Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι λένε ωρέ τα παλικάρια εδώ;

Μετά από 4-5 bios/microcode updates κατάφερε η Intel και αποδίδουν οι τωρινοί 15ης γενιάς περίπου όσο ο 7800Χ3D κατά μέσο όρο.

Και αυτό με 8 threads (για όσους  το αγνοούν οι P-cores της Intel πλέον δεν έχουν hyperthreading) και τη βοήθεια αλλά και το latency των E-cores.

Τουλάχιστον τους επόμενους Ultra 7 (14 P-cores) και Ultra 9 (16 P-cores) τους βλέπω πολύ δυνατούς με τα αρκετά 1t/1c P-cores τους με προϋπόθεση να γίνεται σωστό core allocation από τον scheduler.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 hours ago, Thresh said:

Ίσως πέσει αν δεν ξεσκίσουν την τιμολόγηση του Zen 6 3D 12core.

Αν η Intel κάνει τα ίδια ανέκδοτα με τις τελευταίες γενιές και δεν έχει αντίπαλο πάλι η AMD, τι αποτρέπει την AMD να ρίξει τον 9800X3D στα 450 και να πάει τον Zen 6 X3D στα 600; "Εμείς είμαστε μόνο, άμα θέλετε αγοράζετε, δεν έχετε εναλλακτική και γινόμαστε η Nvidia των CPU". Δεν έχει οπαδικά στις εταιρείες, άμα συνεχίσει να έχει τέτοια υπεροχή η AMD μόνο καλό δεν είναι για μας

Επεξ/σία από Hacker?pcs
  • Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
14 minutes ago, Hacker?pcs said:

Αν η Intel κάνει τα ίδια ανέκδοτα με τις τελευταίες γενιές και δεν έχει αντίπαλο πάλι η AMD, τι αποτρέπει την AMD να ρίξει τον 9800X3D στα 450 και να πάει τον Zen 6 X3D στα 600; "Εμείς είμαστε μόνο, άμα θέλετε αγοράζετε, δεν έχετε εναλλακτική και γινόμαστε η Nvidia των CPU". Δεν έχει οπαδικά στις εταιρείες, άμα συνεχίσει να έχει τέτοια υπεροχή η AMD μόνο καλό δεν είναι για μας

Αν η Intel κάνει τα ίδια ανέκδοτα και δεν έχει αντίπαλο η AMD γιατί να ρίξει την τιμή στον 9800X3D ή στον διάδοχό του που θα παίζει κάτω κάτω από τον 12core Zen 3D? (υπόθεση για 12core per ccd)

Δημοσ.
2 hours ago, Thresh said:

Αν η Intel κάνει τα ίδια ανέκδοτα και δεν έχει αντίπαλο η AMD γιατί να ρίξει την τιμή στον 9800X3D ή στον διάδοχό του που θα παίζει κάτω κάτω από τον 12core Zen 3D? (υπόθεση για 12core per ccd)

Θα πέσει πολύ κράξιμο αν ο νέος είναι νέο tier τιμής πάνω από τον 9800X3D στα 600+ και ο 9800Χ3D μείνει στα 500, κανονική Nvidia. Τέλος πάντων υποθέσεις, να τους δούμε, μακάρι να δούμε κάποιο τεχνολογικό άλμα από την Intel αλλά πάλι φαίνεται θα κινηθεί στα ίδια ελώδη επίπεδα σήψης

Δημοσ.
31 minutes ago, Hacker?pcs said:

Θα πέσει πολύ κράξιμο αν ο νέος είναι νέο tier τιμής πάνω από τον 9800X3D στα 600+ και ο 9800Χ3D μείνει στα 500, κανονική Nvidia. Τέλος πάντων υποθέσεις, να τους δούμε, μακάρι να δούμε κάποιο τεχνολογικό άλμα από την Intel αλλά πάλι φαίνεται θα κινηθεί στα ίδια ελώδη επίπεδα σήψης

ΠΙΘΑΝΌΤΑΤΑ την τιμολόγηση του 9900Χ3D θα συνεχίσει. ΑΣ ΕΙΝΑΙ σε 1ccd.

• Like 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 19/6/2025 στις 2:42 ΜΜ, kkatzos είπε

Τι λένε ωρέ τα παλικάρια εδώ;

Μετά από 4-5 bios/microcode updates κατάφερε η Intel και αποδίδουν οι τωρινοί 15ης γενιάς περίπου όσο ο 7800Χ3D κατά μέσο όρο.

Και αυτό με 8 threads (για όσους  το αγνοούν οι P-cores της Intel πλέον δεν έχουν hyperthreading) και τη βοήθεια αλλά και το latency των E-cores.

Τουλάχιστον τους επόμενους Ultra 7 (14 P-cores) και Ultra 9 (16 P-cores) τους βλέπω πολύ δυνατούς με τα αρκετά 1t/1c P-cores τους με προϋπόθεση να γίνεται σωστό core allocation από τον scheduler.

Να σου πω κάτι με τους x3D πέφτει πολύ troling και πληρωμένη διαφήμιση, δεν έχω ούτε βδομάδα που έσπρωξα το set με 14600K για να πάω σε 9800X3D και δεν το αμφισβητώ έχει διαφορα στην απόδοση ειδικά στα low fps αλλα για να πάρω ένα 15% πάνω σε απόδοση από τον 14600k μου πήρε δυο μέρες διαβάζοντας στα forum να βρω τα σωστά settings σε μνήμες και cpu για να δουλέψει όπως τον διαφημίζουν, στον 14600k ένα xmp profile πάταγες enable και έπαιρνες τα μέγιστα τις πλατφόρμας για να μην σχολιάσω την τριπλάσια τιμή, αν το γνώριζα εξαρχής θα καθόμουν όπως ήμουν και θα γλίτωνα και ένα καρο λεφτά

• Like 1
Δημοσ.
38 λεπτά πριν, MTX είπε

Να σου πω κάτι με τους x3D πέφτει πολύ troling και πληρωμένη διαφήμιση, δεν έχω ούτε βδομάδα που έσπρωξα το set με 14600K για να πάω σε 9800X3D και δεν το αμφισβητώ έχει διαφορα στην απόδοση ειδικά στα low fps αλλα για να πάρω ένα 15% πάνω σε απόδοση από τον 14600k μου πήρε δυο μέρες διαβάζοντας στα forum να βρω τα σωστά settings σε μνήμες και cpu για να δουλέψει όπως τον διαφημίζουν, στον 14600k ένα xmp profile πάταγες enable και έπαιρνες τα μέγιστα τις πλατφόρμας για να μην σχολιάσω την τριπλάσια τιμή, αν το γνώριζα εξαρχής θα καθόμουν όπως ήμουν και θα γλίτωνα και ένα καρο λεφτά

14900K με tuned RAM δεν απέχει πολύ από 9800X3D. Απλά τα κανε 'τάνα η intel με την οπισθοδρόμηση των 15th gen. Έστω και ένα 5% πάνω από 14900K να έδινε στο gaming θα παρέμενε ανταγωνιστική. Πιστεύω ότι η αποτυχία τους οφείλεται στην απειρία των μηχανικών της Intel με ξένα processes(TSMC). Είναι θέμα 1-2 γενιών το πολύ για να πάρει και πάλι τα πρωτεία.

Γενικά δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης από 12900K και πάνω. Όσοι αναβαθμίζουν πλέον CPU δεν το κάνουν ούτε καν λόγω μετάβασης σε 5090. Απλά θέλουν να δείχνουν ότι έχουν το latest and greatest.

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, MTX είπε

Το ειχα αναφερει οταν πηρα τον 14600k οτι οι διαφορες ειναι πολυ μικρες και κυριως σε παιχνιδια οπως hogwarts jedi που εκει θα δεις καλυτερα lows. Απο εκει και περα συνηθως ειμαστε gpu bn η μιλαμε για διαφορες στυλ average 150 με 170 αναξιες λογου δηλαδη. Ο 7800x3d ειναι προτιμοτερος ειδικα με την καταναλωση που εχει σε gaming και την τιμη που τον βρισκεις σημερα. Ο 9800x3D μπορει να ειναι το απολυτο σε gaming αλλα οχι στην τιμη που ειναι και τα κολπα που πρεπει να κανεις για να παρεις τα μεγιστα. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, pirmen56 είπε

14900K με tuned RAM δεν απέχει πολύ από 9800X3D. Απλά τα κανε 'τάνα η intel με την οπισθοδρόμηση των 15th gen. Έστω και ένα 5% πάνω από 14900K να έδινε στο gaming θα παρέμενε ανταγωνιστική. Πιστεύω ότι η αποτυχία τους οφείλεται στην απειρία των μηχανικών της Intel με ξένα processes(TSMC). Είναι θέμα 1-2 γενιών το πολύ για να πάρει και πάλι τα πρωτεία.

Γενικά δεν υπάρχει λόγος αναβάθμισης από 12900K και πάνω. Όσοι αναβαθμίζουν πλέον CPU δεν το κάνουν ούτε καν λόγω μετάβασης σε 5090. Απλά θέλουν να δείχνουν ότι έχουν το latest and greatest.

Εγώ μονο PUBG παίζω και αυτό που ουσιαστικά ήθελα είναι να μην έχω πολλά fps drop σε απαιτητικές στιγμές όταν πέφτουν πολλές χειροβομβίδες και smokes γιατί στιγμιαία σου δημιουργεί ένα μικρό lag και εκεί έχει προβάδισμα ο αντίπαλος αν έχει καλύτερο hardware , όμως άμα το σκεφτείς όλα αυτά είναι μάταια γιατί ο άλλος παίζει από χρεπι και πληρώνει 5 ευρώ cheat και σε ξεφτιλίζει αλλα ok πάμε παρακάτω, πιο είναι το όφελος μου αυτή τι στιγμή σε νούμερα, 40 fps στα low και κάτι λιγότερο στα high, ( δηλαδή από τα 150-160 drop low fps τώρα είμαι στα 190-200 και από τα 370-380 high τώρα είμαι λίγο πάνω από τα 400) άξιζε? σίγουρα όχι, αν τα επιπλέον 400 ευρώ τα είχα δώσει να πάω από την 3090 στη 4080 το όφελος θα ήταν σίγουρα μεγαλύτερο,

*συμπέρασμα όσοι παίζουμε σε 2K/4K ανάλυση δώστε βάση στη κάρτα γραφικών δεν χρειαζόμαστε κάτι παραπάνω από έναν midrange cpu είτε είναι Intel είτε AMD, αρκεί να είναι μια δυο γενιές πίσω από τι γραφικών για να συμβαδίζουν

σε γενικές γραμμές είναι ξεκάθαρα αυτό που λες στο τέλος, πληρώνεις για να είσαι συνεχεια top

Επεξ/σία από MTX
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...