Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια. Προκειται για το εξοχικο μου. 

Cosmote χαροπαλευει το σημα,vodafone το ιδιο,wind τιποτα.

Ειναι στη μεση του πουθενα οποτε τηλεφωνα και οπτικες ουτε καν.

Επειδη κανω δουλεια freelancing με video ,ανεβοκατεβαζω τεραστια αρχεια video (80+GB) οποτε θελω σιγουρα ταχυτητα και κυριως upload.

Το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το Starlink. 

ερωτησεις:

1)υπαρχει ανταγωνισμος στη Starlink?

2) προφανως δεν ειμαι συνεχεια εδω οποτε μπορει να το χρειαζομαι 2-3-4 μηνες το χρονο. Με τη starlink πληρωνω οποιο μηνα θελω και μπορω μετα να αφησω πχ 5 μηνες οπου να μην εχω συνδρομη; ή εχεις οριο καποιους μηνες να μπορεις να εισαι off?

3)για τον εξοπλισμο εχετε καποιο tip για την αγορα του; πχ συμφαιρει μεταχειρισμενο ή ξερω γω βγαινουν καποιες προσφορες?

ευχαριστω προκαταβολικα!

• Super Moderators
Δημοσ.
On 17/06/2025 at 20:40, Hamurabi said:

Καλησπερα παιδια. Προκειται για το εξοχικο μου. 

Cosmote χαροπαλευει το σημα,vodafone το ιδιο,wind τιποτα.

Ειναι στη μεση του πουθενα οποτε τηλεφωνα και οπτικες ουτε καν.

Επειδη κανω δουλεια freelancing με video ,ανεβοκατεβαζω τεραστια αρχεια video (80+GB) οποτε θελω σιγουρα ταχυτητα και κυριως upload.

Το μονο που μου ερχεται στο μυαλο ειναι το Starlink. 

ερωτησεις:

1)υπαρχει ανταγωνισμος στη Starlink?

2) προφανως δεν ειμαι συνεχεια εδω οποτε μπορει να το χρειαζομαι 2-3-4 μηνες το χρονο. Με τη starlink πληρωνω οποιο μηνα θελω και μπορω μετα να αφησω πχ 5 μηνες οπου να μην εχω συνδρομη; ή εχεις οριο καποιους μηνες να μπορεις να εισαι off?

3)για τον εξοπλισμο εχετε καποιο tip για την αγορα του; πχ συμφαιρει μεταχειρισμενο ή ξερω γω βγαινουν καποιες προσφορες?

ευχαριστω προκαταβολικα!

Αντίστοιχη περίπτωση στο εξοχικό μου στη Μεσσηνιακή Μάνη: Η Cosmote σε μερικά σημεία έχει 5G, σε αρκετά σημεία (πέτρινο σπίτι) δεν έχει. Στη μέση του πουθενά, δεν έχει κολώνες σταθερής τηλεφωνίας (όχι οπτικές, ούτε χαλκό δεν έχει). 

Η μόνη αξιόπιστη λύση είναι Starlink.

1. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ανταγωνισμός. 

2. Μπορείς να διακόπτεις την υπηρεσία όποτε εσύ θέλεις και να την ξαναρχίζεις όποτε θέλεις - στη δική μου περίπτωση, τη διακόπτω 1η Νοεμβρίου και την ξαναρχίζω 1η Απριλίου.

Έχε υπ' όψιν σου ότι προπληρώνεις την υπηρεσία - δηλαδή εάν ενεργοποιήσεις την υπηρεσία την 1η Ιουνίου, στις 1 Ιουνίου θα πληρώσεις για την περίοδο 1 Ιουνίου - 30 Ιουνίου. Καλό λοιπόν είναι, εάν θέλεις να διακόψεις προσωρινά την υπηρεσία, να το κάνεις ΠΡΙΝ χρεωθείς για τον επόμενο μήνα.

3. Δεν υπάρχει πρόβλημα να πάρεις και μεταχειρισμένο, αν δεν είναι ταλαιπωρημένο/φθαρμένο το πιάτο.
Γενικά τα διάφορα αξεσουάρ της Starlink για στερέωση σε τοίχους κλπ είναι μερικές φορές τσιμπημένα και υπάρχουν διάφοροι επαγγελματίες στην Ελλάδα που κάνουν custom λύσεις για κάθε περίπτωση και πιθανότατα θα σου κοστίσουν αρκετά φτηνότερα. Τσέκαρε το λίγο. 

• Like 1
Δημοσ.
Στις 19/6/2025 στις 11:53 ΠΜ, paredwse είπε

πορείς να διακόπτεις την υπηρεσία όποτε εσύ θέλεις και να την ξαναρχίζεις όποτε θέλεις - στη δική μου περίπτωση, τη διακόπτω 1η Νοεμβρίου και την ξαναρχίζω 1η Απριλίου.

μιλαμε για το προγραμμα εως 300Gbps που ειναι με απεριοριστα δεδομενα;

ή το πιο φτηνο που ειδα που λεει μεχρι 100-150?

• Super Moderators
Δημοσ.
3 hours ago, Hamurabi said:

μιλαμε για το προγραμμα εως 300Gbps που ειναι με απεριοριστα δεδομενα;

ή το πιο φτηνο που ειδα που λεει μεχρι 100-150?

Όποιο από τα δύο θες. Και τα δύο έχουν απεριόριστα δεδομένα. 

Επιπλέον, επειδή έχω βάλει (πρόσφατα) το πιο φτηνό με 29 ευρώ το μήνα, μην διαβάζεις 100-150 Mbps, προσωπικά βλέπω πιο ψηλές ταχύτητες, παράδειγμα εδώ, μια τυπική κατάσταση (βορειοανατολική Αττική):

Spoiler

image-4.webp.ff01c3ac511843b2a25c6928b0dcce41.webp

• Like 1
  • Το θέμα έχει κλειδωθεί
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...