη σαβούρα πού μπορεί να υπάρχει 

Ισχύει ότι είναι σαβούρα το πρόβλημα είναι ότι οι τραγικές τράπεζες που έχουμε Ελλάδα το χρησιμοποιουν για να στέλνουν κωδικούς ασφαλειας δηλαδή τι άλλο να πεις. Το WhatsApp ήταν καλό πριν αγοραστει από την meta μετά κατάντησε σαν το viber. Telegram signal είναι πολύ ανώτερα αλλά ο Έλληνας είναι Ελληνας πάντα στο χειρότερο θα πάει. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, crispy_mummy είπε

Αν κάποιος θέλει όντως να σε βρει και δεν μπορεί με άλλο τρόπο θα βάλει Signal. Δεν είναι κάτι που θα γίνει από τη μία μέρα στην άλλη προφανώς. Μία, δύο, τρεις φορές όμως που θα θέλει βοήθεια με κάτι άμεσα και συ δε θα σε διαθέσιμος, στο τέλος θα τα παρατήσει και θα το κάνει install. Εμένα πάντως αυτή ήταν η προσωπική μου εμπειρία. Μου πήρε 2 χρόνια περίπου αλλά πλέων όλοι οι φίλοι και γνωστοί έχουν βάλει Signal.

Eμενα αν μου ελεγε καποιος οτι πρεπει να βαλω Signal για να του στειλω μηνυμα θα του απαντουσα η βαλε Insta που εχει ολος ο κοσμος η θα παρεις τα @@ μου...

Επεξ/σία από ScorpioX777
  • Thanks 1
  • Haha 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 λεπτά πριν, kostakis_gr είπε

Εγω θελω να ρωτησω το αλλο.

Γιατι αφηνουν την Meta/Facebook να αγορασει τα παντα ?
Δεν υποτιθεται οτι καποιος τα ελεγχει αυτα ?

Τα καλά και τα συμφέροντα. Στην Αμερική χρησιμοποιούν iMessage και SMS/RCS για καθημερινές συνομιλίες. Στην Ευρώπη όμως χρησιμοποιούσαν WhatsApp, πως λοιπόν θα κάνει κατάχρηση δεδομένων των υπόλοιπων χωρών η Meta εκτός του FB το 2014? Αγοράζει το WhatsApp και φυσικά το επιτρέπει η Αμερικανική κυβέρνηση γιατί θα έχει πιο εύκολη πρόσβαση σε δισεκατομμύρια συνομιλίες με το που τις ζητήσει από την Meta. Στην συνέχεια η Meta κάνει συμφωνίες με φτωχές χώρες της Λατινικής Αμερικής ώστε να γίνεται χρήση του WhatsApp δίχως να γίνεται κατανάλωση των δεδομένων των χρηστών από τα συμβόλαια τους, ως αποτέλεσμα εκατομμύρια νέοι χρήστες από την Λατινική Αμερική. Win-win.. την ίδια στιγμή η Ευρώπη πάλευε να καταργήσει τα πλαστικά καλαμάκια.

Επεξ/σία από Huruduru
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, Huruduru είπε

Τις προάλλες που είχα γενέθλια με παίρνουν τηλέφωνο να μου ευχηθούν και μου λένε, δεν έχεις πλέον Whatsapp για να σε πάρω με Video και σε πήραμε τηλέφωνο..

Ναι, στην αρχή και σε μένα αυτό γινόταν πολλές φορές, προτιμούσαν να με πάρουν τηλέφωνο στον αριθμό του κινητού αντί για το Signal. Τελικά, έλυσα το πρόβλημα βάζοντας την κάρτα SIM σε ένα δεύτερο κινητό το οποίο μένει σχεδόν πάντα σπίτι, ενώ το main κινητό μου είναι πάντα σε airplane mode με σύνδεση στο WiFi. Και σε περίπτωση που είμαι έξω χρησιμοποιώ μία data only eSIM. Με αυτό το τρόπο αν κάποιος με πάρει τηλέφωνο ενώ δεν είμαι σπίτι δε θα μπω καν στο πειρασμό να το σηκώσω εκείνη την ώρα. "Τι; Με πείρες τηλέφωνο και δεν το σήκωνα; Sorry, έχω την κάρτα SIM στο άλλο κινητό και ήμουν έξω. Γιατί δε με πείρες στο Signal;" Μετά από μερικές φορές αρχίζουν όλοι να παίρνουν Signal by default.

9 λεπτά πριν, ScorpioX777 είπε

Eμενα αν μου ελεγε καποιος οτι πρεπει να βαλω Signal για να του στειλω μηνυμα θα του απαντουσα η βαλε Insta η θα παρεις τα @@ μου...

Δε μου έχει συμβεί ποτέ να πω σε κάποιον να βάλει Signal και αυτή να είναι η απάντηση του. Αν όμως κάποιος όντως μου του έλεγε αυτό, θα το έπαιρνα και γω σα σημάδι ότι αυτό το άτομο δεν αξίζει να διατηρήσεις επικοινωνία μαζί του.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, crispy_mummy είπε

Ναι, στην αρχή και σε μένα αυτό γινόταν πολλές φορές, προτιμούσαν να με πάρουν τηλέφωνο στον αριθμό του κινητού αντί για το Signal. Τελικά, έλυσα το πρόβλημα βάζοντας την κάρτα SIM σε ένα δεύτερο κινητό το οποίο μένει σχεδόν πάντα σπίτι, ενώ το main κινητό μου είναι πάντα σε airplane mode με σύνδεση στο WiFi. Και σε περίπτωση που είμαι έξω χρησιμοποιώ μία data only eSIM. Με αυτό το τρόπο αν κάποιος με πάρει τηλέφωνο ενώ δεν είμαι σπίτι δε θα μπω καν στο πειρασμό να το σηκώσω εκείνη την ώρα. "Τι; Με πείρες τηλέφωνο και δεν το σήκωνα; Sorry, έχω την κάρτα SIM στο άλλο κινητό και ήμουν έξω. Γιατί δε με πείρες στο Signal;" Μετά από μερικές φορές αρχίζουν όλοι να παίρνουν Signal by default.

Ντάξει αυτό είναι υπερβολή, δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να κάνουν  όλοι κλήσεις μόνο μέσω Online εφαρμογών. Εγώ προσωπικά είμαι φίλος της κλασσικής κλήσης αν χρειαστώ γρήγορα κάτι.. για γραπτό λόγο, τότε ναι προτιμώ κάτι κρυπτογραφημένο. Όσο για βίντεο κλήσεις, όλες οι συσκευές έρχονται με προ εγκατεστημένες εφαρμογές βίντεο κλήσεων των ανάλογων εταιριών πχ FaceTime σε iOS, Google Meet σε Android και άμα έχεις ένα απλό Gmail ακόμα και σε iOS μπορείς να κάνεις βίντεο κλήση μέσω του Gmail στο Google Meet. Απλά ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τίποτα από αυτά.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Huruduru είπε

Ντάξει αυτό είναι υπερβολή, δεν μπορείς να έχεις απαίτηση να κάνουν  όλοι κλήσεις μόνο μέσω Online εφαρμογών. Εγώ προσωπικά είμαι φίλος της κλασσικής κλήσης αν χρειαστώ γρήγορα κάτι.. για γραπτό λόγο, τότε ναι προτιμώ κάτι κρυπτογραφημένο. Όσο για βίντεο κλήσεις, όλες οι συσκευές έρχονται με προ εγκατεστημένες εφαρμογές βίντεο κλήσεων των ανάλογων εταιριών πχ FaceTime σε iOS, Google Meet σε Android και άμα έχεις ένα απλό Gmail ακόμα και σε iOS μπορείς να κάνεις βίντεο κλήση μέσω του Gmail στο Google Meet. Απλά ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει τίποτα από αυτά.

Αυτός είναι και ο λόγος της δεύτερης συσκευής. Επιπλέων έχω ένα VoIP αριθμό για περίπτωση ανάγκης τον οποίο έχω φρονήσει να έχει ο κοντινός μου κύκλος. Οπότε αν για κάποιο λόγο π.χ. η μητέρα μου πρέπει να με πάρει τηλέφωνο και για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το Signal στο κινητό της, μπορεί να καλέσει σε αυτό τον αριθμό. Από πλευράς μου το μόνο που χρειάζεται είναι να έχω internet για να λάβω την κλήση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, MetroStar είπε

Μόνο Signal. Ανοιχτό, ασφαλές, με ιδιωτικότητα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Κατεβάστε το σήμερα και πρήξτε και όλους τους φίλους σας, οικογένεια και τους γνωστούς σας να το κατεβάσουν.

https://signal.org

logo.png

Το δοκίμασα εγώ. Μπορείς μήπως να μου εξηγήσεις τον λόγο που καθημερινά έχω πάνω από 12 μήνύματα από αγνώστους; Αυτό συμβαίνει μόνο στο Signal. Καλοπροαίρετα ρωτάω.

Επεξ/σία από BritGreek
  • Haha 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, BritGreek είπε

Το δοκίμασα εγώ. Μπορείς μήπως να μου εξηγήσεις τον λόγο που καθημερινά έχω πάνω από 12 μήνύματα από αγνώστους; Αυτό συμβαίνει μόνο στο Signal. Καλοπροαίρετα ρωτάω.

Ίσως είχες στο παρελθόν βάλει τον αριθμό σου σε κάποιο σάιτ ή εφαρμογή η οποία τον πούλησε για Spamming. Είναι η ίδια λογική που έρχονται SMS από άγνωστα νούμερα για να βρουν κοροΐδα για εξαπάτηση, πρόσφατα έλαβα ανάλογο SMS, η δε μάνα μου τακτικά στο WhatsApp. Στο δε Signal αυτή δεν έχει αυτό το θέμα. Γενικό είναι το κακό όσο αφορά τους Spammer.

Δημοσ.
5 ώρες πριν, Black Flag είπε

WeChat και δεν είμαι καλά.

Προτιμώ την FSB MSS, παρά CIA, Mossad και λοιπούς.

Μην ανησυχείς, πέρυσι συνέλαβαν τον (πρώην καραφλό, νύν μαλλιά) ιδρυτή του στη Γαλλία (με αστεία δικαιολογία) και μετά τον άφησαν, οπότε υπολόγιζε ότι από τότε είναι μέσα όλες οι μυστικές υπηρεσίες.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...