Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 ώρες πριν, cthulhucarbide είπε

Φ = εξωτερική διάμετρος

φ = εσωτερική διάμετρος.

Μόνο στα ελληνικά τέτοια εργονομία. Συνεχίστε ό,τι λέγατε

Για μαστρόρια ειναι το θεμα οχι για καθηγητές πανεπιστημίων🤣

• Haha 2
  • Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θα ανεβάσω αύριο μια φωτογραφία για να το δείτε καλύτερα θα πάρω και τα σχέδια από την πολεοδομία αν ανεβάσω μήπως κάποιος πιο εμπειρος ξερει να μου πει αν μπορει να γίνει το οτιδήποτε εκεί. Πάντως όλο ο τοίχο είναι μπετό. Επισυνάπτω την άδεια οιδομής μήπως βοηθήσει το σπίτι είναι αυτό με τα δύο δωμάτια όπως βλέπουμε το αρχείο αυτό αριστερά δηλαδή. Σχετικά με την τρύπα εννοώ ότι είναι 7 εκατοστα σαν διάμετρος και εμείς θέλουμε 10 εκατοστά.

2024-4-29-9-12-20_compressed.pdf

Επεξ/σία από GiorgosR96
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, GiorgosR96 είπε

Θα ανεβάσω αύριο μια φωτογραφία για να το δείτε καλύτερα θα πάρω και τα σχέδια από την πολεοδομία αν ανεβάσω μήπως κάποιος πιο εμπειρος ξερει να μου πει αν μπορει να γίνει το οτιδήποτε εκεί. Πάντως όλο ο τοίχο είναι μπετό. Επισυνάπτω την άδεια οιδομής μήπως βοηθήσει το σπίτι είναι αυτό με τα δύο δωμάτια όπως βλέπουμε το αρχείο αυτό αριστερά δηλαδή. Σχετικά με την τρύπα εννοώ ότι είναι 7 εκατοστα σαν διάμετρος και εμείς θέλουμε 10 εκατοστά.

2024-4-29-9-12-20_compressed.pdf 1.15 MB · 5 downloads

Στο σχεδιο δειχνει οτι ειναι οπλισμένο αν και κατι δεν παει καλα στο σχεδιο.Δεν μπορει να ειναι οπλισμενο στην μερια του σαλονιου που ειναι επαλληλες εντοιχιζομενες μπαλκονοπορτες.

Ειναι ψηλα η τρυπα πανω απο το παραθυρο σε υψος?

• Like 1
Δημοσ.

Η 1η μλκια έγινε όταν τρύπησαν το σενάζι/δοκάρι για να περάσει ο σωλήνας του απορροφητήρα. Μη τη κάνεις μεγαλύτερη.

• Like 1
Δημοσ.

Και εμένα η γνώμη μου είναι μην τρυπήσεις. Αν έχεις τοίχο κοντά πήγανε από εκεί.

Μηχανικό μην ρωτήσεις τσάμπα τα λεφτά θα σου πει όχι.

Δες μήπως ο απορροφητήρας παίρνει φίλτρα άνθρακα που κρατάνε το λίπος και της μυρωδιές. Αλλά θέλουν αντικατάσταση κάθε τόσο , ανάλογα την χρήση.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, vasilllis είπε

Στο σχεδιο δειχνει οτι ειναι οπλισμένο αν και κατι δεν παει καλα στο σχεδιο.Δεν μπορει να ειναι οπλισμενο στην μερια του σαλονιου που ειναι επαλληλες εντοιχιζομενες μπαλκονοπορτες.

Ειναι ψηλα η τρυπα πανω απο το παραθυρο σε υψος?

Όχι είναι δίπλα στο παράθυρο

Παραθέτω και τον ξυλότυπο εκεί που έχω το μωβ βελάκι είναι η τρύπα

OCE3V161700 (1).pdf

53 λεπτά πριν, beknick είπε

Και εμένα η γνώμη μου είναι μην τρυπήσεις. Αν έχεις τοίχο κοντά πήγανε από εκεί.

Μηχανικό μην ρωτήσεις τσάμπα τα λεφτά θα σου πει όχι.

Δες μήπως ο απορροφητήρας παίρνει φίλτρα άνθρακα που κρατάνε το λίπος και της μυρωδιές. Αλλά θέλουν αντικατάσταση κάθε τόσο , ανάλογα την χρήση.

Το σκέφτηκα αλλά είναι έμπιστα τα φίλτρα άνθρακα? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γενικά κάνουν δουλειά.

Μπορείς να τα δοκιμάσεις δεν είναι πολύ ακριβά.

Άμα τηγανίζεις ψάρια κάθε μέρα θα έχεις θέμα αλλά έχω βάλει σε αρκετές κουζίνες και δεν έχω ακούσει παράπονο 

Τι μοντέλο απορροφητηρα έχεις;

Επεξ/σία από beknick
Δημοσ.
1 ώρα πριν, beknick είπε

Γενικά κάνουν δουλειά.

Μπορείς να τα δοκιμάσεις δεν είναι πολύ ακριβά.

Άμα τηγανίζεις ψάρια κάθε μέρα θα έχεις θέμα αλλά έχω βάλει σε αρκετές κουζίνες και δεν έχω ακούσει παράπονο 

Τι μοντέλο απορροφητηρα έχεις;

Davoline ios pro revo 60 BL

Δεν έχω ακόμα αλλά αυτόν λέω να πάρω. Αν έχεις κάποιον καλύτερο είμαι ανοιχτός σε προτάσεις 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι έγινε τελικά, την έκανες τη διάνοιξη; Απαράδεκτο αυτό που έκαναν με την εκ κατασκευής τρύπα σε κολώνα. Να το κάνεις σε κανένα τοίχωμα υπογείου, άντε σε μεγάλου μήκους τοιχείο εκτός κρυφοκολονών, πάει και έρχεται. Αν υποθέτω σωστά, ο στατικός επέλεξε σχήμα "Ζ" σε αρκετές κολώνες για καλύτερη αγκύρωση και για να μην ξεπεράσει τα 25εκ πλάτους και χάσει ωφέλιμο χώρο, αλλά υπολόγισε χωρίς τον ξενοδόχο (εργολάβο).

Το παράθυρό σου υποθέτω έχει κατασκευαστεί μεγαλύτερο από 80Πx105Y που γράφει το αρχιτεκτονικό σου; Ίσως περίπου τετράγωνο 1,15x1,15 περιλ. τυχόν ρολό; Ρωτάω επειδή - με την προυπόθεση ότι έχει εφαρμοστεί ο ξυλότυπος - το διάκενο μεταξύ κολωνών αναγράφεται 1,15μ και το δοκάρι εκεί έχει κρέμαση ~35εκ, οπότε εάν ήταν μικρό το παράθυρο όπως στο αρχιτεκτονικό, θα είχε λίγο τοίχο εκατέρωθεν ή το μπετόν κάτω από το δοκάρι θα ήταν πρέκι χτίστη, να περνούσες τον εξαερισμό από εκεί. Αλλά το πιθανότερο σενάριο είναι να έχουν μεγαλώσει το παράθυρο στην πράξη και το δοκάρι να επέχει ρόλο πρεκιού.

Το παρήγορο είναι ότι το σημείο της κολώνας όπου είχαν βάλει εξ αρχής την τρύπα είναι ίσως το λιγότερο επικίνδυνο και οι σιδηρόβεργες στη θέση αυτή δεν είναι οι πιο σημαντικές της εν λόγω διατομής. Και στα 7εκ που είχαν την τρύπα, λογικά θα υπήρχε περιθώριο και για μια υποτυπώδη επικάλυψη του οπλισμού. Αν είχες και σχέδιο λεπτομερειών υποστυλωμάτων, εφόσον έχει εφαρμοσθεί, θα είχαμε καλύτερη εικόνα. Τα σίδερα που φάνηκαν όταν το σκαλίσατε και το πήγατε στα 10εκ ήταν οριζόντια (τσέρκια); Κι αυτός ο υδραυλικός δεν έβλεπε ότι πρόκειται για κολώνα, δεν έπρεπε να ξεκινήσει καν.

Επεξ/σία από Philippe
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/6/2025 στις 5:47 ΠΜ, Philippe είπε

Τι έγινε τελικά, την έκανες τη διάνοιξη

Στις 21/6/2025 στις 7:40 ΠΜ, Vstromrider είπε

Τα παντα εχεις στειλει , εκτος απο πραγματικες φωτογραφιες του χωρου και της τρυπας.

Θα ξεχασε να παρει τη σφυριχτρα οπως ειπε και ενας φιλος στην αρχη :)

Επεξ/σία από VasKag
  • Haha 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...